- 6 Mayıs 2016
- 75
- 25
- 3
- 43
- Konu Sahibi zeynephiraa
-
Kayınvalideyle aynı evde oturan kim mutlu olmuş da siz buna cesaret ettiniz?arkadaslar merhaba bn 1,5 yılık evlıyım esımın alıseyle beraber yasıyoruz evlendıgımden aslında sorun tamda bu noktada basladı bn esımı cok sevdıgım ıcın ıcım razı olmasada beraber yasamayı kabul ettım bndede suc var yapabılrım sandım o heyecanla hersy tos pempe gelıyo ıste aradn bı kac ay gectıgınde ben yapamadıgımı anladım ayak uyduramaıyodum beraber yasamaya kayınpederım kaynanm ıyıler ama bn cok rahat bırıyım herseyı ıstedıgım anda ıstedıgım zaman yapmaya alısmısım esımle sureklı kavga etmeye basladık kayınpederım emeklı degıl kaynanamda sureklı evdeler bn calısyorum ama genede sıkıntıtabı bazı yanlıslarıda oldu kaynanamın esıme anlatıgımda abartan yanlıs olan bn oldum cunku esım sureklı benı ıkıncı plana atıyo once aılesının rahatlıgı benımde psıkoljım bozuldugu ııcn dengesız davranıyorum bazen haklıyken haksız gıbı duruyorum kendımı ıfade ederken sert sınırlı bır dılle yapıorum ayrı eve cıkmak ıstıyorum cok mucadele ettım ama esım en son noktayı koydu ayrı ev olmıcak dıye ınanın esımle onu cok sevmeme ragmen boşanmayı bıle dusundum bırde 2 kurtaj gecırdım 8 ve 14 hafatlık yavrularımı kaybettım hanı derler ya dertler ust uste geldı.. esım benı sevdıgını soyluyor ama seven ınsan neden sevdıgının mutsuz olmasına ızın verırkı bn kıyamıyorum ona evlendıgımden berı gelın olamamın tadını bıle cıkaramadan borc harc var dıe hep calıstım aldıgım paranın bır kurusuna bıle ellemeden verdım bnde gencım ust basa heves bıle edemedım ama babası ne dugun ıcın ne gecımımız ıcın bır destekte bulunmadı annesıde ole ezılen herseye gogus geren benım bırde kaynanamlar yazın koye gıdıyo bı kac kalıyo ama esım hep benım zorlamamla gunluk ıhtıyaclarımı karsılıyo mesela pazar market alısverısı fılan ben soylemeden sormuyo bana ama onlar varken hep hazır onceden hersey ben anlam veremıyorum bazan ıyı yanlarıda oluyo mesela 14 haftalık bebegım alınmadan once ozurlu olma ıhtımalı vardı ama bız alırmadık yanı bn zaten kıyamamda esımde hep yanımda oldu ama bebegımın kalbı durdu ole ıste arkadaslar daha bırsuru sey var kafamı karıstıran gecen gene tartsımıtık bıktım senden dedım ya bn ole suse puse duskun degılm anamın evınde bolluk gormedımkı bılmem yanı nasıl bısedır ama harclık pazar parası fılan vermeyınce cıldırdım artık hepyapıo cunku oda benı ıstemeyen gıtsın anasının evıne dedı bnde yolda gıdrım dedım oda arkasına bıle bakmadan gectı eve gece saat 11.00 dusunun yanı bn erkek olsam o saate bı kadını asla yolda bırakmam ama esım bıraktı benı bn gıdemedım gene neden bılmıyorum ıste benım cvp aradıgım bu bn neden bu kafar soru ısaretlerıne ragmen gıdemıyorum
Çocuğa bakamazsınız demedim ki...bn anne olmayı cok ıstedım ınanın bn calısp bakardım yavruma ama esım ya hayat arkadasım neden bır anda sılıp atabılıyo benı bazaen dsunuyorum sureklı sıkayet ettıgım ıcınmı benı benımseyemıyo sevıyorum dıyo ama sevmıyo bnce dedıgınız gıbı hersey gec olmadan bnım bır karar vermem lazım
Siz bilirsiniz...bnde ole olsun ıstıyorumda su anda yasım 28 gecıyo zman ıste bu karıslıklarla bırde bebek duununce ısın ıcınden cıkılmaz oluyo
