Kekler - Pastalar Kakaolu Çikolata Ganajlı Yaş Pasta-Ülker Kakao Sponsorluğunda

Mitsuomi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
5.191
13.324
248
Merabalar, pasta yapmak en buyuk hobim oldugu icin yarismaya katilmak istedim :)
Evinde kelepceli kalip olmayanlar icin cok pratik bir pastayla karsinizdayim
Dikdortgen pandispanyadan yuvarlak pasta yapicazyani diklemesine bir pasta olucak
Once pandispanya malzemesiyle baslayalim

6 yumurta
1.5 bar.seker
1.5 bar.un
1 paket kabartma tozu
3 kasik kakao

Seker yumurta ikilisini cirpip uzerine kalan malzemeleri ekliyoruz. Ve pandispanya hamurumuz hazir
Kurdan testi yapip pismesini kontrol ettikten sonra firindan alip sogumaya birakiyoruz.

Ve keki 4 esit serit halinde kesiyoruz. Seritlerin ayni olcude olmasi cok onemli

Sira kremasinda
Ev yapimi kremamizin tarifi
1 lt sut
Yarim margarin
1 su bar.seker
4 fincan un

Margarini eritip icine unu koyup 2 dk kavuruyoruz.sut ilave edip surekli karistirarak kaynayana kadar pisirip icine sekeride katip hizla karistirip biraz iliyana kadar dinlendiriyoruz.
Iliyan kekin bir seridine krema surup rulo yapiyoruz ve servis tabagina aliyoruz

Diger seritlerede krema surup sekildeki gibi pastamizi tamamliyoruz.

Kalan kremayi uzerine suruyoruz.
Bir paket kakaolu krem santiyi 1 bardak sutke cirpip pastamizi kapliyoruz.
Bu sekilde pastayi en az 4 saat buzdolabinda bekletiyoruz..
Sira geldi ganaj yapimina
Malzemeler
1 paket krema 200 gr.bitter cikolata

Kremanin tamamini ocaga alip biraz istiyoruz ama asla kaynatmiyoruz. Sicak olmaya yakin bittterin 3te2sini icine koyup karistiriyoruz.sonra kalan bitteride koyuyoruz ve ganaj hazir.
Ganaj ilimadan pasta asla dokmuyoruz pastanin soguk ganajin ilik olmasi lazim.ganaji pastanin uzerine tencereyi egerek dokuyoruz. Bu islemi yaparken kasikla duzeltme yapmiyoruz kendisi tum pastayi kaplicaktir.ben pastayi firin izgara telinin uzerine koyup ganaj doktum. Sonra pastayi dikkatlice servis tabagina aldim.

Sira geldi suslemeye :)ben yenilebilir inci kalpli cikolata kenarlari icinde madlen kullandim.dilediginiz gibi susleyebilirsiniz..
Ve sunum

Deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim çok güzel olmuş. Eline emeğine sağlık. Senin pastaların her zaman süper.

Eline sağlık canım başarılar dilerim

Değişik bi tarif çok beğendim ama denemek için cesarer lazım..nedense her gördüğü tarifi deneyen ben yaşpasta yapacak cesareti bulamıyorum kendimde..

acaba son parçayı sararken açılmıyor mu yada kenarı kaba götünmüyor mu bitiş noktasının burdan süper görünüyor da ?

Harika olmuş çok ta değişik bir sunumu olmuş,özellikle hamurun rulo sarılması değişikti..
Başarılar diliyorum yarışmada..

Tesekkur ederim:)evet degisik bi tarif gostermek istedim burda. Ama inanki hayatinda pasta yapmamis biri bile cok pratik sekilde bu pastayi yapar cunku normal kare tepside pandispanya yapiyoruz.sonra sekil veriyoruz..
Son parca kismina gelirsek muhallebi ilikken sardigimiz icin muhallebinkn sicakligi kekle butunlesiyor sicakken sariyoruz sogudugu zaman yani en az bi 4 saat dolapta kaldiktan sonra tamamen birbirne tutunmus oluyor muhallebisi ve keki..o yuzden aacilma vs. Asla olmuyor:)umarim denersin bu pastayi sonuclarini kendin gorursun emin ol artik pasta yapmak hic zor gelmez sana
Ha bide kenari kaba gorun muyormu kismini anlamadim da anlatirsan o konudada yardimci olmak isterim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…