• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Evet oğluşuma Pazartesi günü kavuştum sonunda :) çok güzel tarif edilemez bir duygu Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederiz. Ben de aranıza dönmeyi dört gözle bekliyorum oğlumla biraz birbirimize alıştıktan sonra :))
Allah hayırlı ömürler versin.
Analı babalı büyüsün.

Kitap bildirimi yapmış ama vaktim kısıtlı olduğu için kitaplar hakkında bilgi verememiştim.

1. Bir maniniz yoksa annem size gelecek (Ayfer TUNÇ) : Ayfer hanımın okuduğum 2. kitabı ama bende çok hayal kırıklığı yarattı. Kitapta aşağı kesim, varoşlar gibi ayrımcı kelimeler kullanılmış. Ayrıca bir kurgu ya da öykü yok. Siyah önlük giyer saklambaç oynardık, saklambaç şöyle oynanır gibi anlatımlar var.

2.Yeni Hayat(Orhan PAMUK): Anlatımı ağır ve sıkıcı diğer Pamuk romanlarına benzemiyordu. Kurgu ve son da tatmin etmedi beni. Yine de bitirdim. Bu iki kitap oyalamasa daha çok okuyabilirdim.

3.Son Ada (Zülfü LİVANELİ): Kitap sosyal düzenin olmadığı bir ütopya gibi başlıyor, fakat adaya bir devlet başkanının taşınmasıyla distopyaya dönüşüyor. 1 günde bitirdim. Yer yer çok üzüldüm, anlatımını da beğendim. Yazar adada yaşayan başka yazarın ağzından anlatıyor. Uzun betimlemeler yok, hayal gücünüzü istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Şimdi de Parfümün dansı kitabına başladım. Pancarla başlayan hikaye şeytanla biter diye başlayan bir kitap. Şimdilik çok hoşlandım bitirince yine yazarım.

Son iki kitabı bana hediye eden @Sephoraa 'ya teşekkürlerimi sunarım.:KK52::KK74:

Fi yi bulamadigim icin ci yi aldim. Fi yi alinca hevesle baslayacaktim. O kadar cok ovuldu ki kitap, merak ettim. Akici degil mi, konu mu kotu sizce?

Aslında fena bi kitap değil. Ama çok övüldüğü için belkide beklentim fazlaydı. Fazla cinsellik, birkaç felsefik söz. Çok etkilenmedim doğrusu. Şu an ikinci kitabını okuyorum. Bana daha akıcı geldi bu kitabı.

1- Kerim Usta'nın oğlu - Halide Edip Adıvar
2- Yüzyılın Aşkları - Can Dündar
3- Kinyas ve Kayra - Hakan Günday
4- Dostum Pierrot - Raymond Queneau
5-Yazarlarımızdan Öyküler - Çok Yazarlı
Türk edebiyatının usta kalemlerini okumaktaki tembelliğim affedilecek gibi değil.
Büyük haz alarak okuduğum halde hak ettikleri değeri vermemiş olmaktan üzüntü duyuyorum.
Bundan böyle edineceğim kitaplar arasında Türk edebiyatı çınarlarına daha fazla yer vermeyi
ilke edineceğim İnşallah.

''Sunuş'' yazısını Doğan Hızlan’ın kaleme aldığı kitapta, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner’e ait toplam 15 öykü yer alıyor.

kulitta . . 5

*****Kasım ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Donuk_Pudra :nazar: :nazar: :KK9: :KK19: :KK9:

2.miz pembelii:nazar: :KK73::KK37::KK73:

3.müz _Lavin_ :nazar: :KK73::KK37:

1 aralık- 31 aralık 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Candan44 .....11.....
  2. _Lavin_ .........8.........
  3. elfmet .......6..........
  4. TUNA80 ........5..........
  5. kulitta ..........5.......
  6. ellanazz.....5......
  7. pembelii ......4......
  8. NancyFrancis.......4......
  9. Donuk_Pudra ...........3.....
  10. PrensesPeri .........3......
  11. Kırmızı Balık Kac......3.......
  12. hytdnze.........3.......
  13. _asmunikal_ ........2.......
  14. minevra1988 ....1.........
  15. kedi83 .......1......
  16. lorin62....................
  17. yazagelen..............
  18. benanlamadımki............
  19. Sevdalinka ...........
  20. TracyFlick.............
  21. msozcelk ..............
  22. Sonnenschein ...........
  23. SirriEyvan ...........
  24. DatluCan ................
  25. jooker...............
  26. sara_28 ............
  27. 3kelebek3 ............
  28. duygum_duygum .............
  29. LAydLiNe ................
  30. ftm55 .............
  31. loliss ...............
  32. cemre25 .............
  33. nuclear .....................
  34. hm22 ................
  35. DatluCadu .............
  36. GamzeLim ................
  37. argleton ................
  38. AskInihan .................
  39. lchentiq ................
  40. gizzem ................
  41. prenses_84 ..............
  42. mavisim51 .............
  43. Lisabella ...............
  44. Perim35 .................
  45. ozanays ..................
  46. candestin ................
  47. SabahKahvesi_ ................
  48. muntazar .............
  49. İlhanazz ................
  50. liymonatta ................
  51. tugcecan .............
  52. piolin ...............
  53. ehlimana ..............
  54. LadySubaru ...............
  55. pekmez_akilli ................
  56. mehtap51 ................
  57. diltesne ................
  58. kaizen ...............
  59. Gareng ...............
  60. Axelia ................
  61. kgokce ..............
  62. neenone ...................
  63. Lyre ................
  64. december90 ....................
  65. H_İ_S .................
  66. nilayu ................
  67. asuarslan ................
  68. meyra_ ................
  69. iwalgirl ................
  70. liymonatta ................
  71. huzur33 ................
  72. snemm__se ................
  73. flutist ................
  74. yagmuricenkiz........
  75. math27 ................
  76. sedefonur............
  77. tameryem................
  78. ifosenel...............

