- 9 Ağustos 2021
- 15.453
- 52.862
- 548
Ama öyle demeyin her şeye çocuğu için katlanıyor . Büyüyünce de öyle diyecek senin için terk etmedimKendi hayatlarının içine ettikleri yetmiyor bir de hemen çocuk yapıp onun da hayatının içine ediyorlar.
Eşinize söyleyecek bir şey bulamıyorum, biran önce boşanın. Umarım aileniz bu süreçte size destek olur. Olmazlarsada en azından dava sonuçlanana ve nafaka bağlanana kadar kadın sığınma evlerinde kalın. Sonra da bir iş, küçük bir ev çocuğunuzla güzel bir hayatınız okur umarım.Arkadaşlar merhaba foruma uzun süredir üye olmama rağmen sadece konuları okumak için bakıyordum. Az çok buradaki üyelerinde benim konum hakkında yapacakları yorumu biliyorum. Dertleşmeye, fikirlerinize ve yol bulmaya ihtiyacım var. Ben 19 yaşında çokta tanımadığım ve ailemin asla onay vermediği biriyle kaçarak evlendim. O dönem nasıl bir hayatın içine düşeceğimle ilgili pek fikrim olmamakla beraber çevremdeki insanların evliliği ile ilgili kötü birşey duyunca 'insan neden katlanır, boşanmak çokmu zor, hiç mi gururları yok diye yorum yapardım.Şimdi 9,5 senelik evliyim 7 yaşında bir oğlum var. Evliliğim boyunca sürekli fiziksel ve psikolojik şiddete uğradım/uğruyorum. Eşime göre ben dışarı çıksam başkasına kuyruk sallayan evde otursam eve başkasını almak için oturan bir kadınım. Kaldı ki beni yakınen tanıyan insanlar, arkadaşlarım ve kendi ablaları dahil dışardan çok katı göründüğümü asla öyle bir izlenim bırakmadığımı söylerler. Ama eşim bekarken evli bir çok kadınla birlikte olmuş ve yaşadığı şeylerin yakıştırmasını bana yapmayı seven bir insan. Basit bir şekilde özet geçiyorum çünkü yıllardır yaşadığım şeyler konuya sığacak şeyler değil. Ailem beni okutmadı evlendikten sonra liseyi arkadaşım desteği ile dışardan okudum. Hiç çalışma hayatım olmadı kendime ait 1 kuruş paramda yok. Boşansam bir süre zorlanıp sonra toparlanırım biliyorum ama beni düşündüren şey oğlum bu sene 2. sınıfa başlayacak ve ben çalışırsam ona bakacak kimse yok. Ailem çok yakın ama asla destek olmaz. Annem bencil bir kadın ve geçen sene de böyle bir durum yaşadım o zaman açık açık ben bakamam dedi. Bakıcı tutayım desem zaten ev kira mümkün değil altından kalkamam ne yapacağım bilmiyorum. Anlayacağınız kafayı yemek üzereyim. Eşim 4 gün önce evi terk etti otelde kalıyor. Sebebi ise dizinden bir ameliyat geçirdi 15 gün önce artık toparlandı kendi yürüyebilir durumda. Yılda 1 kez 1 haftalığına gelen ablamı görmeye gideyim mi diye sordum birşey olursa aramasını söyledim. 4 saat ablamın yanında kaldım dönerken dışarıdan birşey istiyor mu diye aradım telefonda bana nasıl olduda aklına geldim dedi kapattı. Eve geldim oğlum benden önce içeri girdi bağırarak niye geldiniz ki gelmeseydiniz dedi. Bende niye böyle davrandığını giderken kendisine sorduğumu söyledim. Bana insan bir arar birşey oldumu düştümmü fln diye dedi. Zaten 4 saatliğine gittiğimi birşey olursa aramasını söylediğimi hatırlattım. Sonra konu o kadar farklı yerlere geldiki zorla ayağa kalkan adam beni dövmek için kalktı ben oğlumu alıp kendimi odaya kilitledim sonrada işte çıktı gitti. Sürekli arayıp oğlumla konuşup onu çok sevdiğini fln söylüyo ama o kavga esnasında ve daha öncekiler de oğlum korkudan sinir krizi geçirip günlerce etkisinden çıkamıyor kendine göre herşeyin sorumlusu benim. Dışarıya karşı mükemmel bir insan yaşadıklarımı anlatsam kimse inanmaz. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.
