Kız İsteme Kafam çok karışık :(

paytak_paytak_kosan_koala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
4.335
1.274
173
evet, gerçekten kafam çok karışık... çünkü yakın zamanda ortalığın çok karışacağından korkuyorum
aslında bu konuyu "bir derdim var" başlığına mı buraya mı yazsam bilemedim ama konu kız isteme-aile olunca ve bu bölümde de bu tür başlıklar okuyunca buraya yazmaya karar verdim...
biraz uzun olacak ama sabrınıza sığınarak ve de kısaltmaya çalışarak anlatacağım,umarım başınız ağrımaz...
Benim 2,5 yıldır beraber olduğum, çok sevdiğim ve de cookca sevildiğim bir muhteremim var (sevgilidense, bu kadar sevgi,saygı,aşk,muhabbet bağını muhterem olarak ifade etmek daha cok hoşuma gidiyor...) neyse... kendisini ailem uzaktan da olsa tanır, bizim bir dükkanımız var ve o da yan dükkanda geçici olarak çalışıyordu bir yandan okurken. biz de bu vesileyle tanışmıştık zaten... soruun bundan 1,5 yıl kadar önce başladı. O zamanlar ben üniversitedeydim,kendisi de daha iş bulmamıştı ve 8 aydır beraberdik. Bu yüzden de aileme hiçbir şey söylememeyi uygun görmüştük.. en azından bir iş bulmasını beklemeliydik. ama 2009 yazında ablam benim mesajlarımı okuyarak durumu öğrendi,anneme söylemekle tehdit etse de sonradan ikna oldu ve muhteremle yaklaşık 2 saat filan bi cafede oturup konustular. bundan bir hafta kadar sonra da sevdiğim,ablamın eşiyle de konustu bi abi-kardeş gibi. "şimdilik anneye babaya söylemeyelim" diye anlasıp ayrıldılar. ve bu görüşmeden 1 gün sonra eniştem anneme söylemiş,annem de "ben neden böyle bişeyi ondan duydum" diye sinirlenmiş ve onlara "gidin babanıza anlatın" demiş. ve o gün eniştem kalkmış bunu babama söylemiş. bir sonraki gün universite için tekrar y.dışına çıkacaktım. ikindi vakti eve geldim,annem zaten baya bi sinirli sinirli anlat bakalım dedi..e böyle olunca da anlatmaya tırsa tırsa bişeyler söyledim ama ne dediğimi bilmiyorum bile...üzüldümse de tınlamadım pek...(annem babama söylendiğini bana hiç söylemedi) akşam eve gittik, valizimi hazırlamaya basladım. babam içeriden çağırdı beni "gel bakalım,belki valizi hazırlamana gerek kalmaz" dedi. şaşırdım nooluyo diye... anlat bakalım filan,işi yok gücü yok,nasıl diyeceksin evlencez diye... anneme yalvardım,gel beraber konusalım babama anlattırma diye...dinlemedi... bende anlattım,onu cok sevdiğimi,ondan baskasıyla evlenmek istemediiğmi... ya okulun ya evlilik dedi... sabaha kadar düsün dedi... o geceyi hiç unutamıyorum... tabii bunca emeği hiçe sayamayacagım için,ve de sevdiğimle konustugumuzda aldıgım karardan sonra okula geri döndüm. ama giderken de asla "vazgectim" demedim. babam da bana havaalanında "bırakmam diyorsan bu yazdan sonra sana para yok" dedi.....(ve ben cok sükür ki o yaz okulumu bitirdim) ben gittikten 1 gün sonra eniştem sevdiğimi arayıp yaklaşık 40 dk kadar konusmus... "biz geçinemezmişiz,hayatı cok kolay mı zannediyormusuz,pazarda domates satarak mı gecindirecekmiş beni..." gibi saçma sapan laflarla sevdiğimi kırdı,incitti..... bu sırada sevdiiğim iş buldu,devlete girdi. biz görüşmekten vazgeçmedik. ama sevdiğim "aman bunun bişeyi yok demesin ailen" diye her maaşında bilezik alayım, araba alayım diye kendini parçaladı resmen. ve cok sükür dün arabamızı da aldı... bu arada annem hala görüstüğümüzü biliyor, bi şekilde anlıyor kadıncagız da. anladıgını anladıgım zaman da inkar etmiyorum,yakındır gelecekler yakındır diye diye bu arabayı bekliyordum.
babam görüstüğümüzü bilmiyor, annem kabul etmiyor ki git babamla konus diyeyim... ablam deseniz,o da pek yanımda değil,karşı... şimdi "e bu kadar hepsi karşı vardır bi sebebi" derseniz, sebep bizim 8 ay birlikteliğimiz sırasında benim onlara danışmamış olmam, maddi durum, benim y.dışında onun burda okuması.......vs vs.... bunları da benim gözüm görmüyor ki...kendisi inançlı, dürüst, adam gibi bi adam... önemli olan bunlar değil mi....
işte bu kadar karmaşanın içinde, şimdilerle bi adım atılacak. onu sevip sayan birkaç büyüğü gidip babamla konusacak. ben de acaba annesi de annemle konusmaya gelse mi ki diye düsünüyorum ama ya annem terslerse filan die korkuyorm... babam o abiler konusmaya geldiğinde terslerse,benim fikrimi sormazsa.... kafam cok karısık kızlar, yardım eder misiniz bana
Kusura bakmayın cok uzun oldu, umarım başınızı ağrıtmadım

