Bu rahatsızlık maalesef benım 7 yasındakı kızımda da var..o an kızınız nasıl bır ortamda rahatlıyorsa öyle bır ortam hazırlayın..kendı kızımdan örnek vermem gerekırse ben tv de çizgi film açarım hemen ve kızımın saçlarını oksarım..hep olumlu güzel seyler söylerim..genelde uyurken tuvaleti gelince falan tutuyor panik atağı..sırf bu yüzden uyuyacagı zaman kakao içirmek istemiyorum..onu korktugu ortamlara sokmayın ve yanında kavga etmeyin lütfen..sevgiler..
Hemen hemen aynı belirtiler oğlum 9 yaşındayken başladı...
Biz de sizin gibi okul tarafından Rehberlik araştırmaya gönderildik ve aynı sizin gibi aciller,hastanelerde sabahladık.
Yapılan bir çok tahlilde oğlumun bir rahatsızlığı çıkmadı sizden fazlası oğlumda ağlama ve öfke nöbetleri de görülmeseydi .
En sonunda bir çocuk norologuna gönderildik ve asberger sendromu teşhisi aldı .
Sizin içinde çok zor bir durum lütfen kendinizle d ilgilenin gerekirse hafif bir sakinleşdirici alın,insanın yavrusunu öyle görmesi çok üzücüdür.
Allah kolaylık versin,inşallah en kısa zamanda iyi bir haber alırsınız doktorlardan ve yavrunuz düzelir.
cok gecmis olsun canim,allah acil sifalar versin
cocugu sakin sIkma kendi haline birak, gelisimini engelleme, her cocuk ayni olacak degil
senin kizin bence aksine cok zeki, iq su yüksek olan cocuklar normal okulda ders yapmak istemezler bunuda arastir
belkide o okulu ögretmenlerini sevmedi kötü bir baslangic oldu, okulunu degistirseniz yeni bir baslangic olur
pedagogada götürüyorsun ins cabucak düzelir
panik atakla ilgili bilgim yok malesef:26:
sırayla hepsini denicez bakalımİyi bir çocuk nöroloğuna gitseniz daha iyi olur.
ilgi çekmek için sanmıyorum ama olabilir de neler düşünüyorlar beyinleri nasıl çalışıyor bilemiyorumcok uzuldum bu duruma ama bir yandan acaba ilgi cekmek icin kendini ifade etme yöntemimi gelistirmis acaba diye düşündüm.yinede siz tahlillere ve dr lara devam edin.
çok geçmiş olsun mantıklı düşünülemediğini duymuştum atak sırasında bu yaşta bi çocuğun bu korkuyu yaşaması ölmeyeyim diye dua et demesi offf çok kötüydü çok allah size de şifa versinCanım benimde 10 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlum var ilkokula başladı başlayalı ders yapmayı sevmiyor, okulu seviyor ama ödevden nefret ediyor.Ne yaptımsa olmadı, gece yarılarına kadar başında otururdum zorla ders yaptırıdım.Her sene aman bu sene açılır, bu sene daha iyi olur diye diye kendimizi oyaladık.Kızdım olmadı, sevdim olmadı, zorla yaptırdım olmadı.Dersleri hep kötüydü.
Tabi ben bu zaman zarfında kafayı yedim, hep kendimi suçladım, ben iyi bir anne olamadım, daha çok ilgilenmeliydim diye.
Sonra biz taşınınca okul değiştirdik mecburen.
Baktım bu senede aynı, hiçbir değişiklik yok, daha beter oldu.Rehber öğretmenle görüştük sınıf öğretmeninin tavsiyesiyle, daha öncesinden de piskoloğa götürdük.İlaç kullanmaya başladı, lq testi yapıldı normalin çok üstünde çıktı zeka seviyesi.
