- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
-
- Konu Sahibi kalinkaselin
Bende aklımda hep bu soru var .... Ve bununla sürekli yaşamak beni inanılmaz yipratiyor.... Ama benim yipraamamin yaninda o insanların çektiklerini dusundukfce dahada bi kötü oluyorum....Ama elimizden birşey gelmiyor ya da biz bu yalana inanmak istiyoruz.dün ben de sahura kadar bütün haberlerde o çocukları gördüm ve böyle bir haksızlığa devletler hükümetler sessiz kalırken bizim elimizden ne gelir diye düşündüm
boykot ürünlerini kullanma en basiti:/Kızlar merhaba benim sorunum eşimle kayınvalidemle cocugu la komşu la ilgili değil..... Daha vahim ben dünyada bu kadar ölüm eziyet vahşet varken sıcak yatağımda yatamıyorum.... Ramazan günü sofraya oturduğumda yemek yiyemiyorum.... Çocuğuma sarilirken bile o kadar vicdan azabı hissediyorum ki..... Sanki bütün bunları o insanlar eziyet görürken hakeedigimi dusunuyorum..... Doğu türkistanda yapılan eziyetler , kobanide öldürülen çocuklar, filistin de öldürülen çocuklar, suriye de öldürülenler sosyal medyada gördükçe o kadar psikolojim bozulduki normal hayatıma devam edemiyorum bi gün bende bunları yasayacakmışım gibi geliyo öldürülmüş çocukları görüp çocuğum anne diyince bitiyorum ben içimde duyduğum sızıyı tarif edemem ..... Boykot ürünleri kullanıyorum , vergimden kesilen paralarla suriyelelrin ülkemde kalmasina en azından savaşın ortasında olmamalarına destek veriyorum diyorum, buda onların kaderi diyorum. Ama çok rahatsizim ben bunu nasıl yenicem siz nasıl başarıyosunuz bişey söyleyin bi yol gösterin ben bu acıyla yaşayamıyorum artık çok rahatsızım......
haberleri takip etmesekte sosyal medyada onunuze cikiyor, etkilenmemek mumkun degil. dediginiz gibi dua etmekten baska elimizden baska birsey gelmiyor. Rabbim yardimcilari olsun.Hayatını sekteye uğratacak kadar kendini kahretmenin kimseye faydası olmaz. Bol bol dua et ve psikolojini bozacak şekilde kötü, detaylı haberleri takip etme. Eğer ben ne yapabilirim diye vicdanın rahatsızsa bir yetimin elinden tutabilirsin. Okul giyim masraflarını üstlenebilirsin. Gelecek sunabilirsin.
Hayat bu dünya ile sınırlı değil. Elbet o masumların şefkat ile sarılacağı, zalimlerin zulmün alasını göreceği günde gelecek.
Sosyal medyadan ve haberlerden suriye deki ölümler falan üç hafta öncesine ait şeylerden de bahsediyorum geçen sene filistin in bombalanmasi mesela son zamanlarda doğu turkistandaki yapılan iskenceler sosyal medyada ne zaman girsem pat diye cikiyo karsima ışit in Kafasını keserek öldürdüğü yaktığı insanlar falan....buarada ben 3 hafta kadar sıkı haber takıp ettım hıc ama hıc haberlerde gormedım
sadece sosyal medyada goruyorum anasayfayı gecerken bısey gorecegım dıye odum kopuyor
sızler nerelerden haberdar oldunuz pekı?
anladım sadece turkıstandakı olayları haberlerde hıc gormedım demeye calısıyordum dıger hepsını zaten sık sık goruyorum gazetelerdeSosyal medyadan ve haberlerden suriye deki ölümler falan üç hafta öncesine ait şeylerden de bahsediyorum geçen sene filistin in bombalanmasi mesela son zamanlarda doğu turkistandaki yapılan iskenceler sosyal medyada ne zaman girsem pat diye cikiyo karsima ışit in Kafasını keserek öldürdüğü yaktığı insanlar falan....
Bi gün bizimde başımıza gelecek diye çok korkuyorum zaten.... Ki asıl amaçtan korkutmak gibi geliyor korkup sindirmek ama kafamdan atamiyorumbizim isteğimizle olan yada bitecek olan olaylar deil bunlar..Rabbim herşeyin en iyisini bilir..
haber izleme çocuğunu parka götür dua et...başka yapacak birşey yok..emin olki bizimde başımıza gelse kimse birşey yapamaz...
Hangi olaydan bahsettiğini anlamadim ama sosyal medyadada asılsız denilen olaylar var fakat sonuçta orda olmuş olan insanlar var ..... Olaya cok mu dramatik bakiyorum bilmiyorum ?arkadaslar olayın gercek oldugundan emınmıyız yanı su sahur vaktı yapılanlardan? dedıgım gıbı neden sadece sosyal medyada goruyorum daha bugun gordum arkada bır tarıh var 2012
q