- 29 Ekim 2019
- 26
- 11
Herkese merhaba,
Kendimi tanıtmak için bir bölüm bulamadım Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından konu açmak istedim.
Fakat gözden kaçtığını düşünüp buraya taşımaya karar verdim. Eğer yanlış yaptıysam admin Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından açmış olduğum konuyu silmesini rica ediyorum.
Hali hazırda okuyan, üniversiteye hazırlanan hanımlar varsa yardım eder misiniz ?
Ortaokul mezunu bir kadın olarak, temel eğitimimin çok eksik olduğunu okuyup öğrenirken çok daha iyi anlamamdan dolayı ilk olarak bu uzun öğrenme maratonuna nereden başlamalıyım ?
Okumak ve öğrenmek, hep içimde dert ama bunu yalnız başıma yapmak istiyorum.
Çok fazla sorgulama sürecinden geçtikten sonra çok da geç olmadığını algılayabiliyorum.
Öğrenme ve ders çalışma konusunda bir gününüzün nasıl geçtiği ve tecrübelerinize, tespitlerinize ihtiyacım var. Temelim çok vasat olduğu için kendimi çok kötü hissedebiliyorum diye buradan yardım isteme ihtiyacı hissettim. Aramızda okuyan, üniversite sınavlarına hazırlanan çok fazla arkadaşımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden detaylı bir programa ihtiyacım var...
Nasıl bir ders programı hazırlamam gerekiyor ?
Okul ya da yks-ayt sıkıntım olmadığından dolayı ( zaman ve sınav kaygım yok ) acelem yok.
Hayat boyu öğrenmek peşindeyim.
Nasıl bir program hazırlanmalı ?
Bu durumda, ortaokul mezunu bir insan olarak kaçıncı sınıftan başlamalı öğrenmeye ?
Ortaokul dersleriyle mi başlamalıyım ?
Çünkü temelim baya eksikmiş onu anladım. Yani ortaokul derslerinden başlasam, sonrasında nasıl gidebilirim ?
Yks - Ayt gibi müfredatlarla ilerlesem sağlıklı olur mu ?
Lise, Üniversiteye hazırlık, Kpss bu levellerde aynı konuların etrafında mı dönülüyor ?
Benim için hard level olmasını istemem. Genel olarak dersler hep aynı mı ?
Dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır ?
Yeni veya eski müfredat olması bir şeyi değiştirir mi ?
Şuradan başla ya da şöyle yap dediğiniz şeyler elbette vardır.
Sizlerden yardım bekliyorum...
Bir derse kaç saat ve günde kaç tane ders çalışmalı, zamanı derslere nasıl bölmeli ?
En çok merak ettiğim ise bu çalışılan konu ya da derslerin, testlerin tekrarı nasıl olmalı ?
Eminim çoğu kişi aynı şekilde çalışıyor ama gerçekten uygulayıp sonuç alabilen arkadaşlar rica ediyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşır mısınız ?
Günlük mü ? Haftalık Mı ? Aylık mı ?
Hangi derse kaç saat ayırmalı ve günde maksimum kaç derse ağırlık verilmeli ?
En önemlisi de gün içerisinde de tekrar yapmalı mı ?
Her şeyi bilgisayar ile yapmayı düşünüyorum, çalışmak, öğrenmek, araştırmak, sunum veya notlar hazırlamak, program hazırlamak dahi, bilgisayarı defter kalem olarak kullanmak gibi bir tercihim var. Hem masraf olmaması hem de çoğu işimi bilgisayardan hallettiğim için, bu fikir nasıl bilmiyorum ama verimli olur mu ?
Bu tabloyu bilgisayardan nasıl hazırlayabiliriz ?
Ya da kendimize göre nasıl oluşturmalıyız tabloları ?
Amacım verimli bir şekilde ders çalışabilmek olacak.
Çok ilgimi çeken dersler;
* Psikoloji - Sosyoloji ile beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Sosyoloji - Psikolojiyle beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Felsefe - Yatkınlığım olduğunu keşfettim - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Türkçe - Eh işte, çat pat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Edebiyat - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Kimya - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Fizik - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Biyoloji - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* İngilizce - Yatkınlık Var - Türkçeyi kuvvetlendirdikten sonra, üstüne düşmeliyim,
* Hukuk - Kendi Haklarım ve Spesifik Konular
* Coğrafya - Çok önemli görüyorum ( Sıfıra Yakın Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim ) desem yanlış olmaz,
* Siyaset Bilimleri - Hakim olma ihtiyacı hissettim,
* Ekonomi - Parasız nasıl yaşarım diye sorgularken konu başlıklarına baktım kesinlikle bilmem gereken şeyler var,
* Tıp Bilimleri - Kesinlikle bilmem gereken bir kategori,
* Sanat - Bakış açım açısından önemli,
* Tarih - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Din - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
Gerçekten eğitimsizliğin acısı dayanılır gibi değil, geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Kendimi tanıtmak için bir bölüm bulamadım Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından konu açmak istedim.
