• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı toplayamıyorum

seydaduymaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
12
3
1
27
Güncel: Ben cevabımı aldım cevaplarınız için teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar kendimi toplayamıyorum. 11 yıllık evliyim görücü usülü evlendik. En başlarda çok iyiydik evlendikten sonra arada tartışmaya başladık. Her tartışmamız da senden boşanmak istiyorum zaten seni istemiyordum gibi sözler kullanıyordu. Sonra hiçbir şey olmamış gibi özür diliyor her şey için beni suçluyordu. Sonradan benimle Nişanlanmadan bir ay önce çok sevdiği bir kızdan kızın ailesi yüzünden ayrılmak zorunda kalmış. Eski mesajlarını silmemişti. ara sıra sürekli Facebook’ta şiir paylaştıkları bir yere giriyordu ben fark ettiğimde bir arkadaşımla ona espri yaptığını merak ettiği için bu sayfayı incelediğini söyledi. Oğlumu doğurduktan sonra bir gece tesadüfen silmediği bütün mesajları gördüm. Bunun için ne kadar özür dilese de unuttuğunu söylese de sürekli ya beraber dinledikleri şarkıları gizlice dinliyordu. Ya da yine o sayfaya bakmaya devam ediyordu. Bunun yüzünden arada sırada yine tartışıyorduk. Daha sonra her şey düzelmiş gibiydi. Aradan birkaç yıl geçti ben kocama sürekli şiirler yazıyorum. Birlikte vakit geçirmeye çalışıyorum onu ne kadar çok sevdiğimi sürekli söylüyorum ama aynı şeyleri ondan görmüyorum işini her şeyi bahane ediyor. Bir yere gideceği zaman önce ablası ile gitmek istiyor. Sen yolda yorulsun, sabah çocuklar okula gidecek vs. bahanesi ben çok yoruldum. Sürekli bana seni seviyorum belli edemiyorum. Güzel birkaç kelimenin arkasından fazla laf aptala anlatılır gerisini kendin anla diyor. Ne yapıyım artık çabalamak da istemiyorum. Uzun oldu özür dilerim. Kafam o kadar karışık ki ne yazdığımı da bilmiyorum.

Son düzenleme:
Konuyu okurken aklıma direkt bu yorum geldi...

1740037421623.png

Selam arkadaşlar kendimi toplayamıyorum. 11 yıllık evliyim görücü usülü evlendik. En başlarda çok iyiydik evlendikten sonra arada tartışmaya başladık. Her tartışmamız da senden boşanmak istiyorum zaten seni istemiyordum gibi sözler kullanıyordu. Sonra hiçbir şey olmamış gibi özür diliyor her şey için beni suçluyordu. Sonradan benimle Nişanlanmadan bir ay önce çok sevdiği bir kızdan kızın ailesi yüzünden ayrılmak zorunda kalmış. Eski mesajlarını silmemişti. ara sıra sürekli Facebook’ta şiir paylaştıkları bir yere giriyordu ben fark ettiğimde bir arkadaşımla ona espri yaptığını merak ettiği için bu sayfayı incelediğini söyledi. Oğlumu doğurduktan sonra bir gece tesadüfen silmediği bütün mesajları gördüm. Bunun için ne kadar özür dilese de unuttuğunu söylese de sürekli ya beraber dinledikleri şarkıları gizlice dinliyordu. Ya da yine o sayfaya bakmaya devam ediyordu. Bunun yüzünden arada sırada yine tartışıyorduk. Daha sonra her şey düzelmiş gibiydi. Aradan birkaç yıl geçti ben kocama sürekli şiirler yazıyorum. Birlikte vakit geçirmeye çalışıyorum onu ne kadar çok sevdiğimi sürekli söylüyorum ama aynı şeyleri ondan görmüyorum işini her şeyi bahane ediyor. Bir yere gideceği zaman önce ablası ile gitmek istiyor. Sen yolda yorulsun, sabah çocuklar okula gidecek vs. bahanesi ben çok yoruldum. Sürekli bana seni seviyorum belli edemiyorum. Güzel birkaç kelimenin arkasından fazla laf aptala anlatılır gerisini kendin anla diyor. Ne yapıyım artık çabalamak da istemiyorum. Uzun oldu özür dilerim. Kafam o kadar karışık ki ne yazdığımı da bilmiyorum.
Bazen birşey olmadığında işleri akışına bırakmak en güzeli gibi geliyor. Sizle mesafe koyan birisine kendinizi hatırlatmaya çalışmayın derim ..

