Kahve saplantısı

Nette okuduklarıma göre fazla kahve içimi gebelik oranını olumsuz yönde etkiliyoemuş, hatta hiç içmemek gerekirmiş.
Böyle bir şey duyup yada tecrübe edeniniz varmı kızlar? Bunuda bi dr a sormak lazım tabi ..

Kahve telvesi veya buz yeme isteği duyan kişilerin de demir eksikliği anemisinden şüphelenmesi gerektiğini dile getiren Cengiz Ceylan, “Vücut isteyebilir ama kahve telvesi yemek anemiyi provoke edip hastalığın şiddetini arttırabilir” dedi.

Demir eksikliği anemisinin immun sistemi etkilediğini ve hastalıklara karşı bağışıklığın azaldığını belirten Ceylan, kişinin birçok hastalığa daha çabuk yakalanabileceğini de aktardı.

Kendimi bildim bileli severim Türk kahvesini, çocuğum var ama arkadaşlar yazmış demir eksikliği anemisi tarafı tetikliyor olabilir bu durumu.
Bende demir eksikliği doğum sonrası ortaya çıktı, önceden yoktu. Bende kahvemi içtikten sonra telvesinide içerim belkide bu tetikliyor demir eksikliğimi, dikkat edeceğim bende okuduklarımdan sonra.

Bende her gün 1 fincan Türk kahvesi içerim osmanlı kahvesinide deneyin tavsiye ederim değişiklik olarak , insan zlnde olur ve içenler daha genç görünüyor antioksidan etkisi yaptığı için
Bende kahve kokusunu hiçbirşeye değişmem, sabah Türk kahvesi icmezsem enerjik olamam. Bir ara kahve çekirdeği yiyordum kıtır kıtır. Tuhaf gelmedi bana,kahve içmeden yaşayamayan biri olarak.

Bende her gün 1 fincan Türk kahvesi içerim osmanlı kahvesinide deneyin tavsiye ederim değişiklik olarak , insan zlnde olur ve içenler daha genç görünüyor antioksidan etkisi yaptığı için
Teşekkürler, menengiç ve dibek kahveside içerim arada, ama Osmanlı kahvesini ilk kez duyuyorum, edinirim muhakkak.

Bende de anemi var . Çocukluğumdan beri .
Ve ben de günde fazla kahve içer arasıra fincan dibindeki telveleride yerim . .

Kahve, kahve, kahve..
Adını duyunca kendimden geçiyorum resmen.
Günde 10 fincanı bulabiliyorum.
Sade ve acı olduğu sürece her türünü ve çeşidini severim.
Cebimde de illa kahve çekirdeği bulunur. Arada kıdırdatırım.
Bu arada, ben bağımlı olduğumu düşünüyorum.
İçmediğim anda feci baş ağrısı yaşıyorum.

Bende yiyordum bi ara,hatta misafirlere kahve falan yapacaksam bi yandan kahve yapıyordum bi yandan kasıklıyordum.sonra bi akrabaya yakalandım yerken,meğer Demir eksikliğinden oluyormus.bende ölçtürdüm ve cok düşük çıktı Demir oranı.sonra ilac kullandım vs suan canım istemiyor öyle cok,ama arada kasıklarım :)

Ben de "Osmanlı Kahvesi"ni severim.
Teşekkürler, menengiç ve dibek kahveside içerim arada, ama Osmanlı kahvesini ilk kez duyuyorum, edinirim muhakkak.
Menengiç kahvesini severim. Dibek kahvesi ne ola ki? Gugıllayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…