- 29 Nisan 2017
- 138
- 74
- 31
-
- Konu Sahibi Uzaklardayorgunargin
Aynen oyle guzel gole cevirdi. Onlarla yanliz kalmak istemedi belki bilmiyorum.Ben onlar ne yaparsa ne ederse hep esimden cikariyorum acisini. Esim hep yanimda oldu bu zamana kadar, hep benim dedigim oluyor diye yapiyor bunlari kaynana. Yonetemiyor ogullarini ondan tasasi. Cok huysuz bir kadin kocasi bile korkuyor ondan . Bu zamana kadar hep onun dedigi olmus. Ogullari evlenince hala eski hukmu yurusun istiyor. olmayincada ben ve eltiyle ugrasiyor. Sadece benle degil eltiylede ayni. Esim diyor ben hep senin yanindayim . Onlarda biliyorlar bunu . Bosver onlari konussunlar.Biz istedigimizi yapmiyormuyuz. Cok kafana takiyorsun . Onlar oyleler degistiremem diyor. Ama ben israrla ogun niye cvp vermedinya ozaman diyorum ne diyecektim diyor. Birdaha laflarini vericeksin diyorum. Bakalim simdi konusmuyorum kaynanagille ve gitmeyide dusunmuyorum Ama biliyorumki az zaman gecince esim gitmeye ikna etmeye calisacsk beni.Yani canım alın götürün lafı olmamış. Sen topu atmışsın, kayınvaliden de gole çevirmiş.
Fakat eşinizin onca tartışmadan sonra, hadi gel onları bırakalım demesi hiç olmamış.
Kayınvaliden fena, fakat sen de ekmeğine yağ sürüyorsun. Kadının plan hazır zaten, oğlunun yuvası dağılmış umrunda değil. Fakat senin umrunda olmalı.
Kayınvalidenin hareketlerinin hesabını eşinden sormamalısın. He ama şunu talep etmelisin eşinden, ailen bu kadar kötü davranırken beni muhatap etme, bana laf söz getirme diyebilirsin. Kısacası arkamda dur de.
Ama alın götürün diyerek gayet de güzel faturayı adamcağıza kesmişsin canım. Çocuk mu kedi mi de adam alın götürün sizin olsun diyorsun. Yapma böyle canım.Aynen oyle guzel gole cevirdi. Onlarla yanliz kalmak istemedi belki bilmiyorum.Ben onlar ne yaparsa ne ederse hep esimden cikariyorum acisini. Esim hep yanimda oldu bu zamana kadar, hep benim dedigim oluyor diye yapiyor bunlari kaynana. Yonetemiyor ogullarini ondan tasasi. Cok huysuz bir kadin kocasi bile korkuyor ondan . Bu zamana kadar hep onun dedigi olmus. Ogullari evlenince hala eski hukmu yurusun istiyor. olmayincada ben ve eltiyle ugrasiyor. Sadece benle degil eltiylede ayni. Esim diyor ben hep senin yanindayim . Onlarda biliyorlar bunu . Bosver onlari konussunlar.Biz istedigimizi yapmiyormuyuz. Cok kafana takiyorsun . Onlar oyleler degistiremem diyor. Ama ben israrla ogun niye cvp vermedinya ozaman diyorum ne diyecektim diyor. Birdaha laflarini vericeksin diyorum. Bakalim simdi konusmuyorum kaynanagille ve gitmeyide dusunmuyorum Ama biliyorumki az zaman gecince esim gitmeye ikna etmeye calisacsk beni.
Ama alın götürün diyerek gayet de güzel faturayı adamcağıza kesmişsin canım. Çocuk mu kedi mi de adam alın götürün sizin olsun diyorsun. Yapma böyle canım.[/QUOTE Evet biliyorum hataliyim. Ama kayinbabaya ne yapiyorum size memnun degilmisiniz deyince. Oda bana degilim dedi. Cok sinirlendim. Ozaman alin goturun kimi aliyorsaniz alin dedim.
