• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

1.Bakire-Nancy Pickard
2.Yabancı-Albert Camus
3.Üç Kader Tanrıçası- Nora Roberts

Lavin-3

Uzun zamandır buraya maalesef uğrayamadım. Hem iş, hem de ev çok yoğundu. Sağlık problemlerim de eklenince istediğim gibi okuyamadım.

Özellikle her ay bunu söyleyip duruyorum, önümüzdeki ay daha iyi olacağım diyorum ama hep olmuyor. Ben böyle biri değildim, ne oldu bilmiyorum, eski tempomu bir türlü tutturamıyorum. Umarım toparlanırım.
Bunca yoğunluk arasında peformansın gayet yerinde Lavincim. :nazar: Daha ne olsun Maşaallah. :nazar:
Sağlık sorunun kalmamıştır inşallah çok geçmiş olsun. :KK15:

Selamlar herkese iyi akşamlar..
Bugün bir kitabımı daha bitirmiş bulunuyorum.
Demet Altınyeleklioğlu-Moskof Cariye Hürrem. 800 sayfa olduğu için biraz uzun sürdü ama bitti çok şükür.
Yeni kitabıma başlayabilirim artık :KK54::KK31:

pembelii:6

1- Türkiye Nasıl Kuşatıldı - Merdan Yanardağ
2- Sen Olsaydın Yapmazdın, Biliyorum - Kürşat Başar
3- Lüks - Jessica Ruston
4- Satılık - Patricia Mc Cormick
5- Piyano - Jane Campion/Kate Pullinger
6- İhtiyarlara Yer Yok - Cormac Mccarthy
7- Muhafazakar Çapkınlar - Sevda Türküsev

8- Sevgili Mathilda, İnsanın Yürümesini Dört Gözle Bekliyorum - Susanna Tamaro

(Hayatımız tercihimiz sandığımız yolun, aslında proje akıntılarda sürüklenmek olduğu gerçeği yüzümüze tokat gibi vurulmuş. Benden tam puan alan mektup-günce. En kısa zamanda okuma planınıza almanızı öneririm.)

kulitta . . 8

kulitta abla merhaba... bu sevgili mathilda adli romanla ilgili bir sorum olacakti. susanna tamaronun yureginin goturdugu yere git adli romanini okumustum. o da mektup-gunce turunde bir romandi. acaba o romanla bir baglantisi var mi bu kitabin?

kulitta abla merhaba... bu sevgili mathilda adli romanla ilgili bir sorum olacakti. susanna tamaronun yureginin goturdugu yere git adli romanini okumustum. o da mektup-gunce turunde bir romandi. acaba o romanla bir baglantisi var mi bu kitabin?
Merhaba canım.
Yureginin Goturdugu Yere Git kitabını yıllar önce okumuştum ayrıntılı anımsayamıyorum ama sanırım onun ana fikri ahlaki değerlerin değişimi idi. (Tekrar okuyacağım) Sevgili Mathilda ise küresel, doğal değerlerin değişimine dikkat çekiyor. Bağlantısı yok bağımsız bir eser. Beklentinizi yükseltmekmek için hislerimi yansıtmamaya özen gösteriyorum. :KK66:

merhaba hoşgeldin :KK68::KK68:
kelebek arkadaşım yardımcı olmus sağolsun :KK36::KK36:
ayın kaçında yazacagım soruna cevap vereyim.kitabı bitirir bitirmez yazıyorsun.hem kitapla ilgili hislerin tazecik oluyor yorumun daha güçlü oluyor hemde unutmadan yazmıs oluyorsun :KK73:
ben listeye adını alacagım senin sen bitirdikçe yazarsın sonra yıllık listemiz oluyor.o listede haftaya yayınlanacak :KK37:

Canım beni listeye alacağını söylemiştin, aldın mı bilmiyorum ama rumuzum değişti, önceden funda08 idi. Listeye aldıysan gerekli değişikliği yaparsın. :KK39: Bir de beni ekimden itibaren listeye alsan olur mu? Sırf 3-5 gün için koca bir yılda hiç kitap okumamış gibi görünmek istemiyorum da... :KK23: Ekimden başlasam, bir önceki yılın listesine hiç girmesem, nasıl olur?

