• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafayi yiycem artik nolur sonuna kadar okuyum

o düşünceli anne
bakıyor kızı arkadaşlarıyla oturuyor

ya odaya geçiyor,ya da evı yukarıdayda selam verıp gidiyor:)

anne kızını arkadaşlarıyla yanlız bırakıyor kızlar
kaynana bırakmıyor:ssz::ssz:

dedim fikir bozuksa yanlış bi hareket ama bilemyiz ki :51:

siz 3 yıldır beraber geziyorsunuz onun arkadaşlarıyla tanıştınız, gurbettesiniz, belki yanlızlığınızı attınız kaynananızın sayesinde.hiç onun misafirlerninin yanında oturmadınızmı yiyip içmedinizmi onun yedikleri içtikleri aklınızda kalmış yanınızda oturması gözünüze batmış. nedir bu kaynanayı çekememezlik. anneniz olsa böyle dermiydiniz. siz böyle yaptıkça zoraki seviyormuş gibi yaptıkça yarın çok sorun yaşarsınız . anlar gözlerinizdeki sevgisizliği .

haklı olabilirsiniz ama kayınvalidemi tanımadığınız için. onda hep kasıtlar vardır. daha önce açtığım konularda beni küçük düşürmlerinden misafir gelen annemin yanında yaptığı yanlışlardan laf sokmalarından bahsettim. ben 3 yıldır gereken tevaZUYU HEP GÖSTERDİM ASLA SAYGISIZLIK ETMEDİM. ama ne zaman ki arkadaş edinmek istesem benim gibi gelinleri olan arkadaşları var kaynanmın onlarla yakınlık kurmak tanışıp arkadaş olmak istesem hep engel oldu. kendi himayesinde olmamı istiyo bu mudur yani. ayrıca benim annemde bir kayınvalide gelinimiz çalışıyor annemde hafta içi orda kalıp çocuğa bakıyo yemeklerinide yapıyo. ama hafta sonları gelinimizi kendine göre misafirleri geliyo akşam veya gündüz o yüzden hafta sonu annem evine gidiyo. gelinimiz davet etse bile gitmiyo bulunmuyo arkadaş ortamlarında. ben asla saygısızlık etmedim bugüne kadar kayınvalideme sürekli yukarda onlarlayım. oda yalnız bende yalnızım diye.yerine göre misafirim olunca onuda çağırırım ama böyle eşimin arkadaşlarıyla olan görüşmelerimize gelmesi gerçekten uygunmu sizce. biz onlara yalnız gittik eşimle kayınvalidemler gelmedi. kayınvalidemişn yüzünden daha bize akşam oturmaya gelmeyecekler. anlayışı kıt insana annemde olsa aynı şekilde kızarım bozulurum. eşim ve arkadaşı sigara içiyolar onlar olunca içemediler. rahat rahat oturamadılar. bunları hepsi saygıdan ileri gelen şeyler. sanırım kayınvalidesiniz ve o gözden bakmışsınız.

3 yıldır kaynana sürekli geliniyle olmaya alışmış,gelir yadırgamaz.belki de gerçekten kısa süreliğine geldi,duruma göre gidecekmişte bana göre.yoksa kocasıyla da gelebilirdi.aslında konu sahibi yaptığı hazırlıklardan bir tabak hazırlayıp kaynanasına götürseydi ve anne arkadaşlar gelecek,size de yaptıklarımdan getirdim,afiyet olsun deseydi eminim gelmezdi.:34:

annemizle aynı apartmanda otursak yaptıklarımızdan götürmezmiydik:34:

evet çok güzel bir fikir
1 tabak alıp götürseymiş
kaynana da anlarmıs ve gıtmezmıs:1::1:

kaynananın misafiriyle arkadaşın
ki bir mi sizce?

kaynana gelini çağırır evet
ama sadece hizmet ettırmek ve arkadaslarına bazı şeyleri göstermek için.

nasıl bir kıyas bu yaaaa
hayret ettım:1::1::1:

hahaha surrender alemsın kız cok guldum :9:

ama dogru yanı ,kayınvalıde misafirligi ayrı ,

arkadasının mısafırlıgı apayrı .kım kayınvalıdesın

yanında kocasından dert yanabılır kı :27:

aslında doğru söylediğiniz.çat kapı anne geldi mi ooooo annem gelmiş düşünceli annem,kv geldi mi amaaan yine geldi benim kv çok düşüncesiz. bu fikri ben hiiiç sevmiyorum kadının yıllardır emek verip besleyip büyüttüğü gözünden sakındığı oğlunu al sonra da onu kabul etme.eğer safına gelip oturmuşsa yazık günah size gelmeyecekte kime gidecek derim ama gelinin gözü açılmasın,arkamdan konuşrsa duyaym,ama aklını bozmasınlar gibi saçma düşüncelerle gelmişse tepkinizi sonuna kadar doğru bulurum

evet benim kayınvalidem aynen o niyette gözü açılmasın diyo. sonuçta bende saygısız bi insan değilim. anneye iyi kayınvalideye kötü olmak banda ters geliyo görgüsüzlük geliyo. ben her türlü hürmet hizmet saygıyı gösteriyorum annemden ayırt etmiyorum ama zaman geçtikçe yaptıklarımın ters teptiğini tepeme çıkarttığımı görüyorum. mesafe mesafe mesafe gerekmiş. kendininde kızları var onlar kayınvalidelerine karşı dolduruyor ama.bunlara bizzat şahit oluyorum. kızlarıda annelerine iyi ama kayınvalidelerine kötüler.

