- 21 Nisan 2015
- 3.166
- 9.609
- 158
- Konu Sahibi Gamze_Belinay
-
Hmm ben 6 yıl sonra değiştirilmesi gerek deyince diğeriyle değiştirebilirsin sanmistim.Ama kapakciklar değişmiyor o takildi simdi digeri takilsin yapilamiyor malesef
Cok tesekkur ederimm .. Allah raziolsun işte buydu benimde düşüncem ve kapaklar değişince eğer çocuk yapmak istiyorsam geçici kapak takiliRSA 7 yıl arayla değişicek ve risk ortadan kalkmicak fakat çocuk istemessem diğer kapakçığı secersem ömür boyu bir ilaç kullanicam ve yaşam kalite yukselicek. .Canım allahim sifa versin ama senin yerinde olsam icimdeki cocuk aski depresir diye 6 yillik olani secerdim tabi saglik icin uygunsa....
Diyelimki tamam o kapakciklar degisti sen eski sagligina kavusacak misin yoksa hayatta kalma sansin mi uzayacak yine acillik mi olacaksin her zaman ki gibi ege oyle olursa o masumu kime emanet edeceksin her zaman yaninda annen baban olmayacak sirf kendin icin cocuk cok yanlis birde herkes baba olamiyor malesef hadi onume cikandan evlenip cocuk yapiyim desen eger ki evlatlik alirim ona da kendincpcugum gbi bakarim dersen amenna
Bu çok güzel bir cevapti çok teşekkür ederim30 yaşıni geçmiş bekar kadınlar da evlat edinebilir. Şimdi sıraya girseniz iki sene içinde çocuğunuza kavusabilirsiniz
Marifet mi yani doğurmak? Her insan doğuruyor. Etrafındaki kadınlara baksana, hepsi anne. Akrabaların, komşuların vs vs... Hangisinin başı göğe ermiş? Laf olsun diye doğuruyor insanlarin çoğu - kendilerine itiraf edemeseler bile.
Az evlen, 3 5 sene geçsin baskılar başlıyor. Çoğu insan da benden anne olur mu? Bu adamdan baba olur mu? Maddi durumum yeterli mi demeden üreyip duruyorlar.
Yani senin öylesine apar topar evlenip çocuk doğurman seni dünyanın en mutlu insanı yapmaz. Çocuk doğurmak elbet güzel ama ROMANTİZE EDİLMİS TARAFİNİ ATARSAK ilk andan beri mide bulantıları, karin ağrıları, bağırsak problemleri yaşayacağın, duygusal gel gitlerinin olması, yaklaşık 20 kilo almak...en sonunda bir ameliyatla ya da suni sancıyla bağıra bağıra doğurmak.
Ve akabinde en az bir senelik uykusuzluk...
Etrafındakilerin mutlaka tatmalisin diye baskı yaptığı şey özünde bunlar yani...
Mesele annelikse pekala minik bir bebeğe annelik yapabilirsin esirgeme kurumundan. Anaç hislerin varsa kalbinde buyutmus olursun karnın yerine.
Çocuğa daha hızlı kavuşmak istersen de koruyucu aile olabilirsin . Hem devlet bakımı için sana ortak olur, maddi giderlerini karşılar hem çocugun senin gibi bir annesi olur hem de işlemler daha çabuk hallolur
Tesekkur ederimmm , Yok hayır farklı bir sebepten dolayi bitti..Tıp ilerledi,madem size evlat sahibi olabileceğiniz söylenmiş - eger çocukları da seviyorsaniz - bence bu guzel duygudan mahrum kalmayın .
Eger sevgilinizi de rahatsizliginiz sebebiyle terk ettiyseniz yazik olmuş.
Cok cok gecmis olsun .
