- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 599
- 413
hangi devirdeyiz ya .böyle saçmalık mı olur.normal doğum yapmak iyi anne olmak mı marifetmi yani.önemli olan doğduktan sonra iyi anne olmak.normal doğum yapan ne kadın var,sokağa atıyoru çocuğunu.o şimdi normal doğum yaptı diye iyi mi yani.ben de sezeryan oldum.başka şansım da yoktu zaten.preeklampsi yani yüksek tansiyon hastasıydım.24-12 lerden aşağıda zor iniyordu tansiyonum.gebeliğimin başından doğuma kadar karnımdan iğne oldum ki ben iğneden tırsan biriydim.ilk gebeliğimde bebişimin kalbi durduğu için almışlardı.tüm hamileliğim boyunca ya yine olursa korkusuyla yaşadım.bunlarda marifet değil ama bu kadar şey yaşamışken sezeryanla doğum yaptım diye tam anne olamadım mı yani?valla spinalle oldum.normal doğum gibi bebişimin doğumunu yattığım yerden izledim.aynı gün ayağa kalktım.eve geldiğimde temizlik dahil kendi işimi kendim yaptım.bu da olağanüstülük falan değil ameliyatın başarısı ve bünyeyle alakalı.arkadaşım iki sene önce normal doğum yaptı.daha bu genç yaşında doğum nedeniyle rahim sarkması yaşıyor.her iki doğum şeklininde kendine göre artıları eksileri var.ama ben çok ama çok memnun kaldım doğumumdan.kardeşim de normal doğum yaptı,23 tane dikiş attılar 2 hafta oturamadı bile.
hakikaten böyle düşünenlerinki cahil aklı başka birşey değil.ne demek ya sezeryan bebeği geç tepki verirmiş.böyle bir mantıksızlık var mı.
popodaki morlukta mongon lekesi olabilir mi acaba? arkadaşımın bebişinde de var dr mongon lekesi bu zararsız 4-5 yaşında geçer demişti.şimdi 7 yaşında leke falan kalmadı.
Kızlar tamamen bünye meselesi ya. İki defa sezeryan oldum , kendi isteğimle hem de, asla da pişman değilim. Arkadaşım iki defa sezeryan oldu. Ne göbek kaldı ne kilo incecik. Ayrıca ilk doğumda sadece bir hafta kalkmakta zorlandım, ikinci doğumda 2 gece hastanede kaldım. Eve geldim bir daha da yatmadım. Sadece kayınvalidem gelenin gidenin nazarı değer yat kızım diye zorlayınca yattım.Hastaneden de çıktığım gece yanımda kimse yoktu eşimden başka, ben istemedim. Bebeğimi de emzirdim büyük kızıma da baktım, evimi de temizledim yardımsız. Normal doğum yapıp 1 hafta oturamayan, bebeğini tutamayan, bebeği 4 aylık olduğu halde hala dikişlerim acıyo diyen kuzenime hayret ediyorum. Sezeryan yapanın rahmi alınıyomuş, peki normal doğum yapanlarda ilerde idrar tutamama ve rahim sarkması yaşayanlar çoğunlukta ona ne demeli. Ve şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum öldüm öldüm dirildim diyenler neden öyle diyo acaba. Tamamen kişinin kendiyle alakalı bir durum, asla takmam böyle düşünenleri, anneliğime de laf söyletmem. Normal doğum yapan sancı çektiyse biz de ameliyat acısı çekiyoruz. Annelik doğurmakla olmaz. Doğurup çöpe atanlar da var hepsi sezeryanla mı doğum yapmış acaba onların.
Burda soyle bir sorun var, normal dogum yapanlar sezeryan yapanlari elestiriyor, sezeryan yapanlarda normal dogum yapanlari elestirmekle kalmiyor bide sezeryani savunuyor.Bu cok yanlis. Eger gercekten bir sorun varsa, hayati tehlikesi varsa tabiki sezeryan yapilmali ama korktum canim istedi diye bunu yapmak bana cok mantikli gelmiyor acikcasi. Bunu hamileler degil doktorlar belirlemeli bence. Eskiden bu secimi doktorlar yapardi, eger normal dogum icin bir sakinca yoksa kesinlikle sezeryan yapilmazdi. Simdi hersey degisti malesef, tamamen saglikli kadinlar bile sezeryan tercih eder oldu.Nedeni de cok basit dogum korkusu. Szeryanla uyuyorsun uyandiginda bebek kucaginda oluyor. Tekrar soyluyorum eger mecbur yapilan biseyse bana hicbirsey soylemek dusmez. Eskiden niye kimse sezeryana ihtiyac duymazdi herkes normal dogum yapardi.Adi ustunde normal cunkuBende soyle bisey soyleyeyim sana.Normal dogum yaptiim. 3.670gr idi oglum. Hic birsekilde sanci cekmedim, kontrole gittigimde dogum yaptim.30 dakika icinde dogurdum cocugumu.En fazla 2 hafta dikislerim acidi. Ama bu cocuguma bakmaya engel degildi. Allah herkese bukadar kolay dogum nasip etsin.
Hayır normal doğum yapanları eleştirmiyorum, sezeryanı da savunmuyorum. Tam tersine çevremdeki doğum yapacak olanlara normali tavsiye ediyorum. Şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum diyen bir çok arkadaşım var, ben onların söylediklerini yazdım. Uydurmuyorum. Evet normal doğumdan korktuğum için sezeryanı tercih ettim. herkesin seçim hakkı var. Bu da benim tercihim. Sen sancı çekmemişsin ne güzel. Ben çekenlerin anlattıklarından korktum zaten. Öyle bir anlatıyolar ki insan doğurmaktan vazgeçiyo nerdeyse. Anlatmak istedğim herkesin bünyesi farklı, senin doğumun kolay olmuş, bazısının zor oluyo. Ben de sezeryanda zorlanmadım, ama bazısı çok zor ayaklanıyo. İnsanlar tercihlerinden dolayı eleştirilmemeli, tabi ki herşeyin normali iyidir, ama herkes bunu seçmek zorunda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?