ARALIK
1- İSTANBUL FETİH VE FATİH / PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL
2- Oz Büyücüsü / Lyman Frank Baum

kedi83…..2

canım seni listeye 2 olarak almısım bir önceki sayfaya 1 demişsin.aralık sayın kaç?bilemedim :KK64:

kbakma canım dikkatsizlik olmuş.

1)mehmet uzun - diclenin yakarışı, kitabımı kendi kültürümden birşeyler bulduğum için beğendim..

2) şimşek hırsızı - iş yernde boş durmaktansa bu kitabı bulup okudum. çocuk bilim kurgu romanıymış.
çok beğenerek okumadım.

asmunikal _ 2

Aralık -2014

1.Hayyam, Harold Lamb (Kitap aslında çok güzel fakat…. Fakatı var, kötü çeviri olmuş maalesef. Yine de Hasan Sabbah ve Hayyam için okumaya değer. Bence bunu doğru dürüst bir yayınevi yeniden çevirtmeli. İngilizcesini bulacağım en kısa zamanda.)

2.Kime Anlatsam Kederimi, Anton Çehov (Bu konuda yazmıştım.)

3.Uzak Dostlar, Anita Brookner (İlle de okunmalı diyemem fakat hem ödül alması hem İngiliz romancıları arasında önemsenmesinden dolayı çekmişti beni. Kendi başına yaşayan bir kadının bir aile dost olmasıyla başlayan bir kurguda insan akraba ilişkilerinin irdelenmesi.)

4.Şiirde Devrim, Özdemir İnce (Şiirde gerçeklik üzerine. Şiirsever olarak bazı eleştirileri okumak ilgimi çekti.)

5.Sevginin Eşsiz Kışı, İnci Aral (Tasvirleri gerçekten sürükleyici, kadın erkek ilişkilerine dair güzel saptamalar vardı. Okurken sıkılmayacağınız kitaplardan.)

6.İstabul’un Tramvayları Dan Dan, Selim İleri (Masal gibi bir İstanbul yolculuğu, beğenerek okudum.)

7.Ölü Ozanlar Derneği, N.H. Kleinbaum (3. kez okudum. Hala okumayan varsa acilen okumalısınız bence. Acilen.:) )

8.Fi, Akilah Azra Kohen ( Akıcı fakat bana hiç hitap etmedi, beğenmedim. Mesaj kaygısı, aşırı karakterler, seksle okuru bağlama çabası, okurken hikayeyle bütünleşmemi engelledi beni irrite etti. Seri kitapların önce birincisini oku sonra ikinciyi alırsın kararıma çok memnun oldum.)

9.Şiirimiz Mor Külhanidir Abiler, Ece Ayhan

Zambaklı Padişah

Ne zaman elleri zambaklı padişah olursam
Sana uzun heceli bir kent vereceğim
Girilince kapıları yitecek ve boş!
Azizim, güzel atlar güzel şiirler gibidirler
Öldükten sonra da tersine yarışırlar, vesselam!
10. Birtakım İnsanlar, Sait Faik Abasıyanık (Yazarın kısa romanı. Kurgu çok zengin değil fakat bence yazarı takip edenlerin seveceği bir hikaye.)
11. Akıl ve Tutku, Jane Austen. ( Arada onlarca kitap okurken, sadece uyumadan önce okuyarak iki ayda bitirebildim yoksa kalın olmasına rağmen üç günde bitecek sürükleyici bir roman. Ben bu kadının dilini de duyguları anlatışını da insan psikolojisine dokunuşunu da seviyorum. Kızkardeşlerin aşka, hayata bakış açısının bin bir türlü farkını göreceksiniz. )
12. Tersi ve Yüzü, Albert Camus. ( Çok beklettim bu kitabı. Yazara hayrandım zaten iyice hayran oldum. Bu incecik kitabı okursanız anlarsınız. Hayat ve insanlar hakkındaki ilk dönem denemeleri diyebiliriz kısaca. Hiç beğenmezmiş basılmasın istemiş. Günümüz yazarları için heralde on kitaba serpiştirip on kitabı da best seller yapacak cümleler var. Herkesin çok seveceğini düşünüyorum.