Doktor kişiye özel dikkat eksikliği tanısı koydu.Şimdi çok rahatız şükür, öğretmende daha anlayışlı çocuğuma.Hala ilaç kullanıyor, ama rapor almadık, almayıda düşünmüyorum.Birde ödevleri için etüd merkezine verdik, biraz tuzlu oldu bize ama çok faydalı oldu, ödevler hep orda yapılıyor.Ve öğretmen bire bir ilgileniyor.
Panik atağa gelince, bende var.Bir kaç defa bire bir deprem yaşadım ve o anki korkulardan sonra anik atak oldum.O anda yaşadıklarımı sana söyleyim.
Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çok hızlı atıyor, nefesini zor alıyorsun.
Kulaklarım uğulduyor kimseyi duyamıyorum.
Gözümün önü karışıyor net göremiyorum.
Canım malesef o anda yapılacak bişey yok bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.
Mesela dışarıdan kamyon geçiyor zannediyorm ki deprem oluyor, kaç gece eşimi uyandırdım deli gibi zeprem oluyor diye.
Rabbim sıkıntılarını tez zamanda gidersin yaşamayan bilmez....
tabi öle bişey olmuyor ,ramdaki aşamaları biliyorum zaten ben de çok öğrenci gönderdim ne öğretmen ne ben şimdiye kadar böyle bir çocuk görmediğimiz için çocuğumun gerizekalı olduğuna ben bile inanmıştım olaylar o raddeye gelmiştievet panik atak belirtileri var saydıklarınızın arasında,ataklarda geçirmiş olabilir düşüncesi oluştu bende ama tabii burada teşhis koyamayız.belki de okulda yaşadığı sıkıntıları bu şekilde yansıtıyordur,o da kuvvetle muhtemel.ama lütfen en kısa zamanda kızınızı bir çocuk psikoloğuna ya da psikiyatristine götürün.ayrıca rehberlik araştırma merkezi "gerizekalı" tanısı koymaz..öğretmeniniz doğru bir yol izlemiş,sosyal anlamda uyum sorun yaşayan yada farklı olduğunu düşündüğümüz çocuklarımızı da oraya yönlendiriyoruz.zaten kızınızda zekasal bir sorun olmadığı çok belli.bence sosyal yaşamla ilgili problemleri var ve çözülebilir şeyler bunlar..kendinizi yıpratmayın lütfen,zor bir dönem ama geçecek İnşallah.
randevu aldık hepsine bi kontrol ettiricem artık baştan aşağı teşekkür ederimHemen hemen aynı belirtiler oğlum 9 yaşındayken başladı...
Biz de sizin gibi okul tarafından Rehberlik araştırmaya gönderildik ve aynı sizin gibi aciller,hastanelerde sabahladık.
Yapılan bir çok tahlilde oğlumun bir rahatsızlığı çıkmadı sizden fazlası oğlumda ağlama ve öfke nöbetleri de görülmeseydi .
Sizin içinde çok zor bir durum lütfen kendinizle d ilgilenin gerekirse hafif bir sakinleşdirici alın,insanın yavrusunu öyle görmesi çok üzücüdür.
Allah kolaylık versin,inşallah en kısa zamanda iyi bir haber alırsınız doktorlardan ve yavrunuz düzelir.
Hemen hemen aynı belirtiler oğlum 9 yaşındayken başladı...
oğlunuz eğitim alıyor mu? 9 yaşına kadar aspergerli olduğunu fark ettiniz mi? şimdi nasıl?OÇEM e falan mı gidiyor?
asbrger sendromu nedemk oluyor yanii nasıll canımmm
Şimdi 18 yaşında eğitim alıyor tabi ki...
İş okulundan mezun oluyor bu sene.
Evet farklılıklar vardı ancak kimse teşhis koyamadı .
8.sınıfa kadar normal okulda devlet okulunda takdir alarak okudu ancak duygusal olarak yaşıtlarından çok geride ve normal bir liseye devam etmesi onu çok üzer diye düşündük ve iş okuluna verdik.
Şimdi oldukça iyi Allahıma binlerce şükür.