Kafam Çok Karışık

küçük şehirlerdeki ya da türki cumhuriyetlerdeki hukuk fakültelerine girebiliyor musunuz?
bence önceliğiniz küçük şehirlerdeki devlet üniveristeleri olsun tutmuyorsa özellerin kısmen uygun olanlarına bakın, istemediğiniz bölümü asla okumayın, bir yıl daha hazırlanın, 1 yıl kaybetmemek için bir ömür mutsuz olmaya değmez.

Devlet üniversiteleri küçük şehirlerde bile çok yüksek puanlara sahip. :/

Sayısalla ilgili destek alın. Özel ders herkeste işe yarıyor sonuçta. Puan tutuyor diye başka illeri düşünmeyin. İş alımlarında okulun kalitesi çok çok önemli. Düşük puanlı bir yer olmasın yani. Özel ders aldığınızda zaten matematiğin mantığını kavrayacak ve size büyük kolaylık sağlayacaktır.

O bana diyor ki asla istemediğin bir bölüme gitme tek çocuğumsun ben seni okuturum diyor ama ben de onu zorlamak istemiyorum :KK43:
O zaman kendınızı zorlayacaksınız o ınsanlar o paraları kolay kazanmıyor , bıraz sıkın dısınızı matematıge yonelın yapamayacagınız seyler degıl bıraz kendınızı dısıplıne edın yeter, zaten full para ıle okuyacaksanız barajı gecmenız yeterlı ozel okullarda... kı psıkolojıde hukuk ta artık esıt agırlıklı bolumler... matematık olmadan olmaz..

Babanız kafasında belli bir muhasebe yapmıştır emin olun, daha fazla yıl kaybetmeyin. Mutlaka istediğiniz bölümü yazın çünkü diğer şekilde insan çok mutsuz oluyor. Ben de özelde psikoloji okuyorum, zaman akıp geçti bile. ortalamam ilk 3te olduğu için sonraki yıllarda belli bir başarı bursu da aldım ayrıca çift anadal yapıyorum. Kazanın girin sonra bölümde çok iyi çalışarak ödediğiniz paranın hakkını verirsiniz.

Bence 1 sene daha sayısaldan özel ders alarak hazırlanın. Özel dersde olayı çözersiniz kesinlikle, eğer istiyorsanız gerçekten. Sonra ki sene ya devlete girersiniz, yada burslu özele.

canım; benimde kardeşimin biri hukuk bitirdi
diğeride şimdi ilk yılı sınava çalışıyor
oda hukuk istiyor
ilk sınavı öyle berbattı ki ama halen umutlu
oda geometri yapamıyordu
ben o kadar söyledim ki bak bu en kolayı
herkes yapıyorsa sen neden yapamayasın diye
yanımda olduğu zaman test çözdüm
bide özel ders aldı çok şükür şimdi çözebiliyor
umudunu kaybetme sende çalış olur Allahın izni ile

Kıçınızı kırıp ders çalışmak ağır bir laf değil mi? Kimseyi bilemezsiniz sonuçta. Matematiği yapamıyorum yani sınavda ne yapabilirim ki, yapabildiğim dersi tamamen yapıyorum ama onlar olmuyor. Sizin önerdiğiniz bir bölüm var önerinizi bekliyorum

Çok isterseniz yapabilirsiniz, matematik yapamıyorum bahane değil bence. Ben de hiç matematik yapamıyordum liseden mezun olduğumda, iki sene sonra kendi kendime öğrendim. Ki şu an da youtube da bir sürü matematik konu anlatım videosu var. Gerekirse özel hoca ile de desteklenebilir.

iki seçenek sunabilirim sana ailenin maddi durumu iyi anladığım kadarıyla ve babanında destek olması çok çok güzel kıymetini bil.
1.bir sene daha hazırlan o 1 senede gece gündüz çalış matematikten özel ders al en azından %50 burslu gelir diye tahmin ediyorum.
2.özele git daha sonra okulda çok çalış yatay geçiş ya da bursun yollarını arastır.

