benim 28 aylık bi oğlum 2 aylık bi kızım var.. ikiside sezeryan bebeği. oğlum 41 haftalık omasına rağmen gelmeyince doktorumuz artık riske atamam zehirlenebilir dedi. onun öncesinde hep normal dedi bende kendimi hazırlamıştım,her kadın kadar korkuyordumda ama bilerek de gidip kesilmek istemiyordum. bol hareket yürüyüş vs. doktor artık olmaz beklemek isterseniz siz bilirsiniz dedi topu bize attı. tabi bizde bebeğimize bişey olur diye 2 gün düşünüp tamam dedik. bunun öncesinde görümcem doktorun gel dediği tarihte gitmeyince bebek mosmor doğmuştu ve poposunda 5 yıldır hala kaybolmayan koca bir morluk vardı. bulunduğumuz ilde suni sancıyla doğum yapmaya çalışan bir kadının bebeği kanala sıkışmış ve doktor kadını kurtarabilmek için bebeği feda etmişti.. yani oğlum sonuçta sezeryanla doğdu. birinci bebek sezeryan olunca aralarıda az olduğu için kızımda planlı sezeryanla doğdu. her kadın normal doğumu yaşamak ister elbet bazıları için iyi sonuçlanır bazıları için kötü. oğlum bi gece yarısı ben gelmek istiyorum deseydi seve seve kabul ederdim ama nasip böyleymiş..
şimdi konuyu neden açtığıma gelincenormal doğum elbette güzeldir ama normal doğum yapanların sezeryan doğum yapanlara bu öfkesi neden?
okuyorum yok sezeryan olan kadınlar uzun yaşamıyormuş..
yok sezeryan olan bebeklerin ömrü kısa oluyormuş...
anne olmuş sayılmazmışız..
sezeryan olan kadın anne olduğunu anlamazmış yada geç anlarmış..
sezeryanla doğan bebekler geç tepki verirlermiş.
göbek kalırmış.kilo kalırmış..
ileride sorunlu bireyler olurlarmış.
sezeryan doğum yapan kadınların ileride rahimleri alınırmış. daha bir sürü olumsuz şey.
yanlız bunları hep normal doğum yapanlar yazıyor nedennn. belki doğruluk payı olanlar vardır bilemiyorum.. ama benim gibi isteyerek yada istemeyerek sezeryan doğum yapmış kadınları ve psikolojilerini hiç mi düşünmüyorlar..
bu yazılanları okuyunca üzelecek nice kadınlar yok mu?
birde şunlar var:
çomk dua ettimm normal doğum yaptım yok biz hiç etmedik sen kutsal hamilesin ben lanetliyim tövbe allahım yaa..
oğlumda gaz problemi vardıı duyanlar
"hımm sezeryan ya ondan"
kızımda yok oda sezeryann..
görümcemde normal doğumdu ama onda da gaz sorunu vardı. benden sonra ablam normal yaptı ben ikinciyi doğurdum onun kadar göbeğim kalmadı. yani bünye meselesi.hasta oldu sezeryanlı ondannn.. kendi bebekler hasta olunca üşüttükk. benim oğlum bu güne kadar neredeyse iğne yemedi normal doğum yapan tanıdığımızın oğlu saymakla bitmez. üstelik bronşit. buda bünye meselesi. oğlum aşırı aktiff sevecen cana yakın bi bebek ve çocuk olma yolunda 3 görümcemin çocukları tam tersi buda kişilik ve yetiştirme meselesi. çocuğun genlerinde ne varsa o.. bu kıyaslamayı beni anlamanız için yaptım...
yine söylüyorum tabiki herşeyin doğalı güzel.. ama bi problem varsa normal doğum yapanlar bile göze alabilirmi.. hem dinimiz demiyor mu ilim çindede olsa gidin alın.. sezeryanda allahın bize bir lütfu belki. zorda kalındığında evlat acısımı daha kolay çekilir ameliyat acısımı.
benim kafama takıldı dertleşeyim dedim...
şimdi konuyu neden açtığıma gelincenormal doğum elbette güzeldir ama normal doğum yapanların sezeryan doğum yapanlara bu öfkesi neden?
okuyorum yok sezeryan olan kadınlar uzun yaşamıyormuş..
yok sezeryan olan bebeklerin ömrü kısa oluyormuş...
anne olmuş sayılmazmışız..
sezeryan olan kadın anne olduğunu anlamazmış yada geç anlarmış..
sezeryanla doğan bebekler geç tepki verirlermiş.
göbek kalırmış.kilo kalırmış..
ileride sorunlu bireyler olurlarmış.
sezeryan doğum yapan kadınların ileride rahimleri alınırmış. daha bir sürü olumsuz şey.
yanlız bunları hep normal doğum yapanlar yazıyor nedennn. belki doğruluk payı olanlar vardır bilemiyorum.. ama benim gibi isteyerek yada istemeyerek sezeryan doğum yapmış kadınları ve psikolojilerini hiç mi düşünmüyorlar..
bu yazılanları okuyunca üzelecek nice kadınlar yok mu?
birde şunlar var:
çomk dua ettimm normal doğum yaptım yok biz hiç etmedik sen kutsal hamilesin ben lanetliyim tövbe allahım yaa..
oğlumda gaz problemi vardıı duyanlar
"hımm sezeryan ya ondan"
kızımda yok oda sezeryann..
görümcemde normal doğumdu ama onda da gaz sorunu vardı. benden sonra ablam normal yaptı ben ikinciyi doğurdum onun kadar göbeğim kalmadı. yani bünye meselesi.hasta oldu sezeryanlı ondannn.. kendi bebekler hasta olunca üşüttükk. benim oğlum bu güne kadar neredeyse iğne yemedi normal doğum yapan tanıdığımızın oğlu saymakla bitmez. üstelik bronşit. buda bünye meselesi. oğlum aşırı aktiff sevecen cana yakın bi bebek ve çocuk olma yolunda 3 görümcemin çocukları tam tersi buda kişilik ve yetiştirme meselesi. çocuğun genlerinde ne varsa o.. bu kıyaslamayı beni anlamanız için yaptım...
yine söylüyorum tabiki herşeyin doğalı güzel.. ama bi problem varsa normal doğum yapanlar bile göze alabilirmi.. hem dinimiz demiyor mu ilim çindede olsa gidin alın.. sezeryanda allahın bize bir lütfu belki. zorda kalındığında evlat acısımı daha kolay çekilir ameliyat acısımı.
benim kafama takıldı dertleşeyim dedim...