Kız İsteme Kafam çok karışık :(

enişteye noluyo ya deli mi ne
en sevmediğim hareketler
hiçte sıkıntı yapma tatlım sevgilinin ne güzel işidevar sorumluluk sahibide bi insan anlattığın kadarıyla

biz 2 kız kardeşiz, enişte ilk damat ve annemler onu layığından cok sevmişlerdi (zaman zaman annem artık çoğu hareketine sinir oluyo o ayrı)
benim sevdiğimle ilk konusmalarında sen kardeşim gibisin,kılsın tüysün diye onu övdükce övdü. hayırlısyla olsun filan dedi ama o arada şöyle bile dedi "ben onların oğullarıyım,benim sözümü dinlerler" gibi... yani kendisini evin erkek evladı olarak görüp kararlarda bir merciiyi de kendisi sanıyor!
sevdiğim fazlasıyla sorumluluk sahibi,Allahım ondan razı olsun... bu dönemde düsünmekten saçları ağardı iyice

canım benim okudukça sevdiğin kişinin sana ne kadar düşkün olduğunu,sana aşık olduğunu ve sana değer verdiğini anladım......ve sende çok seviyorsun onu belli....ailler nedense hep böyle canım...sanmaki kötülüğümüzü düşündüğümüzde asla değil...bizim iyiliğimizi düşünür...ama bilmezlerki iş güçle,para pulla mutluluk olur.....bunlar bir yere kadar gerekli...fazlası zaten zarar....ama zaten sevdiğinin de işi var,sorumluluk sahibi bir kişide..ve en önemlisi de seni çok seviyor....para pul ilerde birlikte el ele verince kazanılır .....önemli olan sevidiğinle birlikte olabilmek...ona başkası söz etmesin diye,sana bilezik almış,araba almış...yani sana değer vermiş...çarçur etmemiş kazandığını..üzülme canım...ne hayırlı ise o olsun..büyükler girsin araya ve onlarla konuşulsun ondan sonra sen ve sevdiğin girin araya ailenle konuşun....hayırlısını diliyorum canım... Allah gönlüne göre versin..iyi haberlerle inşallah

canım cok teşekkür ederim iyi dileklerin için... Allah senden razı olsun.. cok dogru tesbitlerde bulunmuşsun,gerçekten cok seviyorum onu... inşallah annemler de anlarlar bu durumu... ya zaten bizim maddi olark bi sorunumuz olacagını hiç düsünmüyorum ben,ben de calısıyorum o da memur su anda... herkesin borcu harcı olur elbet ama kim borcsuz evleniyor ki.. ama ben bazı seylerin üstesinden gelcegimize inanıyorum,hep de inandım... su an anneanne hasta oldugu için,sevdiğimin annesinin memleketten gelmesini bekliyoruz... sonrasında inş büyükler girecek araya... Allah sıkıntı çeken herkesin yardımcısı olsun inş....

ne güzel canım ikinizin de mesleği var çok şükür....borcsuz evlenen çift sayısı azdır canım...bu önemli değilki..çalışılır ödenir....bende ikinizin ele ele verip herşeyi üstesinden geleceğinize innıyorum canım...
inşallah canım anneler anlar ve herşey tatlılıkla hallolur....ama öncelikle şunu söyle canım hayırlısı ise olsun...çünkü bizim için hayırlı görünen hayırlı olmayabiliyor...ben yaşadıklarımdan bunu öğrendim...o yüzden canım hayırlısını iste...o kişi senin için hayırlı eş ise Rabbim sizi kavgasız gürültüsüz,tatlılıkla evlenmenizi nasip etsin...Allah senden de razı olsun canım...

bazen anne yada babalar sırf iilik olarak düşündükleri şeylerde yanılabiliyorlar. sonuçta hepimiz insanız ve yanılma payımız büyük.. ama konu evlat olunca anne ve babalar kendilerini haklı göürüyorlae önyargılı oluyorlar bazen ne yazık ki.. belki senin sevdiğin kişi y.dışında okumuş maddi geliri yüksek biri olabilirdi ama onun yarın ne olacağının garantisini kimse veremez. çok şükür ki sevdiğin insan gururlu, çalışkan, hoşgörülü bi o kadarda sana karşı şevkatli biri.. annenlerde bunları en kısa zamanda fark eder inş ben ablana kızdım aynı zamanda eniştene ben onun karışma gibi hakkı olduğunu düşünmüyorum.. ablanda sana destek olup doğru kararı vermen için yardımcı olmalıydı ama işte ne yazıkki insanların karakterini belirleyemiyoruz..

