Kadınların Kitap Mekanı

Yazarın daha önce okuduğum kitabı ''AZ'' dı canım. ''DAHA'' yı da aldım ama okumak için bir süre beklemeyi düşünüyorum. Derinden etkiliyor gerçekten.

benim de kinyas ve kayranin ilk iki bolumunde karamsarliktan ic organlarimi yerlere carpa carpa aglayasim gelmisti.

kinyas ve kayra hevesle alıp daha kapağını açmadan içimi karamsarlık kapladığı için bir türlü başlayamadığım bir kitap
inşallah bir gün okuycam

1.Babilde ölüm İstanbul da aşk ______ İskender Pala
2. Açlık oyunları _________________Suzanne Collins
3. Ateşi Yakalamak_______________ Suzanne Collins
4. Alaycı Kuş ___________________Suzanne Collins
5. Allak Bullak __________________ Marine-Sabıne Rogar

6. Bana Allah Yeter ______________ Uğur Koşar

elfmet ______ 6

Aralık Ayı
1-Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır-Ahmet Şerif İzgören
2-Kırmızı Pazartesi-Gabriel Garcia Marguez-Kitap güzeldi ama biraz ağır geldi bana. İsimleri akılda tutmak zordu. Zaten 107 sayfalık bir kitaptı. İyikide kısaydı.
3-Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı-Dale Carnegie- Anlaşılır dili ve yaşanmış olaylardan verdiği örneklerle okunulası bir kişisel gelişim kitabı.

4-Siddharta-Hermann Hesse-Konusu ilgi çekici ve akıcı bir kitaptı. Buda felsefesini anlatıyor. Ben sevdim.
5-Fi-Akilah-Beklentilerimi karşılamadı. Okurken sıkıldım. Kitap ikinci kitabıda okunsun diye yarıda bırakılmış gibi.

TUNA80.....5

1.Harmattan-Gavin Weston
2.Hayatı SevmeHatalığı-Sibel K. Türker
3.Yedinci Gün-İhsan Oktay Anar
4.Rüzgarı Dizginleyen Çocuk-William Kamkwamba
5.Dublörün Dilemması-Murat Menteş
6.Siddhartha-Herman Hesse
7.Alper Kamu Cehennem Çiçeği-Alper Canıgüz
8.Son Ada-Zülfü Livaneli: Fazlasıyla 'Hayvan Çiftliği'ne benziyor olsa da beğendim.

Lavin-8

Fi yi bulamadigim icin ci yi aldim. Fi yi alinca hevesle baslayacaktim. O kadar cok ovuldu ki kitap, merak ettim. Akici degil mi, konu mu kotu sizce?

Fi yi bulamadigim icin ci yi aldim. Fi yi alinca hevesle baslayacaktim. O kadar cok ovuldu ki kitap, merak ettim. Akici degil mi, konu mu kotu sizce?
Sanırım DonukPudra okumuş ve tavsiye etmişti ilk 2 kitabı.
Seri ve birbirinin devamı niteliğinde olduğunu söylemişti.
Bence ilk kitabı edinerek onunla okumaya başlamalısın NancyFrancis.

4- Turgenyev - Ilk Ask

NancyFrancis : 4
Bu kitap hakkinda yorum yapmamistim ama yapmam gerektigini farkettim aslinda. Kitapta Turgenyev kendi ilk askini ve bu askin beklenmedik sonucunu anlatiyor. O sadakate, bagliliga ve her seye ragmen taptaze duran sevgisine ahh aaah dememek elde degil. Tertemiz, mis gibi bir dili var turgenyevin. Kitabi okumanizi tavsiye ederim.

Sherlock Holmes-Dörtlerin Esrarı
ellanazz-5

Ben de yeni kitabıma başladım ama belki bitiremeden doğuma giderim:) son 1 hafta içerisindeyim. Herkesin dualarını bekliyorum :) oğlumu kucağıma aldıktan sonra da okuma faaliyetlerime devam edebilirim umarım :))
Sağlıkla oğluna kavuştun, kucaklaştınız İnşallah.
Analı babalı, hayırlı, sağlıklı, bol rızıklı, şanslı bir birey olmasını dilerim.
Yoğun, yorgun günlerinin ardından aramıza dönmeni sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
Herşey gönlünüzce olsun pembelii.