Bu derdinle cocuk yap desem peki sen o cocuga nasil yeteceksin.kalp ameliyatı oldukca zor bir ameliyat vr bunun sonrasıda var..acaba hamileligi kaldirabilecekmisin ve duzgun bir aday olmadan o cocugu dunyaya getirip kime emanet edeceksin..her halini dusunmen gerekir..ameliyati olup hemen sosyal hayatina donmeyi bekleme dedigim gibi mesakatli bir yol ve sen bu yolu sana muhtac olan bir bebekle anca kendine eziyet edersin..cocuk fikrine duygusal bakma lutfen hayat arkadasin yoldas degilse hayat cekilmiyorsa bazen keske bu cocuklar olmasaydı diyorsun..bak ben oyle bezdim ki her sabah keske sabah olmasaydi diyorum senin gibi hayat ışığı olan bir insanin yerine hasta olmayi tercih ederim..belki insanlar feryadima oyle kulak verir..off off rabbim yokuni acsin ama bence cocukla yolunu kesmeÇok düşündüm yazıp yazmamak için, sonra dedimki ne kaybedersinki gamze ? yaz ve al düşünceleri öğren yorumları... Evet soruyorum size doktora gitseniz aylık olan o muaynenizi olsanız ve zaten artık arkadaş gibi olduğunuz doktorunuz size hemen çocuk yapmalısın gamze dese !!! Ama ortada ne bir evlilik ve nede bir sevgili var yani aday yok.. 1 yıllık birlikteliğimi Mayıs ayı itibariyle solandirdim ve bunu yüzyüze yapamicağım için mesaj yoluyla yaptım ve o an tüm iletişimimi kestim kendisiyle bu insan benimle aylık kontrollerime gelen benim için doktorlar araştıran tutup kolumdan siyami erseğe bile zorla götüren kişiydi yani o ve aileside biliyordu ' ki zaten saklamıyorum kimseden ,bi şekilde olmadı ve haklı birsekilde bitirme kararı aldım ilişkiyi zar zor. . Ben kalp hastasıyım ve kalp kapaklarım değişicek bunu biliyorduk ama son gittigim kntrl'de durumun ilerlediğini ve hemen bi Çocuk yapmam gerektiğini ve takacakları kalp kapaklarıyla ömür boyu bir ilaç içiçegim için çocuk yapamicağım söylendi, diğer kapakçığı secersem çocuk yapabilirim fakat 6 yıl arayla o kapakçığı değiştirmem gerekiyor yine açık ameliyatla .. Bu arada yaşım 34 ve 2 ay sonra 35 oluyorum , diyorumki zatenn yaşın geçiyor ve bu saatten sonra çocuk yapsan bile o çocuğa nasıl bir faydan olucak nasıl bakicak nasıl yeticeksin ee birde önümde beni bekleyen bir kalp ameliyatı var ne olucagi belli olmayan ! Ben tek bir doktorla kalmadim arkadaşlar bir sürü doktorlara gösterdim sonuçları ve yetmedi kalp konusunda Prof olan sadece Ameliyatlara giren bir doktorla internet uzerinden yazısı ve beni hastanesine çağırdı muayne etmek için , babamla gittik sağolsun çok ilgilendi oda muayne etti testlere sonuçlara baktı oda aynı şeyi söyledi kaçış yok o kapaklar değişicek malesef. . NAPARSINIZ siz olsanız bu durumda dünyaya çocuk getirirmisiniz ' ki zaten az bi zaman kalmış ve durum ileriyo , sürekli bi ilaç kullanıyorum suan ve ara ara baş dönmelerim oluyo ve bazı geceler hastaneye kaldırılıp o geceyi hastanede geçiriyor olabiliyorum. .. diyorumki kendime boşver kızım gamze sende böyle sınanıyorsun şùkret ve vardır RABBİMİN benimm için bi bildiği de ve bekle zamanını beklerkende ablanin çocuklarına bak ve annelik özlemini onlarla gider dogurmadigin ama canindan çok sevdiğin ikiz yegenlerin var onlarla doldur bu boşluğu diyorum ve oyle de yapıyorum. . Sahi siz gamze olsanız ne yapardınız? ? DİPNOT : şunuda belirtim ben sırf bu yüzden hayatıma kimseyi almama kararı aldım yani bir teklifle gelene sıcak bakmıyorum ve zaten yaş itibariyle evlilik için geldikleri icin düşünmüyorum diyorum. .
ALLAH KORUSUN sakın bunu demeyin sakınnn gerçekten çok zor bi durum ve hastalık lütfen demeyin öyle ...Keske senin yerinde olsaydim
Canim sen kendi sagligini kendi hayatini kazanmadan nasil baska bir hayata onculuk edebilirsin ki.dost aci soylermis bir dost olarak gor hamileligi o halinle nasil kaldirabilecksin sen yoksan varsin cocukta olmasin..napacan cocugu duygual bakma duruma.anne olamiyacam diye bakma olaya sen once sagligini kazan sirf cocuk icin gidipte o dandik kapağı takma canından onemli 6 senede bir gidip degistirip o zahmeti cekeceksin hem adayinda yok.arkanda emnet edebileceğin bir adayin olsaydi ne alaa..insanin oz babasida bazen anne kadar yetemiyrALLAH KORUSUN sakın bunu demeyin sakınnn gerçekten çok zor bi durum ve hastalık lütfen demeyin öyle ...