----------

Bir de kızlar ben internetten kitap satışı yapan siteler için söylemedim korsan olayını... d&r'ın kendi mağazasında defalarca korsan gördüğüm için sadece d&r için düşüncelerimi söyledim. Yoksa benim de var internetten almışlığım. :)

Bunca yoğunluk arasında peformansın gayet yerinde Lavincim. :nazar: Daha ne olsun Maşaallah. :nazar:
Sağlık sorunun kalmamıştır inşallah çok geçmiş olsun. :KK15:

Valla canım, istekle alakalı aslında. Çok daha yoğun tempolarda verimli kitap okuyabilen biriydim. Yani yemek pişirirken, banka sırasında beklerken her fırsatta kitap okurdum.

Bir ara garip bir hastalık oldu bende, geceleri ateş, gündüzleri kas ağrısı şeklinde. Enfeksiyondan falan şüphelendiler, şükür bir şey çıkmadı ama bir hafta- 10 gün tedavi oldum. Zaten öncesinde baş ağrısı atağım vardı, hala ara ara gün içinde zorluyor.
Şükür iyiyim şimdi.

Merhaba canım.
Yureginin Goturdugu Yere Git kitabını yıllar önce okumuştum ayrıntılı anımsayamıyorum ama sanırım onun ana fikri ahlaki değerlerin değişimi idi. (Tekrar okuyacağım) Sevgili Mathilda ise küresel, doğal değerlerin değişimine dikkat çekiyor. Bağlantısı yok bağımsız bir eser. Beklentinizi yükseltmekmek için hislerimi yansıtmamaya özen gösteriyorum. :KK66:
anladim, cok tesekkur ederimmm :)

Hepinize merhaba,
Bende kitap okumayı çok severim. Küçük bir kızım var fırsat buldukça okuyorum. En son John Verdon-Peter Pan Ölmeli'yi okudum. Bugün Maeve Binchy - Ruh ve Yürek'e başladım. Burada kitaplar hakkında sohbet ediliyor sanıyorum. Bu sebeple aranızda olmak isterim.
Sevgilerimle.

Hepinize merhaba,
Bende kitap okumayı çok severim. Küçük bir kızım var fırsat buldukça okuyorum. En son John Verdon-Peter Pan Ölmeli'yi okudum. Bugün Maeve Binchy - Ruh ve Yürek'e başladım. Burada kitaplar hakkında sohbet ediliyor sanıyorum. Bu sebeple aranızda olmak isterim.
Sevgilerimle.
Merhaba msozcelk,
Burada aylık okuma performanslarımız değerlendiriliyor.
Katılımcılar bir ay içinde okuyup bitirdiği kitapları, dilerlerse yorumlarını da ekleyerek yazıyor.
Bitirdiğimiz her kitabı tek tek yazabildiğimiz gibi ay sonunda toplu olarak da yazabiliyoruz.
Örneğin bir kitap bitirdin ve kitap adı, yazarı ve yorumunu yazdıktan sonra
mesajının alt kısmına msozcelk . 1 yazıyorsun. Ay'ın son günü akşamına kadar okuyup
bitirdiklerini bu sayının üzerine ekleyerek devam ediyorsun.
Ay tamamlandığında konu sahibi arkadaşımız final listesini hazırlayarak topiğimizin aylık okuma
durumunu sergiliyor. Yeni ay başından itibaren okuyup bitirdiklerimizi tekrar 1 den başlayarak
yazmaya devam ediyoruz.
Ayrıca Topiğimizin yıl dönümünde de büyük final listesi ile bir yıllık okuma durumumuzu değerlendirmiş oluyoruz.
Okumayı seviyor, vakit ayırabiliyorsan listede olmaktan keyif alacağını umuyorum.
Gönlünce okuyabileceğin günler diliyorum. Eki Görüntüle 1078272 :KK16:
Eki Görüntüle 1078898

Bu ay içinde okuyup bitirdiğin kitapları yazman, mesajının alt kısmına da nickinle birlikte sayısını belirtirmen yeterli canım.
Kendimizi kasmadan, keyifle okuyabildiğimiz kadarıyla sıralamaya dahil olabildiğimiz gibi sadece konuyu takip ederek
okuma enerjimizi sıcak tutuyoruz.

