• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaldiramiyorum artik bu hayati:(:(

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
3,5 yillik evliyim esimle ikimiz memur oldugumuz icin dugunumuzu borcsuz harcsiz kimseye muhtac olmadan yapmistik, esime ailesi dugunden sonra 50 bin tl kredi cektirmisti benim maasim yetmiyor sen cek, arsa alcam ben senin yerine oderim diye..

Evlendikten sonra calismaya devam ettim sonra saglik sorunlarim olustu hatirlamak bile istemiyorum cok kotu ameliyatlarim oldu pskilojom alt ust oldu bi taraftan da pskolojik tedavi almistim:KK43:

Isi gecici olarak birakmak zorunda kalinca tek maasa dustuk esimin ailesi bize cektirdigi kredi odememeye basladi ve hic odemedi cok zor durumlar gecirdik ve geciriyoruzda cocugum olmuyor babam hasta vs..esimin maasinin 3/2 si borca kesiliyor bi taraftan da kendi borclarimiz derken krediyi krediyle kapatmaya calistik hep o da olmadi iste..

Esim astsubay meslegi geregi kucuk bir yerin dis karakolunda gorev yapiyor yani dag basinda bI lojmanda yasiyoruz yani anlatmak istedigim sunlar

Bu borc yuzunden Evlendim evleneli hic tatile gitmedik, bi sey alirken ikincisini alamiyorum, babam hasta onun icin cok sey yapmak istiyorum yapamiyorum, babam hasta oldugu icin calisamiyor kardeslerim okuyor hic birine destek olamiyorum, kardesimin birisi universite ojuyor baska bI sehirde 5 kurus para gonderemiyorum abla acil para lazim diye aradiginda gonderemiyorum, yasadigim yer deseniz iyice bunaldim bir komsu bile yok elimden hic bisey gelmiyor cunku yok iki universite mezunuyum Ankara da okudum Istanbul da calistim simdiki halime bakiyorum asiri bunalimdayim isime baslamam icin biraz daha zamana ihtiyacim var babama surekli gelip gidiyorum onun taledavileri boyunca yaninda olmam gerekiyor ama kendimde hastayim :KK43:

Simdi ben napayim esimin ailesiyle gorusmuyorun esime de cok kiziyorum basima sen actin bu borcu diye bazen cok tartisiyorum ailesine gidiyo istyor onlarda tamam gondercez diye diye 3.5 yil gecti gercekten cok zor durumdayiz bu borc olmasaydi aileme destek olursum diye kendimi yiyip bitiriyorum.esimin ailesini asla affetmem diyorum esimde asla konusmam bende diyor ya gun gelir hic bisey olmamis gibi konusursa ben bunu nasil kaldiririm diyorum ben borc yuzunden dagin basinda yasiyorum 3aydan 3aya sehir merkezine bi kere de olsa gidiyoruz her seyin skntısni ben cektim siz olsaniz gercekten cok zorluyor hayat bizi bi turlu kurtulamadik borctan baskasinun borcunu odemek yuzunden yapmak istedigim hic biseyi yapamiyorum artik kaldiramayorum ben boyle ne yapcam kaldiramiyorum arrik bu hayati:KK43: zor durumda oldugumuzu bile bile yardim da etmediler ve esimin ailesi varlikli bunu da belirtiyim.

Son düzenleme:
Allah sabir versin size.Gercekten insan basina ne gelecegini bilemiyor.Borc ne zaman bitiyor.Nasil bi aileymis ya niye istediler 50 bin.Maasin 3/2 gidince geriye bi sey kalmiyordur.Sanada babanada cok gecmis olsun.Sen ne zaman ise baslayabilceksin

Baskasi dediginiz esinizin ailesi oncelikle ...sen nasil ailene yardim etmek istiyorsab esinde kendi ailesi etmek ister. ... yane esin sonucda senin ailene verse bile borc olarak vermeyecek yarin bi gun esin ailesiyle barisir sen kotu olursun... Allah sifa versin sanada babada canim

Hem saglik sorunum var hem de babamin yaninda kaliyorum aydan aya gidiyorum bu aralar baslayacak halim hic yok pskolojik olarak coktum baslasam bile esimin oldugu yerde calisacagim yer yok ancak doguya tayin istediginde baslayabilirim bu gidisle:(

Baskasi dediginiz esinizin ailesi oncelikle ...sen nasil ailene yardim etmek istiyorsab esinde kendi ailesi etmek ister. ... yane esin sonucda senin ailene verse bile borc olarak vermeyecek yarin bi gun esin ailesiyle barisir sen kotu olursun... Allah sifa versin sanada babada canim
Neden oyle diyorsunuz benim babam esime cok destek oldu zamannda ayrica halimizi her seyimizi biliyorlar insan yardim da mi etmez onu da yapmiyirlar resmen kandirdilar daha neresi baskasi olmuyor

Cocuksuzken hersey daha kolay ve tahammul edilebilir durumda oluyor.siz su an bunu anlayamazsiniz dogal olarak. Ya bir de cocugunuz varken bu dqrbogaza girseydiniz nolacakti?herseyde bir hayir vardir. İki kisisiniz,elbet ekonomik durumunuz da duzelir. Bir sure cikin lojman etrafinda yuruyus yapin,kitap okuyun, zaman gecirmeye calisin. Sonra ise donunce yapamazsiniz bunlari. Yogaya baslayin, evinize pozitif enerji gelsin. Fazlalik esyaniz varsa cope atin,guzel bir bahar temizligi yapin. Omuzlarinizdan yuk kalkar goreceksiniz

Neden oyle diyorsunuz benim babam esime cok destek oldu zamannda ayrica halimizi her seyimizi biliyorlar insan yardim da mi etmez onu da yapmiyirlar resmen kandirdilar daha neresi baskasi olmuyor
Senin icin baskasi ama esin simdi ne derse desin Atadir atsan atilmaz satsan satikkmaz sonra sen kotu olursun benden demesi...

