Ekim 2014
Bu ay ne yazık ki istediğim kadar çok okuyamadım
. 1.Şarap Kadın, Ulviye Alpay ( Kitabın içine girmem biraz zaman aldı fakat aşkın ve törelerin güzel işlendiği bir kitaptı.)
2.İyi Geceler Tatlı Prens, Pierre Charras ( Bence geç gelen bir baba oğul anlaşması, birbirlerini tanımaları üzerine. Zevkle okudum.)
3.Sığıntılar, Slavomir Mirozeh (Bir insanın dönüşümünü gerçekle düş sorgulamasıyla sunan bir kitap. Kitabı bitirdiğimde kendime emin olduğumuz kimliklerimiz ne kadar doğru diye sordum.)
4.Kurtlarla Koşan Kadınlar, Clarissa P. Estes ( Bir arkadaşım tavsiye etmişti. Bana pahalı gelen kitapları bazen böyle geç alıyorum. Geciktiğime pişman oldum. Kitapla ilgili sadece şunu söyleyeceğim, çok ilginç hikayeler barındıran ve bence her kadının okuması gereken bir kitap.)
5.Havuz Başı, Sait Faik Abasıyanık ( Her hikayesi gibi bu da okunmalı. Eğer Sait Faik okumadıysanız ve beste seller okuyorsanız vakit kaybetmeyin diyorum.)
6.Kuyucaklı Yusuf, Sabahattin Ali ( Hep bir arkadaşımda başladığım yarım kalan kendime diye alıp hediye ettiğim kısaca şöyle baştan sona buluşamadığım bir kitaptı. Sevgili PrensesPeri’nin hediye etmesiyle derdim halloldu. :) Tekrar tekrar teşekkür ederim sana PrensesPeri, çok incesin.
Sabahattin Ali bence muhteşem bir yazar. Hemen alın ve Yusuf’un hikayesini okuyun diyorum. :)
7.Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar 50 Yıldan 100 Şiir, Ataol Behramoğlu ( Şiiri seven herkesin evinde bulunması gereken bir kitap. Yorgun bir günün ardından gelen dizeler gerçekten dinlendiriyor. )
SABİHA Bana bir sigara verin annem öldü
Bu sabah öldü beşe doğru sanırım
Allah allah ne var şaşıracak canım
Annem öldü diyorum hepsi bu
Yüzüme bakmayın öyle gülesim geliyor
Bir ayna olsa da aptallığınızı görseniz
Hani dokunsam siz de güleceksiniz
Boş verin kurallara murallara yahu
Şu son yıl keman bile çalmadı
Yüzünde çizgiler çoğaldıkça öfkelendi
Sanki suçlu oymuş gibi babama yüklendi
Beni kimse anlayamaz deyip durdu