Evet haklisiniz. Konu kaynana ve onun yuzunden esimle tartismalarim. Cok fena bir kadin. Onun yuzunden esimle bosanmayi bile dusunmeye basladim . Ama cok seviyorum esimide.Tüm günü pc başında, evrak altında geçenler için
Özet yapabilirsin
Zira bu saatte bizim gözler kayıyor, senin yazı hak getire
O zaman dengeyi sağlayacak olan eşin,Eve
Evet haklisiniz. Konu kaynana ve onun yuzunden esimle tartismalarim. Cok fena bir kadin. Onun yuzunden esimle bosanmayi bile dusunmeye basladim . Ama cok seviyorum esimide.
Konusmazmiyim. Esim herkesle iyi gecinmek istiyor kusluk istemiyor. Annesiyle aramada girmiyor bazen savunuyor onlara karsi ama guzel bir dille. Esim sakin bir yapisi var herkesi kendi gibi iyi dusunuyor saniyor. Annesinin kafasinda benimle ilgili donen seyleri dusunmuyor. Annem babam seni cok seviyor onlara bakma sen diyor. Aslinda cogu zaman goruyor herseyi esim . Ama birsey yapmiyor. Bensiz ben istemedigim icin yanlizken hic gitmez. Kaynanada esimi dolduramadigi icin, Surekli oteki oglunu ve gelini kotuleyerek sevmedigi gucendigi seyleri anlatarak esimin kafasini yikamaya yalisiyor .Dusunun oyle fesat dusunuyor yani. Bende oteki gelini kayirinca okadar laflari saydi hic aklina gelmeycek ordan burdan acti koktu gitti evimden .O zaman dengeyi sağlayacak olan eşin,
Durum bu, artık bıktım, seni seviyorum, ama dayanamıyorum, bir şeyler yap diye konuştun mu?
Evet burada hataliyim. Ama esimde dedi bir daha oyle sey soyleme dedi. Kirildi biliyorum o soze ama canima tak etmisti. Evet esimle cok guzel snlasiyoruz normalde hic kendiliginden kirmaz beni. Ama ben onu cok kiriyorum onlar yuzunden. Bu seferki tartismada hic soylemedim seyleri duydu benden, yani kotu sozler soyledim. onlara cok kirilmis. Ama biktim onlardan ben esimle evliyim neden istedikleri olmayinca boyle tartisma cikariyor. Kiskaniyor oglunu. Bu sefer biterse bitsin dedim okadar gozum donmustu.bence esiniz iyi bile alttan almis. esim bana annemin babamin yaninda "alin goturun kizinizi" dese ceker giderim.
esinizin tavri size karsi hep olumluysa zeytinyagi gibi uste cikmaya, tekrar tekrar kavga cikarmaya gerek yok.
Okuyup, anladığım kadarıyla,Konusmazmiyim. Esim herkesle iyi gecinmek istiyor kusluk istemiyor. Annesiyle aramada girmiyor bazen savunuyor onlara karsi ama guzel bir dille. Esim sakin bir yapisi var herkesi kendi gibi iyi dusunuyor saniyor. Annesinin kafasinda benimle ilgili donen seyleri dusunmuyor. Annem babam seni cok seviyor onlara bakma sen diyor. Aslinda cogu zaman goruyor herseyi esim . Ama birsey yapmiyor. Bensiz ben istemedigim icin yanlizken hic gitmez. Kaynanada esimi dolduramadigi icin, Surekli oteki oglunu ve gelini kotuleyerek sevmedigi gucendigi seyleri anlatarak esimin kafasini yikamaya yalisiyor .Dusunun oyle fesat dusunuyor yani. Bende oteki gelini kayirinca okadar laflari saydi hic aklina gelmeycek ordan burdan acti koktu gitti evimden .
Bilmiyorum galiba..Ama alın götürün oğlunuzu demişsin bu cümleyi hiç tattım mi?Eşin bence susmakta hakli bu cümleden ötürü cesareti kırılmış olabilir.
