- 29 Mayıs 2021
- 2.884
- 5.604
- 108
- 39
Esi is degistirebilirOyledir tahmin edebiliyorum ama yani evli biri esi bu durumdayken dil ogrenmeyi reddediyorsa ben diyorumki yoluna baksin yani boyle hayat gecmezki haftada iki gun kocasini gorucek geri klaninda sikici bir hayat
Sen ya calisicaksin yada dil kursuna gideceksinBen de yakında yurtdışına taşınacağım çok korkuttu beni yazdıklarınızsaatlerinizi eşinize göre ayarlayacaksınız yapacak birşey yok. Aslında sabaha karışı gelip yatıyorsa (6.00 gibi) öğlen 3 gibi kalksa 3-21.00 arası epey vakit var? Tam saatleri nasıl? Kursa gidiyor musunuz dil için?
Kızlar ben evlenip yurt dışına gelin geldim. 22 ağustosta tam 3 sene dolacak. Eşim gece çalışıyor. Her zaman bu şekilde. Vardiyalı falan değil yani. Gündüz ben uyuyorken geliyor. Saat 6 gibi. Yatıyor. Sonra o uyuyorken ben kalkıyorum. İşlerimi falan hallediyorum. Onu uyandırıyorum. Hazırlanıp çıkıyor. Hafta içi çoğu kez birbirimizi görmüyoruz resmen. Bi ara akşam erken yatıp sabah onun gelme saatine kalkmaya başlamıştım. Sonra düzeniz kaydı tekrar. Bi tek hafta sonları görüyorum yani. Onda da ilişkimiz o kadar değişti ki. Sanki bambaşka biriyle evliyim. Bana ilgisi o kadar azaldı ki. Nereden baksanız 7-8 sene bekledi beni. 10 bile diyebiliriz. 4 sene farklı ülkelerde nişanlı kaldık. Toplam süre zarfında hep hemen evlenmek istedi. Öncesinde hep sevgili olmak istedi. Ben kaç kere reddettim. Ayrıldım. Yine de peşimi bırakmadı. Ama şu an…. Sanki o kadar sene peşimden koşan o değilmiş gibi. Dışarı çıkıyoruz elimi tutmuyor hiç. Ben dersem tutuyor. Evde ben onu öpüyorum sürekli. Güzel şeyler söylüyorum. Sarılıyorum. O ise sadece yatak işi olunca geliyor yanıma. Bazen çok kötü olunca ağlıyorum. O zaman da yanıma gelip sarılıyor. Özür diliyor falan.
Kimsem yok burada. Bi tek eşimin ailesi. Onlarla da arada bir araya geliriz ama onları hiç benimseyemedim. Akrabam olmalarına rağmen. Çoğu zaman kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir gün yine kendimi aşırı yalnız hissettiğim bir gün Allah’a yalvardım bana arkadaş yoldaş olacak bi evlat nasip et diye. Üstüne hemen hamile kaldım. O kadar mutlu olmuştuk Ki. 10 gün sürdü mutluluğum. Hemen bırakıp gitti beni. Şimdi evde yalnız kalıp kimseyle konuşamadığım zaman bebeğime binbir hevesle aldığım kıyafetlerine sarılıp ağlıyorum.
bu durumlar beni o kadar hassas biri yaptı ki. Her şeye ağlar oldum. Sürekli ölüm aklıma gelmeye başladı. Bugün neden bilmiyorum birden aklıma vasiyetimi yazmak geldi. Çok korktum ama kendimi bunu yapmaktan da alıkoyamadım. Sürekli ölüm var aklımda. Sürekli. İki gündür de uyuyamıyorum ya uyurken ölürsem diye. Araba sürmek istemiyorum. Ya bsey olursa diye.