3 yıldır kaynana sürekli geliniyle olmaya alışmış,gelir yadırgamaz.belki de gerçekten kısa süreliğine geldi,duruma göre gidecekmişte bana göre.yoksa kocasıyla da gelebilirdi.aslında konu sahibi yaptığı hazırlıklardan bir tabak hazırlayıp kaynanasına götürseydi ve anne arkadaşlar gelecek,size de yaptıklarımdan getirdim,afiyet olsun deseydi eminim gelmezdi.:34:

annemizle aynı apartmanda otursak yaptıklarımızdan götürmezmiydik:34:

elbette yaptıklarımdan götürdüm. kayınvalidem o gün oruçtu hatta iftar sofrası hazıladım yaptıklarımdan götürdüm çayını demledim masa hazırladım ona . neden vermeyeyim lütfen ama çok sert cazgır gelin gibi algılandım

hahaha surrender alemsın kız cok guldum :9:

ama dogru yanı ,kayınvalıde misafirligi ayrı ,

arkadasının mısafırlıgı apayrı .kım kayınvalıdesın

yanında kocasından dert yanabılır kı :27:

bazıları o kadar gıcık ki,,,sırf kendı komsularına hava atıcak dıye
elin kızını kullanıyorlar.
kendı kızını çağırsana ? biliyor gelmeyeceğini tabi.

kendı kızın yapmıyorsa
elın kızı hiç yapmaz.

haklı olabilirsiniz ama kayınvalidemi tanımadığınız için. onda hep kasıtlar vardır. daha önce açtığım konularda beni küçük düşürmlerinden misafir gelen annemin yanında yaptığı yanlışlardan laf sokmalarından bahsettim. ben 3 yıldır gereken tevaZUYU HEP GÖSTERDİM ASLA SAYGISIZLIK ETMEDİM. ama ne zaman ki arkadaş edinmek istesem benim gibi gelinleri olan arkadaşları var kaynanmın onlarla yakınlık kurmak tanışıp arkadaş olmak istesem hep engel oldu. kendi himayesinde olmamı istiyo bu mudur yani. ayrıca benim annemde bir kayınvalide gelinimiz çalışıyor annemde hafta içi orda kalıp çocuğa bakıyo yemeklerinide yapıyo. ama hafta sonları gelinimizi kendine göre misafirleri geliyo akşam veya gündüz o yüzden hafta sonu annem evine gidiyo. gelinimiz davet etse bile gitmiyo bulunmuyo arkadaş ortamlarında. ben asla saygısızlık etmedim bugüne kadar kayınvalideme sürekli yukarda onlarlayım. oda yalnız bende yalnızım diye.yerine göre misafirim olunca onuda çağırırım ama böyle eşimin arkadaşlarıyla olan görüşmelerimize gelmesi gerçekten uygunmu sizce. biz onlara yalnız gittik eşimle kayınvalidemler gelmedi. kayınvalidemişn yüzünden daha bize akşam oturmaya gelmeyecekler. anlayışı kıt insana annemde olsa aynı şekilde kızarım bozulurum. eşim ve arkadaşı sigara içiyolar onlar olunca içemediler. rahat rahat oturamadılar. bunları hepsi saygıdan ileri gelen şeyler. sanırım kayınvalidesiniz ve o gözden bakmışsınız.

neden gelmeyecekler bir daha,ne yaptı kaynanan misafirlere:44:

evet çok güzel bir fikir
1 tabak alıp götürseymiş
kaynana da anlarmıs ve gıtmezmıs:1::1:

götürdüm iftar sofrasıda kurdum ona. kayınpederim ince düşünceli anlayışılıdır o gelmedi önce ben çağırmaya gittiğimdede şaşırdı hoşgeldiniz deyip çıkacaktı dedi. evet hoşeldiniz yaptı hal hatır etti ama misafirler teyze otur sende dedi. oturmaya gönlü olmayan insan ısrar da edilse oturmaz ilk teklifte tamam deyip yerleşmez

rahat edemediler. tedirgin oldular. kadın benimle muhabbet edip kaynaşacakken belki dertleşecekken. kayınvalidemle oturmak zorunda kaldı.