seni anlaya biliyorum canım benim nişanım atıldı pat diye insan ailesi ve sevdiği arasında kalması çok zor bi durum yaşamayan anlamaz bunu Rabbim yardımcın olsun denecek başka bişey yok bende kendime çare bulamıyorum her gün ne olacak nasıl olacak diye düşünmekten mahvoluyorum ..

nasıl canım yaa,ailen mi attırdı nişanını... sanırım sen de istiyorsun... gerçekten cok zor.. Allah senin de yardımcın olsun..

canım eğer sevdiğin adam gibi adamsa arkasında dur araya büyükler girecekmiş ainşallah babanı ikna edebilirler sevdiğinin aileini şimdilik karıştırma olayın içine herşey olacağına varır sizin birbirinizi sevdiğinizi ayrılmadığınızı görüp onlarda kabullenecektir insanın bu durumda annesinden destek alamaması çok kötü bir de enişteye dikkat et fazla olayların içine sokma ortamı karıştıran bana o gibi geldi inşallah güzel haberlerini okuruz ilerde

Canım Allah yardımcın olsun.
Ama anlamadığım sevdiğin kişi hala mı işsiz, aslında ailenin dediği de bir yandan doğru ( her ne kadar ya okul, yada evlilik),ki gözünü korkutmak istemişlersir. 8 aydır nasııl iş bulamamış tamam her kes iyi şartlarda çalışmak isterser, ama benim bildiğim bir erkek gerekirse limon bile satmalıdır, boş durmaktan daha iyidir.
Bu arada enişte dedğin ablanın eşimi? Ve seni çok sahiplenmiş ama bu kadarı da abartı sonuçt.

serinus çok teşekkür ederim, ismin gibi biraz içimi serinlettin
önce sanırım sadece babamla konuşulacak,buradan yine anlatırım sizlere olayların seyrini,kararlarımızı...
umarım dediğin olur ve buradan güzel haberler de paylaşırım sizinle...

evet canım ben bitmesini istemiyorum nişanlım hiç bi kötülük yapmadı bana bi kere kavga etmedik o kadar zaman geçirdik askerliğini çektim iyi kötü zaman geçirdik ve bitirdiler bizi ne yapacağımı bilmiyorum anlamıyorlar beni ailemle sevdiğim arasında kaldım annemi kimse ikna edemez kararını vermiş bitirmiş kafasında

canım biz 2,5 yıldır birlikteyiz. bütün olaylar bizim birlikteliğimizin 8. ayında başladı. sevdiğimse 1 yıldır devlette çalışıyor,para birikirmekle uğraşıyor. dün de araba aldı ki ailem bişeyi yok demesinler diye düşündüğü için... dediğin gibi bir insan zaten çalışma hususunda, arı gibi... hatta birgün,beğendiğimiz bir araba kof çıkınca morallerimiz cok bozuk bi parkta oturuyorduk, böyle önümüze bir serce geldi, taşların arasından ekmek kırıntıları almaya çalışıyordu. bana dedi ki "işte ben de bunun gibi çalıştım didindim,çok şükür ki Allah paramızı zayi etmedi" dedi. o an sıkıntımıza rağmen şükretmiştik,çok şükür ki şu an tertemiz bi arabamız var... bakalım neler olacak...

oncelikle ablan çok yanlıs yapmıs bence. ( bu arada bende ablayım 2 kız, 1 erkek kardesim var.) ben kardeslerimi asla boyle bınr duruma düsürmezdim. bence once bır babanla konussunlar k.valideyi simlmdi annenle karsılastırmı. bayanlar daha fevri davranabılıyor boyle durumlarda. nisanlının nasılsa garantılı bır isi varmıs. arabasını da almıs. baban bunları duyunca daha sıcak bakacaktır bence. o zaman annenle konusup bır karara varırlar. kısacası bence once babanla konusulsun sonra duruma gore hareket edersiniz.

nasıl canım yaa,ailen mi attırdı nişanını... sanırım sen de istiyorsun... gerçekten cok zor.. Allah senin de yardımcın olsun..

evet canım ben bitmesini istemiyorum nişanlım hiç bi kötülük yapmadı bana bi kere kavga etmedik o kadar zaman geçirdik askerliğini çektim iyi kötü zaman geçirdik ve bitirdiler bizi ne yapacağımı bilmiyorum anlamıyorlar beni ailemle sevdiğim arasında kaldım annemi kimse ikna edemez kararını vermiş bitirmiş kafasında

Allah senin de yardımcın olsun canım... umarım herşey sende de bende de yoluna girer...

neden ki bitirdiler

Canım Allah yardımcın olsun inşallah Hayırlısıyla kavuşursunuz.

