Gebeliğe Hazırlık Kalabalık aile seven, çocuğuna kardeş düşünen güzel anneler burada toplanalım🥰

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bir kilo inciri başlarını kesip bir cam şişe ye koysun üzerine naturel zeytin yağını koyup ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 21 gün bekletsin 21.gün sabahları aç karnına bir adet incir bir çorba kaşığı da yağından içsin bitene kadar devam etsin

Ablamdan tarif almistim biri icin buldum hemen ☺
Teşekkür ederim canım buradada 21gun bekletilecek diyor

Bir kilo inciri başlarını kesip bir cam şişe ye koysun üzerine naturel zeytin yağını koyup ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 21 gün bekletsin 21.gün sabahları aç karnına bir adet incir bir çorba kaşığı da yağından içsin bitene kadar devam etsin

Ablamdan tarif almistim biri icin buldum hemen ☺

bizde eşime yapmıştık bundan ama sırf bağırsakları düzene girsin diyeydi 5 gün beklettik ki o çok beklemedi sabırsızlandı😅 ben de 1 yada 2 kaşık yemiştim.. eşimde bir rahatsızlık yoktu aslında ileri hız biraz düşüktü ama doktor gebeliğe engel değil demişti 3 sene kalamadım ben malum.. bu karışımın etkisi oldu ona diye düşünüyorum ileri hızını arttırdı bence 😉

Canım ne ilacı ne suyu kız hele dur bir bekle geceli cok olmadı sonuçta🧐😬 bekle sadece düşünmemeye çalış akışa bırak ama regl olayım diye de acele etme bence
Evet haklısın nebileyim beta negatif çıkınca bende bunlara basliyayim dedim

Evet ama dikkatli olunmali yinede maydonoz suyu dusuk yapmak icinde kullaniliyor bilgin olsun. Gebelik dusundugun muddetce maydonozdan uzak durmani oneririm yine de sen bilirsin tabi

Teşekkür ederim canım her bitkinin zararida olabiliyor

Kesinlikle oyle. Bende kizima hamikeyken ogrenmistim. Yurtdisinda yasiyorum hamileligimin ilk aylarinda kasik agrilarim hic bitmedi yogundu bayagi yabanci arkadasim vardi maydonoz tuketiyormusun diye sordu evet dedim. Hemen hemen herseye kullaniyoruz ozellikle salataya dedim onun icin agriyor yeme dedi burda kadinlar bunun suyunu icip bebeklerini dusuruyor bilerek dedi sasirmistim bende. Ama yemeyi birakinca agrimda kalmamisti.

Kesinlikle oyle. Bende kizima hamikeyken ogrenmistim. Yurtdisinda yasiyorum hamileligimin ilk aylarinda kasik agrilarim hic bitmedi yogundu bayagi yabanci arkadasim vardi maydonoz tuketiyormusun diye sordu evet dedim. Hemen hemen herseye kullaniyoruz ozellikle salataya dedim onun icin agriyor yeme dedi burda kadinlar bunun suyunu icip bebeklerini dusuruyor bilerek dedi sasirmistim bende. Ama yemeyi birakinca agrimda kalmamisti.

maydanozun söktürücü özelliği var derler hep.. bende hiç yemedim ilk hamileliğimde şimdi de bıraktım.. eşim geçen gün aman ha maydanoz yememen gerekiyormuş diyor 😂 oda başlamış bakmaya 😍

maydanozun söktürücü özelliği var derler hep.. bende hiç yemedim ilk hamileliğimde şimdi de bıraktım.. eşim geçen gün aman ha maydanoz yememen gerekiyormuş diyor 😂 oda başlamış bakmaya 😍

Tecrube ederek ogreniyoruz herseyi. Kordon dolanmasi vardi 36. Haftada doktor bir hafta bebek gibi emekle acilir demisti inanmadim tabi komik geldi yapayim dedim ne kaybedicem kahkaha krizine giriyordum yaparken ama 😁 bir hafta sonra baktilar ultrasonda kordon acilmis hersey normaldi 😊

Ödem sökücü olduğunu biliyordum ama düşük icin kullanıldığını ilk kez duydum Allah korusun....

Kızlar gecen yil bu zamanlar diyete başlamıştım asiri kilolidum tam 100kilo nefes darlığı bir sürü saglik sorunum vardi 3/4ayda 50kiloya yakin kilo verdim cok asiri evet biliyorum ama berbat haldeydim doktor bu kiloyla gebe kalmayi birak yurumekte zorlaniyorsun demişti cok alındım o lafına sen boşver gebeliği dedi esim benden 30kilo zayifti yanimda çubuk kraker gibi duruyordu bende balik kraker🤣🤣🤣🤣🤣🤣o donemde butun tahlillerim pik yapmış kalp karaciğer kolestrol diyetimin arasinda bir ay regli oldum bir ay olmadim ama onemsemedim cunku kilo vermem daha onemliydi hic ac kalmadim ama yagi karbonhidrati hayatımdan çıkardım diyetimin sonunda butun kan değerlerim normale döndü kolestrol seker akciger sorunlarim ortadan kalkti bir poset ilaci cope attim nefes aldim ya nefes almıyormuşum bu arada adetlerim artik normal yine her ay omaya basladi yemek yemek daha dogrusu duzenli beslenmek yumurtlamayi artiriyor kalitesini yukseltiyor muayene olduğumda 100 kilo iken yumurtamin az olduğunu söylemişti ayni doktor kio verdikten sonra yumurtalarinda yasina gore normal dedi diyeceğim oki ne ac kalmak ne cok kilolu bir hamile olmak hem vücudu hem çevremizdekileri inanin yoruyor aslinda ben kendimi ozamanlarda cok seviyordum ama cevre varya o linc ekibi yok pehlivan gibisin yok sendemi grip oldun yok bilmemne allah'a sukur atlattım ama kayiplarim eminim yumurtlamam oldu oyuzden kimseyi takmayin kim nederse desin duzenli saglikli karbonhidratsız ve yagsiz kizarmasiz beslenin yeter Allah hepimize saglik versin önce gerisi eminimki gelecek buradan hamileliklerimizin nasil gittiğini konuşacağız insallah

bizde eşime yapmıştık bundan ama sırf bağırsakları düzene girsin diyeydi 5 gün beklettik ki o çok beklemedi sabırsızlandı😅 ben de 1 yada 2 kaşık yemiştim.. eşimde bir rahatsızlık yoktu aslında ileri hız biraz düşüktü ama doktor gebeliğe engel değil demişti 3 sene kalamadım ben malum.. bu karışımın etkisi oldu ona diye düşünüyorum ileri hızını arttırdı bence 😉
Diyorum ya doktora gidince yumurtalardaki artis ve kalite muazzamdi resmen :)

Eklentiler

• 20200707_110055.jpg
    20200707_110055.jpg
    43,5 KB · Görüntüleme: 34
X