Kafamdan bir an bile atamıyorum. Aşamıyorum bunu....

Hangi olaydan bahsettiğini anlamadim ama sosyal medyadada asılsız denilen olaylar var fakat sonuçta orda olmuş olan insanlar var ..... Olaya cok mu dramatik bakiyorum bilmiyorum ?
yanı ben ınanmıyorum turkıstandakı olayların boyutuna yanı neden bır kanal d show bunları vermıyor evet 2 gun once haber olan bısı var ama tecavuz oldurme sahurda evlerı basma yanı yok boyle bısey donen fotografların cogu baska zamanlarda hatta baska baska yerlerde cekılen hatta bazısı otopsi fotografları yanı bende anneyım yuregım kaldırmıyor ayrı mesela ama ben ıannmıyorum neden yanı sadece sosyal medya
dıger meselelere ınanıyorum tabıkı allah yardımcıları olsun darda olanın zorda olanın ama turkıstan meselesıne ınanmak ıcın yeterlı bılgıye sahıp degılız bence toplum olarak

yanı ben ınanmıyorum turkıstandakı olayların boyutuna yanı neden bır kanal d show bunları vermıyor evet 2 gun once haber olan bısı var ama tecavuz oldurme sahurda evlerı basma yanı yok boyle bısey donen fotografların cogu baska zamanlarda hatta baska baska yerlerde cekılen hatta bazısı otopsi fotografları yanı bende anneyım yuregım kaldırmıyor ayrı mesela ama ben ıannmıyorum neden yanı sadece sosyal medya
dıger meselelere ınanıyorum tabıkı allah yardımcıları olsun darda olanın zorda olanın ama turkıstan meselesıne ınanmak ıcın yeterlı bılgıye sahıp degılız bence toplum olarak
konuyla ilgili şöyle bir derleme var: http://haber.sol.org.tr/dunya/dogu-turkistan-yalanlari-ilgisiz-fotograflar-kaynaksiz-haberler-121049

savaşta kadın ve çocuklara yapılan eziyet tecavüzler.. aman allahım bende çok kötü hissediyorum kendimi...iş yerindeki arkadaşlarda diyorlar psikolojimiz bozuldu diye

Bende inanmıyorum bir çoğuna. Hindistanda yaşanan olaylardan, hatta bizzat çinin trafik kazalarından fotograf paylaşıp zulüm, işkence diye paylaşanların amacını da cok merak ediyorum.

Ben belli donemlerde belli haberlerin bilincli cikarildigini dusunuyorum. Masallag gundemimizden can sikici sonir bozucu haberler bir gun eksik olmuyor. Bunu yapanlar da du milletin kafasini bir gun bos birakmayalim kafasinda. Nasil dusunecegimizi neye uzulecegimizi onlar belirliyor. Basarili da oluyorlar. Orta dogunun kavgasi gurultusu bitmez. On yil once yine savas. Vardi
Bugun yine var. Birbirlerini yemek icin dis. Guclere falam da ihtiyaclari yok. Kendi iclerinde birbirlerini yemek icin bahaneleri hep hazir.
Yillar once kermesler duzenleyip oralara yardim gonderirdik sabaha kadar yiyecekleri hazirla aksama kadar satmaya ugras bu arada derse git gel. Gecende kurana saygisizlil yapti diye ki yapmadigi da ortaya cikti kadini. Linc et evlerin uzerinden at diri diri yak. Gorunce dedim ki. Lan bunlara mi uzuldun acidin yillarca
Demem o ki elinden gelen gelmeyen ne yaparsan. Yap gidisati belirleyen sen degilsin ya da ben degilim. Bizim zihnimize surekli aciyi kodlayanlar.
Kaldi ki bunlaro gorup. Evladina sarilirken vicdan yapmak normal bi duygu degil. Depresyona giriyor olabilirsin. Kendine dikkat et.

inanın sırf vahşet görüntüleri yüzünden sosyal medya hesaplarımı kapadım pskolojim bozuluyor... insanlar bazı şeyleri paylaşırken bence başkalarını da düşünmeliler ben görmek istiyormuyum acaba parçalanmış çocuk cesedi? ayrıca ramazan geldi bu paylaşımlar arttı her yıl böyle oluyor insani duygularımızla oynamasınlar lütfen... hepimiz üzülüyoruz onlar için ben dualar ediyorum göz yaşı dökerek allah onlarla beraberdir... bence sosyal medya hesabınızı dondurun pskolojiniz yıpranmış...bir süre uzaklaşın... ben öyle yaptım

Bende inanmıyorum bir çoğuna. Hindistanda yaşanan olaylardan, hatta bizzat çinin trafik kazalarından fotograf paylaşıp zulüm, işkence diye paylaşanların amacını da cok merak ediyorum.
katılıyorum size kesinlikle... bir çoğu başka nedenlerle oluşan görüntüler bunlar paylaşılıyor ramazan ayında sömürü yapılıyor...

Bi ara bende çok takılıyodum baktıkça daha içim sızlıyordu ama bizim elimizden birşey gelemediğini anladım bunu yapmak kişiliğime sığmasada görmemeye çalıştım çünkü pskolojim kaldırmıyor artık haberler izlemiyorum bakmıyorum öyle haberlere

Ben de aynı şeyin başıma geleceğini hayal ediyorum,çocuğuma işkence edildiğini düşünüyorum filan.sürekli haberleri okuyorum savaş çıkacakmı diye,sanırım psikolojim bozuldu.

