kafama takılıyor neden diyeee.. sezeryan ve normal doğumla ilgili bir yazı....

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
benim 28 aylık bi oğlum 2 aylık bi kızım var.. ikiside sezeryan bebeği. oğlum 41 haftalık omasına rağmen gelmeyince doktorumuz artık riske atamam zehirlenebilir dedi. onun öncesinde hep normal dedi bende kendimi hazırlamıştım,her kadın kadar korkuyordumda ama bilerek de gidip kesilmek istemiyordum. bol hareket yürüyüş vs. doktor artık olmaz beklemek isterseniz siz bilirsiniz dedi topu bize attı. tabi bizde bebeğimize bişey olur diye 2 gün düşünüp tamam dedik. bunun öncesinde görümcem doktorun gel dediği tarihte gitmeyince bebek mosmor doğmuştu ve poposunda 5 yıldır hala kaybolmayan koca bir morluk vardı. bulunduğumuz ilde suni sancıyla doğum yapmaya çalışan bir kadının bebeği kanala sıkışmış ve doktor kadını kurtarabilmek için bebeği feda etmişti.. yani oğlum sonuçta sezeryanla doğdu. birinci bebek sezeryan olunca aralarıda az olduğu için kızımda planlı sezeryanla doğdu. her kadın normal doğumu yaşamak ister elbet bazıları için iyi sonuçlanır bazıları için kötü. oğlum bi gece yarısı ben gelmek istiyorum deseydi seve seve kabul ederdim ama nasip böyleymiş..

şimdi konuyu neden açtığıma gelincenormal doğum elbette güzeldir ama normal doğum yapanların sezeryan doğum yapanlara bu öfkesi neden?
okuyorum yok sezeryan olan kadınlar uzun yaşamıyormuş..
yok sezeryan olan bebeklerin ömrü kısa oluyormuş...
anne olmuş sayılmazmışız..
sezeryan olan kadın anne olduğunu anlamazmış yada geç anlarmış..
sezeryanla doğan bebekler geç tepki verirlermiş.
göbek kalırmış.kilo kalırmış..
ileride sorunlu bireyler olurlarmış.
sezeryan doğum yapan kadınların ileride rahimleri alınırmış. daha bir sürü olumsuz şey.
yanlız bunları hep normal doğum yapanlar yazıyor nedennn. belki doğruluk payı olanlar vardır bilemiyorum.. ama benim gibi isteyerek yada istemeyerek sezeryan doğum yapmış kadınları ve psikolojilerini hiç mi düşünmüyorlar..
bu yazılanları okuyunca üzelecek nice kadınlar yok mu?
birde şunlar var:
çomk dua ettimm normal doğum yaptım yok biz hiç etmedik sen kutsal hamilesin ben lanetliyim tövbe allahım yaa..
oğlumda gaz problemi vardıı duyanlar
"hımm sezeryan ya ondan"
kızımda yok oda sezeryann..
görümcemde normal doğumdu ama onda da gaz sorunu vardı. benden sonra ablam normal yaptı ben ikinciyi doğurdum onun kadar göbeğim kalmadı. yani bünye meselesi.hasta oldu sezeryanlı ondannn.. kendi bebekler hasta olunca üşüttükk. benim oğlum bu güne kadar neredeyse iğne yemedi normal doğum yapan tanıdığımızın oğlu saymakla bitmez. üstelik bronşit. buda bünye meselesi. oğlum aşırı aktiff sevecen cana yakın bi bebek ve çocuk olma yolunda 3 görümcemin çocukları tam tersi buda kişilik ve yetiştirme meselesi. çocuğun genlerinde ne varsa o.. bu kıyaslamayı beni anlamanız için yaptım...
yine söylüyorum tabiki herşeyin doğalı güzel.. ama bi problem varsa normal doğum yapanlar bile göze alabilirmi.. hem dinimiz demiyor mu ilim çindede olsa gidin alın.. sezeryanda allahın bize bir lütfu belki. zorda kalındığında evlat acısımı daha kolay çekilir ameliyat acısımı.
benim kafama takıldı dertleşeyim dedim...

ne ilgisi var canım yok sezeryan olanlar kısa yaşıyormuş filan..
sezeryan bir doğum şekli değildir, doğuma bir müdahaledir komplikasyon geliştiğinde filan, tamam..
ama sonuçta her anne bebeği için en iyisini ister
sonuçta sağlıkla bebeğinizi dünyaya getirmişsiniz daha ötesi var mı yaa
bu insanların birbirine çamur atma çabalarını hiç anlamıyorum anlayamıcam da.
siz de annesiniz normal doğum yapanlar da anne ne fark var
her anne için her bebek için ayrıdır sonuçta doğum olayı..
takmayın kafanıza bebeğinize odaklanın
hee bir de görümcenizin bebeğinin poposundaki lekenin normal doğumla bir alakası olduğunu sanmıyorum

yorum için teşekkür ederim. leke için çocuk doktoru ve doğum doktoru bebek içerde morarmaya başladığından olmuş dedi canım. normal doğumda olmadı zaten..