Kitabın arkasında yazanları okumalısınız: "Brice Parain, sık sık, yazdıklarımın en iyisini bu küçük kitabın içerdiğini ileri sürer.Hayır, aldanıyor. Çünkü insan yirmi iki yaşında yazı yazmasını pek bilmez. Ama Parain'in söylemek istediğini anlıyorum. Bu acemice sayfalarda, sonradan yazdıklarımdakilerden daha çok gerçek aşk bulunduğunu söylemek istiyor. Haksız da değil. Bu sayfaların yazıldığı zamandan beri yaşlandım, çok şeyler görüp geçirdim. Sınırlarımı, hemen de bütün zayıflıklarımı tanıyarak kendi hakkımda bilgi edindim. Herkes gibi ben de düşlerim bazı bazı. Ama iki sakin melek onun eşiğinden hiçbir zaman geçirmediler beni; biri dostun yüzünü gösterir, öbürü düşmanın suratını. Evet, bütün bunları biliyorum; aşkın neye patladığını da öğrendim ya da aşağı yukarı. Ama yaşamın kendisi hakkında, hâlâ Tersi ve Yüzü'nde acemice söylenenlerden daha fazlasını bilmiyorum." ALBERT CAMUS

candan44- 12

1. Pinar Mermer -Yavas Ebeveynlik
  2. Sarah Jio _Mart Menekseleri
  3. Fırat Budacı- Kendimi Durduracak Değilim
  4. Ayn Rand- Hayatın Kaynağı : "Düşünen adamı yönetebilir misin? Biz düşünen adamlar istemiyoruz."
"Bir Roma İmparatoru,keşke insanlığın tek bir boynu olsaydı şıp diye kesebilseydim demiş. İnsanlar ona yüzyıllar boyunca gülüp durdular. Onun yapamadığını biz yaptık.İnsanlara birleşmeyi öğrettik.Böylece bir tek boyun oldu, o boyuna da bir tek tasma takmak mümkün oldu."

gibi beni saatler boyu düşündüren sözler.974 sayfayı irdelemek..
Sanırım bir süre sonra Atlas Vazgeçti serisini okumaya başlayacağım.

DonukPudra.......4

1.Babilde ölüm İstanbul da aşk ______ İskender Pala
2. Açlık oyunları _________________Suzanne Collins
3. Ateşi Yakalamak_______________ Suzanne Collins
4. Alaycı Kuş ___________________Suzanne Collins
5. Allak Bullak __________________ Marine-Sabıne Rogar

6. Bana Allah Yeter ______________ Uğur Koşar
7. Allah De Ötesini Bırak___________ Uğur Koşar

elfmet ____ 7

bütün kitap severlere mutlu yıllar diliyorum.
:KK54::KK54::KK54::KK54:

2015 yılı kitap okuma hedefim . 100 :KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:

1. Pinar Mermer -Yavas Ebeveynlik
  2. Sarah Jio _Mart Menekseleri
  3. Fırat Budacı- Kendimi Durduracak Değilim
  4. Ayn Rand- Hayatın Kaynağı : "Düşünen adamı yönetebilir misin? Biz düşünen adamlar istemiyoruz."
"Bir Roma İmparatoru,keşke insanlığın tek bir boynu olsaydı şıp diye kesebilseydim demiş. İnsanlar ona yüzyıllar boyunca gülüp durdular. Onun yapamadığını biz yaptık.İnsanlara birleşmeyi öğrettik.Böylece bir tek boyun oldu, o boyuna da bir tek tasma takmak mümkün oldu."

gibi beni saatler boyu düşündüren sözler.974 sayfayı irdelemek..
Sanırım bir süre sonra Atlas Vazgeçti serisini okumaya başlayacağım.

DonukPudra.......4

Aynı sırayla okumuştum, Atlas Vazgeçti serisinde de düşünecek çok şey var. Mutlaka okunmaya değer fakat, fakatı şöyle oldu; kapitalizme taraf olmasıyla felsefi düşüncelerimden beni kopartıp kurguyu takip ettiğim kitaplara dönüşmüşlerdi.
Bakalım siz nasıl bulacaksınız çok merak ettim şimdi. :KK54:

Aralık Ayı
1-Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır-Ahmet Şerif İzgören
2-Kırmızı Pazartesi-Gabriel Garcia Marguez-Kitap güzeldi ama biraz ağır geldi bana. İsimleri akılda tutmak zordu. Zaten 107 sayfalık bir kitaptı. İyikide kısaydı.
3-Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı-Dale Carnegie- Anlaşılır dili ve yaşanmış olaylardan verdiği örneklerle okunulası bir kişisel gelişim kitabı.
4-Siddharta-Hermann Hesse-Konusu ilgi çekici ve akıcı bir kitaptı. Buda felsefesini anlatıyor. Ben sevdim.
5-Fi-Akilah-Beklentilerimi karşılamadı. Okurken sıkıldım. Kitap ikinci kitabıda okunsun diye yarıda bırakılmış gibi.
6-Çi-Akilah

TUNA80.....6

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR
Sevdiklerinizce birlikte gönlünüzce nice yıllar diliyorum.
happy-new-year.gif

Son düzenleme:
Back