Kimde kaynanadami?Okuyup, anladığım kadarıyla,
Ben art niyet sezmedim :/
Ah bir yapabilsem sanki herseyi esimin yuzunden yasiyormusum gibi hep onu sucluyorum. Iste sakin savrandikcada ele gecirmeye caliyor hep kendi dedigi olsun istiyor. Zaten guler yuzlu birisiyimdir. Yani hep oyleydim. Esim birseye olumsuz cvp verince yine ben suclu oluyorum. Ne olursa olsun konu ben ogretiyor oluyorum. Ogullarina bir sozleri yok, onlar birtane.. Suc gelinde.. Dilimi tutmuyorum ondan oluyor demiyor. Hala oglunun evlenmis oldugunu kabullenemiyor galiba. Cunku bir arada yasiyormus gibi davranmamizi bekliyor bizden. Ama ben musade etmiyorum . Herkesin evi ayri oldugu halde karismalarina sinir oluyorum.eşin o sırada senin fevriliğini, annesinin huysuzluğunu ancak susup birlikte olduğunuz imajını vermiş. sakın sakın eşine patlama annesinin yaptıkları yüzünden...sen de sakin davran.
tamam de, tabi de kendi bildiğini yap. ne karışır. yüzün gülsün mesafeli dur. bir iş olacağında da daha oğulları orada isterse yapar
Once dedimki ben esimle mutluyum , hicbir sorunum yok dedim. oda hee bizlemi var sorunun dedi. Baktim hala devam ediyor konusmaya oyle dedim o sozu.çok fevrisiniz ,
alın götürün ne demek yahu ,kocanız daha siiz nasıl savunsun ,karısı gitsin tartışma bitsin demişken ,
yahu bunca bıdı bıdı yapan kv kpe siz neden biz evimizde yuvamızda aile olarak mutluyuz neden gelip yuvamızın huzurunu bozuyorsunuz ,derdin ne boşannalım mı istiyorsun ,yuva yıkıcı mısın demedin ki ?
eşin sakin olmasa ortalığı bişi götürürmüş ,
sensiz olmayacağını anlatmak için seni devamlı çağırmış
kv bakmış oğlu sensiz gelmiyor ,oda ortalık iyice karışmasın diye seni çağırmış ,
bu kadar fevri olma doğru lafları kullan ,kv dikkat et ,
Böyle kaynana bende olsa yine iyi bende ki daha beter valla düşman başınaBugun aksam ustu esimle kayinbabaya ucak bileti almak istedik. Sevinsin dedik ama Bir saat gecmeden kaynana kayinbaba bizim eve geldi bir sinirle, niye su tarihte almadiniz diye firca yedik istedigi tarih ile esimin koydugu tarih arasinda bir hafta var yok. Neyse esim anne arada fark yok o tarih olsun dedik yookk bilmem ne birseyler konustu durdu. Halbuki esim aradi babasina sordu hangi tarih istedigini . Kaynana diyorki yookk bana sorcaktiniz tarihii.. Sonra basladi eltiye saydirmaya yok arabayla gidiceklerde bizi goturmuyorlarda,( bizde goturmemistik) Yok ben kotu ornek olmusumda , Annesinin babasinin yanina varacak sanki bizim yanimizami diyor eltiden icin, Bende dayanamadim. Dedim, Annesi, babasi mecbur varicak yanlarinda kalicak bakin kac senedir gormuyor.Sonra bana kizmaya basladi yok sen onla konusuyorsun bu konularida falanda, hicte konusmadik gunahimi aliyor. Sadece soyledikleri sozler banada dokunuyor. Kizim sana diyorum hesabidir, kendisi hep. Bende biz size ne yapiyoruz memnun degilmisiniz bizden dedim, kayin baba demesinmi hic memnun degilim diye, Bende cok sinirlendim. Madem memnun degilsiniz, alin oglunuzu sizde kurtulun bende dedim. Alirim dedi