• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Ekim Ayı
1-Kabuk Adam-Aslı Erdoğan
2-Beyaz Gardenya-Belinda Alexandra-Kitabın konusu güzeldi ama çok ayrıntı vardı. Okurken sıkıldım.
3-Konuş Benimle Angel-Evelyn Valarino-Kitap kanser hastası bir çocuğun varlık arayışını anlatan hüzünlü bir kitap. Tavsiye ederim. Ben çok duygulandım.

TUNA80...........3

Selam arkadaşlar,
Bu ay okuduğum kitaplar
1 - Bir Psikiyatristin Gizli Defteri- Gary Small
Kitapla ilgili görüşüm: Psikiyatriye ilgi duyanların ilgisini çekebilecek bir kitap, çok fazla tıbbi terim kullanılmış. Ben sevdim.
2- Peter Pan Ölmeli-John Verdon
Kitapla ilgili görüşüm: Yazarın, Aklından Bir Sayı Tut ve Şeytanı Uyandırma isimli kitaplarınıda okudum, en iyisi Aklından Bir Sayı Tut'tu bana göre ama bu kitapta çok başarılı. Diğer kitabı 'Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı da mutlaka alacağım. Ana karakter Dave Gurney'i John Verdon'un kurgusunu , dilini, anlatımını çok severim. 10 kitaap daha yazsa alır okurum muhakkak.
3- Ruh ve Yürek — Maeve Binchy
Kitapla ilgili görüşüm: Diger kitaplarında olduğu gibi, dili , kurgusu, anlatımı samimi , sıcak geldi bana. 1 karakter üzerinden başlayıp, fazlaca karakterle tanıştırdı bu kitap beni. Güzeldi.
4- Fi- Akillah
Kitapla ilgili görüşüm : Anlatımı kurgusu güzeldi. Devamı olan Çi'yi alınacaklar listeme ekledim, ilk fırsatta okuyacağım.
Bu dördünü bitirdim, muhtemelen 1 tane daha okurum bu ay, belki iki tane. Umarım fikir verebilmişimdir okuduğum kitaplar hakkında.
Sevgiler.
ellanazz 4

Kabuk adamı beğendim ben. Değişik bir konusu var. Okurken etkisi altına alıyo. Okumanı tavsiye ederim canım.

Merhaba hatunlar..
Eski ritmini yakalamaya çalışan kitap kurdu olarak bendeniz, Elimdeki John Verdon- Şeytanı uyandırma kitabını bitirmek üzereyim.. Diğer kitaplarındaki heyecanlı ritmi yakalayamamış olmasına rağmen, okunabilitesi devam eden bir kitap..
Hepinize yeni kitaplar ve yeni maceralar dilerim :)

1. Kötü Karma-David Safier
2. Aylak Adam-Yusuf Atılgan
3.Yalancının Günlüğü-Patry Francis
4.Sessiz Oda-Lori Schiller
5.İletişim Çatışmaları ve Empati- Üstün Dökmen
6.Osman Hilmi Efendi'nin Laneti-Osman Aysu:
7. Kalbin Direnişi-Kemal Sayar

Lavin-7

kulitta hemen tanışın hemen. ben önce suskunları okumuştum sonra da efrasiyab'ın hikayelerini sonra da puslu kıtalar atlasını.
yedinci günü okumadım çünkü yazara hasta olan bir arkadaşım onu beğenmedi onun zevkine güvenirim ama onun dışında saydıklarım çok güzel. suskunlar beni ayrı bir etkiledi. dili çok usta kullanan çok değişik tarz bir yazar. bence son dönemin gerçekten değerli kalemlerinden. tek sorun bazı kelimelerin anlamına bakman gerekecek. :)
tamam sustum bu kadar heyecan yeter. :KK69:

Bende sürmenaj başlamış. Donuk Pudra'nın okuduğu bir kitabın adı aklımda kalmış sandım fakat kalmamış onu aramak için son sayfalara bakarken kendi mesajımı gördüm. :110:Candan sen Yedinci Günü okudun tamam bir Puslu Kıtalar Atlası veya Suskunlar kadar beğenmedin ama derken farkettim Yedinci Günle Efrasiyab'ın Hikayelerini yanlış yere yazmışım. Yani arkadaşım okuma dediği için okumadığım kitap Efrasiyab'ın Hikayeleri. Aslında o da kötü demedi bazı yerlerde çok basit buldum demişti. Yanlış yönlendirmiş olmayayım. Yedinci Gün biraz sıkıcı gelebilir fakat ben bırakmadım sonuçta, demek okunabilir. :KK49:
Yine de benim İhsan Oktay Anar denince favorilerim Puslu Kıtalar Atlası, Amat ve Suskunlar.

