- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi kalinkaselin
yanı ben ınanmıyorum turkıstandakı olayların boyutuna yanı neden bır kanal d show bunları vermıyor evet 2 gun once haber olan bısı var ama tecavuz oldurme sahurda evlerı basma yanı yok boyle bısey donen fotografların cogu baska zamanlarda hatta baska baska yerlerde cekılen hatta bazısı otopsi fotografları yanı bende anneyım yuregım kaldırmıyor ayrı mesela ama ben ıannmıyorum neden yanı sadece sosyal medyaHangi olaydan bahsettiğini anlamadim ama sosyal medyadada asılsız denilen olaylar var fakat sonuçta orda olmuş olan insanlar var ..... Olaya cok mu dramatik bakiyorum bilmiyorum ?
konuyla ilgili şöyle bir derleme var: http://haber.sol.org.tr/dunya/dogu-turkistan-yalanlari-ilgisiz-fotograflar-kaynaksiz-haberler-121049yanı ben ınanmıyorum turkıstandakı olayların boyutuna yanı neden bır kanal d show bunları vermıyor evet 2 gun once haber olan bısı var ama tecavuz oldurme sahurda evlerı basma yanı yok boyle bısey donen fotografların cogu baska zamanlarda hatta baska baska yerlerde cekılen hatta bazısı otopsi fotografları yanı bende anneyım yuregım kaldırmıyor ayrı mesela ama ben ıannmıyorum neden yanı sadece sosyal medya
dıger meselelere ınanıyorum tabıkı allah yardımcıları olsun darda olanın zorda olanın ama turkıstan meselesıne ınanmak ıcın yeterlı bılgıye sahıp degılız bence toplum olarak
yanı ne dıyım kı benmı fesatım acaba dıyede dusundum yorumu yazıncakonuyla ilgili şöyle bir derleme var: http://haber.sol.org.tr/dunya/dogu-turkistan-yalanlari-ilgisiz-fotograflar-kaynaksiz-haberler-121049
Bi gün bizimde başımıza gelecek diye çok korkuyorum zaten.... Ki asıl amaçtan korkutmak gibi geliyor korkup sindirmek ama kafamdan atamiyorumçok üzücü
katılıyorum size kesinlikle... bir çoğu başka nedenlerle oluşan görüntüler bunlar paylaşılıyor ramazan ayında sömürü yapılıyor...Bende inanmıyorum bir çoğuna. Hindistanda yaşanan olaylardan, hatta bizzat çinin trafik kazalarından fotograf paylaşıp zulüm, işkence diye paylaşanların amacını da cok merak ediyorum.
Büyük başlar adım atamayinca bizler hiç bir şey yapao.yoruzDün dogu turkistan icin yardim edebilecegim bir hesap numarasi var mi diye baktim fakat bulamadim.
Sorun para degil o insanlar eziyet goruyor ama baska napilir bilmiyorum.
Ben ülkemizin istese bu sorunu cozebilecegini dusunuyorum ama nedense bir adim atilmiyor.
Kızlar merhaba benim sorunum eşimle kayınvalidemle cocugu la komşu la ilgili değil..... Daha vahim ben dünyada bu kadar ölüm eziyet vahşet varken sıcak yatağımda yatamıyorum.... Ramazan günü sofraya oturduğumda yemek yiyemiyorum.... Çocuğuma sarilirken bile o kadar vicdan azabı hissediyorum ki..... Sanki bütün bunları o insanlar eziyet görürken hakeedigimi dusunuyorum..... Doğu türkistanda yapılan eziyetler , kobanide öldürülen çocuklar, filistin de öldürülen çocuklar, suriye de öldürülenler sosyal medyada gördükçe o kadar psikolojim bozulduki normal hayatıma devam edemiyorum bi gün bende bunları yasayacakmışım gibi geliyo öldürülmüş çocukları görüp çocuğum anne diyince bitiyorum ben içimde duyduğum sızıyı tarif edemem ..... Boykot ürünleri kullanıyorum , vergimden kesilen paralarla suriyelelrin ülkemde kalmasina en azından savaşın ortasında olmamalarına destek veriyorum diyorum, buda onların kaderi diyorum. Ama çok rahatsizim ben bunu nasıl yenicem siz nasıl başarıyosunuz bişey söyleyin bi yol gösterin ben bu acıyla yaşayamıyorum artık çok rahatsızım......
Evet fitre ve zekatı hiç dusunmemistim haklisin fikir için teşekkür ederim:)Bu durumda bol bol dua edeceğiz hatta bazı alimler kendimize bile dua etmeden bu durumda olanlara bol bol dua etmemiz gerektiğini söylüyor.
Birde böyle yerlere yardım, ihtiyaç malzemesi götüren yardım kuruluşlarımız var. Onlarla irtibata geçip filtreni, zekatını, yardımını yaparsın ve üzerine düşen sorumluğu yerine getirmiş olursun. Allah'ım kabul etsin ben elimden geldiğince böyle yapıyorum.