- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.121
- 598
Köpüklendirerek miIyiki dedin
Cok tesekkur ederim.ben evlendikden sonra daha sik sabun kullanmaua basladim hemde nasil kullanmak kopuklendirerekartik sabun kullanmauacagim
Bu konu üzerine yeni fetvalar var vajinal akıntı artik abdest hic bir şekilde bozmuyor burundan gelen akıntı gibi kabul ediliyorAbdestin geçerli olabilmesi için pamuk veya peçete ile kapatılmalı. Normalde çamaşır sık kirlenmiyor bu şekilde ama soran kişinin beş vakit neden değiştirmesi gerektini bilemiyorum. Mantar rahatsızlığından olabilir.
Ben ilahiyatçıyım böyle öğrendim ama fetvalardan ziyade peçete harici çamaşırı temiz saklamanın mümkün olmadığını gördüm. Ve burun akıntısı gibi değil koku da yapıyor amaç temiz saklamak kime hangisi uyuyorsa onu dener,dediğim gibi ben temiz saklayamadım aksi durumda.Bu konu üzerine yeni fetvalar var vajinal akıntı artik abdest hic bir şekilde bozmuyor burundan gelen akıntı gibi kabul ediliyor
Vajina bolgesini, evet saglikli gebelikte bile oneriliyor mantara daha yatkin olundugu icin.Elma sirkeli suyla nereyi yıkadığını anlamadım. Klozet kapağını mı? Vajina bölgesini mi?
Vajina bölgesi ise bu yaptığın sağlıklı mı?
Cok cok asırı gelirse abdest bozulurFitil verdi ama kullanamadim onu. Kuruluk oldugu icin cok yakti canimi.
Oluyor demekki sorun buymus.ben herkes boyle yapiyor zann ediyordumKöpüklendirerek mi
Acımıyor mu ama sonra kuruluk olmuyor mu?
Aylardir mantar belasindan kurtulamiyorum. Kimseye de söyleyemiyorum bu sorunumu. Temiz değilsin vs diyenlere şimdiden açıkliyim bi ara takıntıliydim bikini bölgemi her wcye girdiğimde antibakteriyel sabunla yikardim çoğu zaman da sabunla temizleme jelleriyle. Sadece su bana yeterli gelmezdi çünkü. Ve sonrasinda kuruluk sorunum başladı. İlişkide kayganlastirici olmadan yapamiyorum. Ve iliskiye girmeden önce jelle yikamadan ilişkiye giremiyorum kendimi pis hissediyorum
Normal vajinal akıntınin abdesti bozduğunu duyduğumdan beri de camasirima gunluk ped + pamuk/tuvalet kağıdı kullaniyorum. Yani o bölgemi tamamen tuvalet kagidiyla kapatiyorum sıvı gelirse dışarı çıkmasın diye. Doktorum gunluk ped bile kullanma dedi ama seffaf sivi da gelse camasirimi değiştiriyorum buda gunde 5 vakit cok zorluyor.
Bi iki keredir yogun beyaz akıntı geldi. Fitil kullanmaya çalıştım ama kullanamadim ittiremedim. Kaşıntım yok ama akinti gelirken acıtıyor. Nasil bi çözüm bulacagimi bilmiyorum. Cok utaniyorum birine söylemekten çünkü insanlar direkman pis olmaya bagliyolar bu durumu. Nasil kurtulurum yardim edin
Abdestin geçerli olabilmesi için pamuk veya peçete ile kapatılmalı. Normalde çamaşır sık kirlenmiyor bu şekilde ama soran kişinin beş vakit neden değiştirmesi gerektini bilemiyorum. Mantar rahatsızlığından olabilir.
Sirke kokmuyor mu peki? Beyaz sirke kullansam olur muWc kağıdı sakin koymayın ben her koymaya başladığımda mantar oldu kaşınmaktan duramıyordum çareyi tuvalette bir maşrapaya su ile birlikte sirkeyi karıştırıp tahret yapmakta buldum her tuvalete girdiğimde tekrarladım ve ilaçsız geçti
Cok kişiye sordum internet arastirmalarimda da yarısı bozar yarisi bozmaz yaziyodu. Bende abdestimde şüphe olmamasi için pecete kullandim. Şimdi bi kaç kişiden duymaya başladım bozmadigini. Çok da rahatlatti beni. Kafa olarak da rahatlayabilsem keşke :)Birde o bölgeyi onunla bununla neden kapatıyorsunuz bu da çok zararlı. Hava almalı nemli olmasıda kötü. Akıntı gelirse gelsin sonucta geçeçek. Birde Abdest niye bozulsun yahu? Kim demişse uydurmuş. Yapmayın Aşlh aşkına siz kadınsal hastalıkla uğrasıyorsunuz onu karıştırmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?