Bu arada Donuk Pudra senin yorumladığın hangi kitap ilgimi çekmişti hala bulamadım ve kitap ısmarlayacağım onu da sepete atacaktım. Bulamıyorum. Of ben çok yorgunum. :KK17:

Şöyle herkesin okuduğu kitapları hemen buluvereceğimiz bir yer olsa. buna şimdi çok ihtiyaç duydum. :KK69:
Vikitap com. da üyeliği olan arkadaşların kitaplıklarını, okuduğu kitapları takip edebiliyoruz canım.
Sanırım sen ve Donuk Pudra'nın oraya üyeliği yok. Kişisel arşivlerimizi oluşturabildiğimiz tavsiye edeceğim bir site.
Orada kullanıcı adım ''kujata'' :KK36:

Vikitap com. da üyeliği olan arkadaşların kitaplıklarını, okuduğu kitapları takip edebiliyoruz canım.
Sanırım sen ve Donuk Pudra'nın oraya üyeliği yok. Kişisel arşivlerimizi oluşturabildiğimiz tavsiye edeceğim bir site.

Bunu duymuştum ama bir çok siteye üye olarak aktif olma şansım yok Kujata:KK52: acaba üye olmadan takip olasılığı var mı? o_O

Bunu duymuştum ama bir çok siteye üye olarak aktif olma şansım yok Kujata:KK52: acaba üye olmadan takip olasılığı var mı? o_O
Üye olmadan takip olasılığı var candancım ama hesap oluşturmanı tavsiye ederim.
Kitapla ilgili kişisel arşiv oluşturmanın rahatlığını hissediyorum.
Zaman zaman kitaplığımdaki varlığını unutarak ikilediğim kitaplar olabiliyordu mesela.
Şimdilerde sepete ekleyeceğim kitabı önce vikitap arşivimde aratarak tereddütsüz sipariş verebiliyorum.
Seçimlerimde üye yorumlarını da dikkate alabiliyorum. Üyelerle diyalog halinde olmadığımız için
fazlaca zaman ayırmamız gerekmiyor. :KK37:

Üye olmadan takip olasılığı var candancım ama hesap oluşturmanı tavsiye ederim.
Kitapla ilgili kişisel arşiv oluşturmanın rahatlığını hissediyorum.
Zaman zaman kitaplığımdaki varlığını unutarak ikilediğim kitaplar olabiliyordu mesela.
Şimdilerde sepete ekleyeceğim kitabı önce vikitap arşivimde aratarak tereddütsüz sipariş verebiliyorum.
Seçimlerimde üye yorumlarını da dikkate alabiliyorum. Üyelerle diyalog halinde olmadığımız için
fazlaca zaman ayırmamız gerekmiyor. :KK37:

Mantıklı görünüyor. Birara bu işi halledeyim. Teşekkür ederim. :)

Orada kullanıcı adım ''kujata'' :KK36:[.

Benim de uyeligim var...
Cok faydali bir site .
Benim nickim MaskeliBalo :KK49:

1- Sessiz Oda - Lori Schiller
2- Suskunlar - İhsan Oktay Anar
3- Muhafazakar Burjuva - Sınıf Atlamış Dindarların Yaşam Tarzları / Sevda Türküsev

4- Aylak Adam - Yusuf Atılgan
PrensesPerimin yıldönümü derece hediyesi olarak mükemmel bir seçim olmuş gerçekten.
Bir kez de bu nitelikli kitabı okumama vesile olduğu için kendisine çok teşekkür ederim.
Bilinçaltının hayattaki rolünü ve insanın kendisiyle kurduğu ilişkiyi çok iyi yansıtmış.
Okunacaklar listesinde yerini almayı hak eden bir eser.

kulitta. . 4

1. Ahmet Altan -İsyan Günlerinde Aşk
  2. Milan Kundera - Gülüşün ve Unutuşun Kitabı
  3. Serkan Koktay -Salçalı Ekmek
  4. Sait Faik Abasıyanık- Alemdağ'da Var Bir Yılan
  5. Turgut Özakman -Korkma İnsancık Korkma
  6. Yusuf Atılgan -Anayurt Oteli
  7. Orhan Kemal -Baba Ocağı (Avare Yıllar)
  8. Mahir Ünsal Eriş -Bangır Bnagır Ferdi Çalıyor Evde : Geçmişin tüm sıcaklığını ve insan ilişkilerini insan teee içinde hissediyor. Nostalji gibiydi.
  9. Sait Faik Abasıyanık- Havada Bulut : Müptelası oldum yazarın.
DonukPudra.............9

1. Kötü Karma-David Safier
2. Aylak Adam-Yusuf Atılgan
3.Yalancının Günlüğü-Patry Francis
4.Sessiz Oda-Lori Schiller
5.İletişim Çatışmaları ve Empati- Üstün Dökmen
6.Osman Hilmi Efendi'nin Laneti-Osman Aysu:
7. Kalbin Direnişi-Kemal Sayar
8.Kırmızı Papağan- Jose Mauro De Vasconcelos

Lavin-8

Back