• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafayi yiycem artik nolur sonuna kadar okuyum

denizkizi48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
100
0
46
Sivas
Kizlar ben ne yapicam sasirdim artik. Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz 3 yillik evliyim. Ev gezmelerine hep kayinvalidemle gidiyorum. Onsuz kimseyle gorusmuyorum gurbette oldugum icin zaten kimseyi tanimiyordum ilk geldigim zamanlar. Ama 3 yil icinde yasima uygun insanlar tanidim. Esimin arkadas cevrsi de var iyi kotu. Esim bu kis artik aksam oturmalari yapalim arkadaslarimizla dedi. Esleriyle tanisirsin gider gelirsin sende gunduzleride istersen dedi arkadas edinirsin dedi. Iyi dedim ama annesinin yapacaklarinida onceden tahmin ediyorum. Neyse once biz gittik bi arkadaslarina. Tabi kayinvalidem sasirdi ama bisey diyemedi. Ertesi gunu gittigimiz arkadasin hanimina bi bahane bulmaya calisti ama olmadi. Dun aksam da ben cagirdim onlari. Hazirliklarimi yaptim guzelce. Ama hic kayinvalideme sizde gelin demedim. Esimde bana sen de kibarlik olsun zaten gelmezler dedi. Misafirlerim geldi arkadan kaynanam geldi girdi iceri. Biraz hosbes eder gider belki dedim. Yalandan kalkar gibi etti sonra misfirlerimiz otur teyze deyince hemen oturdu kadin yaaa. Benim sinir katsayilarim artti tabi. E bari gidip babami cagirayim oda gelsin dedim. Cikip kayinpederimi de cagirdim. Be kenarda esim kenarda misafirlerimizin ykininda oturdular tum aksam. Belki cay icip giderler kbarlik ederler dedim. Yok cay meyve ikramlik ne varsa misafir gibi yedi icti onlarla beraberde ciktilar yukari. Kayinvalidemin amaci ben kimseyle yalniz gorusmeyeyim diyalog kurmayayim. Gozumu actirmayacak aklinca. Sinirim hala gecmis degil. Beni anlayan benim gibi olan varmi kizlar bi akil verin bana nolur

ben onu cagirmadimki hic. Esim kibarlio olsun cagir zaten gelmezler dedigi halde ben gelin demedim hic kayinvalideme. Misafirler iceri girince o da arkadan geldi hemen

ben onu cagirmadimki hic. Esim kibarlio olsun cagir zaten gelmezler dedigi halde ben gelin demedim hic kayinvalideme. Misafirler iceri girince o da arkadan geldi hemen

Siz hiç karışmayın eşiniz tatlı dille anlatsın annesine sizi biraz yalnız bırakması gerektiğini...

arkadaş ortamında onların ne işi var ya...
hiç sölemicektiniz.. artık bi kere söylediniz ya hep bekler ya da sizin çağırmanızı beklemeden damlar..
tamamen kayınvalidenin düşüncesizliği... herşeyi onunla yaptığınız için, heryere onunla gittiğiniz için bensiz hiç bişey yapamazlar die düşünüo işte...
cnm madem eşin sana gündüzleri de gider gelirsin demiş, sen arkadaş çevreni kurduktan sonra, gündüz oturmalarına git...
yapışık ikiz olmadığınızı onunda anlaması için, çağıralacak yere çağır, çağırılmayacak yere de sesini bile çıkarmaa

Kizlar ben ne yapicam sasirdim artik. Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz 3 yillik evliyim. Ev gezmelerine hep kayinvalidemle gidiyorum. Onsuz kimseyle gorusmuyorum gurbette oldugum icin zaten kimseyi tanimiyordum ilk geldigim zamanlar. Ama 3 yil icinde yasima uygun insanlar tanidim. Esimin arkadas cevrsi de var iyi kotu. Esim bu kis artik aksam oturmalari yapalim arkadaslarimizla dedi. Esleriyle tanisirsin gider gelirsin sende gunduzleride istersen dedi arkadas edinirsin dedi. Iyi dedim ama annesinin yapacaklarinida onceden tahmin ediyorum. Neyse once biz gittik bi arkadaslarina. Tabi kayinvalidem sasirdi ama bisey diyemedi. Ertesi gunu gittigimiz arkadasin hanimina bi bahane bulmaya calisti ama olmadi. Dun aksam da ben cagirdim onlari. Hazirliklarimi yaptim guzelce. Ama hic kayinvalideme sizde gelin demedim. Esimde bana sen de kibarlik olsun zaten gelmezler dedi. Misafirlerim geldi arkadan kaynanam geldi girdi iceri. Biraz hosbes eder gider belki dedim. Yalandan kalkar gibi etti sonra misfirlerimiz otur teyze deyince hemen oturdu kadin yaaa. Benim sinir katsayilarim artti tabi. E bari gidip babami cagirayim oda gelsin dedim. Cikip kayinpederimi de cagirdim. Be kenarda esim kenarda misafirlerimizin ykininda oturdular tum aksam. Belki cay icip giderler kbarlik ederler dedim. Yok cay meyve ikramlik ne varsa misafir gibi yedi icti onlarla beraberde ciktilar yukari. Kayinvalidemin amaci ben kimseyle yalniz gorusmeyeyim diyalog kurmayayim. Gozumu actirmayacak aklinca. Sinirim hala gecmis degil. Beni anlayan benim gibi olan varmi kizlar bi akil verin bana nolur