Merhaba ellanazz, hoşgeldin.
Yukarıdaki alıntılarda msozcelk arkadaşımıza topik sistemimizi açıklamaya çalışmıştım.
Bu sistem dahilinde aramıza katılman:KK68:dan kıvanç duyarız.
Anlaşılmayan noktalar olursa yardımcı olmaya hazırız.
Keyifli okumalar dilerim.

Merhaba ellanazz, hoşgeldin.
Yukarıdaki alıntılarda msozcelk arkadaşımıza topik sistemimizi açıklamaya çalışmıştım.
Bu sistem dahilinde aramıza katılman:KK68:dan kıvanç duyarız.
Anlaşılmayan noktalar olursa yardımcı olmaya hazırız.
Keyifli okumalar dilerim.
Çok teşekkür ederim.Hoşbuldum. Şu an ayda 3 ile 5 arası kitap okuyabiliyorum. Kızım hastalanmaz uslu bir hanım olur uyku saatinde uyursa bu sayı çoğalıyor .Rutine oturtabilmiş halim bu. Seve seve olurum burada. Kendi rutinimde katılımımı kitap yorumlarımı da bırakırım her kitap sonrası. Çok sevindim bu topiği bulduğuma bir o kadarda üzüldüm daha önce keşfedememiş olmama.
Tekrar teşekkürler.
Sevgiler.

merhaba ...
bugün MUCİZELER DÜKKANINA DÖNÜŞ kitabını bitirdim . Debbie Macomber in bu ay elimde olan 4 kitabını bitirmiş oldum bu yazarın. kitaplar birbirleriyle bağlantılı ve çok keyifli hayat hikayelerinden ibaret, nasıl bittiğini anlamıyorsunuz su gibi akıp gitti :) şimdi elimde Moskof Cariye Hürrem var onu ekimde bitireceğim. bu ay itibari ile ;

elfmet_____ 5

merhaba ...
bugün MUCİZELER DÜKKANINA DÖNÜŞ kitabını bitirdim . Debbie Macomber in bu ay elimde olan 4 kitabını bitirmiş oldum bu yazarın. kitaplar birbirleriyle bağlantılı ve çok keyifli hayat hikayelerinden ibaret, nasıl bittiğini anlamıyorsunuz su gibi akıp gitti :) şimdi elimde Moskof Cariye Hürrem var onu ekimde bitireceğim. bu ay itibari ile ;

elfmet_____ 5
Merhaba Debbie Macomber'in Cedar Cove serisinide tavsiye ederim, tabi okumadıysanız.
Keyifli okumalar :-)

Eylül Ayı
1-Eczacının Kızı-Charlotte Betts
2-Bab-ı Esrar-Ahmet Ümit
3-Baba ve Piç-Elif Şafak
4-Aşkı Sükun-Nuriye Çeleğen
5-Diriliş-Tolstoy

6-Çavdar Tarlasında Çocuklar-J.D.Salinger-Kitap beni etkiledi. Tavsiye ederim.
Tuna80......5

Merhaba.. Evet bu ayın son gününde ayın son kitabını okumuş ve bitirmiş bulunuyorum.
Canan Tan-Hasret. Gerçekten güzel, etkileyici bir kitaptı. Mübadeleyi anlattığı için ve gerçek yaşamın anlatıldığı bir roman olduğu için etkiledi beni. Bununla birlikte bu ayki 7. kitabım bitmiş oluyor. Bakalım önümüzdeki ay nasıl geçecek okuma bakımından:kk77:

