Kadınların Kitap Mekanı

İyi geceler arkadaşlar..C.W.Gortner'dan SON KRALİÇE kitabı elimdeydi,bitti.Bu tür biyografi kitaplarında yer alan gereksiz tasvirlerden uzak ,gayet yalın ve akıcı bir kitaptı.Yazarın 6 yıllık bir çalışmasının ürünü gerçek bir hikaye olması ve rönenans zamanında ki güç sahibi kadınlar hakkında üniversitede halihazırda ders veriyor olması kitabı daha etkileyici kılıyor.
Söz konusu kraliçe Kastilya Kraliçesi Juana..Namı-ı diğer Deli Juana..Bir insan taht için kızından ya da çocuğundan ya da eşinden vazgeçer mi?Vazgeçermiş..

smeagol:2

J.L. Freedman - Sosyal Psikoloji

Sosyal Psikoloji okumalıymışım, kütüphaneden 70 basımlısını bulabildim, napayim, çok zor oldu ama okuması, yazılar daktilo yazısı gibi saman kağıdı toz dolu içi... artık alacağımı aldım yüzeysel bir sosyal psikoloji çünkü bu kadar kapsamlı bir konu bir kitapla anlaşılmaz ki... vaktim olduğu zaman bol bol okumak istiyorum ama çok ilgi çekici konular. ama çok zormuş :44:

Maip: 4

1 Ocak – 31 Ocak 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar .......... - ...1....
  2. Maip - ..............-.......4......
  3. hande80 ..........- ...............
  4. emk87 ........... -.....................
  5. Punchshe .......... - ................
  6. Sarissa ............. - ................
  7. atlantis ............. - ................
  8. Sumak ….......... - ...............
  9. smeagol ............ - ........2.........
  10. gnydn64 ........... - .......1.........
  11. neyneyse .......... - ..........
  12. anten ................ - .................
  13. maibeyaz .......... - ................
  14. PrensesPeri ..... - ...............
  15. Tryamour .......... - ...............
  16. Eyylül ........... - ...........
  17. MKT ...... - .........
  18. baLHuzur ...... - .........
  19. deren1907 ...... - .........
  20. pamuksel ...... - .........
  21. Revolucion ...... - .........
  22. kusko ...... - ........
  23. gnltpl ...... - .....2...
  24. guvastanema ...... - ........
  25. neenone ...... - ........
  26. prensesin.uykusuyum ...... - ........
  27. kendra ...... - ........
  28. samanyolu ...... - ........
  29. orchidea ...... - ........
  30. Lachesis ...... - ........
  31. DyGLu ...... - ........
  32. frezya27 ...... - ........
  33. milena_ ...... - ....1....

06,34 de yazıssın Allahım maip hiç mi uyumazsın yemezsin içmessin senin gibi okuyanı da hiç görmemiştim maşallah diyeyim nazarım değmesin

Arkadaşlar ben de İstanbul Hatırası adlı kitabı bitirdim...Tek kelimeyle harikaydı,hem İstanbul un tarihi,hem cinayet...Ahmet Ümit in çok güzel bir anlatımı var....Oldukça kalın bir kitaptı ama her kelimesine değdi doğrusu...
SAMANYOLU 1

Sınavlarım var dua edin dedim kimse bir başarılar bile dilemedi.Kırıldım açıkçası, size bol okumalar. Beni listeden çıkarabilirsiniz

Sınavlarım var dua edin dedim kimse bir başarılar bile dilemedi.Kırıldım açıkçası, size bol okumalar. Beni listeden çıkarabilirsiniz

Prensesin hakkını yeme ,o sana başarı dilemiş neenone.Ben kendi adıma yorum yapmadım kusura bakma ama herkesin kendine göre meşguliyetleri var gözden kaçmış olabilir,bu kadar hassas olma ya..

Ona teşekkür ettiğimi düşünüyodum yazmamışım, teşekkür ediyorum tabi ki sağolsun

bende açıkçası kitap bile okuyamadığım şu bol sıkıntılı günlerimde mesajını okuyupta mesaj yazamadım..
alındıysan üzgünüm ama.. kendi boşanma mevzumu düşünürken başkasının mevzusuna pek konsantre olamıyorum..

puncshe üzüldüm senin adına umarım dogru karar verırsın ve gecmıse baktıgında hıc bır pısmanlıgın olmazz..

ne zamandır gelmıyorum topiğe ,

bu zaman kadar bir kıtap okudum o da ,

Dino Buzzati ' Tatar Çölü ,
Kitabı bitirip,kapattıktan bir kaç saniye sonra yüzüme balyoz yemiş gibi hissettim..Canım acıdı..

umarım doğru kararı veririm üzülmeyin artık ben bile üzülecek bir sebep bulamıyorum...

bu arada tatar çölü adlı kitabın methini bende duydum çok güzel diyorlar ilk fırsatta alıp okumaya çalışacağım...
iyi okumalar

Punsche ne diyorsun?:26:

Ona teşekkür ettiğimi düşünüyodum yazmamışım, teşekkür ediyorum tabi ki sağolsun

Canım ya gözden kaçırmışız,burada fazla bir sohbet yapamıyoruz ,kitapları yazıp çıkıyoruz.Sağolsun prenses hazırlıyor listemizi de...
Bu arada ben hem sana hem kendi oğluma başarılar diliyorum.Allah zihin açıklığı versin...

Ferrarisini Satan Bilge Robin Sahara
Gördüğüme Sevindim İclal Aydın
İlk kez iki kitabı beraber okudum.Ferrarisini Satan Bilge kişisel gelişim kitabıydı.İçindeki mesajlar güzeldi
Her günü son gününmüş gibi yaşa.
Geçmişin esiri olmayı bırak geleceğin mimarı ol
Hayır deme cesaretini göster gibi çok anlamlı mesajlar vardı...Yine de çok ağır bir kitaptı bence..
Gördüğüme sevindim ise günlük hayattan alıntıların yapıldığı deneme yazılarından oluşmuş...konularda süreklilik yok,kısa kısa deneme yazıları..Ben bu kitabı otobüsle gidip gelirken okudum,fena değildi....
Yarın kütüphaneden yeni kitaplar almam gerek...

SAMANYOLU 3

Canım belki düzelir aranız,sevginiz bitmemiş ki...Moralini yüksek tut.Aileler mi sorun oluyor,severek ayrılıyoruz deyince başka neden gelmedi aklıma...

başarılar diliyorum neenone allah zihin açklığı versin

muz maydonoz ve kahve

zihni açar ve uyanık tutar

öss sınavından önce annem muz ve maydonozu karıştırıp yediriyodu, faydası oldu herhalde istedigim yeri kazandıydım

sabırlar diliyorum Punchshe senin için en iyisi neyse o olsun

ayrıntıları durumu bilemediğim için sen nasıl mutlu olacaksan öyle olur inşallah

Punchshe hakkınızda hayırlısını diliyorum. Umarım ayrılmadan sorunları halledersiniz. Benim yaptığım şımarıklığa bakmayın siz, sınav zamanlarım çok stresli geçiyo biraz ilgi istiyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…