ewt hazır dondurulmuş kızartma istedi eşim .. sonra onu yumurtaya bulayıp fritözde kızartcam heralde .. tava derken ben hep ararken karşıma tava diye çıktı ay ilk defa yapcam ilk defa yiycem cahilmiyim neyimmşu hazır markanın dondurulmusuysa bekletmene gerek yok ama eger balıkcıdan fln alınmaysa 1 gece birada bekletiorum ben ben çalışırken otelde öyle yaparlardı ama sen kızartma deilde sote gibi yapacaksın sanırım
şu hazır markanın dondurulmusuysa bekletmene gerek yok ama eger balıkcıdan fln alınmaysa 1 gece birada bekletiorum ben ben çalışırken otelde öyle yaparlardı ama sen kızartma deilde sote gibi yapacaksın sanırım
sağolun valla peki şimdi buzluktan aşağıya indireyim sabahmı tuzlu suya yatırayım kafamçokkarıştıkızartacaksan sodaya yatırmana gerek yok kı tuzlu su yeterlı ,
mısır ununa bulayıp bol kızgın yaga da attın mı süper oluyor valla aklinialirimsmile
ya o hemen cozuluyor zaten aksamdan koymana gerek yok suya az tuz atarsın ,zaten cıkıyor buzu ıcınden ..yumurtaya fılan bulama ha guzel olmaz hıc
:dance::dance:teşekkürler yapcaz artık bişiler yarın :içelim:canım buzluktan indirmene gerek yok onlar zaten hazırlanmıs oluyor yarın yarım şişe sodayla galeta ununu karıstır hafifte tuz o karısıma batır cıkar kızart ben böyle yapıyorum missss
arkadasın aldıgı hazır zaten dondurulmus hani şu meşhur markanın
Kalamarlar çözüldükten sonra 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı şeker ekle üzerine. 1 adet limonun suyunu da sık. Bu karışım köpürecek, kalamarları elinle iyice ovalayacaksın. Karışımı iyice yedireceksin, sonra buzdolabına koyacaksın. Zamanın varsa sabahtan soslayıp akşama kadar bekletmek daha iyi oluyor. Sonrasında ise sostan alıp sadece beyaz unla unlayacaksın.(Yumurtalı pek hoş olmuyor bence) Asıl önemli olan kızartma kısmında, bol yağda sıcak kıvamdayken çok çıtır olmadan kızartacaksın ve bekletmeden servis yapacaksın.. Tabi bunun yanında sosu olmazsa olmaz, sossuz lastik gibi gelebilir.. Tarator sos ya da en basitinden ketçap mayonez karışımı idealdir.. Afiyet olsun..