Fakat gözden kaçtığını düşünüp buraya taşımaya karar verdim. Eğer yanlış yaptıysam admin Öğretmenlik ve Genel Paylaşım başlığı altından açmış olduğum konuyu silmesini rica ediyorum.
Hali hazırda okuyan, üniversiteye hazırlanan hanımlar varsa yardım eder misiniz ?
Ortaokul mezunu bir kadın olarak, temel eğitimimin çok eksik olduğunu okuyup öğrenirken çok daha iyi anlamamdan dolayı ilk olarak bu uzun öğrenme maratonuna nereden başlamalıyım ?
Okumak ve öğrenmek, hep içimde dert ama bunu yalnız başıma yapmak istiyorum.
Çok fazla sorgulama sürecinden geçtikten sonra çok da geç olmadığını algılayabiliyorum.
Öğrenme ve ders çalışma konusunda bir gününüzün nasıl geçtiği ve tecrübelerinize, tespitlerinize ihtiyacım var. Temelim çok vasat olduğu için kendimi çok kötü hissedebiliyorum diye buradan yardım isteme ihtiyacı hissettim. Aramızda okuyan, üniversite sınavlarına hazırlanan çok fazla arkadaşımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden detaylı bir programa ihtiyacım var...
Nasıl bir ders programı hazırlamam gerekiyor ?
Okul ya da yks-ayt sıkıntım olmadığından dolayı ( zaman ve sınav kaygım yok ) acelem yok.
Hayat boyu öğrenmek peşindeyim.
Nasıl bir program hazırlanmalı ?
Bu durumda, ortaokul mezunu bir insan olarak kaçıncı sınıftan başlamalı öğrenmeye ?
Şuradan başla ya da şöyle yap dediğiniz şeyler elbette vardır.
Sizlerden yardım bekliyorum...
Bir derse kaç saat ve günde kaç tane ders çalışmalı, zamanı derslere nasıl bölmeli ?
En çok merak ettiğim ise bu çalışılan konu ya da derslerin, testlerin tekrarı nasıl olmalı ?
Eminim çoğu kişi aynı şekilde çalışıyor ama gerçekten uygulayıp sonuç alabilen arkadaşlar rica ediyorum fikirlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşır mısınız ?
Günlük mü ? Haftalık Mı ? Aylık mı ?
Hangi derse kaç saat ayırmalı ve günde maksimum kaç derse ağırlık verilmeli ?
En önemlisi de gün içerisinde de tekrar yapmalı mı ?
Her şeyi bilgisayar ile yapmayı düşünüyorum, çalışmak, öğrenmek, araştırmak, sunum veya notlar hazırlamak, program hazırlamak dahi, bilgisayarı defter kalem olarak kullanmak gibi bir tercihim var. Hem masraf olmaması hem de çoğu işimi bilgisayardan hallettiğim için, bu fikir nasıl bilmiyorum ama verimli olur mu ?
Bu tabloyu bilgisayardan nasıl hazırlayabiliriz ?
Ya da kendimize göre nasıl oluşturmalıyız tabloları ?
Amacım verimli bir şekilde ders çalışabilmek olacak.
Çok ilgimi çeken dersler;
* Psikoloji - Sosyoloji ile beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Sosyoloji - Psikolojiyle beraber iyi kavramam gerekiyor - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Felsefe - Yatkınlığım olduğunu keşfettim - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Türkçe - Eh işte, çat pat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Edebiyat - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Kimya - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Fizik - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Biyoloji - - Sıfır Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* İngilizce - Yatkınlık Var - Türkçeyi kuvvetlendirdikten sonra, üstüne düşmeliyim,
* Hukuk - Kendi Haklarım ve Spesifik Konular
* Coğrafya - Çok önemli görüyorum ( Sıfıra Yakın Bilgi - Sıfırdan Öğrenmeliyim ) desem yanlış olmaz,
* Siyaset Bilimleri - Hakim olma ihtiyacı hissettim,
* Ekonomi - Parasız nasıl yaşarım diye sorgularken konu başlıklarına baktım kesinlikle bilmem gereken şeyler var,
* Tıp Bilimleri - Kesinlikle bilmem gereken bir kategori,
* Sanat - Bakış açım açısından önemli,
* Tarih - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
* Din - Çok Vasat - Sıfırdan Öğrenmeliyim,
Gerçekten eğitimsizliğin acısı dayanılır gibi değil, geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.