pembelii: 7

1.Shantaram, Gregory David Roberts ( Hayata dair, düşündüren hissettiren ve sürükleyen bir kitap. Ayrıca Hindistan'da yaşamış kadar olmak istiyorsanız hemen okuyun. :)))))
2.Şeytanın Saati, Fernando Pessoa ( Okurken sıkılır mısınız bilmem, benim üçüncü okuyuşum. Her okuduğunuzda ruh halinize, hayat deneyiminize göre farklı gelen kitaplardan.)
3.Perili Ev, Charles Dickens ( Evet çocuk kitapları da okuyorum:)
4.Buda Aşık Olsaydı, Charlotte Kasl. ( Kısaca param boşa gitti diyeceğim. Bir daha indirimden kitap almayacağım.)
5.Mavi Defter , Emmanuil Kazakeviç (Minik bir siyasi roman.)
6.Dört Anlaşma, Don Miguel Ruiz ( Bir kişisel gelişim kitabı gibi düşünülebilir fakat zırva değil. Ben yaşama bakış gibi okudum ve beğendim.)
7.Şeytan ve Şair ( İndirimden gelen ve iyi çıkanlardan, indirimden bir daha almayacağım sözümü burda geri alıyorum. :) Akıcılık bir tarafa, yazılanlar doğru geliyor insana. Bir efsane daha yok oluyor. Edebiyatla ilgilenen ve tempo arayanlara.)
8.Gül Mevsimidir, Firüzan ( Bir aşk hikayesi. Geçtiği zamandan dolayı elbet hüzün olmazsa olmaz türünde.)
9.Trenin Tam Saatiydi, Heinrich Böll (Savaş ölüm aşk üçlemesinde bir Alman askerle ilgili kısacık bir roman.)
10.Yeryüzü Ayetleri, Furuğ Ferruhzad.
“gece, rengi solmuş pencerelerde
durmaksızın birikip taşan
kuşkulu bir hayaldi
ve yollar, sonlarını
karanlığa bıraktı”
Şair için şöyle bir tanıtım var:

"İçerik açısından Furuğ, İran ve dünyadaki ererkilliğe karşıtlığın doğrudan anlatımıdır. İran`da tamamen biriciktir, dünyada ise kadın biriciklerin arasında."
- Rıza Berahani

11. Kalp Ağrısı, Halide Edip Adıvar ( Çok hüzünlü, okurken insanın cidden kalbini ağrıtıyor. H.Edip'in kalemini ben zaten çok severim. Dönem edebiyatı açısından önemli bir eser, okunmalı. Hikâyeden mi eski bir kitap olduğundan yaprakların sarı olmasından mı havadan mı bilmiyorum, migrenim tuttu. En çok iki günde bitirmem gerekirken beş altı günümü aldı. Bu ay için planladığım en az 14 kitap hedefime ulaşamadım. :( )

candan44- 11

Merhaba Debbie Macomber'in Cedar Cove serisinide tavsiye ederim, tabi okumadıysanız.
Keyifli okumalar :-)
okumadım canım, sıradaki kitaplarım var çok almış almış koymuşum kenara onları bitirmek istiyorum. kitaplığımda okunmayan kitap kalmasın istiyorum ama burada çok ilgimi çeken bir kitap olursa yada kitapçılarda gördüğüm tabikisi alırım :)

Kulitta aklıma geliyor bazen şimdi sorayım. bazı kitaplar var örneğin şiir kitapları ben onları bir oturuşta veya ara vermeden okuyamıyorum. yani bir kitaba başlamışsak ve okuması iki ay sürmüşse onu listeye nasıl koyacağız?

selam kızlar..

eylül ayı

1-dörtlüler
2-ortadoğu
.....

sarah jio yağmur sonrasını okuyorum pek kitabım yok. aparatif kitabım :KK53:

Kulitta aklıma geliyor bazen şimdi sorayım. bazı kitaplar var örneğin şiir kitapları ben onları bir oturuşta veya ara vermeden okuyamıyorum. yani bir kitaba başlamışsak ve okuması iki ay sürmüşse onu listeye nasıl koyacağız?
Bir kaç aydır elimde sürüklenen 3 kitabım var canım. Mesnevi'yi de sayarsam 4 kitap.:KK17:
Arada onlarca kitap bitirdiğim halde bunların ne zaman biteceği meçhul. :KK76:
Geç de olsa bitireceğim inşallah ve bitirdiğim tarihte buraya yazacağım. Smiley10-1.gif
Kitaplar başlama ve elimizde bulunduğu tarihlerle değil, tamamlandığı tarihle topiğimizde yer alıyor. :KK15:

Back