Üzüldüm.

Yanlış bir evlilik yapmışsınız.

Bir an önce kendi yolunuzu çizersiniz inşallah.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Bu gün artık hiç bir şeyin kar etmediğini anladım zaten kalbimi kırdığı halde rahatça uykuya geçti. Halbuki ben hasta olduğum gün bile onun için herşeyi yapıyordum.

Nişanlanmadan bir ay önce ilişkisi bitmişse siz hiçbir şey anlamadınız mı? Hiç mi bir işaret yoktu, tamam görücü usulü cayır cayır aşk beklemek mantıksız ama sevgilisinden yeni ayrılmış bir adam sizi seviyor gibi mi davrandı size?
Neyse sonuç olarak adam başkasına aşık. Benim tavsiyem boşanın, sizi sevmeyen bir adamla bir 11 sene daha geçirmek istemiyorsanız tabi.

Nişanlanmadan bir ay önce ilişkisi bitmişse siz hiçbir şey anlamadınız mı? Hiç mi bir işaret yoktu, tamam görücü usulü cayır cayır aşk beklemek mantıksız ama sevgilisinden yeni ayrılmış bir adam sizi seviyor gibi mi davrandı size?
Neyse sonuç olarak adam başkasına aşık. Benim tavsiyem boşanın, sizi sevmeyen bir adamla bir 11 sene daha geçirmek istemiyorsanız tab

İstemeye geldiği gün konuştuk ikimizde sorduk birbirimize biri varmı diye hayır dedi. İlk defa seni istemeye geldim aklımda kimse yok dedi. Ve evet nişanlılık döneminde lise aşkından farksızdı her gün en az 20 saatten az konuşmazdık. Sürekli evimize gelirdi. Hatta babamısı biraz daha düğünü yapmazsak sizin eve yerleşecek dedi. Evlendikten sonra değişti ve ben evlendiğimde daha 15 yaşındaydım ailem yüzünden evlendim. Olayları ben çocuğum olduktan sonra öğrendim. Resmen salak gibi inandım.

Siz bi de şiirler yazıp onu ne kadar sevdiğinizi belli etmeye mi çalışıyorsunuz?

Mesajları gördünüz diye özür de dilediniz mi?
Siz bi de şiirler yazıp onu ne kadar sevdiğinizi belli etmeye mi çalışıyorsunuz?

Mesajları gördünüz diye özür de dilediniz mi?
Aslına bakarsan evet üstüne ben suçlu oldum. Evet ben şiir yazdım çünkü tam bir ahmağım. Çünkü beni çok güzel manipüle ediyor. Ve ben bunu şimdi fark ediyorum.

Uzgunum ama esiniz baskasini seviyor gibi duruyor.
Eski mesajlarinda bir onceki sevgilisine sevgi sozcukleri kullanmis mi yoksa size davrandigi gibi mi davranmis?
Eger sevgisini belli etmisse demek ki size yapamiyor, sevgisini ona da belli edememisse kocaniz okuz