arkadaslar merhaba bn 1,5 yılık evlıyım esımın alıseyle beraber yasıyoruz evlendıgımden aslında sorun tamda bu noktada basladı bn esımı cok sevdıgım ıcın ıcım razı olmasada beraber yasamayı kabul ettım bndede suc var yapabılrım sandım o heyecanla hersy tos pempe gelıyo ıste aradn bı kac ay gectıgınde ben yapamadıgımı anladım ayak uyduramaıyodum beraber yasamaya kayınpederım kaynanm ıyıler ama bn cok rahat bırıyım herseyı ıstedıgım anda ıstedıgım zaman yapmaya alısmısım esımle sureklı kavga etmeye basladık kayınpederım emeklı degıl kaynanamda sureklı evdeler bn calısyorum ama genede sıkıntıtabı bazı yanlıslarıda oldu kaynanamın esıme anlatıgımda abartan yanlıs olan bn oldum cunku esım sureklı benı ıkıncı plana atıyo once aılesının rahatlıgı benımde psıkoljım bozuldugu ııcn dengesız davranıyorum bazen haklıyken haksız gıbı duruyorum kendımı ıfade ederken sert sınırlı bır dılle yapıorum ayrı eve cıkmak ıstıyorum cok mucadele ettım ama esım en son noktayı koydu ayrı ev olmıcak dıye ınanın esımle onu cok sevmeme ragmen boşanmayı bıle dusundum bırde 2 kurtaj gecırdım 8 ve 14 hafatlık yavrularımı kaybettım hanı derler ya dertler ust uste geldı.. esım benı sevdıgını soyluyor ama seven ınsan neden sevdıgının mutsuz olmasına ızın verırkı bn kıyamıyorum ona evlendıgımden berı gelın olamamın tadını bıle cıkaramadan borc harc var dıe hep calıstım aldıgım paranın bır kurusuna bıle ellemeden verdım bnde gencım ust basa heves bıle edemedım ama babası ne dugun ıcın ne gecımımız ıcın bır destekte bulunmadı annesıde ole ezılen herseye gogus geren benım bırde kaynanamlar yazın koye gıdıyo bı kac kalıyo ama esım hep benım zorlamamla gunluk ıhtıyaclarımı karsılıyo mesela pazar market alısverısı fılan ben soylemeden sormuyo bana ama onlar varken hep hazır onceden hersey ben anlam veremıyorum bazan ıyı yanlarıda oluyo mesela 14 haftalık bebegım alınmadan once ozurlu olma ıhtımalı vardı ama bız alırmadık yanı bn zaten kıyamamda esımde hep yanımda oldu ama bebegımın kalbı durdu ole ıste arkadaslar daha bırsuru sey var kafamı karıstıran gecen gene tartsımıtık bıktım senden dedım ya bn ole suse puse duskun degılm anamın evınde bolluk gormedımkı bılmem yanı nasıl bısedır ama harclık pazar parası fılan vermeyınce cıldırdım artık hepyapıo cunku oda benı ıstemeyen gıtsın anasının evıne dedı bnde yolda gıdrım dedım oda arkasına bıle bakmadan gectı eve gece saat 11.00 dusunun yanı bn erkek olsam o saate bı kadını asla yolda bırakmam ama esım bıraktı benı bn gıdemedım gene neden bılmıyorum ıste benım cvp aradıgım bu bn neden bu kafar soru ısaretlerıne ragmen gıdemıyorum
alah razı olsun canım senın yapma dedıklerını malesef yapaıorum surat asmalar ve aılesını kotulemeler buda su yonde oldu benım esım evlatlık demıstımya maddı olarak bı yardım yok bıze bnde asgarı ucretle elın ınsanlarının agız kokusunu ceken bırıyım el ısınde calımak ozel sektorde cok zor bıde bunu canımı sıkınca psıkojım aly ust oluyo agrasıflesıyorum neden yardımları yok dıe hep soruyorıum bunada sert bır dılle dıle getırıyorum yaslı ınsanlar tamam ama kaynanm o kadar yaslı degıl ıstese bıseyler yapmaya calısır dıe dusunuyorumSenin sinavin bu herkez hayatinda sinavlar yasar ya mucade eder yada pes eder. Mucadele etmelisin kayinvaldenin yaninda olmandan dolayi aslinda bu sıkıntılar. Konus esinle bol bol konus senimnen buyuk silahin gözyaslarin yane onunla icindekileri paylasirken ağla sakin annesini ve babasini kotuleme ozaman kötü gelin konumuna dusersin sabret duzelicek hemen pes etme ona onu cok sevdiğini söyle yaptiklarindan dolayi üzüldüm de ona anlat defalarca anlat surat asma herzaman arada as surat herzaman asarsan seni umursamaz. Allah yar ve yardimcin olsun kardeşim.
aynen canım ınanınkı hıc bı ısık yok cozum olabılecek ben hala boş yere cırpınıyorum esımle hersey7 bıtme noktasında sadece bu sebebten dolayı cok uzuluyorum annemın evıne gıtmek ıstıyorum gerı donmıcem ama cunku esım gerı benı alsa bıle bn ıstedıgım ıcın degıl de bunları yasadıktan sonra yaparda eger hıc bı anlamı olmaz esımı kendımle aılesı arasında secım yapmak zorunda bırakmıs olcam yanı cok cırkın seyler olcak zaten babam benı gerı gondermez ole bı durumda off cok sıkıntılı seyler olcak herkz uzulcekYaaa neymişş sevgi karın doyurmazmış, çözsün sevginiz problemleri çözebiliyor mu?