Bide su var esiniz 3bin maas aliyorsa her ay 2bin keserlerse 2yilda 48bin yapar o borcun yane cokdan bitmis olmasi gerekir canim yanlis anlama beni 3bucuk yil gecti yazdin diye soyluyorum...
Estagfurullah 1.si bu paranin faizi var ikincisi cocuk tedavisi gordum ve goruyorum 3.su kredi ustune kredi cekti esim ve esimin kendi borclari da var

Senin icin baskasi ama esin simdi ne derse desin Atadir atsan atilmaz satsan satikkmaz sonra sen kotu olursun benden demesi...
Sadece para konusu olsa haklisiniz derdim ama bir de bu ailenin borcunu odetmek yaninda yaptiklari var sizin kv ile kp sizin ailenizi herkese rezil etse sizi ayirmak istese esinizle ayirma noktasina getirse daha neler neler saygi duyarim fikrinize

Estagfurullah 1.si bu paranin faizi var ikincisi cocuk tedavisi gordum ve goruyorum 3.su kredi ustune kredi cekti esim ve esimin kendi borclari da var
Yanlis anlamazsan canim ne sikinti var sende cocugun olmuo demissin...sana bisey deyim mi bende cocujlari cok seviyorum olsun istiyorum ama ne zaman cok istersem peygamber efendimizin bi sozu geliyor aklima ahir zamanda cocugu olmayanlar kalkip sukur namazi kilsin diyor ... o yuzden kasma kendini uzulme herseyde vardir bi hayir

Bide su var esiniz 3bin maas aliyorsa her ay 2bin keserlerse 2yilda 48bin yapar o borcun yane cokdan bitmis olmasi gerekir canim yanlis anlama beni 3bucuk yil gecti yazdin diye soyluyorum...
Konu sahibi zor durumda onu anladım. Ama bu yazdiginizi ben de merak ettim. Allah yardımcınız olsun. İnş. Feraha erersiniz

Eşinin ailesine çok sinir oldum ama bunları düşünüp düşünüp kendini doldurma. İnsan hayatı böyle bazen cok sıkıntılı bazen daha rahat. Bu günler de geçer. Anladığım kadarıyla şimdi sagliğina kavusmussun. Buna şükür. Çalışmaya başlayınca her şey daha güzel olur umarim

Sadece para konusu olsa haklisiniz derdim ama bir de bu ailenin borcunu odetmek yaninda yaptiklari var sizin kv ile kp sizin ailenizi herkese rezil etse sizi ayirmak istese esinizle ayirma noktasina getirse daha neler neler saygi duyarim fikrinize
Canim bak ben esimle sozlendim kayinbabam atti sozumu esim pisirik gibi sesini cikarmadi o zaman biz sonra barisip herkese sadece evleniyoruz deyip 2haftada dugun yaptik...ve hala sikintilar yasiyorum ama ney biliyormusun esinle mutluysan ailesine laf soyleyip tadini kacirma...sadece tavsiye bunlar canim...

Yanlis anlamazsan canim ne sikinti var sende cocugun olmuo demissin...sana bisey deyim mi bende cocujlari cok seviyorum olsun istiyorum ama ne zaman cok istersem peygamber efendimizin bi sozu geliyor aklima ahir zamanda cocugu olmayanlar kalkip sukur namazi kilsin diyor ... o yuzden kasma kendini uzulme herseyde vardir bi hayir
Tek carem tup bebek 24 yasindayim 23 yasinda tup bebege basladim esim azosperm benimde fshim cok yuksek denedim olmuyor tutmuyor inancim sonsuz elimizden geleni de yapiyoruz tevekkulu Allaha kalmis artik..

Konu sahibi zor durumda onu anladım. Ama bu yazdiginizi ben de merak ettim. Allah yardımcınız olsun. İnş. Feraha erersiniz
Benim bildigim askerler 3binden asagi almiyor otomatik bide maasdan 3de2ai kesiliyorsa ne yaoarsa kalan 1lira ile yapar sonucda otomatik kesiliyor haksizmiyim...

Tek carem tup bebek 24 yasindayim 23 yasinda tup bebege basladim esim azosperm benimde fshim cok yuksek denedim olmuyor tutmuyor inancim sonsuz elimizden geleni de yapiyoruz tevekkulu Allaha kalmis artik..
Fsh icin testere disli aslan pencesi ic esine de keciboynuzu kuru yap canim dene insallah sifa olsun kafaya taktikca hormanlar degisiyor canim...

Benim bildigim askerler 3binden asagi almiyor otomatik bide maasdan 3de2ai kesiliyorsa ne yaoarsa kalan 1lira ile yapar sonucda otomatik kesiliyor haksizmiyim...
Siz neden bu kadar yargiliyorsunuz ortaya cikarmak istediginiz bisey mi var maasin cogu borca gidiyor biz hic mi yemiyoruz elektrigimiz suyumuz kiramiz hic mi olmuyor , cocuk tedavisi gordum diyorum tamam mi 15 bine maal oldu kredi krediyle kapattik hep o 50 bin borc olmasaydi biz simdiye birikim yapmistik hc borcunuz olmazdi

Fazla alıyorlardır. Ama bebek tedavisi falan görmüş onlarda çok masraflı. Kalan parayla hem ev geçindirmek hem hastane işi yerisememisler anladığım kadarıyla.

Back