Neden yaşadıklarınızı kimse bilmiyor,onun ailesi dogurdukları kişinin yaptıklarını mutlaka dinlemeli.Aynen öyle yaptığı şeyleri yıllarca bana yakışırdı bunu öyle bir şekilde yaptıki hemde bazen durup acaba doğru mu söylüyor diye düşünüyordum. Kendimden tiksindim bir dönem hiç suçum olmamasına rağmen. Özgüvenimi yitirdim. 2 senedir takmamaya çalışıyorum daha iyiyim psikolojik olarak bunu gördükçe dahada delirip bana yükleniyor. Oğlum zaten babaya çok düşkün bir çocuk değil çünkü artık herşeyin farkında bana yaptıklarını görüyor. Ev sıkıntısı yok düzenimi bozmam. Burada iş imkanımda var çok rahat bulurum. Daha öncede bir yere başvurdum kabul edildim izin vermedi çalışmama ayaklarımın üzerinde durunca kendisine katlanmayacağımı biliyor.
Yemişim onun katlanmasını. Çok sinirleniyorum yahu, söz konusu çocuklar olunca hakim olamıyorum kendime.Ama öyle demeyin her şeye çocuğu için katlanıyor . Büyüyünce de öyle diyecek senin için terk etmedim
Bu daha başlangıç o çocuk büyüyecek evlenme çağına gelecek bu sefer de evlendiği kadınla olan iliskisini etkileyecek bu durum . Anne de yavrugggm senin için bu kötü adamla kaldım diye mutsuzluğunu yine oğlundan çıkaracak . Malesef çocuk için bir ehliyet getirmeden bu iş olmaz . Araba kullanan kişinin bilinçli olması bekleniyor oysa ki yetiştirilen bir çocuk tüm toplumu etkiliyorYemişim onun katlanmasını. Çok sinirleniyorum yahu, söz konusu çocuklar olunca hakim olamıyorum kendime.
Milelt çiçek gibi bakacakken cesaret edemiyor çocuk yapmaya. Bunlar tavşan gibi mübarek ha bire ürüyorlar.
Tam aksine çok olgun bir çocuk. Babası dün konuşup kapattıktan sonra ben yaptığı şeylere rağmen seninle konuşuyor fln diye söylenirken anne siz kavga etsenizde o benim babam sonuçta benim yanımda böyle şeyler söyleme sonra çok üzülüyorum diyor. Ben şahit olduğu şeylere rağmen onu herşeyden soyutlayarak yetiştirmeye çalıştım hep. Ha bu demek değil ki senin baban çok iyi yaptığı şeyler doğru görmezden geliyoruz şeklinde değil. Doğruyu yanlışı öğreterek yetiştirdim.buyuk ihtimal babasini taklit ediyor sorunlarini oyle cozmeye calisiyor
Kısır döngü işte. Babaları gibi erkek çocuklar, anaları gibi kız çocuklar yetişiyor sonra bunlar çocuk yaşta kaçarak evlenip kendileri gibi bir nesil daha yetiştiriyorlar.Bu daha başlangıç o çocuk büyüyecek evlenme çağına gelecek bu sefer de evlendiği kadınla olan iliskisini etkileyecek bu durum . Anne de yavrugggm senin için bu kötü adamla kaldım diye mutsuzluğunu yine oğlundan çıkaracak . Malesef çocuk için bir ehliyet getirmeden bu iş olmaz . Araba kullanan kişinin bilinçli olması bekleniyor oysa ki yetiştirilen bir çocuk tüm toplumu etkiliyor
Acaba konuyu insanların sinirini bozmak için mi açtınız ? Cidden merak ettiğim için soruyorum . Onu yapabilirim bunu yapabilirim ise kabul edildim ama annem çocuğa bakmaz ondan yapmadım. Bu mu yani ?Aynen öyle yaptığı şeyleri yıllarca bana yakışırdı bunu öyle bir şekilde yaptıki hemde bazen durup acaba doğru mu söylüyor diye düşünüyordum. Kendimden tiksindim bir dönem hiç suçum olmamasına rağmen. Özgüvenimi yitirdim. 2 senedir takmamaya çalışıyorum daha iyiyim psikolojik olarak bunu gördükçe dahada delirip bana yükleniyor. Oğlum zaten babaya çok düşkün bir çocuk değil çünkü artık herşeyin farkında bana yaptıklarını görüyor. Ev sıkıntısı yok düzenimi bozmam. Burada iş imkanımda var çok rahat bulurum. Daha öncede bir yere başvurdum kabul edildim izin vermedi çalışmama ayaklarımın üzerinde durunca kendisine katlanmayacağımı biliyor.