Ancak ben bu tip ailelere anlam veremiyorum bahsettiğin kadarıyla erkek arkadaşın çalışkan bir çocuk, ya parası pulu olan onların kriterlerine uyan fakat sevmediğin biri olsaydı,o zaman mutsuzluk pahasına o adamı kabul edecekler miydi?

Ben kendi hayatımda da konulara empati kurarak yaklaşmayı denerim. Şu hayatta neler görüyoruz zengin ya da yakışıklı ya da ne biliyim işte iyi özelliklere sahip gibi görünen ama tanıdıkça ne kadar iğrenç bi insan olduğu anlaşılan erkekler ya da aynı şekilde kadınlarla dolu etraf, bence ailelerin, çocuklarının getirdikleri adaylarda arayacakları kriter ilk başta çocuklarını mutlu edip etmedikleri, gelecekte de mutlu edip edemeyeceği olmalı.Para pul vs.hikaye yoksa.

İki kişi kendi rızalarıyla birbirini seçiyorsa elbette ki geleceklerini de düşünmüştür, adayı tanırsın eğerki temiz bir insansa anne babaya o yuva için yardımcı olmak düşer.Destek olamıyorsa da köstek olmaması yeterlidir bence...

Allah senin de yardımcın olsun canım... umarım herşey sende de bende de yoluna girer...

amin canım sağol inşallah bizimkilerde de şu sorun var nişanlım babasıyla çalışıyo dükkanları var ama yetmezmiş evlenince falan filan ama şimdi dükkanını eline aldı mis gibi yürütüyo işleri zaten görüşmüyoruz da bu sabah karşılaştık bayılacaktım konuşamadım gittim hızlıca o an ona sarılıp ağlamamak için zor tuttum kendimi

ay canım beniim,siz görüşmemişsiniz bir de... çok zor oluyordur...
aslında konuşsanız daha iyi olmaz mı,en azından çözüm üretebilirsiniz belki...

neden ki bitirdiler

kayınvalidemin patavatsızlığı erkek tarafının üstümüze çok düşmemesi ve ben daha iyilerine layıkmışım daha mutlu olacakmışım ilerde çok üzülecekmişim öyle az buz değil 2 buçuk seneyi aşkın bir aradaydık ve nişanlılıkta var 1 buçuk sene yani iyi kötü tanıdık birbirimizi hiç kavga etmedik tartıştık ama büyütmeden halletik ama şimdi yok malesef yok

ay canım beniim,siz görüşmemişsiniz bir de... çok zor oluyordur...
aslında konuşsanız daha iyi olmaz mı,en azından çözüm üretebilirsiniz belki...

dayanamadım zaten bi ara aradım durumu anlattım öyle tekrar gelecekler duruma göre ne derlerse başka bişey yapacaklar onlarda şaşırdı çünkü çok sert annem bitti diyo başka bişey demiyo

ablan cok yanlis yapmis..esini bu isin icine sokmamaliydi..enisten de her ne kadar aileden de olsa 3. kisidir ve sizin aile islerinize ve senin ozel hayatina karismaya engellemeye asla hakki yok..
sevdigin adamin arkasinda sonuna kadar dur ve islerine kimseyi karistirma..sen nasil ki ablanin ozel hayatina mudahale etmiyorsan onlarinda buna hakki yok.biraz sabir ve zaman inaniyorum ki hersey cok guzel olacak..sen mutluysan gerisi kimseyi ilgilendirmez.

dayanamadım zaten bi ara aradım durumu anlattım öyle tekrar gelecekler duruma göre ne derlerse başka bişey yapacaklar onlarda şaşırdı çünkü çok sert annem bitti diyo başka bişey demiyo

yani 1,5 sene nişanlı kal, sonra bozulsun çok zor canım yaa,inş düzelir diye dua etmekten başka bişey yapamıyorum ki.. ilacım olsa başıma sürcem...

yani 1,5 sene nişanlı kal, sonra bozulsun çok zor canım yaa,inş düzelir diye dua etmekten başka bişey yapamıyorum ki.. ilacım olsa başıma sürcem...

evet malesef diyecek bişey yok ama benimde güzüm tükeniyo artık bu olanlara dayanamıyorum
bir derdim var başlığı altına konu açtım bak istersen ordan da oku daha ayrıntılı yazıyo http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...yanlar/439037-ayrilik-sevgi-arada-kalmak.html bu linkten oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…