zaten bende karalamaya çalışanları anlamıyorum yazı en çok onlara...
ben her iki doğumumdada çabuk toparlandım.. hele ikincide 10 günlükken misafir ağırladım hemde yatılı.. tatlısına kadar sofra bile kurdum hemde bunu tam 10 gün boyunca yaptım. 20 günlükken misafirler gitti.. sadece oğumu kontrollü olarak kucağıma aldım. oturdum ve gel oğlum dedim ayaktayken diz çökerek aldım filan. kızımla zaten ben ilgilendim geçti gitti.. ikisinide çok seviyorum hayatım onlara odaklı zaten.

bazen bu düşünceden eşime bahsediyorum oda senin gibi boşver onları diyo içimi rahatlatıyor. o zaten başka açılardan memnuniyetini sık sık dile getiriyor :))

bende çok duydum böyle şeyleri
cahildirler dedim geçtim umursamadım
hata eşimin ailesinde okadar yatkınki bu görüş
eşimin kuzenin eşi 1. çocuğu sezeryan olmuş denilenlerden dolayı 2. için 10 sene bekliyecekmiş normal doğurmak için
5 senedir beklio bir 5 daha beklicek düşün yani onunki çok daha saçma bir durum tabiki
bende sezeryan oldum erken doğum olunca mecbur kaldım normal istemiştim denilen gibi dua da etmiştim ama lanetliyiz demekki:d
şaka bi tarafa iiki sezeryan olmuşum
bazıları hani dioya ben 20 günlükken işlerimi yapıordum falan die onlara bile şaşırıorum ben koskaca 20 gün
ben doğumun ertesi günü işlerimi yaptım:) yani hastanedeydim zaten oradaki işlerimi
oğlum küvözdeydi süt sağma ecz gidip biberon alma gibi hiç yatmadım yürüyüştü wc di kimseden yardım almadım
normal yapsaydım 40 gün totomun üstüne oturaramazdım
okadar dikişten bahsetmiorum bile
bence bunu söyleyen insanlar sezeryanın rahatlığını görüpte pişmalıktan ne diyeceğini sapıtan insanlar
en azından benim çevremdekiler öyle

normal doğum yaptım.

ama bu saçmalıkları ilk defa duyuyorum..

ne kadar cahilce.

rahatlık konusunda sizin gibi düşünmüyorum.
ben eve geldiğimde yatağıma yatmak ıstemedım.iyi hissediyordum..eşimin zoruyla yattım.

sezeryan yapan arkadaşlarım en az 20 gun yattılar emzırmeyı bıle yardımsız yapamadılar.

ama diğer saçmalıklarda haklısınız:)

bende eve gelince hemen mutfağa girdim.. çorba yaptım kendime yaaa... annem zavallım yorlmuştu hastane havasından eve gelince uyuya kaldı ben yaptım :). hastanedede kızımla ben ilgilendim. kaynanam 7. gün sen toparladın zaten ben gideyim demeye başladı 10. gün gitti ablam geldi yardıma güya ama çocuğu hasta olunca ben ona yardım ettiimmm :))
yine söylüyorum nomal tabiki güzeldir belki çok kolay doğum yapacaktım belkide çok zor şeyler yaşayacaktım bu büyük bir sır...
mesela ablam 3 saat gibi bi sürede atlattıı.. dikişleri filan oldu tabii o kolaydı diyo doğum anında yanında olan görümcesiyse şimdi hamile ve korkudan ne yapacağnı şaşırıyor.
ben kimse normal yap sezeryaen n yap demem zaten. herkes kendi nasibinde ne varsa onu yaşıyor sonuçta.

işte belli olmuyo bünyeden bünyeye değişiyor canım..
benim çok şükür öyle olmadı..

Sezaryen bu kadar rahat mı gerçekten; yani yaşamamış olsam öyle zannedeceğim gerçekten.

Bence sizde bir olağanüstülük var.

Sezaryen bu kadar rahat mı gerçekten; yani yaşamamış olsam öyle zannedeceğim gerçekten.

Bence sizde bir olağanüstülük var.

burdaki olağanüstülük aslında şu ne şekilde olursa olsun dünyaya getirdiğiniz bebeğinizin size daha çok ihtiyacı varsa zor durumdaysa kendininzi tamamen unutuyorsunuz. bi arkadaşımında ameliyat sonrası bebeği için 10 gün hastanede küvezin önünde yattığını biliyorum çünki kendinden geçmiş sadece bebeğine odaklanmıştı. Allah o durumu yaşatmasın kimseye. bende ilkini daha zor atlatmıştım ama ikincide hemen ayaklandım çünkü ilgiye benim değil 2 yaşındaki oğlumun ihtiyacı vardı. onun için hiç yatmadım iki bebeğe birden baktım sezeryanlı halimle ama geçti. normal doğumda olduğu gibi bununda acıları çabuk unutuluyo yoksa bende 2 yıl içinde 2 sezeryan olmazdım galiba :)

bir şeyide özellikle belirtmek için yazayım ben bu yazıyı sezeryanı övmek için yazmadım..
özellkile nasıl doğum yapayım diye düşünenler varsa önce normal doğumu deneyin tabikii.