İstemeye geldiği gün konuştuk ikimizde sorduk birbirimize biri varmı diye hayır dedi. İlk defa seni istemeye geldim aklımda kimse yok dedi. Ve evet nişanlılık döneminde lise aşkından farksızdı her gün en az 20 saatten az konuşmazdık. Sürekli evimize gelirdi. Hatta babamısı biraz daha düğünü yapmazsak sizin eve yerleşecek dedi. Evlendikten sonra değişti ve ben evlendiğimde daha 15 yaşındaydım ailem yüzünden evlendim. Olayları ben çocuğum olduktan sonra öğrendim. Resmen salak gibi inandım.
Koştur koştur görücü usulü 15 yaşında evlenmeseydiniz hanımefendi 15 yaşında severekte evlenilmez 15 yaşında evlenilmez
Aileniz ne yaptı da evlendiniz evden mi kovdu sizi devlete sığınsaydınız bu da bahane oldu artık ailemden kurtulmak için evlendim oldu

Nasıl o yaşta evlenebildiniz? Bunun izni olmaması lazım. Kaç yaşındasınız?

Uzgunum ama esiniz baskasini seviyor gibi duruyor.
Eski mesajlarinda bir onceki sevgilisine sevgi sozcukleri kullanmis mi yoksa size davrandigi gibi mi davranmis?
Eger sevgisini belli etmisse demek ki size yapamiyor, sevgisini ona da belli edememisse kocaniz
Evet şiirler, şarkılar herşey vardı. Ama nişanlıyken aynı şeyleri bana da yapıyordu. Hatta onlar dinlediği şarkıları benimleyken dinlemek istemiş meğer ama tuhaf olan şu kızla konuşurken bir sürü kıza yazmış. Benimle evliyken başka bir kadını yakalamadım. Yada herhangi
Koştur koştur görücü usulü 15 yaşında evlenmeseydiniz hanımefendi 15 yaşında severekte evlenilmez 15 yaşında evlenilmez
Aileniz ne yaptı da evlendiniz evden mi kovdu sizi devlete sığınsaydınız bu da bahane oldu artık ailemden kurtulmak için evlendim old
Yada boşver aynen bahanem oldu

Aileniz ne yaptı da evlendiniz evden mi kovdu sizi devlete sığınsaydınız bu da bahane oldu artık ailemden kurtulmak için evlendim oldu

Yahu kadın çocuk yaşta yapmıştır bir hata neyi değiştirecek bunu sormanız şimdi ?

Ayrılma şansınız var mı ? Zor bir durum, keşke insanlar kendilerine ve karşılarındaki insanlara biraz dürüst olsalar.

Çocukmuşsunuz resmen, 15 yaş ne demek ya? O yaştaki çocuklar her şeyi ister, her şey pembe gelir. Evlenmek de cazip gelmiş olabilir. Ama ailenizin aklı neredeydi?
Adam başkasına aşık olmuş kavuşamamış diye belki iyi gelir diye yaşı küçük dünyadan bihaber bir kızın başını yakmışlar resmen.
Kocanız da başta bir heves girmiş bu evlilik işine, o da iyi gelir diye düşünmüş olmalı. Ama işte sizin başınızı yaktığı ile kalmış.
Bazı erkeklerde var bu, başka bir kadından büyük bir darbe yiyince yara bandı arıyorlar hemen. Ama iş işten geçince başka bir kadını mağdur ediyorlar böyle.
Aileniz suçlu, eşinizin ailesi suçlu, eşiniz suçlu bu olayda.
Tamam o zaman 15 yaşındaymışsınız ama artık değilsiniz. Aklınızı başınıza toplayın, bir anne ve yetişkin bir kadın olarak hayatınızın sorumluluğunu elinize alın derim.

Sizin o yaşta sağlıklı bir karar verebilmeniz mümkün değil. Evlenmek istemiyorum diyebilecek kadar basiretli olmayışınız da sizin değil, sizi yetiştiren insanların suçu. Kimse mi demedi ne yapıyorsun/uz diye?

Bakın eşiniz 15 yaşında bir çiçeği kopartıp sonrada bir kenara atabilecek kadar akıl ve merhametten yoksun biri.
Size lütfen verdiği kırıntıların peşinde koşarak hem zaman harcıyorsunuz hem egosunu tatmin ediyorsunuz.
Belli ki sizi sevmiyor. Kendi yolunuzu çizmenin zamanı gelmiş geçiyor bile.

Back