hasret çok zor bseymiş. Yalnızlık çok zor bseymiş. Evde dört duvar arasında kafayı yiyeceğim artık. Bir yerden sonra her şeyi de içime atmaya başladım. Bilmiyorum bunları neden yazıyorum ama biraz daha konuşmazsam daha da kötü olacağım gibi hissediyorum ……
Dil kursuna yazilin sonra is arayıp calisin sosyallesin evde kafayı yersiniz.Kızlar ben evlenip yurt dışına gelin geldim. 22 ağustosta tam 3 sene dolacak. Eşim gece çalışıyor. Her zaman bu şekilde. Vardiyalı falan değil yani. Gündüz ben uyuyorken geliyor. Saat 6 gibi. Yatıyor. Sonra o uyuyorken ben kalkıyorum. İşlerimi falan hallediyorum. Onu uyandırıyorum. Hazırlanıp çıkıyor. Hafta içi çoğu kez birbirimizi görmüyoruz resmen. Bi ara akşam erken yatıp sabah onun gelme saatine kalkmaya başlamıştım. Sonra düzeniz kaydı tekrar. Bi tek hafta sonları görüyorum yani. Onda da ilişkimiz o kadar değişti ki. Sanki bambaşka biriyle evliyim. Bana ilgisi o kadar azaldı ki. Nereden baksanız 7-8 sene bekledi beni. 10 bile diyebiliriz. 4 sene farklı ülkelerde nişanlı kaldık. Toplam süre zarfında hep hemen evlenmek istedi. Öncesinde hep sevgili olmak istedi. Ben kaç kere reddettim. Ayrıldım. Yine de peşimi bırakmadı. Ama şu an…. Sanki o kadar sene peşimden koşan o değilmiş gibi. Dışarı çıkıyoruz elimi tutmuyor hiç. Ben dersem tutuyor. Evde ben onu öpüyorum sürekli. Güzel şeyler söylüyorum. Sarılıyorum. O ise sadece yatak işi olunca geliyor yanıma. Bazen çok kötü olunca ağlıyorum. O zaman da yanıma gelip sarılıyor. Özür diliyor falan.
Kimsem yok burada. Bi tek eşimin ailesi. Onlarla da arada bir araya geliriz ama onları hiç benimseyemedim. Akrabam olmalarına rağmen. Çoğu zaman kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir gün yine kendimi aşırı yalnız hissettiğim bir gün Allah’a yalvardım bana arkadaş yoldaş olacak bi evlat nasip et diye. Üstüne hemen hamile kaldım. O kadar mutlu olmuştuk Ki. 10 gün sürdü mutluluğum. Hemen bırakıp gitti beni. Şimdi evde yalnız kalıp kimseyle konuşamadığım zaman bebeğime binbir hevesle aldığım kıyafetlerine sarılıp ağlıyorum.
bu durumlar beni o kadar hassas biri yaptı ki. Her şeye ağlar oldum. Sürekli ölüm aklıma gelmeye başladı. Bugün neden bilmiyorum birden aklıma vasiyetimi yazmak geldi. Çok korktum ama kendimi bunu yapmaktan da alıkoyamadım. Sürekli ölüm var aklımda. Sürekli. İki gündür de uyuyamıyorum ya uyurken ölürsem diye. Araba sürmek istemiyorum. Ya bsey olursa diye.
hasret çok zor bseymiş. Yalnızlık çok zor bseymiş. Evde dört duvar arasında kafayı yiyeceğim artık. Bir yerden sonra her şeyi de içime atmaya başladım. Bilmiyorum bunları neden yazıyorum ama biraz daha konuşmazsam daha da kötü olacağım gibi hissediyorum ……
Almanya ya sonradan gelin kadınları büyük bir cogunlugu hep ayni evde çocuk doğur jobcenter yollasin parayi20 yıldır Almanya'da yaşayayıp dil bilmeyen tanıdığım var
Bu dediğim erkek ama hep türklerle iş yapmış. Ne bileyim öyle bile olsa insan sosyal hayatta öğrenemez mi?Almanya ya sonradan gelin kadınları büyük bir cogunlugu hep ayni evde çocuk doğur jobcenter yollasin parayi
Cahillik tabi. Ablam turist gitmişti eltisinin yanına 1 ay o sürede bile almanca öğrenmeye çalışmış. İsteyen insan öğrenir yani semelerce kaldığındaAy ne diyim cahillikten baska bisey degil yasadigin ulkenin dilini bile ogrenememek
Bir tanidigim heryere 10 yasindaki cocugunu surukluyor ceviri yapsin diyeCahillik tabi. Ablam turist gitmişti eltisinin yanına 1 ay o sürede bile almanca öğrenmeye çalışmış. İsteyen insan öğrenir yani semelerce kaldığında
Onu sürüklemek yerine öğrenmeye çalışsa aslında demiBir tanidigim heryere 10 yasindaki cocugunu surukluyor ceviri yapsin diye
Tabikide .dil konusunda suriyeliler kadar degiller 4 ayda sökuyorlar diliOnu sürüklemek yerine öğrenmeye çalışsa aslında demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?