durumun olağanüstülükle ne alakası var anlayamadım. tabiki normal doğumu destekliyoruz hepimiz ama bazen bu annenin tercihine kalmıyor maalesef. ha ben onlardanmıyım hayır değilim korktuğum için sezeryanla doğum yaptım. bir kez daha doğum yapsam yine sezeryanla doğururum. çünkü ameliyattan iki saat sonra ayaktaydım ve hastaneden çıkarken bebeğimi kucağıma alıp kendim çıktım.. bende bu doğum şeklini meht etmek için yazmıyorum durumun sadece olağanüstülükle alakası olmadığını anlatmaya çalışıyorum...

canım bana yazdıysan ben anneliğin olağan üstü olduğunu anlatmaya çalıştım. yanlış anlaşıldıysam özür dilerim..

kızım 6 aylık ama hala sezeryan yerımde acı oluyor.valla hemen dogrulamadım ben 10 gunu buldu ağlayarak tuvalete yurumeye çalıştım sizinkiler ne guzelmiş.

iki sezeryanlı biri olarak bana da çok yapıldı şu çatır çatır doğurdum muhabbeti:))))gülüyorum geçiyorum.
önemli olan bebeğimize sağlıkla kavuşabilmemiz.başında acı çekmişiz, sonunda acı çekmişiz ne farkı var.anneliği ve anneliğin güzelliğini bunlar mı belirliyor.
siz de gülüp geçin o söylenenleri takmayın.önemli olan bebişlerin ve annelerin sağlığı
ben de sezeryan olup hiç yatmayanlardanım.bünye meselesi sanırım.herkesste aynı olmayabilir.

hangi devirdeyiz ya .böyle saçmalık mı olur.normal doğum yapmak iyi anne olmak mı marifetmi yani.önemli olan doğduktan sonra iyi anne olmak.normal doğum yapan ne kadın var,sokağa atıyoru çocuğunu.o şimdi normal doğum yaptı diye iyi mi yani.ben de sezeryan oldum.başka şansım da yoktu zaten.preeklampsi yani yüksek tansiyon hastasıydım.24-12 lerden aşağıda zor iniyordu tansiyonum.gebeliğimin başından doğuma kadar karnımdan iğne oldum ki ben iğneden tırsan biriydim.ilk gebeliğimde bebişimin kalbi durduğu için almışlardı.tüm hamileliğim boyunca ya yine olursa korkusuyla yaşadım.bunlarda marifet değil ama bu kadar şey yaşamışken sezeryanla doğum yaptım diye tam anne olamadım mı yani?valla spinalle oldum.normal doğum gibi bebişimin doğumunu yattığım yerden izledim.aynı gün ayağa kalktım.eve geldiğimde temizlik dahil kendi işimi kendim yaptım.bu da olağanüstülük falan değil ameliyatın başarısı ve bünyeyle alakalı.arkadaşım iki sene önce normal doğum yaptı.daha bu genç yaşında doğum nedeniyle rahim sarkması yaşıyor.her iki doğum şeklininde kendine göre artıları eksileri var.ama ben çok ama çok memnun kaldım doğumumdan.kardeşim de normal doğum yaptı,23 tane dikiş attılar 2 hafta oturamadı bile.
hakikaten böyle düşünenlerinki cahil aklı başka birşey değil.ne demek ya sezeryan bebeği geç tepki verirmiş.böyle bir mantıksızlık var mı.
popodaki morlukta mongon lekesi olabilir mi acaba? arkadaşımın bebişinde de var dr mongon lekesi bu zararsız 4-5 yaşında geçer demişti.şimdi 7 yaşında leke falan kalmadı.

Bu sitede de var öyle tipler :)
Elbet sezeryanın verdiği birtakım rahatsızlıklar var sonuçta 7 kat deriden bıçak geçiyor normal doğumla oluşan dikişlerin kaç misli kıyaslanamaz bile ama kiminin ağrı eşiği yüksek olur ağrı duymaz rahat geçer kimi kıvranır ağrıdan sancıdan bende çok sezeryan gördüm hepside zor kalkıyordu ilk günler yerinden ,annem kardeşimi sezeryan doğurdu 12 yıl geçti üşüdüğünde dikiş yeri sızlıyormuş. Birazda anneler unutuyor sanırm çektikleri acıları sancıları dikiş ağrılarını buraya öyle yazıyor diye düşünüyorum :)
bunun dışında sezeryanın hiçbir yan etkisi yok bence hattaa normal doğumdaki bebeklerin kafası uzun olur bu bence bi dezavantaj, çektikleri sancı öyle böyle değil hiç bunları söylemezler ama :)
normal doğumdan sonraki dikişlerde azımsancak kadar değil yürümede problem oluyor onlarda ama sezeryandan daha çabuk iyileştiği kesin..
Yani iki türlü doğum var ve ikisininde kendine göre tıbbi yönden annede bıraktığı bir takım geçici rahatsızlıklar oluyor ama bebekte kişiliğiyle hasta olup olmamasıyla alakalı hiçbişey yoktur, var diyen saçmalamıştır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…