inşallah en yakın zamanda en hayırlı haberlerle(ki bu haberler senin gönlündeki gibi olur) yazılarını bekliyorum

cumartesi günü söz nişan bir arada olacak..ama mesele babam( erkek arkadaşım özel sektörde mühendis ben ise devlette çalışıyorum..bu birinci mesele..bir diğeri illerimiz yanyana ama babama göre uzak 1 yıldır tanışıyorum..ama babam son iki ayda haberdar oldu bana neden geç söyledin diye bir problem daha.bilirsiniz babalar en son duyuyor.erkek arkadaşımın ailesi bağ bahçe işini seviyor yapıyorlar.sen yapamazsın bir diğer problem..ve babam bu sıkıntılarla gelme sakın yanıma dedi..çok kırıldım..ama benim duygularım dedim.aldırmadı.kaçıp gitmedim allahın emri ile güzellikle olsun istiyorum.ama sorun çıkıyor.ne olur yardım edin..ben yanlışmı yapıyorumm?

canım sen kararlıysan karşındaki kişiden de eminsen sakın vazgeçme ve baban ne kadar kararlı oldugunu anlasın..yazdıgın şeyleri bende aynen yaşıyorumm ve cumartesi yüzük takıcaz nşalah
benim babamda çok sorun çıkardı hiç istemedi bende rızasıyla olsun die çok ugraştım en sonçok tartıştık evden ayrıldım 10 gündür bi arkadasımda kalıyorum bi de iyce de duuylunca babam artık mecbur kaldı gibi bişey oldu
umarım ikimizde bu haftayı sorunsuz bi şekilde atlatırız ikimizin babası da bi bomba patlatmaz umarımm !! ama iyi düşünelim iyi olsun inşalaaah

canım çok saol..en azından güç verdin bana.inş ikimizinkide hayırlı güzel ve sorunsuz geçer..bu iş bitsin tekrar haberleşiriz olanlardan.ama işte ne bileyim baba yok diyince gönlü kırık oluyor insanın..ne bileyim hayırlısı olsun bakalım..

yeni gördüm yazdıklarını canım cok teşekkür ederim...
inş o güzel duan da kabul olur da haberlerimi veririm size

ben de seviyorum,ondan başkasıyla evlenmek istemiyorum demiştim 1,5 yıl önce cıkan tartışmada. babam da sen bilirsin,senin tercihin demişti (hani evlenmezsin gibi...)
şu geç öğrendik meselesi bizde de var. erkeğin ailesi biliyormuş da, o ailesini saymış anlatmış,ben hiç saygı göstermiyormusum,hiç onların fikirlerini önemsemiyormusum anlatmamısım...
eee noldu ctesi canım inş bi sorun cıkmamıstır ?

sen naptın canım,iyi geççmiştir inş yüzük takma...
ama cok dogru demişsin insanın gönlü kırık oluyor...
inş herşey yoluna girer hepimiz için.

canım sen eger sevdigin cocuktan herseyinle eminsen ailenin karsısında dik dur, boyle seyler illaki oluyor

deryacım aynı sekilde sanada aynı tavsiyeyi vericem, cunku yasadıklarınızı asagı yukarı bircok kişi yasıyor, bende bir donem annemden cektim, basta kendisi ne kadar istemişti ustelik, cok sevinmişti ailesini tanıdıgımız biri oldu diye, hatta ben cekiniyodum kendi tesvik ediyodu beni evlilige, sonra baktı iş ciddiye biniyo bana birsuru laf saydı, soyle olur bole olur bana sakın bunlarla gelme dedi, ailesini öve öve bitiremiyodu en basta sonra onlar sole onlar bole sen onlarla yapamazsın deyip deyim yerindeyse 360 derece döndü, ama ben sevdigim insanın da destegıyle hep karsısında durdum, cunku gercekten yersiz ve sacmaydı dusunceleri kendiyle celisiyodu, hepsi sadece beni kaybetme korkusundandı, kendiside itiraf etti sonradan zaten :) yani cogu anne babanın tepkisi biraz da yavru kusun buyuyup yuvadan ucma vaktinin geldigi fikrini kabullenememelerinden oluyo, zaman verin ailenize ve kararlı durusunuzu bozmayın

canım çok merak ettim sonuç ne oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…