Kafam Çok Karışık

Arkadaşlar tek tek etiketleme yapmak istemedim fakat şunu belirtmek istiyorum. 20 yaşında genç bir insanım yapamıyorum diyorum çalışıyorum evet evde oluyor soruları çözebiliyorum ama sınavda tıkanıyorum matematikte. Bu demek değil ki saldım gitti, nasıl olsa para her kapıyı açar, özelde okunan bölüm bölüm değildir, havalı diye istiyorsunuz lafları tamamen abartı bana göre. Azıcık daha anlayışlı olmanızı isterdim, bunu da herkes için söylemiyorum tabii ki. Ben zaten ne uyku uyuyorum ne bir şey yani. Babam seni özele gönderirim dedi diye ben kendimi yayıp "amaaan" demiyorum. Yine de sınavda elimden gelenin en iyisini zaten yapacağım. Şu an bile önümde matematik konu anlatımı videosu açık onunla uğraşıyorum. Burada çoğu kişi okulunu bitirmiş yalnızca tecrübelilerden fikir almak istemiştim ama daha heves kırıcı oldu yalnızca. Son olarak iyi-kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim.

İllaki bu bölümleri istiyorsanız bu yorum +1 veririm..

Ama bencede bu bölümleri okumak mantıksız. Çok avukat arkadaşım ve hukuk benimde çok istediğim bir bölümdü bundan birkaç sene evvel acaba tekrar sınavlara girip hukuk okusam mı diye çok düşündüm avukat arkadaşlarım yardımcı oluruz dediler ama bir gün oturup kitaplarını inceleyip bilgi sahibi olduğumda bu istediğimden vazgeçtim. Aynı şey psikoloji içinde geçerli bu bölümü okuyup ne yapmak istiyorsunuz ne olabilirsini idealiniz ne mezun olursam ne yapabilirim diye düşündüğünüz mü? İleriyi düşünmeden bir karar vermeyin derim.

Ayrıca bi laf vardır "Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır" diye. Bu da onun gibi "Anlaşılmayan ders yoktur çalışmayan öğrenci vardır"
evet haklsıınız. konu sahibinin kendini çok iyi analiz etmesi gerekiyor gercekten istediğim bu mu ve yapabilir miyim diye düşünmesi gerekiyor

Arkadaşlar tek tek etiketleme yapmak istemedim fakat şunu belirtmek istiyorum. 20 yaşında genç bir insanım yapamıyorum diyorum çalışıyorum evet evde oluyor soruları çözebiliyorum ama sınavda tıkanıyorum matematikte. Bu demek değil ki saldım gitti, nasıl olsa para her kapıyı açar, özelde okunan bölüm bölüm değildir, havalı diye istiyorsunuz lafları tamamen abartı bana göre. Azıcık daha anlayışlı olmanızı isterdim, bunu da herkes için söylemiyorum tabii ki. Ben zaten ne uyku uyuyorum ne bir şey yani. Babam seni özele gönderirim dedi diye ben kendimi yayıp "amaaan" demiyorum. Yine de sınavda elimden gelenin en iyisini zaten yapacağım. Şu an bile önümde matematik konu anlatımı videosu açık onunla uğraşıyorum. Burada çoğu kişi okulunu bitirmiş yalnızca tecrübelilerden fikir almak istemiştim ama daha heves kırıcı oldu yalnızca. Son olarak iyi-kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Evet seni anlamaya çalışıyoruz ama buradaki bir çok insanın sana kızmasının asıl sebebi şu benim gördüğüm kadarıyla sen matematiği yapamıyorum diye şartlandırmışsın kendini. Ben bu dersi yapamıyorum şimdi yapsm da sınavda da yapamayacağım ve bu seni sınava girdiğinde bilinçaltında yine yapamayacaksın olarak çıkıyor ve sen yine yapamıyorsun sana anlatmak istediğimiz şey şu önce her şeyi kendinde bitirip ben bunu bu kez yapacağım demelisin gerisi gelir.

Düşündüğün bölümlerle ilgili yorum yapan herkesin yorum yapma sebebi de belli bir hayat tecrübesi olmasıdır. İş imkanlarını iyi bilmeleridir. Bu yüzden sana bu tavsiyelerde bulunduk. Avukatlık sanıldığı kadar kolay bir meslek değil. Derslerini bir kenara bıraktım bu meslekte tutunabilecek misin ? Hangi alanını seçeceksin ? Ne yapacaksın nasıl yapacaksın? Bunlar görüldüğü kadar kolay değil. Benim çok samimi bir arkadaşımın kız kardeşi bu yıl İstanbul Üniversitesinden mezun olacak neyi nasıl yapacak stajı nerede olacak hangi şehirde bu mesleğe devam edecek nasıl bir iş imkanı yaratacak bunları konuşuyoruz onunla. Mezun olacak ama ne yapacağını o bile bilmiyor ki severek isteyerek okuduğu bir bölüm. Yada psikoloji mezun olduktan sonra ne yapacaksın. Şuan çok güzel bir bölüm evet insan psikolojisine de ilgin olabilir ama keşke her şey ilgi ile bitse. Yani demek istediğim şu elbette hayallerinin peşinde git ama bu söz ettiğin bölümlerde en iyiler arasında yer alamazsan geleceği pek olan meslekler değil

X