kaynana, benim oglum bekarmi kalcak saniyon, Sende kalmassin oda kalmaz dedi.Esimde bana seslendi ismimle ikaz etti sesizce.Ama bunlari soylerken, gozyaslarimi tutamadim. Esim aglamamam icin sozler soyledi. Kaynana sonra basladi beni ovmeye ben sana birsey demedimdelere. Daha sonra esim evlerine birakacakti onlari, gel sende yanliz kalma, beraber birakalim dedi esim. Hayir dedim bikackez israr etti gelmem icin yok dedim. Kaynanada dedi iki kez gelin birakin bizi diye yok dedim.Sonra gorumce varmis evin asagisinda o goturmus esimde geldi eve hemen. Sonra bana sarildi, kendimi bosuna uzdugumu soyledi. Bende bu boyle olmuycak dayanamiyorum artik yarin gidecegim bitti hersey dedim. Israrla sarildi ben seni birakamam dedi. Ve birdaha alin goturun gibi cumle kullanma onlarin yaninda dedi. Bilmiyorum tastim artik. Hep laflari bize soktu, bende cvp verince beni sucladi. Ne yapmaliyim bilmiyorum artik biktim biktimm...
Merhaba arkadaslar gecenki konumun altina en sonki olayi yazmistim , tekrar yazmamak icin yapistirdim buraya olayi.Ve daha sonrasi ,olanlari anlatacagim simdide.. O gunun aksami olanlar yuzunden uyuyamadim .Ve hala uyuyamiyorum oda ayri tabi.. Estesi gunu esimle buyuk tastisma cikardim , ogunki duydugum sozlerin yarisi yazili sadece burada, gerisini siz dusunun. Bana benim oglum bekarmi kalacakkk kizz, korkmaa kalmazzz demesi hic aklimdan cikmiyor. Demekki diyorum oglu beni istemese hemen ayirmaya calisacak. Zaten nisanliyken ufak bir tartismamizda anlasamiyorsaniz, ayrilin demisti.. Esimle annesinin bu lafina -Ben esimle cocugumla mutluyum, boyle sozler nasil soyluyorsun falan demesini bekliyordum. Esimse sadece sustu onlari dinledi. Ben o laflar karsisinda aglayarak cevap verirkende , sadece aglama diye ikaz etti kac kere. Ve onlarin yaninda hadi gel beraber birakalim evde yanliz kalma desi 4- 5 kez bunuda neden dedi onlarin yaninda bilmiyorum. Esim bensiz goturmek istemeyince kaynnada sende gel dedi bikackez, okadar lafi saydida. Ben ertesi gunki tartismamizda ,ablami aradim gelin alin beni biktim bunlardan hersey bitti diye. Ablamda esime mesaj atmis derdiniz ne kardesimi sakinlestir, biz geliyoruz yazmis. Esimde aramis abla bu bizim aile sorunumuz siz karismayin, biz aramizda cozeriz sorunlari diye Aglayor gibiydi sesi ,telefonda diyor ablam. neyse ablamlar gelmediler sonra oturup konustuk baristik. Ama ben hala unutamiyorum olanlari. Ailesini sevmiyorum artik. Birde ev yaptiriyoz ve babasi yapiyor, evimizi bu arada . Yani usta almadik onlar yapariz dedigi icin. Size sorum su
Sizce esimin tavrina kizmakta haklimiyim?
Yoksa esim davranisiyla yanimda oldugunu ,gostermekmi istedi beni destekledigi icin mi benimle birakmak istedi onlari evlerine?
Kayinvalide Esim bensiz birakmak istemeyine neden sende gel dedi okadar laftan sonra?
Esime kizginim karsilik vermedigi icin haksizmiyim?
Ne yapmaliyim bundan sonra nasil tavir gorstermeliyim kaynanaya?
Esime nasil davranmaliyim, benmi abartiyorum?
Kafamda deli sorularrrrrr.....