Aralık -2014

1.Hayyam, Harold Lamb (Kitap aslında çok güzel fakat…. Fakatı var, kötü çeviri olmuş maalesef. Yine de Hasan Sabbah ve Hayyam için okumaya değer. Bence bunu doğru dürüst bir yayınevi yeniden çevirtmeli. İngilizcesini bulacağım en kısa zamanda.)

2.Kime Anlatsam Kederimi, Anton Çehov (Bu konuda yazmıştım.)

3.Uzak Dostlar, Anita Brookner (İlle de okunmalı diyemem fakat hem ödül alması hem İngiliz romancıları arasında önemsenmesinden dolayı çekmişti beni. Kendi başına yaşayan bir kadının bir aile dost olmasıyla başlayan bir kurguda insan akraba ilişkilerinin irdelenmesi.)

4.Şiirde Devrim, Özdemir İnce (Şiirde gerçeklik üzerine. Şiirsever olarak bazı eleştirileri okumak ilgimi çekti.)

5.Sevginin Eşsiz Kışı, İnci Aral (Tasvirleri gerçekten sürükleyici, kadın erkek ilişkilerine dair güzel saptamalar vardı. Okurken sıkılmayacağınız kitaplardan.)

6.İstabul’un Tramvayları Dan Dan, Selim İleri (Masal gibi bir İstanbul yolculuğu, beğenerek okudum.)

7.Ölü Ozanlar Derneği, N.H. Kleinbaum (3. kez okudum. Hala okumayan varsa acilen okumalısınız bence. Acilen.:) )

8.Fi, Akilah Azra Kohen ( Kitabın tek iyi bulduğum yanı akıcı olmasıydı yoksa galiba yarısında bırakırdım. Bana hiç hitap etmedi, beğenmedim. Mesaj kaygısı, aşırı karakterler, seksle okuru bağlama çabası, okurken hikayeyle bütünleşmemi engelledi beni irrite etti. Seri kitapların önce birincisini oku sonra ikinciyi alırsın kararıma çok memnun oldum.)

9.Şiirimiz Mor Külhanidir Abiler, Ece Ayhan

Zambaklı Padişah

Ne zaman elleri zambaklı padişah olursam
Sana uzun heceli bir kent vereceğim
Girilince kapıları yitecek ve boş!
Azizim, güzel atlar güzel şiirler gibidirler
Öldükten sonra da tersine yarışırlar, vesselam!

10. Birtakım İnsanlar, Sait Faik Abasıyanık (Yazarın kısa romanı. Kurgu çok zengin değil fakat bence yazarı takip edenlerin seveceği bir hikaye.)
11. Akıl ve Tutku, Jane Austen. ( Arada onlarca kitap okurken, sadece uyumadan önce okuyarak iki ayda bitirebildim yoksa kalın olmasına rağmen üç günde bitecek sürükleyici bir roman. Ben bu kadının dilini de duyguları anlatışını da insan psikolojisine dokunuşunu da seviyorum. Kızkardeşlerin aşka, hayata bakış açısının bin bir türlü farkını göreceksiniz. )

candan44- 11

Evet oğluşuma Pazartesi günü kavuştum sonunda :) çok güzel tarif edilemez bir duygu Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederiz. Ben de aranıza dönmeyi dört gözle bekliyorum oğlumla biraz birbirimize alıştıktan sonra :))

Allah analı babalı büyütsün, hayırlı zamnda bana da nasip etsin inşallah.

Gözünüz aydın pembelii. Allah birbirinize, tüm sevenlerine bağışlasın.
İsteyen her kadın tez zamanda muradına ersin İnşallah.

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah darısı başımıza

1- Kerim Usta'nın oğlu - Halide Edip Adıvar
2- Yüzyılın Aşkları - Can Dündar
3- Kinyas ve Kayra - Hakan Günday

4-Dostum Pierrot - Raymond Queneau (0kunmasa da olur.)

kulitta . . 4

mehmet uzun - diclenin yakarışı, kitabımı kendi kültürümden birşeyler bulduğum için beğendim..

asmunikal _ 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…