Evet farkındayım şimdiden bile düşünüyorum doğmamis cocugumla ilgili seyler, o çocuğa nasıl yeticeksin nasıl bakicaksin nasıl peşinde kosturucaksin ve zaten 35 oluyorsun nezaman doğurup nezaman büyütuceksin ve o çocuk gençken sen kaç yaşında olucaksin yasasan bile gamze diyorum ve bazen diyorumki belki hastalığın duzelse bile çocugun olmicak! !! İşte zaman zaman gidip geliyor aklım sanırım bazen duygusallik ağırlık basıyor bazen gerçekler tokat gibi yüzüme çarpıyor hergün o kalp ilacımi içerken. .Canim sen kendi sagligini kendi hayatini kazanmadan nasil baska bir hayata onculuk edebilirsin ki.dost aci soylermis bir dost olarak gor hamileligi o halinle nasil kaldirabilecksin sen yoksan varsin cocukta olmasin..napacan cocugu duygual bakma duruma.anne olamiyacam diye bakma olaya sen once sagligini kazan sirf cocuk icin gidipte o dandik kapağı takma canından onemli 6 senede bir gidip degistirip o zahmeti cekeceksin hem adayinda yok.arkanda emnet edebileceğin bir adayin olsaydi ne alaa..insanin oz babasida bazen anne kadar yetemiyr
Biraz sabir gerekiyor galiba sen sagligini seçtin çocuğun olmadı rabbim seni cennetine koydugunda o dini olmayan insanlarin bebekleri oldugunde bu dunyada cocuk hasreti cekenlere ahirette verilecek ve ebediyyen cocugun olacak ne kadar güzel bir duygu degil mi istersen bi arastir bunu eger inancin varsa ? Bunu düşün birde çocuk olduktan sonra bu dunyada nasil yapacak diye düşünmek var benim gibi allahim herkese yardim etsin insaallah...Cok tesekkur ederimm .. Allah raziolsun işte buydu benimde düşüncem ve kapaklar değişince eğer çocuk yapmak istiyorsam geçici kapak takiliRSA 7 yıl arayla değişicek ve risk ortadan kalkmicak fakat çocuk istemessem diğer kapakçığı secersem ömür boyu bir ilaç kullanicam ve yaşam kalite yukselicek. .
RABBİME BİN ŞÜKÜR SONSUZ İNANCIM VAR VE HEP DERİM RABBİMDE BENİ BUNUNLA SINIYOR VARDIR Bİ BİLDİĞİ DİYE. . Çok güzel cevaplar veriyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim Rabbim razi olsun sizdende. .Biraz sabir gerekiyor galiba sen sagligini seçtin çocuğun olmadı rabbim seni cennetine koydugunda o dini olmayan insanlarin bebekleri oldugunde bu dunyada cocuk hasreti cekenlere ahirette verilecek ve ebediyyen cocugun olacak ne kadar güzel bir duygu degil mi istersen bi arastir bunu eger inancin varsa ? Bunu düşün birde çocuk olduktan sonra bu dunyada nasil yapacak diye düşünmek var benim gibi allahim herkese yardim etsin insaallah...
Bak ben senden yasca kucugum ama hayat tecrubem asiri fazla..once sagligini kazan varsın cocukta olmasin cocuk insanin hayatini kurtarmiyor.olmazsa olmaz bisey degil kiz sen bi iyiles benimkileri postalarim olmazsaEvet farkındayım şimdiden bile düşünüyorum doğmamis cocugumla ilgili seyler, o çocuğa nasıl yeticeksin nasıl bakicaksin nasıl peşinde kosturucaksin ve zaten 35 oluyorsun nezaman doğurup nezaman büyütuceksin ve o çocuk gençken sen kaç yaşında olucaksin yasasan bile gamze diyorum ve bazen diyorumki belki hastalığın duzelse bile çocugun olmicak! !! İşte zaman zaman gidip geliyor aklım sanırım bazen duygusallik ağırlık basıyor bazen gerçekler tokat gibi yüzüme çarpıyor hergün o kalp ilacımi içerken. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?