• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Merhabalar bayanlar. Ben çok uzun zamandır gelemiyorum o kadar bölük pörçük uğradım ki buraya 55.sırada adımı gördüm ve büyük bir utançla devam etmek istediğimi anladım kaldığım yerden :oops: Hamilelik dönemi koşturmacalar vs derken kk'da en sevdiğim sayfalardan biri olan bu sayfayı çok ihmal ettim ama bu ay katılacağım. çünkü 5 kitap bitirdim bu ay çok mutluyum :KK73: umarım devamı gelir. Okuduğum kitaplar şöyle:
Kristin Hannah-Uzak Kıyılar
Kristin Hannah-Kış Bahçesi
Sinan Akyüz-Piruze ve Oğulları
jan-philipp sendker-Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler
jan-philipp sendker-Kalp Yalnızca İçeriden Açılan Bir Kapıdır

Böylece listeye bu ay şimdilik bu kitaplarla birlikte adımı ekleyeceğim tekrar yaşasın ve herkese iyi okumalar :KK37:

pembelii:5

Merhabalar bayanlar. Ben çok uzun zamandır gelemiyorum o kadar bölük pörçük uğradım ki buraya 55.sırada adımı gördüm ve büyük bir utançla devam etmek istediğimi anladım kaldığım yerden :oops: Hamilelik dönemi koşturmacalar vs derken kk'da en sevdiğim sayfalardan biri olan bu sayfayı çok ihmal ettim ama bu ay katılacağım. çünkü 5 kitap bitirdim bu ay çok mutluyum :KK73: umarım devamı gelir. Okuduğum kitaplar şöyle:

Böylece listeye bu ay şimdilik bu kitaplarla birlikte adımı ekleyeceğim tekrar yaşasın ve herkese iyi okumalar :KK37:

Hoş geldin pembeli.
Yeniden aramızda olman çok sevindirici.
Keyifli okumalar dilerim. :KK15:

1.Shantaram, Gregory David Roberts ( Hayata dair, düşündüren hissettiren ve sürükleyen bir kitap. Ayrıca Hindistan'da yaşamış kadar olmak istiyorsanız hemen okuyun. :)))))
2.Şeytanın Saati, Fernando Pessoa ( Okurken sıkılır mısınız bilmem, benim üçüncü okuyuşum. Her okuduğunuzda ruh halinize, hayat deneyiminize göre farklı gelen kitaplardan.)
3.Perili Ev, Charles Dickens ( Evet çocuk kitapları da okuyorum:)
4.Buda Aşık Olsaydı, Charlotte Kasl. ( Kısaca param boşa gitti diyeceğim. Bir daha indirimden kitap almayacağım.)
5.Mavi Defter , Emmanuil Kazakeviç (Minik bir siyasi roman.)
6.Dört Anlaşma, Don Miguel Ruiz ( Bir kişisel gelişim kitabı gibi düşünülebilir fakat zırva değil. Ben yaşama bakış gibi okudum ve beğendim.)
7.Şeytan ve Şair ( İndirimden gelen ve iyi çıkanlardan, indirimden bir daha almayacağım sözümü burda geri alıyorum. :) Akıcılık bir tarafa, yazılanlar doğru geliyor insana. Bir efsane daha yok oluyor. Edebiyatla ilgilenen ve tempo arayanlara.)
8.Gül Mevsimidir, Firüzan ( Bir aşk hikayesi. Geçtiği zamandan dolayı elbet hüzün olmazsa olmaz türünde.)
9.Trenin Tam Saatiydi, Heinrich Böll (Savaş ölüm aşk üçlemesinde bir Alman askerle ilgili kısacık bir roman.)
10.Yeryüzü Ayetleri, Furuğ Ferruhzad.
“gece, rengi solmuş pencerelerde
durmaksızın birikip taşan
kuşkulu bir hayaldi
ve yollar, sonlarını
karanlığa bıraktı”
Şair için şöyle bir tanıtım var:

"İçerik açısından Furuğ, İran ve dünyadaki ererkilliğe karşıtlığın doğrudan anlatımıdır. İran`da tamamen biriciktir, dünyada ise kadın biriciklerin arasında."
- Rıza Berahani

candan44- 10

Son düzenleme:
Sizlere bir şey sormak istiyorum bayanlar. Ucuz kitap ya da ikinci el sağlam kitaplar alabileceğimiz bildiğiniz bir internet sitesi var mı? Şu aralar kitaplara çok para veremeyeceğim maalesef ama almak istediklerim de var eğer öyle bir site varsa çok memnun olurum yani :)

