kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
11.691
8.897
kızım 8 yaşında
3 gündür panik atağa çok benzeyen krizlere giriyor
bu hafta uzmana gidicez tabi ama panik atak hastalarından öğrenmek istediğim tam olarak o anda ne hissediyorsunuz neler yaşıyorsunuz
şu anda elimden gelen tek şey onu sakinleştirmeye çalışmak ,yanında olduğumu söylemek
cuma günü 2 kere acile taşındık,kalp kan idrar tahlilleri yapıldı
kalpte birşey görünmüyor yine detaylı araştırılacak
eğer panik ataksa o anda neler yapmalıyım nasıl davranmalıyım
siz nasıl aşıyorsunuz bu durumu
kafayı yemek üzereyim bu garip hayatta ben delirmedim şükür derken çocuğu delirttim nefret ediyorum kendimden

yardımcı olanlara teşekkür ederim

Panik atak krizi derken tam olarak nasıl oluyor? Siz nereden anladınız teşhisin bu olduğunu. Benimde küçüklüğümden beri arasıra kalbim sıkışır. Nefes alırken acı çekerim. Bütün tıbbi tetkikleri yaptırdık ama birşey çıkmadı. O tarz birşey mi kızınızdaki de.

hayatım bir ara bende öyle olduğumu sanmıştım sürekli acile gidip geliyorduk emarlar, ekg, kan tahlilleri vs sürekli takipteyim.. sonra başka bir doktora gittim adam birşeyden şüphelendi tahlil yaptırdı.. sorun b6 ve b12 eksikliğimiş.. şok oldum bi vitamin eksikliği insanı böyle ölecekmiş gibi yaparmı diye... ama vitaminleri kullandım geçti.. aklında olsun yani çok basit bişe de olabilir paylaşmak istedim sadece..

Bu rahatsızlık maalesef benım 7 yasındakı kızımda da var..o an kızınız nasıl bır ortamda rahatlıyorsa öyle bır ortam hazırlayın..kendı kızımdan örnek vermem gerekırse ben tv de çizgi film açarım hemen ve kızımın saçlarını oksarım..hep olumlu güzel seyler söylerim..genelde uyurken tuvaleti gelince falan tutuyor panik atağı..sırf bu yüzden uyuyacagı zaman kakao içirmek istemiyorum..onu korktugu ortamlara sokmayın ve yanında kavga etmeyin lütfen..sevgiler..

Son düzenleme:
sakin ol lutfen.. cocugunuzu Allah bagislasin. kac yasinda?
ayrica nasil panik atak oldugunu anliyorsunuz
neden kriz geciriyor
el birligiyle derken tatsiz durumlarami sahit oldu?
ayrica cocuklar dusundugumuzden cok daha gucluler
umarim hersey yoluna girer

teşekkür ederim
teşhis koymuyorum tabi
1 yıldır birkaç kere oldu kalbi sıkışıyor soğuk ter döküyor nefes alamıyor rengi atıyor bembeyaz oluyor
doktora gittik kalpten şüphelendiler tahliller testler yapıldı bişey çıkmadı üşütmüştür yorulmuştur dendi
en son cuma günü öğretmen aradı iyi olmadığını söyledi aldım hemen aynı belirtiler acile götürdüm
yine ekg kan idrar tahlilleri kalpte bişey çıkmadı tabi gidene kadar sakinleşti haftasonu olduğu için haftaiçi uzmana gelin bişey görünmüyor dendi
eve döndük daha üzerimizi değiştirmeden tekrar aynı kriz geri yine acile daha ayrıntılı testler yaptılar kalbe tekrar baktılar bişey görünmüyor
okulda fark eden öğretme panik atağa benziyor dedi
acildeki doktor uzman değilim ama panik atak olabilir kalpte bişey yok diyor ısrarla
benim gördüklerim de panik atağı andırıyor

yaşadıkları..... ölücem anne diyor bayılıcam kusucam kör olucam
içim patlıcak diyor
terliyor saç diplerinden bile ter çıkıyor
rengi beyazlaşıyor
titriyor
korkuyor
rüyada mıyım diyor
anne dua et ölmeyeyim diyor
ölürsem unutma anne seni çok seviyorum diyor
ezan okunuyor allah bu kadar küçük çocuğu öldürür mü anne dua et benim için diyor
hastanede kalmak istiyor beni doktora götür diyor ,doktor baktı bişey yokmuş beynin yapıyor diyorum gidince yine bişey yapmayacak ilaç bile vermedi diyorum olsun diyor ( ağır panik atağı olanlar gündüz hastane bahçesinde falan vakit geçirirmiş doktor yakınlarımda olsun diye)

