-
- Konu Sahibi Morrmeneksee
TeşekkürlerKur'an ancak kendi lisanı üzerine okunabileceği için, sadece o lisanın kendi harfleriyle yazılır, o harflerle okunur.
Zaten kur'an'ı başka bir dille yazmak mümkün olmadığı gibi, başka bir dille doğru olarak okumak da mümkün değildir. Çünkü kur'an harflerinin kendisine has özellikleri vardır. Bu harflerin bazılarının karşılığı ve okunuş şekli başka dilin alfabelerinde mevcut değildir. Söyleniş bakımından birbirine benzer harfler olsa da, mahreçleri (ağızdan çıkış yerleri) itibariyle de farklıdır.
Mesela türkçede sadece 'h' harfi yerine arapça'da üç çeşit 'h' harfi vardır. Noktasız 'ha' noktalı hırıltılı 'ha' ve 'he'. Aralarındaki farkı küçük bir misalle açıklayalım. Noktasız ha ile yazılan 'mahluk', noktalı hırıltılı ha ile yazılan 'mahluk' ve he ile yazılan 'mahluk'. Her üçünün de türkçe de yazılışı ve okunuşu aynıdır. Halbuki arapça'da birincisi tıraş edilmiş, ikincisi yaratılmış, üçüncüsü ise helak edilmiş anlamındadır. İşte kur'an'ı latince yazıdan okuyan birisi bu farkları anlayamayacağından, sözgelimi Allah'ın yaratmasından bahseden bir ayeti, farkına varmadan 'tıraş etmek' veya 'helak etmek' manasına okuyabilecektir.
Canım sadece senin için demiyorum konunun daha iyi anlaşılması için yazdım çünkü Ramazan ayında buna benzer çok konu gördüm.
İnşallah biran evvel Kur'anı Kerim'i asıl harfleriyle yanı arapçadan öğrenirsin.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama söylemek gerekirdi diye düşünüyorum.
Benim adımda zeynepKIZLAR BU AKŞAMA KADAR LİSTEYI KAPATIYORUZ ANCA TOPARLARIZ LİSTEYI GRUPLARI VS.
BEN HERKESİ ETIKETLEYEREK HANGİ GRUPTA NE OKUNACAK KAC TANE OKUNACAK BELİRTECEĞİM. SİZLER HEPSINEDE KATILIN BENCE SAHSEN BEN HEPSINDE OLACAĞIM HEPSINE KATILIM OLURSA SAYIDA O KADAR AZ DÜŞECEKTİR
SALAVAT ZIKIR HIZLI BİTERSE 2. YE BILE DÖNEBİLİRİZ.
TEK ISTEDIGIMİZ GRUPLARI DUYURDUKTAN SONRA HIZLI VE SERİ SEKILDE HANGİ GRUP ISTEDIGINIZI VE ISIMINIZI BELIRTMENIZ..
BU AKSAM KAPATACAGIZ LİSTEYI EN GEC YARINA KADAR DUYURMUS OLURUZ
Sadece kadir gecesi ne mahsus mu okunacaklar.kuranı kerim için müsait olamayabilirim,salavatlardan sadece tefriciye ezberimde,tüncinayı bilmiyorum sanırım esmalar benim için uygun yazabilirmisiniz benide@N u r
zey_nep
BereliPenguen
@muhursuzpusula
Meybuz
@Nesl-i han
@Alrom77
Kızlar Kadir gecesi için bir araya geleceğiz ve 3 grup oluşturduk ;
Kuran'ı Kerim Grubu
Yasin'i Şerif Fetih suresi Vakıa Suresi okunacak
Salavat Grubu
Esmaül Hüsna Grubu
"ALLAHUEKBER 2000
Estağfurullah 2000
La ilahe illallah 2000
Elhamdulillah 2000" bu tesbihleri de herkes çekecek kişi başı 30 tane falan düşüyor.
Bütün bu gruplara katılabilirsiniz kişi sayımız fazla olacağı için kişi başı okuma sayısı az olacak zaten.
Listeye katılmak için isminizi ve hangi gruplarda olmak istediğinizi belirtirseniz çok seviniriz
Okuyunca yazayım inşallahArkadaşlar Kuran'ı Kerim Grubuna katılmak isteyip ama Kadir Gecesinde mazeretli olacak kişiler şimdiden okumasını yapıp beni etiket yaparak bildirim yapabilirler.
Okunacak dualar ;
1 tane Yasin'i Şerif
1 Fetih Suresi
1 Vakıa Suresi
Rabbim şimdiden kabul etsin inşallah dua kardeşlerim
Canım yarın grupları kuracağız benim niyetim Kadir gecesinde okunması ama eğer özel bi durumun varsa önceden de okursun bana bildirim yaparsın o gecede dualarız inşallahYarın mı başlıycaz cnm
Tamam canım ben hepsinde olmak istiyorum inşallahKADİR GECESI
Tavuk_suyu_
Morrmeneksee
Yorgunkus
Magnifiaque
Y yakut1
Ssevincli
burcusami
Nayro
A Arelarven
Tiniminimavihanim
Tiniminimavihanim kard.