demekki eşinin düşündüğü kadar ince fikirli değillermiş, bi daha ki sefere nezaketen de çağırma, sende onla beraber ev gezmelerine gitme
kendine kaynanadan ayrı bi sosyal çevre edin derim
kaynanana arkadaşlık etmek için evlenmiş gibisin ama bu ilerde başına çok iş açacak, sınırlar belirsiz olacak ki olmuş zaten

Son düzenleme:
arkadaşlarınız gelmeden k valdienize gidip akşama misafirlerim var arkadaşlarımız gelicek,
hepside bizimle yaşıt sizi çağırsamda gelmessiniz malum genç hepsi,hem siz hem onlar rahatsız olabililerler diyebilirdiniz,
sonuç olarak gelmezdiler..
kaldıki birde kayınpederimi de çağıralım oda gelsin demişsiniz,
baştan konuşmadığınız için gece boyunca sinir olmuşsunuz..

Son düzenleme:
ilk olarak kibarlık yapıp giderler demeniz tuhaf
kp.i siz çağırmışsınız adam niye yarım yamalak oturup gitsin..
ikincisi bence, daha yeni olmuş yani belki başka zaman gelmez kv.niz
ama gelirsede yapacak bişye yok
hoşnutsuzluğunuzu belli edin ufaktan..
ama kapıya geldiklerinde nasıl geri çevrilir ki?
anlayış eksikliğinden ölecek durumdayız ....(kv )

Son düzenleme:
Arrrkadaslar ben kendimi ifade edemdim galiba. Ben misafirlerim var sizde gelin demedim hic. GunduZ hazirliklarimi yaptim. Esim bana cagir ama gelmezler dedi kibarlik olur dedi.esimin bu istegini bile yapmadim hic cagirmadim. Kayinvalidem kendi misafirler gelince davetsizce geldi oturdu. Yalandan kalkar gibi yapti misafirlerimizde otur teyze deyince hemenn oturdu hemen. Ebaktim oturuyo kalkacak gibi degil. Bende dedim ki e babam yukarda yalniz oturmasin o da gelsin dedim. Kayinvalidem zaten oturdu kaldi kayinpedeeriminde gelmesi bisey ifsde etmezdi artik benim icin. Kisacasi ben cagirmadim kayinvalidemi misafirlerin arkasina hemen geldi

meraklı kaynana vakası, sen davet etmesende gelir, sen sormasanda herşeye bir fikri vardır,
aklınca sizi sürekli denetler, kontrol altında tutar, siz çocuksunuz ya kendi başınıza hiç birşey yapamazsınız,
Allah yardımcın olsun canım ama sen tepkilerini çok belli etme,çaktırmadan uzaklaş kaynanandan,
birşey söylemek istersende eşin söylesin sen kötü olma.

Kayınpedereini çağırman iyi olmamış.Çok daha rahat davranmışlar...Halbuki onu çağırmasan o belki eşi yalnız kalmasın diye gidecekti.bırak yalnız kalırsa kalsın kp sen ne düşünüyorsun...Eşine çok sakin bir dille söyle rahatsızlığını...Arkadaşlık kuramadığını...O da annesine izah etsin durumu...Allah yardım etsin hiç sevmediğim durumlar :(

Bundan sonra gelmeye kalkarsa belli edin gitmesini istediğinizi anlayana kadar devam,kimileri yüzsüz olabılıyor.Bırde kayınvalıdeyle aynı apt kalmak basta hata olmus...

siz 3 yıldır beraber geziyorsunuz onun arkadaşlarıyla tanıştınız, gurbettesiniz, belki yanlızlığınızı attınız kaynananızın sayesinde.hiç onun misafirlerninin yanında oturmadınızmı yiyip içmedinizmi onun yedikleri içtikleri aklınızda kalmış yanınızda oturması gözünüze batmış. nedir bu kaynanayı çekememezlik. anneniz olsa böyle dermiydiniz. siz böyle yaptıkça zoraki seviyormuş gibi yaptıkça yarın çok sorun yaşarsınız . anlar gözlerinizdeki sevgisizliği .