elbirliğiyle derken benim kızım karanlıktan yalnız yatmaktan her türlü hayvandan yani klasik korkulacak hiçbir şeyden korkmayan bir çocuktu
okula başlamadan önce oldukça mutlu eğlenceli aktif rengarenk bir çocuktu
okula başladı derslerle arası hiç iyi değil
dersi dinlemiyor,ödev yapmıyor
yağmurda dans ediyor,toprağı eşeleyip hayvan çıkarıyor,arkadaşlarına küsüp heykel oluyor,ağaçları kırmızı çiziyor derken
okulda pis dağınık tembel salak oldu
öğretmen bile akıllı çocuk böyle yapar mı diye aşağıladı
çocuklar okulda onu istemeyenler diye aralarında oylama bile yaptı

sonunda rehberlik araştırmaya gönderildik gerizekalı? olduğu onaylansın diye
bir sürü testler araştırmalar
sonunda farklı istekleri olduğu onlara yönlendirilmesi gerektiği derslere ilgi duymadığı anlaşıldı
ilgi başarı alanı henüz belirlenmedi o yüzden elimiz kolumuz bağlı otururken öğretmen de bilinçli yapmadığını anlayınca daha toleranslı davranmaya başladı
istemiyorum yazmıcam yapmıcam derken öğretmen karışmayınca bu sefer diğer çocuklar neden ona izin veriyorsun neden biz de onun gibi rahat değiliz diye daha çok cephe almaya başladılar
son bir aydır artık okulda çocuklar arasında şiddet de baş göstermeye başladı ,sanırım patlayacak yer arıyordu ,zaten bu hafta pedagoğa gidecektik üstüne tuz biber oldu

bu arada ben de okulda tepki çekmesin diye düzgün otur ,yemeğini dökme ,üstünü kirletme ,ders çalış,kitap oku derken derken
zaten sinirli agresif bir insanım
onlar okuldan ben evden çocuğu boğduk
sonunda isyan etti sanırım

evet panik atak olmayabilir ama doktordan sonra ortaya çıkacak ne olduğu
sakinleştirmeye çalışıyorum,yanındayım diyorum,bişey olmayacak diyorum
3 gündür 5-6 saat ancak uyudum ,3-4 saatte bir yokluyor ,bugün daha iyiydi bakalım
normal davranmak için okula gönderdim öğretmene de söyledim bişey olursa bildirin diye
biraz mızıranmış ama ciddi bişey olmamış

aranızda yaşayan varsa anlatabilir mi
ne yaşıyorlar o anda ne hissediyorlar
bilirsem belki daha faydalı olabilirim
ben de korkuyorum öyle olunca belli etmesem de sinirleniyorum da bir süre sonra
sonra da işte kendime kızıyorum

Bu rahatsızlık maalesef benım 7 yasındakı kızımda da var..o an kızınız nasıl bır ortamda rahatlıyorsa öyle bır ortam hazırlayın..kendı kızımdan örnek vermem gerekırse ben tv de çizgi film açarım hemen ve kızımın saçlarını oksarım..hep olumlu güzel seyler söylerim..genelde uyurken tuvaleti gelince falan tutuyor panik atağı..sırf bu yüzden uyuyacagı zaman kakao içirmek istemiyorum..onu korktugu ortamlara sokmayın ve yanında kavga etmeyin lütfen..sevgiler..