Önce kendinizi iyi tanıyıp kendiniz ile idealleriniz uygun mu ona bakın. Matemetiğe dokunamazsanız yapamazsınız. Bu kesin. Ama matematik bölümünde çok çok kolay 4 işlem 10-12 soru oluyor. Tüm konuları değil de, özel iyi bir öğretmen ile sadece bu tür sorulara yönelik çalışın. Ve matematik ile ilgili ön yargılarınızdan kurtulun. Gerçekten hiç zor değil. Dikkatle çözer, strese girmeden anlarsanız 10-12'den bile fazla yapabilirsiniz. Zekayla yatkınlıkla alakası yok bunun. Çabayla anlamak istemekle alakası var. Her insan siz farkına varmasanız da günde binlerce matematik problemi çözüyor. Karşıdan karşıya geçerken uzaktaki araba ile sizin olduğunuz mesafeyi hesaplıyor, hızınızı ve arabanın hızını çözümleyip ayarlıyor ve siz güvenle karşıya geçebiliyorsunuz gibi... Siz sadece bunu kağıda dökmekte zorlanabilirsiniz. O da biraz özveri ile kazanılabilir. Bunun Ales'i var KPSS'si var, Üni'de ilk sene zorunlu matematik dersi var... Matematik hayattın ta kendisi. Başka türlü zor, hatta imkansız. Ben eminim herhangi bir üniversiteye girdiğinizde o kadar çabaya ve çalışmaya boğulacaksınız, karşınıza matematikten daha zor şeyler çıkacak ve siz onları daha kısa bir sürede çözmek zorunda kalacaksınız ki 'Keşke matematiğe çalışsaydım. Ne kolaymış meğer. Daha iyi bir yerde okurdum ya da şu an daha az çalışmam gerekirdi. Özele bu kadar para bayılmazdım. Ev alınırdı o paraya be!' diyeceksiniz.

Kusura bakmayın ama ders çalışamıyorum diyorsunuz matematik anlamıyorum diyorsunuz kestirip artıyorsunuz sonra da babama para verdirmek özelde okumak istemiyorum diyorsunuz ki zaten bana göre de parayla okunan bir bölüm okumak değil gerçekten hak etmek lazım ve hiç kusura bakmayın dershaneler var özel hocalar var özel okula gidene kadar matematikten ders alırsınız. Benim matematiğim ilkokuldan beri hep çok köti olmuştur ama açıköğretim de geçmem gerekiyordu alttan kalmıştı bir onu veremezsem diğer hepsinden geçsem bile sınıfta kalıyordum dersaneye gittim ve 70 ile geçtim ve hep derim ben yaptıysam herkes yapar diye ancak sizde azim yok. Para her kapıyı açıyor nasılsa ve parayla okunuyor ne yoracaksımız ki kendinizi. 3 senenizi harcayacağınıza zaten belli olmayacak bir an önce özele gitseydiniz o zaman.

Sadece bölümleri havalı bulduğunuz icin hukuk o ve psikolojide bu kadar ısrarcı olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü özellikle hukuk okumak çok mantıksız su devirde. Psikoloji desen asla değmez. İş bulma imkanlarini çalışma koşullarını iyi değerlendirdiniz mi?

Matematigi insanın kafası almıyorsa almıyor gerçekten :olamaz:
Aynen ya öyle. Benim de matematik almazdı kafam matematiğin olmadığı ama geleceği şimdilik hala olan bir bölüm okuyorum. Ama withoutyou withoutyou nun çözmesi gerek sanki matematiği sınavda :) hırs olduktan sonra yaparsın bak abla tavsiyesi burda yapılan yorumlardan sonra zaten ilk işin hırslanmak olsun :)

İşin içinden çıkamıyorum Allah aşkına bir fikir verin ne olur...
Hanımlar, ben 3 yıl önce liseden mezun oldum yani bu yıl 3 oluyor. Başından beri Hukuk istiyordum bir de hani ek olarak Psikoloji var aklımda bu iki bölüme de çok meraklıyım. İlk sene kazanamadım bir sene daha hazırlandım. İkinci sene yine kazanamadım, özele de gitmek istemedim. Tüm arkadaşlarım okuldayken bunun sıkıntısını çektim ne yazık ki. Ailem hep destek ama istediğini yap dediler.