En basitinden az önce facebookta bir arkadasım tarafından paylasılan şu fotograf.
Çinli bir annenin bebeğine makasla saldırması haberi. Ama doğu türkistan diye sunuluyor.

Eklentiler

• 10408736_989102661109736_7264349564984341293_n.jpg
    10408736_989102661109736_7264349564984341293_n.jpg
    26,4 KB · Görüntüleme: 44
Dün dogu turkistan icin yardim edebilecegim bir hesap numarasi var mi diye baktim fakat bulamadim.
Sorun para degil o insanlar eziyet goruyor ama baska napilir bilmiyorum.
Ben ülkemizin istese bu sorunu cozebilecegini dusunuyorum ama nedense bir adim atilmiyor.

Dualarimzi eksik etmeyelim elimiz den başka bir şey gelmiyor ne yapabiliriz ki kahrolsun kafirler .allahım yardımcılari olsun inşallah görünce ben de kötü oluyorum benim de kızım var çocuğun var öldürlen annelerini çocukları görünce kötü oluyorum .

Dün dogu turkistan icin yardim edebilecegim bir hesap numarasi var mi diye baktim fakat bulamadim.
Sorun para degil o insanlar eziyet goruyor ama baska napilir bilmiyorum.
Ben ülkemizin istese bu sorunu cozebilecegini dusunuyorum ama nedense bir adim atilmiyor.
Büyük başlar adım atamayinca bizler hiç bir şey yapao.yoruz

Bu durumda bol bol dua edeceğiz hatta bazı alimler kendimize bile dua etmeden bu durumda olanlara bol bol dua etmemiz gerektiğini söylüyor.
Birde böyle yerlere yardım, ihtiyaç malzemesi götüren yardım kuruluşlarımız var. Onlarla irtibata geçip filtreni, zekatını, yardımını yaparsın ve üzerine düşen sorumluğu yerine getirmiş olursun. Allah'ım kabul etsin ben elimden geldiğince böyle yapıyorum.

Kızlar merhaba benim sorunum eşimle kayınvalidemle cocugu la komşu la ilgili değil..... Daha vahim ben dünyada bu kadar ölüm eziyet vahşet varken sıcak yatağımda yatamıyorum.... Ramazan günü sofraya oturduğumda yemek yiyemiyorum.... Çocuğuma sarilirken bile o kadar vicdan azabı hissediyorum ki..... Sanki bütün bunları o insanlar eziyet görürken hakeedigimi dusunuyorum..... Doğu türkistanda yapılan eziyetler , kobanide öldürülen çocuklar, filistin de öldürülen çocuklar, suriye de öldürülenler sosyal medyada gördükçe o kadar psikolojim bozulduki normal hayatıma devam edemiyorum bi gün bende bunları yasayacakmışım gibi geliyo öldürülmüş çocukları görüp çocuğum anne diyince bitiyorum ben içimde duyduğum sızıyı tarif edemem ..... Boykot ürünleri kullanıyorum , vergimden kesilen paralarla suriyelelrin ülkemde kalmasina en azından savaşın ortasında olmamalarına destek veriyorum diyorum, buda onların kaderi diyorum. Ama çok rahatsizim ben bunu nasıl yenicem siz nasıl başarıyosunuz bişey söyleyin bi yol gösterin ben bu acıyla yaşayamıyorum artık çok rahatsızım......

Yillardir var bu meseleler. Bizim bilmedigimiz gormedigimiz yerlerde kimbilir daha neler oluyor. Ben izlemiyorum duymak istemiyorum hayir olamaz yalan diyorum ama kendimi kandiriyorum. Hicbir sey yapamamak kotu ya bizimde basimiza gelse ne yapariz diyorum. Bu dunya guzel ve yasanmali neden kotuluk var diyorum. Bir de bu kotu insanlarin bir zamanlar bebek oldugunu bilmek... Dunyada insanlar yasadigi surece kotuluk hep devam edecek maalesef. Insallah cocuklarimiz torunlarimiz kotuluk gormezler.

Bir seferinde ayna programinda izlemistim vietnama gitmisti sunucu. Orda ic savas sirasinda cok kotu olaylar yasanmis. Karsi taraf diger taraftan olan cocuklari toplayip ormana goturmus ve orda kafalarini agaca vura vura onlari öldürmüs. Dehset! Ben sokakta cocuk gorsem gider yapisir operim severim canini acitmak ne yaa. Allah kotuleri islah etsin

Bu durumda bol bol dua edeceğiz hatta bazı alimler kendimize bile dua etmeden bu durumda olanlara bol bol dua etmemiz gerektiğini söylüyor.
Birde böyle yerlere yardım, ihtiyaç malzemesi götüren yardım kuruluşlarımız var. Onlarla irtibata geçip filtreni, zekatını, yardımını yaparsın ve üzerine düşen sorumluğu yerine getirmiş olursun. Allah'ım kabul etsin ben elimden geldiğince böyle yapıyorum.
Evet fitre ve zekatı hiç dusunmemistim haklisin fikir için teşekkür ederim:)

Fa.....ok sosyal paylaşım sitesinde bi resim var bu kadın sedye gibi boseye yatmış dokuz aylık kadar bi bebek kadının karnından çıkarılmış üstüne konulmuş ..... Ben o fotoyu gördüm bir gün kendime gelemedim.... Ama fotonun doğu türkistanla ilgisi yokmuş otopsi fotosuymuş..... Of yine ölüm var ama en azından daha az acı hissettim.... Yazdiklarimiz biraz rahatlattı kızlar .....

X