Sizlere bir şey sormak istiyorum bayanlar. Ucuz kitap ya da ikinci el sağlam kitaplar alabileceğimiz bildiğiniz bir internet sitesi var mı? Şu aralar kitaplara çok para veremeyeceğim maalesef ama almak istediklerim de var eğer öyle bir site varsa çok memnun olurum yani :)
Ucuzkitapal com. var canım.
Okuoku com da da indirimli kitaplara bakabilirsin.

arkadaşlar ben bazen deli gibi bütün gün kitap okuyorum kabul fakat anlamadığım bir şey var. az okudum dediğim günlerde bile, örneğin işim çok olduğunda yatmadan en az bir saat okurum. gün içinde de bir saat bulurum. bu da her gün ortalama en az 90-100 sayfa yapar. bazen elbet kitabına göre değişiyor fakat -çocuğu küçük olanlar hariç- hasta falan değilsek yani, acaba günde 2 saat ayıramıyor musunuz? yani çok mu 2 saat?
çocuklarım küçükken benim de bazen günlerce elime almadığım oluyordu, bu nedenle çocuğu küçük olanları ayrı tuttum. :KK52:
gerçekten merak ettim çünkü bildiğim kadarıyla çok hızlı bir okur da değilim. benden hızlı okuyan arkadaşlarım var. ancak listelere bakıyorum bana çok gelmiyor.
veya acaba kitap okuma kurallarından mı oluyor bu?
çünkü ben dolmuşta arabada asansörde kuaförde, televizyon açık kapalı, her yerde okuyabiliyorum. bir tek yemek yerken okumam. :KK20:

benim günlük sınırlamam yok.çok yogun olsan bile yatmadan vakit ayırabilmen harika :KK15: yaz dönemi oldugu için gezdim bol bol :KK49: artık daha çok okurum :Dgün içinde fırsat buldugum her an okuyorum .özellikle serviste kitap okumaya bayılıyorum.zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum yol çabucak bitiyor.

Wayy çok iyi odaklanıyorsun. :nazar:
Yalnız olduğum ortamlar dışında odaklanamıyorum maalesef. :KK23:

kitabın konusu sarsın beni yeter ki her an her yerde okurum :KK45:

merhaba:KK15: hoşgeldin tekrar yıl bitimine yetiştin:KK15: bebişine uzun sağlıklı ömürler sana da keyifli okumalar dilerim:KK15:

Herkese günaydın :KK37: Çocukuğumuzun Cin Ali serisi çıkmış.:D:DHemen aldım :KK49:arşivimde dursun istedim.Yeğenime de aldım.:KK36::KK36::KK36:
kitap kokulu günler bizlerin olsun.:KK39:

dün bende internette gördüm bende almak istiyorum dediğin gibi hatıra sonuçta:KK15:

merhaba:KK15: hoşgeldin tekrar yıl bitimine yetiştin:KK15: bebişine uzun sağlıklı ömürler sana da keyifli okumalar dilerim:KK15:
Merhaba yeniden :KK68: Evet yıl sonuna doğru yetiştim ancak bundan sonra düzenli bir şekilde devam etmeyi umuyorum bakalım. Doğumdan sonra belki pek okuyamam ama doğuma kadar okumayı düşünüyorum inşallah. Teşekkür ederiz bebişimle ben de sizlere iyi okumalar bol kitaplı günler diliyoruz :KK5:

*****Ağustos ayı derecelerimiz ******

1.lerimiz Candan44 :nazar: :nazar: :KK9: :KK19: :KK9:

2.miz 3kelebek3,Donuk_Pudra :nazar: :cool::KK73:

3.müz kulitta :nazar: :KK73::KK37:

1 eylül- 30 eylül 2014

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Candan44 .....10.........
  2. Donuk_Pudra ..........7..........
  3. kulitta .......5..........
  4. pembelii ..........5:nazar::nazar:
  5. elfmet ......4:nazar::nazar:
  6. TUNA80 ........3..........
  7. yabanmersini__ .........3.....
  8. limon1988 .......3:nazar::nazar:
  9. msozcelk ........3.......
  10. PrensesPeri .........3.......
  11. _Lavin_ .....2.......
  12. DatluCan .........1.......
  13. jooker......1.........
  14. SirriEyvan ........1...
  15. sara_28 ..........1 :nazar::nazar:
  16. _asmunikal_ ........1.......
  17. 3kelebek3 ............
  18. duygum_duygum .............
  19. LAydLiNe ................
  20. kedi83 .............
  21. Sonnenschein ............
  22. ftm55 .............
  23. loliss ...............
  24. cemre25 .............
  25. nuclear .....................
  26. hm22 ................
  27. DatluCadu .............
  28. GamzeLim ................
  29. argleton ................
  30. AskInihan .................
  31. lchentiq ................
  32. gizzem ................
  33. prenses_84 ..............
  34. mavisim51 .............
  35. Lisabella ...............
  36. Perim35 .................
  37. ozanays ..................
  38. candestin ................
  39. SabahKahvesi_ ................
  40. muntazar .............
  41. İlhanazz ................
  42. liymonatta ................
  43. tugcecan .............
  44. piolin ...............
  45. ehlimana ..............
  46. MonaLiisa ...............
  47. LadySubaru ...............
  48. pekmez_akilli ................
  49. mehtap51 ................
  50. diltesne ................
  51. kaizen ...............
  52. Gareng ...............
  53. Axelia ................
  54. kgokce ..............
  55. neenone ...................
  56. Lyre ................
  57. december90 ....................
  58. H_İ_S .................
  59. nilayu ................
  60. asuarslan ................
  61. meyra_ ................
  62. iwalgirl ................
  63. liymonatta ................
  64. huzur33 ................
  65. snemm__se ................
  66. flutist ................
  67. math27 ................

1 ) sebahattin ali- kuyucaklı yusuf

sebahattin aliyi çok seviyorum.dönemin yaşam biçimini çok güzel anlatıyor.1900 lü yıllara gittim geldim onunla beraber.içten içe insana dokunan bir yanı var.taa derinden içini sızlatıyor insanın.

2) vefa enver - çocukta yapmadım kariyerde

3 kızımızın hayat ve aşk hayatlarını anlatıyor.
sabahları serviste okuyordum.akıcı hoş.pucca ile karşılaştırmak istemezdim ama elde değil tarzlar aynı.
pucca bana çok boş gelmişti.bu yazarı daha çok sevdim.kadın olarak hayatımızın bazı noktalarında yaşadıgımız durumlar var içinde.

taa ramazanda başladıgım sürünen kitaplar var elimde eylül bitmeden onları bitimem lazım.burayada yazayımki utanıp okurum kaldırırım artık zahmet olmazsa :KK48: :oops:

3) menekşe kokulu hikayeler

çok güzel cilt çok güzel kapak.kokulu kitap.hoş ayracı falan var.insanın ilgisini çekiyor bir dönem çok satanlardaydı.o zaman almıştım.daha yeni okuyabildim.sıg bir kitap olmus.koca kitapta birkaç yeri begendim.

PrensesPeri eylül:3

1- Türkiye Nasıl Kuşatıldı - Merdan Yanardağ
2- Sen Olsaydın Yapmazdın, Biliyorum - Kürşat Başar
3- Lüks - Jessica Ruston
4- Satılık - Patricia Mc Cormick
5- Piyano - Jane Campion/Kate Pullinger

6- İhtiyarlara Yer Yok -
Cormac Mccarthy
(Kitap adıyla ilgisi olmayan bir polisiye. Beklentimi karşılamadı)

kulitta . . 6

selam kızlar. bu ay iki kitap tek bitecek sanırım..
1) dörtler
2)ortadoğu sf 300 hafta sonu bitiricem inşALLAH..

kardeşim yarın kpss sınavına girecek dua istiyorum.. rabbim emeklerinin karşılığını boşa çıkarmasın:(

Eylül Ayı
1-Eczacının Kızı-Charlotte Betts

2-Bab-ı Esrar-Ahmet Ümit
3-Baba ve Piç-Elif Şafak
4-Aşkı Sükun-Nuriye Çeleğen
Tuna80......4

1- Türkiye Nasıl Kuşatıldı - Merdan Yanardağ
2- Sen Olsaydın Yapmazdın, Biliyorum - Kürşat Başar
3- Lüks - Jessica Ruston
4- Satılık - Patricia Mc Cormick
5- Piyano - Jane Campion/Kate Pullinger
6-Piyano - Jane Campion/Kate Pullinger

7- Muhafazakar Çapkınlar - Sevda Türküsev

(Bir bölümünde dini nikahlı çok eşliliği savunduğu hissi olmasa yorumum olumlu olabilirdi.)

kulitta . . 7

[/QUOTE]

Merhaba, ben de aranıza katılmak istiyorum. Ekim ayından dahil olayım diyorum, malum, bu ay bitti. :KK48:
Okuduğum kitapları yazmam yeterli olacak mı, yoksa başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
Bir de ayın kaçında yazmam gerekecek?

Back