geçmiş olsun
ne hastalıklar varmış ya rabbi allah herkese şifa versin
dedikleriniz yapmıyorum tabi ama çok sakin bir insan da değilim
fazla üstüne de gittim işte son zamanlarda
zaten benimle çatışması var uzman da söyledi erkek olsa aranız daha iyi olurdu dedi

dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ben de
yanında yatıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum çizgi film de açtım ama kullanmasından alışkanlık yapmasından korkuyorum
böyle yaşanmaz sonuçta teşhis bir konsaydı
siz napıyorsunuz ilaç falan alıyor musunuz gittiniz mi doktora

cok gecmis olsun canim,:KK5:allah acil sifalar versin
cocugu sakin sIkma kendi haline birak, gelisimini engelleme, her cocuk ayni olacak degil
senin kizin bence aksine cok zeki, iq su yüksek olan cocuklar normal okulda ders yapmak istemezler bunuda arastir:KK3:
belkide o okulu ögretmenlerini sevmedi kötü bir baslangic oldu, okulunu degistirseniz yeni bir baslangic olur
pedagogada götürüyorsun ins cabucak düzelir
panik atakla ilgili bilgim yok malesef:26:

cok uzuldum bu duruma ama bir yandan acaba ilgi cekmek icin kendini ifade etme yöntemimi gelistirmis acaba diye düşündüm.yinede siz tahlillere ve dr lara devam edin.

Son düzenleme:
Canım benimde 10 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlum var ilkokula başladı başlayalı ders yapmayı sevmiyor, okulu seviyor ama ödevden nefret ediyor.Ne yaptımsa olmadı, gece yarılarına kadar başında otururdum zorla ders yaptırıdım.Her sene aman bu sene açılır, bu sene daha iyi olur diye diye kendimizi oyaladık.Kızdım olmadı, sevdim olmadı, zorla yaptırdım olmadı.Dersleri hep kötüydü.
Tabi ben bu zaman zarfında kafayı yedim, hep kendimi suçladım, ben iyi bir anne olamadım, daha çok ilgilenmeliydim diye.
Sonra biz taşınınca okul değiştirdik mecburen.
Baktım bu senede aynı, hiçbir değişiklik yok, daha beter oldu.Rehber öğretmenle görüştük sınıf öğretmeninin tavsiyesiyle, daha öncesinden de piskoloğa götürdük.İlaç kullanmaya başladı, lq testi yapıldı normalin çok üstünde çıktı zeka seviyesi.
Doktor kişiye özel dikkat eksikliği tanısı koydu.Şimdi çok rahatız şükür, öğretmende daha anlayışlı çocuğuma.Hala ilaç kullanıyor, ama rapor almadık, almayıda düşünmüyorum.Birde ödevleri için etüd merkezine verdik, biraz tuzlu oldu bize ama çok faydalı oldu, ödevler hep orda yapılıyor.Ve öğretmen bire bir ilgileniyor.
Panik atağa gelince, bende var.Bir kaç defa bire bir deprem yaşadım ve o anki korkulardan sonra anik atak oldum.O anda yaşadıklarımı sana söyleyim.
Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çok hızlı atıyor, nefesini zor alıyorsun.
Kulaklarım uğulduyor kimseyi duyamıyorum.
Gözümün önü karışıyor net göremiyorum.
Canım malesef o anda yapılacak bişey yok bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.
Mesela dışarıdan kamyon geçiyor zannediyorm ki deprem oluyor, kaç gece eşimi uyandırdım deli gibi zeprem oluyor diye.
Rabbim sıkıntılarını tez zamanda gidersin yaşamayan bilmez....

evet panik atak belirtileri var saydıklarınızın arasında,ataklarda geçirmiş olabilir düşüncesi oluştu bende ama tabii burada teşhis koyamayız.belki de okulda yaşadığı sıkıntıları bu şekilde yansıtıyordur,o da kuvvetle muhtemel.ama lütfen en kısa zamanda kızınızı bir çocuk psikoloğuna ya da psikiyatristine götürün.ayrıca rehberlik araştırma merkezi "gerizekalı" tanısı koymaz..öğretmeniniz doğru bir yol izlemiş,sosyal anlamda uyum sorun yaşayan yada farklı olduğunu düşündüğümüz çocuklarımızı da oraya yönlendiriyoruz.zaten kızınızda zekasal bir sorun olmadığı çok belli.bence sosyal yaşamla ilgili problemleri var ve çözülebilir şeyler bunlar..kendinizi yıpratmayın lütfen,zor bir dönem ama geçecek İnşallah.