eşine söyle ''bir daha çağırmayacağım olanları sende gördün, bir daha bana nezaketten bahsetme,hem zannetmıyorum arkadaşlarımın bundan sonra geleceklerini'' diyebilirsin eşine

hem yalan da sayılmaz

siz 3 yıldır beraber geziyorsunuz onun arkadaşlarıyla tanıştınız, gurbettesiniz, belki yanlızlığınızı attınız kaynananızın sayesinde.hiç onun misafirlerninin yanında oturmadınızmı yiyip içmedinizmi onun yedikleri içtikleri aklınızda kalmış yanınızda oturması gözünüze batmış. nedir bu kaynanayı çekememezlik. anneniz olsa böyle dermiydiniz. siz böyle yaptıkça zoraki seviyormuş gibi yaptıkça yarın çok sorun yaşarsınız . anlar gözlerinizdeki sevgisizliği .

kaynananın misafiriyle arkadaşın
ki bir mi sizce?

kaynana gelini çağırır evet
ama sadece hizmet ettırmek ve arkadaslarına bazı şeyleri göstermek için.

nasıl bir kıyas bu yaaaa
hayret ettım:1::1::1:

Katılıyorum..Ben burada kötü bir şey göremedim..Kaynana ya her yaptığı kötüdür.. :ssz:

Gurbettesiniz kadın sizinle ilgilenmiş,itip kakmamış,bir başınıza bırakmamış.. Onunla gezmişsiniz tabi bir süre sonra sıkar,sonuçta yaşıtlarınızı istersiniz ama bunu biraz daha yumuşak bir geçişle yapın.. Kv söyleseydiniz,"yarın arkadaşlar gelecek artık sana daha az yük olacağım anne,alışıyorum artık buraya, çevrem oluyor" gibi konuşsaydın,hatta sana misafire şunu yap bunu yap falan derdi..Seni yakın gördüğü için gelmiş kadın.. :ssz:

Benim kv bile batıya gelinde çat kapı gideceğim bir ev olsun diyor.. Başımın üstünde yeri var. :21:

bir daha çağırmazsın olur biter

saflık edip kocana da acaba çağırsak mı deme nezaketen bile olsa kocana kibarlık olsun diye deme
sen dedikçe belki eşinin aklında bile yokken aklına sokmuşsun bence

birde anlamadığım kayınvalide var tamamda peşine kayınpederi niye çağırdın adam evde yalnız otursa kadın belkide rahatsız olup gidecek ama sen o sebebide ortadan kaldırıp rahat ettirmişsin

Son düzenleme:
Katılıyorum..Ben burada kötü bir şey göremedim..Kaynana ya her yaptığı kötüdür.. :ssz:

Gurbettesiniz kadın sizinle ilgilenmiş,itip kakmamış,bir başınıza bırakmamış.. Onunla gezmişsiniz tabi bir süre sonra sıkar,sonuçta yaşıtlarınızı istersiniz ama bunu biraz daha yumuşak bir geçişle yapın.. Kv söyleseydiniz,"yarın arkadaşlar gelecek artık sana daha az yük olacağım anne,alışıyorum artık buraya, çevrem oluyor" gibi konuşsaydın,hatta sana misafire şunu yap bunu yap falan derdi..Seni yakın gördüğü için gelmiş kadın.. :ssz:

Benim kv bile batıya gelinde çat kapı gideceğim bir ev olsun diyor.. Başımın üstünde yeri var. :21:

aslında doğru söylediğiniz.çat kapı anne geldi mi ooooo annem gelmiş düşünceli annem,kv geldi mi amaaan yine geldi benim kv çok düşüncesiz. bu fikri ben hiiiç sevmiyorum kadının yıllardır emek verip besleyip büyüttüğü gözünden sakındığı oğlunu al sonra da onu kabul etme.eğer safına gelip oturmuşsa yazık günah size gelmeyecekte kime gidecek derim ama gelinin gözü açılmasın,arkamdan konuşrsa duyaym,ama aklını bozmasınlar gibi saçma düşüncelerle gelmişse tepkinizi sonuna kadar doğru bulurum

o düşünceli anne
bakıyor kızı arkadaşlarıyla oturuyor

ya odaya geçiyor,ya da evı yukarıdayda selam verıp gidiyor:)

anne kızını arkadaşlarıyla yanlız bırakıyor kızlar
kaynana bırakmıyor:ssz::ssz:

3 yıldır kaynana sürekli geliniyle olmaya alışmış,gelir yadırgamaz.belki de gerçekten kısa süreliğine geldi,duruma göre gidecekmişte bana göre.yoksa kocasıyla da gelebilirdi.aslında konu sahibi yaptığı hazırlıklardan bir tabak hazırlayıp kaynanasına götürseydi ve anne arkadaşlar gelecek,size de yaptıklarımdan getirdim,afiyet olsun deseydi eminim gelmezdi.:34:

annemizle aynı apartmanda otursak yaptıklarımızdan götürmezmiydik:34:

Back
X