• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltı önerisi bekliyorumm

• Konu Sahibi Konu Sahibi yumy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
sevgili anneler 1 yaşındaki kızım her sabah milupa pekmezli peynirli karışım yiyor sadece alternatif aöneriler bekliyorum halen taneli ve tek tek yiyemiyo cokacimcoook

cnm taneli yiyemiyorsa milupanın 8 tahıllı kahvaltı mamasınıda verebilirsin onun içinde tahıllar var nasılsa sen ne istiyorsan kahvaltılık karıştır peynir yumurta pekmez vb verebilirsin cnm değişik olur benimde bebeğim 8 aylık bende kahvaltı maması veriyorum çünkü ayrı ayrı denedim yemiyor yese bile çıkartıyor bir süre sonra ama kahvaltı mamalarını gayet güsel yiyor bende zorlamadım değişik değişik alıyorum her kahvaltısında değiştirerek veriyorum içinede peynir ve yumurta sarısı vs ekliyorum onlarıda yemiş oluyor....

canım bebeğin artık 1 yaşında ise ayrı ayrı vermelisin ,alışmalı ,mesela peynirli yumurta ,melemen yapabilrisin ,küçük ekmek parçaları ile elinle besleyebilirsin ..yanında peynir ,reçel ,zeytin gibi kahvaltılıklarla tamamlayabilirsin ..benim kızım da 1 yaşında bizim kahvaltılarımızda böyle..

canım benim oğlum iki yaşına girecek hala kahvaltısını ayrı ayrı yemiyor peynir,yumurta,zeytin vs. verince atıyor hiç yememesinden se bende karışım olarak veriyorum ülker hero nun kahvaltılık maması, labne peynir, bal, bisküvi veya bir dilim bebe ekmeği , çok az kaymak veya tereyağ, bir tane ceviz hepsinden bir kase olacak şekilde azar azar katıp bu şekilde veriyorum ama bu karışımı bir gün kaşık maması ile bir gün sütle pişirdiğim irmik ile birgünde muhallebisi ile veriyorum

ayrıca zaman zaman bal yerine kuşburnu marmelatı veya ev yapımı reçel koyuyorum yumurtayı katmıyorum çünki benimkinin midesini bulandırıyor yemiyor

bende senin gibi besliyorum ama ben içine peynir koyuyurom pekmez 2 tatlı kaşığı mutlaka hergün 1 yumurta sarısı hergünnn zaten içine bunları katınca taneli oluyorr birde peynirin tadını sevmemiş olabilirrr

benim bebişm de 6.ayına girdi sayılır 1 günümüz kaldı.ben de kahvaltıya azar azar başlamak istiyorum.yanlış mı sizce.bir de yumurtayı nasıl veriyorsunuz kaç dakika kaynatıyorsunuz,bir de önce sarısı mı veriliyor beyazı mı???Sizler bebişleriniz 6 aylıkken neler verdiniz???

yumurta 10 dk iyice kaynatılıyor,1/8 oranında baslanılıoyr 7 aylık oldugundda bir tam yumurta sarısı yiyebilir.yumurta beyazı 1 yasına kadar verilmiyor.Ana bu 6 aydan önce ek besıne baslayanlara sen daha baslamadıgın için önce meyve suyu/püresi,sebze püresi ve muhalebiyle baslıyacaksın alıssın bıraz ondan sonra yumurta verırsın

Son düzenleme:
devam sütü,muz,pekmez,ceviz,bebe bisküvisini karıştırıp yediriyorum.ayrı olarak labne,yumurta sarısı yediriyorum.bazen muzu,cevizi ya da bisküviyi de ayrı yediriyorum alışsın.

canım bebeğin artık 1 yaşında ise ayrı ayrı vermelisin ,alışmalı ,mesela peynirli yumurta ,melemen yapabilrisin ,küçük ekmek parçaları ile elinle besleyebilirsin ..yanında peynir ,reçel ,zeytin gibi kahvaltılıklarla tamamlayabilirsin ..benim kızım da 1 yaşında bizim kahvaltılarımızda böyle..

önerileriniz için çok teşekkür ederim ama tek tek henüz yiyemiyor devam sütüyle hazırlanmış şeyler hemen midesini bulandırıyor kusacak gibi yapıp tükürüyor ekmek b,isküvi hiç yemiyo sanırım başka da alternatif kalmadı:çok üzgünüm::uhm:

Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

bnmde doktorumun verdiği kahvaltı tarifi ben yeni başladım bakalım bu sabah güzel yedi bu karışımı;
150 ml keçi sütü bi taşım kaynatılmış olacak içine yarım muz bir iyice ezilmiş ceviz bir incir ufak doğranmış (ben sırf iç kısmını aldım sert olur diye) bi parça keçi peyniri geceden suya koydum tuzu gitti pekmez tereyağ yumurta sarısı içine ekmek içide doğradım baya yedi bnmki ama zorlandı tabi yutmakta arada öğürdü fln ama ben yılmadım bi saat uğraştım sonunda bitirdik alışacak napalım :)))))))

bende çoğukez yoğurtlu kahvaltı veriyorum çünkü yoğurdun içinde olduğu herşeyi çok severek yiyo yoğurdun içine yumurta bisküvi azcık zeytin ezmesi vs derken bir kase yapıyo zaten bazende tarhana çorbalı kahvaltı yapıyorum biraz yeme problemimiz var o yuzden neyi seviyosa onun içine karıştırıyorum umarım zamanla öğrenir bizim gibi yemeyi

önereceğim çok basit bir alternatif ama benim kızlar biri 10 biri 7 yaşında hala severek yerler,tabi biz de :icecream:

domates (tercihen pembe :)) rendelenir veya küçük doğranır,içine peynir (yağlı olursa daha güzel:) ufalanır,hakiki zeytinyağı eklenir,karabiber(her tada alışmalılar zaten de 1 yaş aile sofrasına geçiş için de yeterli :)),az limon,isteğe bağlı nar ekşisi,isteğe bağlı kekik karıştırılır..sonra taze ekmekle mmmmmmmmmmmmmm...hep beraber yenir...ben şahsen hazır mamaları pek kullanmama taraftarıyım ,çocuklara sonradan yemeyecekleri karışık,bulamaç kafamçokkarıştıgibi şeyler pek yedirilmemeli bence:1closedeyes:

arkadaşlar tüm tarifler çok güzel ellerinize sağlık.ama bir nokta atlanmış sanırım süt ve süt ürünleriyle pekmez kesinlikle karıştırılmamalı pekmez sütle birleştiğinde hem demiri yok ediyor hemde sütün faydalarını azaltıyor.doktorlar en az 1 saat ara ile yenilmesi gerektiğini söylüyor..Bebiciklere afiyet olsun...

arkadaşlar tüm tarifler çok güzel ellerinize sağlık.ama bir nokta atlanmış sanırım süt ve süt ürünleriyle pekmez kesinlikle karıştırılmamalı pekmez sütle birleştiğinde hem demiri yok ediyor hemde sütün faydalarını azaltıyor.doktorlar en az 1 saat ara ile yenilmesi gerektiğini söylüyor..Bebiciklere afiyet olsun...

kesınlıkle öle bısey yok tamamn yanlışyerimseniben

kızlar kavga etmeyin zaten hiçbirini yemiyor kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:roflol: benim kız

Back