Son düzenleme:
Hemen hemen aynı belirtiler oğlum 9 yaşındayken başladı...
Biz de sizin gibi okul tarafından Rehberlik araştırmaya gönderildik ve aynı sizin gibi aciller,hastanelerde sabahladık.
Yapılan bir çok tahlilde oğlumun bir rahatsızlığı çıkmadı sizden fazlası oğlumda ağlama ve öfke nöbetleri de görülmeseydi .
En sonunda bir çocuk norologuna gönderildik ve asberger sendromu teşhisi aldı .

Sizin içinde çok zor bir durum lütfen kendinizle d ilgilenin gerekirse hafif bir sakinleşdirici alın,insanın yavrusunu öyle görmesi çok üzücüdür.
Allah kolaylık versin,inşallah en kısa zamanda iyi bir haber alırsınız doktorlardan ve yavrunuz düzelir.

Biz de sizin gibi okul tarafından Rehberlik araştırmaya gönderildik ve aynı sizin gibi aciller,hastanelerde sabahladık.
Yapılan bir çok tahlilde oğlumun bir rahatsızlığı çıkmadı sizden fazlası oğlumda ağlama ve öfke nöbetleri de görülmeseydi .

Sizin içinde çok zor bir durum lütfen kendinizle d ilgilenin gerekirse hafif bir sakinleşdirici alın,insanın yavrusunu öyle görmesi çok üzücüdür.
Allah kolaylık versin,inşallah en kısa zamanda iyi bir haber alırsınız doktorlardan ve yavrunuz düzelir.

asbrger sendromu nedemk oluyor yanii nasıll canımmm

cok gecmis olsun canim,:KK5:allah acil sifalar versin
cocugu sakin sIkma kendi haline birak, gelisimini engelleme, her cocuk ayni olacak degil
senin kizin bence aksine cok zeki, iq su yüksek olan cocuklar normal okulda ders yapmak istemezler bunuda arastir:KK3:
belkide o okulu ögretmenlerini sevmedi kötü bir baslangic oldu, okulunu degistirseniz yeni bir baslangic olur
pedagogada götürüyorsun ins cabucak düzelir
panik atakla ilgili bilgim yok malesef:26:

ben zaten eğitim konusunda saldım gitti ,einstein istemiyorum sonuçta öğretmenine de söyledim ama en azından okulda mutlu olsa ,ödev yapmasa da dersi dinlese milleti rahatsız edip tepki almasa
İyi bir çocuk nöroloğuna gitseniz daha iyi olur.
sırayla hepsini denicez bakalım
cok uzuldum bu duruma ama bir yandan acaba ilgi cekmek icin kendini ifade etme yöntemimi gelistirmis acaba diye düşündüm.yinede siz tahlillere ve dr lara devam edin.
ilgi çekmek için sanmıyorum ama olabilir de neler düşünüyorlar beyinleri nasıl çalışıyor bilemiyorum
Canım benimde 10 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlum var ilkokula başladı başlayalı ders yapmayı sevmiyor, okulu seviyor ama ödevden nefret ediyor.Ne yaptımsa olmadı, gece yarılarına kadar başında otururdum zorla ders yaptırıdım.Her sene aman bu sene açılır, bu sene daha iyi olur diye diye kendimizi oyaladık.Kızdım olmadı, sevdim olmadı, zorla yaptırdım olmadı.Dersleri hep kötüydü.
Tabi ben bu zaman zarfında kafayı yedim, hep kendimi suçladım, ben iyi bir anne olamadım, daha çok ilgilenmeliydim diye.
Sonra biz taşınınca okul değiştirdik mecburen.
Baktım bu senede aynı, hiçbir değişiklik yok, daha beter oldu.Rehber öğretmenle görüştük sınıf öğretmeninin tavsiyesiyle, daha öncesinden de piskoloğa götürdük.İlaç kullanmaya başladı, lq testi yapıldı normalin çok üstünde çıktı zeka seviyesi.
Doktor kişiye özel dikkat eksikliği tanısı koydu.Şimdi çok rahatız şükür, öğretmende daha anlayışlı çocuğuma.Hala ilaç kullanıyor, ama rapor almadık, almayıda düşünmüyorum.Birde ödevleri için etüd merkezine verdik, biraz tuzlu oldu bize ama çok faydalı oldu, ödevler hep orda yapılıyor.Ve öğretmen bire bir ilgileniyor.
Panik atağa gelince, bende var.Bir kaç defa bire bir deprem yaşadım ve o anki korkulardan sonra anik atak oldum.O anda yaşadıklarımı sana söyleyim.
Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çok hızlı atıyor, nefesini zor alıyorsun.
Kulaklarım uğulduyor kimseyi duyamıyorum.
Gözümün önü karışıyor net göremiyorum.
Canım malesef o anda yapılacak bişey yok bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.
Mesela dışarıdan kamyon geçiyor zannediyorm ki deprem oluyor, kaç gece eşimi uyandırdım deli gibi zeprem oluyor diye.
Rabbim sıkıntılarını tez zamanda gidersin yaşamayan bilmez....
çok geçmiş olsun mantıklı düşünülemediğini duymuştum atak sırasında bu yaşta bi çocuğun bu korkuyu yaşaması ölmeyeyim diye dua et demesi offf çok kötüydü çok allah size de şifa versin
evet panik atak belirtileri var saydıklarınızın arasında,ataklarda geçirmiş olabilir düşüncesi oluştu bende ama tabii burada teşhis koyamayız.belki de okulda yaşadığı sıkıntıları bu şekilde yansıtıyordur,o da kuvvetle muhtemel.ama lütfen en kısa zamanda kızınızı bir çocuk psikoloğuna ya da psikiyatristine götürün.ayrıca rehberlik araştırma merkezi "gerizekalı" tanısı koymaz..öğretmeniniz doğru bir yol izlemiş,sosyal anlamda uyum sorun yaşayan yada farklı olduğunu düşündüğümüz çocuklarımızı da oraya yönlendiriyoruz.zaten kızınızda zekasal bir sorun olmadığı çok belli.bence sosyal yaşamla ilgili problemleri var ve çözülebilir şeyler bunlar..kendinizi yıpratmayın lütfen,zor bir dönem ama geçecek İnşallah.
tabi öle bişey olmuyor ,ramdaki aşamaları biliyorum zaten ben de çok öğrenci gönderdim ne öğretmen ne ben şimdiye kadar böyle bir çocuk görmediğimiz için çocuğumun gerizekalı olduğuna ben bile inanmıştım olaylar o raddeye gelmişti
zaten sonuçta yapılan testlerde tam tersi olduğu ortaya çıktı ama maalesef yönlendirme yok kendin ne yaparsan o
okul da yetmiyor doğal olarak

randevu aldık hepsine bi kontrol ettiricem artık baştan aşağı teşekkür ederim

canım psikolojik bir durum..her ne olursa olsun çocuğunuza onun yanında olduğunuzu ve onu herşeyden fazla sevdiğinizi sıksık ifade edin lütfen..sevgi ve güven ortamı bu hastalıgın en büyük ilacı..dünyada çocuklarımızdan daha degerli neyimiz var ki..

oğlunuz eğitim alıyor mu? 9 yaşına kadar aspergerli olduğunu fark ettiniz mi? şimdi nasıl?OÇEM e falan mı gidiyor?

oğlunuz eğitim alıyor mu? 9 yaşına kadar aspergerli olduğunu fark ettiniz mi? şimdi nasıl?OÇEM e falan mı gidiyor?

Şimdi 18 yaşında eğitim alıyor tabi ki...
İş okulundan mezun oluyor bu sene.
Evet farklılıklar vardı ancak kimse teşhis koyamadı .
8.sınıfa kadar normal okulda devlet okulunda takdir alarak okudu ancak duygusal olarak yaşıtlarından çok geride ve normal bir liseye devam etmesi onu çok üzer diye düşündük ve iş okuluna verdik.
Şimdi oldukça iyi Allahıma binlerce şükür.

Şimdi 18 yaşında eğitim alıyor tabi ki...
İş okulundan mezun oluyor bu sene.
Evet farklılıklar vardı ancak kimse teşhis koyamadı .
8.sınıfa kadar normal okulda devlet okulunda takdir alarak okudu ancak duygusal olarak yaşıtlarından çok geride ve normal bir liseye devam etmesi onu çok üzer diye düşündük ve iş okuluna verdik.
Şimdi oldukça iyi Allahıma binlerce şükür.

çok sevindim,Maaşallah ona ve size tabii :) bende iş okulunda öğretmenim bu arada..

X