1 - Annem - Georges Bataille Arzularının önündeki duvarı yıkan insanların ahlaksızlık girdabında kayboluşları.
Dibin de dibi varsa işte orası. Aşırı müstehcenlik.
"Kötülüğün metafizikçisi" olarak bilinen bir yazarın, yeraltı edabiyatı etiketli kitabı
ilgimi çekti. Yorumlara da göz atınca okuma isteği duydum.
Lakin tahminlerimin çok ötesinde bir çirkef bataklığıydı.
2- AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu - Osman Ulagay Yakın siyasi tarihimize (2007) ait hafıza tazelemiş oldum.
Sürecin objektif değerlendirildiği izlenimini edindim. Öneririm.
3- Mavi Defter - Emmanuil Kazakeviç Lenin'in yaşamının kısa ama son derece hareketli bir kesitini anlatan belgesel bir roman.
Bir devrim Liderinin çalışmalarını, taktiklerini, dava yolunda yaşadığı zorlukları ilgiyle okudum.
4- Beyaz Kale - Orhan Pamuk Yazarın kalemiyle tanışmak için ilk kitaplarından birini tercih etmek yanlış bir seçimdi sanırım.
Pek ısınamadım sürüklendi elimde. Hikayeden daha çok hikayenin örülüş serüvenini ilgiyle okudum.
Son sayfalarda beslendiği kaynakları içtenlikle paylaşmış Orhan pamuk.
5- Deliduman - Emrah Serbes Başladığı temponun giderek düşmesi ve ilk sayfalardaki tempoyu yakalayamaması hüsran yarattı.
Hızlı başladı çabuk tükendi. Beğendiğimi söyleyemem.
6- Adamı Zorla Deli Ederler - Aziz Nesin Öykülerini kaleme aldığı günden günümüze yarım asırdan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen güncel siyasi ve
toplumsal sorunlara parmak basıyor olması ''Tarih tekerrürden ibarettir.'' sözünün kanıtı.
Unutulmaz kalem ustasını saygıyla anıyorum.
7- Cüppeli Adalet - İlhan Taşcı Bu ay ikinci kez aynı dönemin farklı boyutlarına ait hafıza tazelemiş oldum.
Kurumlar rövanş alma gayreti güderken ülke ve halk menfaatini düşünen var mı emin değilim.
kulitta . . 7