İşin kötü tarafı eğitimsiz insanların çok çocuğu olurken eğitimli insanlar otuz kere düşünüyor sonra toplum kötüye doğru gitmeye devam ediyorKısır döngü işte. Babaları gibi erkek çocuklar, anaları gibi kız çocuklar yetişiyor sonra bunlar çocuk yaşta kaçarak evlenip kendileri gibi bir nesil daha yetiştiriyorlar.
Hiç o düşüncede olmadım. Boşanmayı uzun zamandır kafaya koymuştum cesaret edemiyordum. Artık öyle bir derdim de yok.Ama öyle demeyin her şeye çocuğu için katlanıyor . Büyüyünce de öyle diyecek senin için terk etmedim
Katılıyorum. Maalesef durum böyle. Çünkü çocuk büyütmek ile insan yetiştirmek arasında ciddi bir fark var.İşin kötü tarafı eğitimsiz insanların çok çocuğu olurken eğitimli insanlar otuz kere düşünüyor sonra toplum kötüye doğru gitmeye devam ediyor
Otuz tane şey okuyorum her okuduğumda daha çok şaşırıyorum daha bebekken uyuduğu yer ile uyandığı yer farklı olmasın çocukta güvensizlik oluşturur diyorlar bu bile travma olurken şu çocuğun yaşadığı ne olacak ruhunda bu çocukların nasıl bir yara açılıyor ? Sadece bu konuda değil neredeyse her konuda aynı şey şiddetin her türlüsüne maruz kalan çocuklar sonra ortada işte hastalıklı bir toplum oluyor .Katılıyorum. Maalesef durum böyle. Çünkü çocuk büyütmek ile insan yetiştirmek arasında ciddi bir fark var.
Biz yetiştirmek için çabalıyoruz.
Sinirleriniz bozulduysa konudan çıkabilirsiniz?? İçinde bulunduğum durumu yol gösteren olur düşüncesiyle paylaştım. Umarım olduğum duruma kimse düşmez. Herkesin hayat şartı aynı değil. Benim ve çocuğum için geç kalınmış büyük bir adım atacağım doğal olarakta korkularım var. Rahatsız olan okumayabilir.Acaba konuyu insanların sinirini bozmak için mi açtınız ? Cidden merak ettiğim için soruyorum . Onu yapabilirim bunu yapabilirim ise kabul edildim ama annem çocuğa bakmaz ondan yapmadım. Bu mu yani ?
Ayrılmaya cesaretiniz yoksa ise başlayabilirsiniz ne yapabilir en fazla zaten şiddetin her türlüsü var. Bir kenara biraz paranız olur çocuk küçük değil anneniz bir iki sene mecbur idare edecek etmiyor mu okuldan sonra bir komsu bulun gerekirse hafta sonları da gidin komşunun evini barkini temizleyin günlük 600 TL temizlik siz bedava yapın . Gerekirse hafta sonu yemek yapın götürün ya da bunu komşu yerine annenize yapın afedersiniz ağzınıza tukurse de susun bir süre idare edin . Zaten çocuk büyüyünce kendisi eve geçecek bir kaç yıl o adamı cekeceginize siz ezilin ama sonucu güzel olsunHiç o düşüncede olmadım. Boşanmayı uzun zamandır kafaya koymuştum cesaret edemiyordum. Artık öyle bir derdim de yok.
Siz geç bir adım atmıyorsunuz ki adam evi terk etmiş .Sinirleriniz bozulduysa konudan çıkabilirsiniz?? İçinde bulunduğum durumu yol gösteren olur düşüncesiyle paylaştım. Umarım olduğum duruma kimse düşmez. Herkesin hayat şartı aynı değil. Benim ve çocuğum için geç kalınmış büyük bir adım atacağım doğal olarakta korkularım var. Rahatsız olan okumayabilir.
Çocuk telde konuştuktan sonra hala senin konuşuyor cık cık diye söyleniyorsunuz hem de soyutlayarak yetiştirmeye çalıştım hep diyorsunuz. Pek inandırıcı gelmedi onun için.Tam aksine çok olgun bir çocuk. Babası dün konuşup kapattıktan sonra ben yaptığı şeylere rağmen seninle konuşuyor fln diye söylenirken anne siz kavga etsenizde o benim babam sonuçta benim yanımda böyle şeyler söyleme sonra çok üzülüyorum diyor. Ben şahit olduğu şeylere rağmen onu herşeyden soyutlayarak yetiştirmeye çalıştım hep. Ha bu demek değil ki senin baban çok iyi yaptığı şeyler doğru görmezden geliyoruz şeklinde değil. Doğruyu yanlışı öğreterek yetiştirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?