kafam çok karışık

• Konu Sahibi Konu Sahibi elan38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elan38

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2025
30
13
3
32
Merhabalar hanımlar, acil!! direk konuya giriyorum.Kardesimin oğlu kızımı öpmüş daha doğrusu oğlan kızıma beni öp demiş bunu da bugün yani yaklaşık bir ay sonra tesadüfen öğrendi.Muhtemelen ekranlardan etkilenip böyle birşeyi çocuğuma uyguladı.Nasıl davranmam ne yapmam gerekiyor yani çocuğum henüz 4 yaşında onun oglunun yaşı 11 olucak çok kötü hissediyorum.(İçimde fırtınalar kopuyor )

Tek yanlisi bu degildir cocugun destege ihtiyaci var belli ki

O yas grubunu asla tek birakmayin arada cok fark var yegenim canimdir ama kendi cocugunuz cok kucuk zor bir durum cocukla yeteri kadar ilgileniyorlarmi? Telefon kullanimi nasil
Yani TV karşısında birebir oturup ne varsa izleyen diyebilirim kumanda ellerinde geziyor.Ben çocuğum yanıma gelmesin diye ben kendim telefonun bile sesini kısıp video bakarken olacak iş değil

Çocuğunuzu koruyacaksınız. Çünkü diğer çocuk gördüklerini uygulamaya kalkarsa ne olacak. Gözümüzden ayırmamak lazım aslında.

Tabiki cocugunuzun ustune kimse olamaz ama yegeninizi de koruyup dogruyu istemek borcunuz kardesiniz ile konusun tek hatanin bu olmadigini dusunuyorum

Tamam zor bir durum ama sakin olun..

Şimdi yapacaklarınız; İki çocuğu yalnız bırakmamak.
Kızınıza mahremiyet eğitimi vermek. Okula gidiyorsa tam da bu dönemin konusu Rehberlik öğretmeninden destek alabilirsiniz.

Kardeşinizin çocuğu ile de yakınsanız onunla da mahremiyet üzerine konuşabilirsiniz.

Ve yine söylüyorum. Çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Kimseye göndermeyin. Hayır demeyi öğretin, çığlık atmayı öğretin.

Öpmüş derken,yanaktan ise sevmiş olabilir mi yani yalnız bırakmayın bir daha

Çocuğunuzu koruyacaksınız. Çünkü diğer çocuk gördüklerini uygulamaya kalkarsa ne olacak. Gözümüzden ayırmamak lazım aslın

Tabiki cocugunuzun ustune kimse olamaz ama yegeninizi de koruyup dogruyu istemek borcunuz kardesiniz ile konusun tek hatanin bu olmadigini dusunuyorum
Bugün çocuğum beni öperken bunu itiraf etti anne kuzenim beni suramdan öptü diye offf offff

İnanin her zaman tenbihlerim ilk konuşmaya başladığı günden itibaren disarisinin kötü biyer olduğunu ne olursa olsun herşeyi bana anlatıp paylasabilcegini vs vs ama o gün çocuğum sessiz kalmış daha doğrusu oyuna dalmış sanırım ve ben anlamamisim

Tv yada telefon diyip geçmeyin …
Oğlum 12 yaşında bi sabah uyanınca anne istemsizce bişeyler oluyor dedi bana . Oğlumda hormon bozukluğu yada piskolojik sorun görülmedi ergenliğe girdiği söylendi … hormonlarına beden tüylenmesi için baktırdık hatta baya bıyıklar falan terledi . 11 yaş diyip küçümsemeyin . Şimdiki çocuklar erken giriyor ergenlıge yalnız bırakmayın . Ben asla ayrı odada erkek yada kız arkadaşıyla yalnız bırakmıyorum okulda da kızlara dokunmaması gerektiği konusunda pedegog görüşmesi yaptırdık babasıda en uygun dilde konuşuyor sürekli iletişimi kacırmamaya çalışıyor telefonunda aile koruma programı olduğu ıcın hıc öyle şeyler gormedık ayrıca günde 1 saat izin verıyoruz bazen tepki veren oluyor koca adam olmuş hâlâ ekran kuralımı var die . bilinçli bi birey olması gerekiyor ama anlamadık neden bu kadar erken oldu yani bi 15-16 yı bekliyordum 5 cm daha uzasa Benı geçecek boy olarak da bi anda uzadı . kardesınızle mutlaka bu konuyu konuşun tabi anlıcak kafada değilse ters tepki verir en azından uzaklaşır ama cocugunuzdan kıymetli değil cocugunuza da böyle durumlarda size seslenmesi bagırması gerektiğini anlatın .

Kuzenını dışarı olarak görmemiştir kuzucum küçük olunca ne bilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…