Ben ders çalışamıyorum yani o konuda bir garibim gerçekten olmuyor.(Matematik için diyorum. Uğraşsam da bir yere kadar olabiliyor) Sözeli neredeyse fulleyip matematiğe dokunmuyorum bile öyle söyleyeyim. İşte bu sene de puanım yetmiyor devlete. Özelde gitme imkanım var ama.
Uyku uyumuyorum resmen 3 yıldır dertli oldum ne yapıcam diye.

Bu bölümlere gitmezsem gözümde okuduğum okulun hiçbir anlamı olmayacak zorunluluk olacak benim için sadece. Az önce ailecek konuştuk. Babam okul ücretlerini falan sordu söyledim. Allah'a şükür maddi durumumuz iyi sıkıntımız yok yani rahat yaşıyoruz ama sizin de bildiğiniz gibi özellerin ücretleri de çok çok fazla. Yani %50 tutması bile zor (Hukuk için) tam ücretli fiyatları da malum.
Babam dedi ki "Sen hukuk istiyorsun biliyorum elimden geleni yaparım" dedi. Ama ben yıllık 40-45 bin lira verdirmek istemiyorum çünkü bu bizi gerçekten sıkıntıya sokar. (Çoğu aileyi sokar yani sonuçta trilyoner değiliz) Ben de dedim ki Psikoloji'ye de gidebilirim onun yıllık ücretleri daha az çünkü. Hem onda belki burs tutturabilirim. Babam da diyor ki kendini zorlama aklında Hukuk var elimden geleni yaparım ben diyor ama o da burslu tutturmamı istiyor en azından bir kısmını. Elimden geleni yapıyorum ama olmuyor yani.

Sonra bir anda deliriyorum diyorum ki şehir dışında başka bir bölüm okuyayım devlette. Ama bunu da istemiyorum yani çok kararsızım. Diyorum ki ilk yıl ücretli gitsem mesela birinci sene sonunda yatay geçiş yapsam falan. Off bilmiyorum. Çok kararsızım? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Hukuk okumak kolay gibi mi görünüyor oradan? Düzenli ders çalışmayacaksan hiç başlama derim. Ben de bir anneyim, evladımın çalıştığını görsem dünyayı yıkar parayı pulu bulur okuturum. Ama çalışmadığını da görürsem maddi olarak bir kuruş desteğim olmaz herkes kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli.
Otur bak kendine gerçekten 4 senede okulu bitirebileceksen, düzgünce çalışacaksan git oku ama yok bu can sıkılmaların hep devam edecekse hiç başlama bile.

iki seçenek sunabilirim sana ailenin maddi durumu iyi anladığım kadarıyla ve babanında destek olması çok çok güzel kıymetini bil.
1.bir sene daha hazırlan o 1 senede gece gündüz çalış matematikten özel ders al en azından %50 burslu gelir diye tahmin ediyorum.
2.özele git daha sonra okulda çok çalış yatay geçiş ya da bursun yollarını arastır.

İllaki bu bölümleri istiyorsanız bu yorum +1 veririm..

Ama bencede bu bölümleri okumak mantıksız. Çok avukat arkadaşım ve hukuk benimde çok istediğim bir bölümdü bundan birkaç sene evvel acaba tekrar sınavlara girip hukuk okusam mı diye çok düşündüm avukat arkadaşlarım yardımcı oluruz dediler ama bir gün oturup kitaplarını inceleyip bilgi sahibi olduğumda bu istediğimden vazgeçtim. Aynı şey psikoloji içinde geçerli bu bölümü okuyup ne yapmak istiyorsunuz ne olabilirsini idealiniz ne mezun olursam ne yapabilirim diye düşündüğünüz mü? İleriyi düşünmeden bir karar vermeyin derim.

Ayrıca bi laf vardır "Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır" diye. Bu da onun gibi "Anlaşılmayan ders yoktur çalışmayan öğrenci vardır"

X