Z zinciriye
Morm
M MaviMabellee
MoonfacedMom
Myhomes
namaste21
Ceren0134
Hannaz
namaste21 kızı
Ayzelin
mavispreyboya
O oziko_53
Mintimint
Gelincik78
Asiltutku
K karamelli001
Pinkpotter
Ballikabak
Taze fasulye
M Morlale8
A arkadasimes
Yazarhanim
Zeynep 0666
R rana20
ohbb
mavikelebek34
Umut_2019
Saliha40
B Buluts34
humanbeings
Catlak-kurabiye
in_cim
Z Zerre
Ni454
mutlulukbenihicbirakma
Aselhannn
Whiterose89
Cookiie
Mucizemm222
aysenurt3991
L Livagul
A Asaletanne
Ssevincli ablası
SoLeiL12
Ruzgarruya
5 528mucizemmm
Asiltutku annesi
theia07
H HaklisinHocam
mutlulukbenihicbirakma kardesi
mutlulukbenihicbirakma annesi
agustos72
R rana20 annesi
R rana20 kardesi
kevsersoylu
Life light
Mintimint annesi
H M
Rubella86
B Beybipattis
debriyajgazfren
Leyl61
Birdemetumut
Kahve __Kokusu
melankolimm
kavs-i kuzah
BereliPenguen
zey_nep
Meybuz
daisyko
KIZLAR LİSTE BU ŞEKILDE
AKSAM TAMAMEN KAPATACAĞIM LİSTEYI HERKES GRUBA BAKAR OLSUN KATILACAĞINIZ GRUPLARI VE ISIMLERINIZI TAMAMEN NETLEŞTİRECEĞİZ..
LİSTEDE ATLADIĞIM BIRI VARSA YADA İSMİNİ YANLISLIKLA ÇİFT YAZDIĞIM YANLIS ETIKETLEDİĞİM VS. İKAZ ETSIN
AKŞAM BURDA OLUN LÜTFENBİZ NASIL YAPACAĞIMIZI ANLATACAĞIZ.. SİZ HER GRUBA KATILMAYA CALISIN DERİM
Canım M Maviayyy (Aliye)KADİR GECESI
Tavuk_suyu_
Morrmeneksee
Yorgunkus
Magnifiaque
Y yakut1
Ssevincli
burcusami
Nayro
A Arelarven
Tiniminimavihanim
Tiniminimavihanim kard.
Z zinciriye
Morm
M MaviMabellee
MoonfacedMom
Myhomes
namaste21
Ceren0134
Hannaz
namaste21 kızı
Ayzelin
mavispreyboya
O oziko_53
Mintimint
Gelincik78
Asiltutku
K karamelli001
Pinkpotter
Ballikabak
Taze fasulye
M Morlale8
A arkadasimes
Yazarhanim
Zeynep 0666
R rana20
ohbb
mavikelebek34
Umut_2019
Saliha40
B Buluts34
humanbeings
Catlak-kurabiye
in_cim
Z Zerre
Ni454
mutlulukbenihicbirakma
Aselhannn
Whiterose89
Cookiie
Mucizemm222
aysenurt3991
L Livagul
A Asaletanne
Ssevincli ablası
SoLeiL12
Ruzgarruya
5 528mucizemmm
Asiltutku annesi
theia07
H HaklisinHocam
mutlulukbenihicbirakma kardesi
mutlulukbenihicbirakma annesi
agustos72
R rana20 annesi
R rana20 kardesi
kevsersoylu
Life light
Mintimint annesi
H M
Rubella86
B Beybipattis
debriyajgazfren
Leyl61
Birdemetumut
Kahve __Kokusu
melankolimm
kavs-i kuzah
BereliPenguen
zey_nep
Meybuz
daisyko
KIZLAR LİSTE BU ŞEKILDE
AKSAM TAMAMEN KAPATACAĞIM LİSTEYI HERKES GRUBA BAKAR OLSUN KATILACAĞINIZ GRUPLARI VE ISIMLERINIZI TAMAMEN NETLEŞTİRECEĞİZ..
LİSTEDE ATLADIĞIM BIRI VARSA YADA İSMİNİ YANLISLIKLA ÇİFT YAZDIĞIM YANLIS ETIKETLEDİĞİM VS. İKAZ ETSIN
AKŞAM BURDA OLUN LÜTFENBİZ NASIL YAPACAĞIMIZI ANLATACAĞIZ.. SİZ HER GRUBA KATILMAYA CALISIN DERİM
Canım ekliyorum seni Kuran'ı Kerim Grubuna o vakitBen butun gruplara katılırım
AyşenurCanım ekliyorum seni Kuran'ı Kerim Grubuna o vakit
AdaşımAyşenur
Rana sımdıden kuran okumalara baslatacak cnm