Bak canım bunların hepsi bahane.Sen kira vermek istemiyorsun.Eşinin teyzesinin evinde bile oturmak için olabilir diyorsun.Millete niye minnet edesin ki? Bu evden çıkarsam,babamın dediklerini yapmazsam babam bu evi bana vermez düşüncesindesin kendine itiraf edemiyorsun.Yoksa şu anlattıklarının elle tutulur hiçbir tarafı yok.Babbaannene Allah rahmet eylesin.Yeni evli,yaşlı bir kadının eşyalarının olduğu evde oturmayı kabul ediyorsunuz.Yahu insan evlenince hiç mi içine eşya almaz.Ne demek babam kızıyor.Yeni eşya alanlar bile eskiyor tekrar yeniliyor.İnsanoğlu hevesleri olur.Özenir.Yeni bir hayat kuruyorsun.Evladın olunca ihtiyaçları olur.İnsanın çevresi geleni gideni olur.Dünyanın öbrü ucuna gitsem benden kaçacak yer yok demek ne demek ya.Babandan kaç demiyoruz ki,git kendine yuva kur.Napaak baban gelip evi mi yakacak seni mi dövecek.O zaman yatırın hastaneye.Torununu görüp görmemesini istersen öyle bir engellersin ki,aklı başına gelir.Baban eşini aramış,bir kere sana benim evimde oturuyorsun dedim mi demiş ya hani,işte demiiiş.Bu laf bile yeter.Eşin biraz gardını alsa,çalışan ev babası insan.Alır çoluğunu çocuğunu gider ev tutar kapar kapısını.Bak bakalım kendi parasıyla tuttuğu düzdüğü eve öyle herkes karışabiliyor mu?Aile huzunudan,ruh sağlığından,evladının psikolojisinden daha mı önemli kayınpeder.Evi de eşyası da onun olsun.Gençlik gidiyor,sağlık gidiyor..Huzursuz yuvayı ne yapayım.Eşya almıyorsunuz,kira vermiyorsunuz bari birikim yapın kendi evinizi alın.
Ne kayınpederlerinin evinde oturan damatlar var.Kimse kimseye bu kadar da karışamaz.Kimse karıştırmaz.Bbabnın evinde dahi otursan herşeyin bir sınırı var.Kimseye köleliğe gerek yok.Babanı biraz da siz alıştırmışsınız.Bak kendin diyorsun iki gün konuşmayınca hemen canım kızım dedi.
Babaannenin evi,kanunen kanuni mirasçılarının.Eğer amcan halan yoksa,babanın,ondan sonra sen ve kardeşlerinin hakkı.Babaannenin yazılı vasiyeti yoksa,sözle sana bırakması birşey ifade etmiyor.Yazılı vasiyette olsa,belirli bir yaştan sonra,sağlık raporu istiyorlar.Babaannenin neden torun ayırdığını bilemem.Seni çok seviyor olması farklı,hak olan mirası birine vermesi farklı.Babaannin evi,kendi çalışıp aldığı bir ev mi? Yoksa deden den kalma bir ev mi.Dedenden kalmaysa,babaannen tek başına söz sahibi değil.