eğer ben bir kişiden rahatsız olduysam,kadın gitmeye niyetlendiyse kal demem,bu ikiyüzlülük olur:34:

evet benim kayınvalidem aynen o niyette gözü açılmasın diyo. sonuçta bende saygısız bi insan değilim. anneye iyi kayınvalideye kötü olmak banda ters geliyo görgüsüzlük geliyo. ben her türlü hürmet hizmet saygıyı gösteriyorum annemden ayırt etmiyorum ama zaman geçtikçe yaptıklarımın ters teptiğini tepeme çıkarttığımı görüyorum. mesafe mesafe mesafe gerekmiş. kendininde kızları var onlar kayınvalidelerine karşı dolduruyor ama.bunlara bizzat şahit oluyorum. kızlarıda annelerine iyi ama kayınvalidelerine kötüler.

gözü açılmasında ne oluyor yahu.gelin görmüş geçirmiş olsun,ortamlarda bulunsun,kalabalık yerlerde afalamasın,oturup kalkmasını,konuşup susmasını bilsin 'denmesi gerekirken ,insan ilişkilerinden yoksun bırakılmak istenmesi ne garip bi çelişki. herşeye karşı hüsnü niyet edin,tatlılıkla yansıtmaya çalışın.altlı üstlü oturuyorsunuz araya soğukluk girdi mi üzülen yıpranan yine siz olursunuz.haksız bulduğm içn dğl sıkıntı yaşamyın diye bu fikri öneriyorm

geçmiş olsun arkadaşım bende aynı şeyleri yaşadım ama ben hiç bir tepki göstermedim veya ben ağzımı açıp kayınvalideme hiç bir şey demedim sağolsun eşim tatlı dille her şeyi halletti.yani eşinin konuşup haletmesi lazım.sen konuşrsan belki seninle daha çok inatlaşabilir..

Uuuu ben böyle bir kaynanayı cekememde sanki sende biraz takıntımı yaptın acaba okadar rahatsız ölüyorsan çağırma mesafe koy koskocaman kadın anlar heralde..

Birde cok alistirmissinn heryere kaynanalar gidersen kadincagazda senin pesini böyle bırakmaz ipler elden gitmiş senin acilen kaynananla arana tatlı birsekilde mesafe koymalisin yoksa cevrede edinemezsin gelin kaynana dostluğundan...ben burda kaynanana hata bulmuyorum sende mesafe sorunu var bence

misafirlere şaşırdım ben, daha ilk geldikleri bir evde, ev sahibinin annesine otur diye tekif edebiliyorlar, sanki onlar ev sahibi kaynana misafir. çok cüret karlarmış cidden :9:

misafirlere şaşırdım ben, daha ilk geldikleri bir evde, ev sahibinin annesine otur diye tekif edebiliyorlar, sanki onlar ev sahibi kaynana misafir. çok cüret karlarmış cidden :9:

yani,kaynanayı sorun yapıp gelmezlerse de kendi ayıpları olur,otur diyen onlar çünkü:34:

ev gezmelerine hep kayınvalidenizle gitmişsiniz ya, o da bir ekip olarak görmeye başlamış sizi herhalde... herkes ile topluca görüşülecek :26:

bence, siz kendinize ayrı bir çevreyi oluşturmaya başlayın. kafa dengi akrabalardan davet ettiğinizde, kayınvalidenizi de davet edersiniz. onun dışında, kendinize özel çevreniz olsun... kayınvalideniz de bırakın yalnız başına gezsin...

aile olarak akraba gezmesi hariç, hiçbir yere gitmem ben kv ile... çok zıt iki karakteriz zaten, benim gittiğim yer ona uymaz, onunkisi bana... eşimin akrabaları tek ortak noktamız.

Misafirler saygıdan ötürü demişlerdir sonuçta karşılarındaki insan anneleri yaşıtında bazen bizim gittigimz yerlerde de böyle durumlar oluyor örn bir ara ailecek gezmeye gitmiştik gezmeye gittigimiz yere bizden başka bir aile daha gelmişti sonra ev sahibi olan bayanın annesi çıktı geldi kadın kalkacaktı diger aileden olan bayan sende otur teyze dedi seninlede sohbet ederiz dedi kadında oturdu

Misafirler saygıdan ötürü demişlerdir sonuçta karşılarındaki insan anneleri yaşıtında bazen bizim gittigimz yerlerde de böyle durumlar oluyor örn bir ara ailecek gezmeye gitmiştik gezmeye gittigimiz yere bizden başka bir aile daha gelmişti sonra ev sahibi olan bayanın annesi çıktı geldi kadın kalkacaktı diger aileden olan bayan sende otur teyze dedi seninlede sohbet ederiz dedi kadında oturdu

o zaman da o misafirler kaynanayı sorun yapıp bir daha gelmnemezlik yapmazlar değil mi:34:

Back
X