Kafamdan bir an bile atamıyorum. Aşamıyorum bunu....

haberleri takip etme. ben ki bayağı uzun zamandır izlemiyorum özgecan haberleriyle takip etmeye başladım ve birkaç gün içinde akıl sağlığımdan şüphe eder hale geldim. odama kapandım ve yakınlarımdan şüphe edip sürekli ağlıyordum. çok şükür atlattım ama bazılarımız için vahşet haberleri sıradan olaylar değiller dikkat edelim. duamızı edelim elimizden gelen yardımı da yapalım ama haber saatinde tv'leri kapatalım.

Son günlerde net te çok gördüm mahfoldum hala etkisindeyim psikolojim bozuldu her an aklımda. .bir gün biz de yaşayacağız hissi var ve o insanlara neden yardım edilmiyor .bu soykırım a neden dur denmiyor aklim darmadağın. .emin ol senin benim gibi düşünen bir çok insan var.

inanın bende aynı durumdayım .Psikoloijim alt üst oldu vicdanım sızlıyor.TV ve neti açmak bile istemiyorum.Dua ediyorum hep Rabbim tez zamanda sonlandırsınbu vahşeti diye

Ben çin'de yaşıyorum ve orada herhangi nir müslümanın eziyet çektiğine şahit olmadım. Evimin sokağında müslüman lokantası var. Geçen haftaya kadar gayet normal,çoluk çocuk cıvıl cıvıl yaşıyorlardı. Hatta bundan 15 gün önce müslüman pazarı diye bir yere gittim yiyecek almaya. Gayet mormaldi herşey. Müslümanların hepsi camideydi. Caminin önünde de uygurlular yiyecek satıyorlar. Yüzlerce uygurlu gayet hayatından memnun ticaret yapıyorlar. Sizce çin doğu türkistanda katliam yapsa,müslümanlara zorla içki içirse o camilere girmeye,ibadet yapmaya izin verirlermiydi? Bu haberlere inanmıyorum. Politik karalama olduğunu düşünüyorum. 8 yıldır çin'deyim bir kere bile türk olduğum için müslüman olduğum için farklı muamele görmedim. Çin'dekilerden değil müslüman geçinen işid li canilerden korkuyorum ben. Dünyayı müslümanlıktan soğutup müslümanlara karşı düşman ediyorlar

“Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” Hadis-i Şerif

Bende çok üzülüyorum, elimizden gelen boykot etmek, kimseye unutturmamak, yapılan kötülüğü sadece o olay olduğunda değil her zaman hatırlamak, dua etmek bolca, elimizden geliyorsa maddi yardım yapmak...

toplumsal farkındalık yaratmak adına hepimizin psikolojisini bozacaklar

Ben çin'de yaşıyorum ve orada herhangi nir müslümanın eziyet çektiğine şahit olmadım. Evimin sokağında müslüman lokantası var. Geçen haftaya kadar gayet normal,çoluk çocuk cıvıl cıvıl yaşıyorlardı. Hatta bundan 15 gün önce müslüman pazarı diye bir yere gittim yiyecek almaya. Gayet mormaldi herşey. Müslümanların hepsi camideydi. Caminin önünde de uygurlular yiyecek satıyorlar. Yüzlerce uygurlu gayet hayatından memnun ticaret yapıyorlar. Sizce çin doğu türkistanda katliam yapsa,müslümanlara zorla içki içirse o camilere girmeye,ibadet yapmaya izin verirlermiydi? Bu haberlere inanmıyorum. Politik karalama olduğunu düşünüyorum. 8 yıldır çin'deyim bir kere bile türk olduğum için müslüman olduğum için farklı muamele görmedim. Çin'dekilerden değil müslüman geçinen işid li canilerden korkuyorum ben. Dünyayı müslümanlıktan soğutup müslümanlara karşı düşman ediyorlar
Katliam doğu türkistanda yapılıyor siz orda mı yaşıyorsunuz?

Bende kotu oluyorum.
Ama pekte bisy yapilamiyor maalesef.
Yapabilicegin tek sey dua etmek.
Ve boycota devam

Ha kizlar bu yaziyi paylasmak istiyorum sizinle.

Zincir Mesajı...

Selamunaleykum,
biliyorsunuz dogu turkistanda uygur turklere ramazanda oruc tutmaya izin verilmiyor. Bunun haricinde surekli iskence altinda yasiyorlar. Bunu protesto edemiyoruz. En azindan bircok kisinin facebook ve profil resmi ayni olursa medya bu konuyu gundeme aliyor. Daha once bunu filistin bayraklariyla basarmistik. Herkes profilini mavi bayrak yapsa bir de arkadaslarina bu yaziyi gonderse Allahin izniyle karincalar misali de olsa biraz atese su tasimiz oluruz.

Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dışı olayların durdurulmasını istiyoruz. - Kampanyayı İmzala!

https://www.change.org/p/doğu-türkistan-da-yaşanan-insanlık-dışı-olayların-durdurulmasını-istiyoruz

boykot ürünü kullanma nedir yaa, ülkeye sokulmasın o zaman, devlet yetkilileri İsrail i yıllardır esefle kınar en ala ticareti de yaparlar ama vatandaş boykot etsin

Suriyeli meselesine gelirsek, zengin olanları güzel illere gectiler kiralar tavan oldu fakir olanlar ise sokaklarda direncilik fuhuş gasp yapıyo

Avatariyla destek vermek isteyenler icin:

IMG-20150629-WA0007.jpg

Ya arkadaşlar diyorlar ki çin 'de çıkan o resimler eski,öyle bir şey yok falan .Doğru mu acaba.Ben de sadece facebook ta görüyorum böyle resimleri,kafam karıştı.

valla sizinle aynı durumdayım. kafayı yiyeceğim sanırım. psikolog arıyorum fellik fellik. uzunca bir süredir kızıma her sarıldığımda vicdan azabı, kızıma her lokma yedirdiğimde Allah'ım o yavrularda yesin duası, geceleri uyuyamama, Filistin, Kobani, Suriye, Irak, Arakan Türkistan'a yanma kahrolma ile geçiyor aylarım. elden gelen hiçbir şey yok. yolda gördüklerime verdiğim üç beş kuruş ve duadan başka ama ben şöyle dizginliyorum kendimi bu ara. o yavruların hepsi cennete gidecek. orada sonsuz mutlulukla yaşayacaklar inşallah.

ps: doğu türkistan da olmuyordur yorumlarına da inanamıyorum. he o gördüğümüz fotolar kadar beter şeyler yoktur ama olmuştur oluyordur bir şeyler en kötüsü orda değilse de hemen yanıbaşımızda Müslümanlar Müslümanları katlediyor... Allah yardımcımız olsun

“Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” Hadis-i Şerif

Bende çok üzülüyorum, elimizden gelen boykot etmek, kimseye unutturmamak, yapılan kötülüğü sadece o olay olduğunda değil her zaman hatırlamak, dua etmek bolca, elimizden geliyorsa maddi yardım yapmak...
[/QUOTE
bunları yapmaya çalışıyorum ama içimdeki o acıyı bi türlü dinderemiyorum...... yani yemek yerken şu ramazan günü aklıma geliyor..... iki gün önce yataktaydım sabah 10 gibi aklktım eşimle çocuğum uyyodu bende telden bi oyun oynadım biraz kitap okudum kalkmak istemedim yataktanda kahvaltı falan yapmayacağım için yatak keyfi yapim dedim
en son feyse girdim bi tane çekik gözlü bi genç ölmüş beldn yukarısı görünüyo önce kafasına kadar olan gövdesinin derisi yüzülüş sonrada kafa derisi yüzülmüş gördüm ilk görünce inanamadım sonra başım dönmeye başladı gözüm karardı sesimde çıkmıyor eşimi kaldırcam kolumu kaldıramadım kafamı yastığa koymadan bayıldım galiba..... gözümü açtığımda eşimle çocuğum kalkmıştı beni uyyuyo diye uyandırmamışlar bu olan 11.30-12 gibiydi gözümü açtığımda saate baktım 16.00 olmuştu ... 4 saat baygın mı kaldım kend,mden mi geçtim bilmiyorum akşam sadece orucumu açtım 2 gündür kendimi topladım baya kafamı dağıttım evde kalmamaya çalıştım misafir çağırdım dışarı çıktım ama unutamıyorum bi türlü.....

bunları yapmaya çalışıyorum ama içimdeki o acıyı bi türlü dinderemiyorum...... yani yemek yerken şu ramazan günü aklıma geliyor..... iki gün önce yataktaydım sabah 10 gibi aklktım eşimle çocuğum uyyodu bende telden bi oyun oynadım biraz kitap okudum kalkmak istemedim yataktanda kahvaltı falan yapmayacağım için yatak keyfi yapim dedim
en son feyse girdim bi tane çekik gözlü bi genç ölmüş beldn yukarısı görünüyo önce kafasına kadar olan gövdesinin derisi yüzülüş sonrada kafa derisi yüzülmüş gördüm ilk görünce inanamadım sonra başım dönmeye başladı gözüm karardı sesimde çıkmıyor eşimi kaldırcam kolumu kaldıramadım kafamı yastığa koymadan bayıldım galiba..... gözümü açtığımda eşimle çocuğum kalkmıştı beni uyyuyo diye uyandırmamışlar bu olan 11.30-12 gibiydi gözümü açtığımda saate baktım 16.00 olmuştu ... 4 saat baygın mı kaldım kend,mden mi geçtim bilmiyorum akşam sadece orucumu açtım 2 gündür kendimi topladım baya kafamı dağıttım evde kalmamaya çalıştım misafir çağırdım dışarı çıktım ama unutamıyorum bi türlü.....
Genişletmek için tıkla...

X