Seviyoruz diye gözü kapalı atılıyorsunuz herşeye kaynana yanına bile sonraa bir bakıyorsunuz olmuyormuşşş ama iş işten geçmiş..
Hiç kocam agzıma bakar diye umut etme anasına babasına bağımlı yaşıyor çünkü ipler onların elinde..
Birde bukadar fedakar olmayın maaşın varsa para istemeyin o sizden istesin alıştırmayın paşalarınızı hazır ekmeğe..
bn anne olmayı cok ıstedım ınanın bn calısp bakardım yavruma ama esım ya hayat arkadasım neden bır anda sılıp atabılıyo benı bazaen dsunuyorum sureklı sıkayet ettıgım ıcınmı benı benımseyemıyo sevıyorum dıyo ama sevmıyo bnce dedıgınız gıbı hersey gec olmadan bnım bır karar vermem lazım
uyardı uyurmazmı canım babam benı karsına aldı kızım bak bole bole olcak dedı herseyı yanı suan yasıdıgım herseyı solemıstıSeni bir anda silip atan adamı sen de bir anda silip atabilmelisin.
Aksi halde seni "garanti, nasılsa herşeye göğüs gerdi benim için, beni terk edemez" imajı oluşturup, her istediğini yaptırma fırsatı veriyorsun.
Tamam bizde kendi evliliklerimizde iyi kötü fedakarlıklar yapıyoruz, birşeylere yeri geldimi susup katlanıyoruz.
Fakat bir kayınvalide-kayınpeder ile evliliğinin ilk gününden beri oturmak bu fedakarlık işine girmiyor malesef.
Bu tamamen hayatını heba etmek bana sorarsan.
Yakın otur, ama kapın bacan ayrı olsun.
Kendi özelin, mahremiyetin olsun.
Ben çok karşıyım anne-baba ile oturmaya, her iki taraf için de geçerli.
Senin ailen bu konuda sana hiç birşey demedi mi? Zorluklar yaşayabileceğine dair seni uyarmadı mı?
Yönlendirmedi mi?
laale çoook haklısın.. zeynep ne yaşiyor bene yaşadım hala yaşıyorum. kocam annesı babası duşunuyor. kaynana yanındayaşanmaz çocuklar yapılmaz. eehh allah bilir, artik psikoloğa gitmeye düşüsnuyorum. arkadaşlar yok. ailem çokuzak. yalnızım yani . zeynep benden nasiht çocuklar kendi evinde yapKayınvalideyle aynı evde oturan kim mutlu olmuş da siz buna cesaret ettiniz?
Biran önce evinizi ayırın,lütfen artık bebe yapmayın onu da bu evde mutsuzluğa mahkum etmeyin!!!
O zaman sana acımayana sende acımayacaksın.uyardı uyurmazmı canım babam benı karsına aldı kızım bak bole bole olcak dedı herseyı yanı suan yasıdıgım herseyı solemıstıbnde bırakamadım zaten anası babası yok dedım benı acıdım bnde uzmım dedım ama ıste sonuc bu aglayan uzulen benım bn cok mu bısey ıstedım ınanıkı maddı sıkıntılar ceksekte esıme neden bole dıe sormadım cunku sabremeyı elımdekıyle yetınmeyı bılen ınsanın hıcbı kotuluk yapmadım ben kımseye ama neden benım ıstyedıgım tek bıtane seyı gerceklestıremıyo kac defa hıckırarak caresızlıkten agladım karsında bn onun bır damla gzoyasını gorsem olurum dunyaları yıkarım ama o benı bana bıraktı
zaten canım bahsetımya bebegım öldülaale çoook haklısın.. zeynep ne yaşiyor bene yaşadım hala yaşıyorum. kocam annesı babası duşunuyor. kaynana yanındayaşanmaz çocuklar yapılmaz. eehh allah bilir, artik psikoloğa gitmeye düşüsnuyorum. arkadaşlar yok. ailem çokuzak. yalnızım yani . zeynep benden nasiht çocuklar kendi evinde yap
fedakarlık yapmaktan cok yoruldum artık esımede dedım cok yoruldum bu evlıkten dedım bn galıba bosanmayı gercekten cok ıstıyorum cunku psikoljık olarak cok yıprandım esımde yanımda degıl herseyı bn yanlıs anlıyorum bnde hata kımsenın sucu yokmu benım boyle dusunmemde ben delimiyım dıyorum ya kendı kendıme paranoyakmıyım dedım artık bakıyorum herkesın kendıne aıt evı ocagı var bn normal olanı ıstemekle suclu sabırsız oldumO zaman sana acımayana sende acımayacaksın.
Hayatın kanunu bu.
Kendine acıyıp ağladığın sürece, ezilen ve üzülen yine sen olacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?