kıskanma ne olur, işsiz kal senin de olur. :)))))
(tam da işsiz sayılmam artık evden ve yarı zamanlı çalışıyorum, çok güzel ve rahat oldu böyle.
)
uyardığın için teşekkür ederim haklısın 7 yok, galiba şiiri kopyalayıp yapıştırırken 7.kitabı silmişim. :) listemi tekrarlıyorum.:)
1.Sonsuzluğa Nokta, Hasan Ali Topbaş.( Okuması zor bir kitap. Çok sık durulup anlamı düşünülen cümlelerle dolu olmasından dolayı akıcı gibi gelmiyor. Ama ben farklı tarz okumayı severim. Sanki felsefe, şiir düzyazıda biraz zorluyor. Farklı tarzda okumak isteyenlere tavsiye ederim.)
2.Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, Ayfer Tunç(Galiba herkes okumuştur, sonunda ben de okudum. Ayfer Tunç'un tarzını beğenirim.)
3.Modern Dünyanın Sorunları Karşısında Antropoloji, Claude Levi-Strauss( Antropolojiye ilgi duyanların mutlaka okuması gerekir. Günümüz dünyasına bu bağlamda inceleniyor. Okuyun bence, zaten ince bir kitap.)
4. Her Şeyin Anlamı, Richard P. Feynman(Richard Feynman hayata dair yazmış, okunmaz mı?)
5. Yunus Emre, Sezai Karakoç(Fena bir çalışma olmamış, analizler var ama Yujus Emre bu kadar az sayfaya sığmaz diye düşündüm.)
6. Sevgilerde, Behçet Necatigil( Mutlaka okunmalı bence. Şairin hayata ve olaylara nasıl baktığını şairliğini yakından hissedebiliyorsunuz. Kitaba ismini veren o harika şiiri de paylaşayım.)
SEVGİLERDE Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.
Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.
Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.
Behçet Necatigil 7.Adem’le Havva’nın Güncesi, Mark Twin. ( Güzel hikayeler. Özellikle ilkine bayıldım. Okunmalı. )
8. Alemdağ'da Var Bir Yılan, Sait Faik Abasıyanık.( Kısaca şöyle demek istiyorum: Siz de okuyun bu öyküleri ve çocuklarınıza da okutun.)
9.Zener'in Laneti 1 Sibylee, Jean Cristophe Grange
10. Zener'in Laneti 2 Tahnitçiler, Jean Cristophe Grange
11. Zener'in Laneti 3 Tokamak, Jean Cristophe Grange( Çizgiler hoşuma gitti ama bu paraya değer mi emin olamadım çünkü çizgi roman. Sonra okuyunca bende Taş Meclisi'ni tekrar okuma isteği uyandırdı, bağlantılıydı. Onu da bir daha okudum. Ben Grange'ı hızlı okuyorum ve seviyorum.:)))
12. Taş Meclisi, Jean Cristophe Grange
13. Bir Aşk Hizmeti, O. Henry(Küçük, eğlendirici, şirin, gülümsetiyor.)
14. Sezgi, Osho
15. Farkındalık, Osho( Sezgi kitabını ilk kez, Farkındalık kitabını ikinci kez okudum. İkisini de şiddetle tavsiye ederim.)
16. Kitleler Psikolojisi, Gustave Le Bon,( Bir arkadaşım tavsiye ederek verdi ama çevirisi çok kötü diye şikayet etti. Yurtdışında bir arkadaşıma ısmarladım, nihayet gelince okudum. Gerçekten kötü özensiz tercüme edilmiş. İngilizcesi olanlara bu dilde okumasını tavsiye ederim. İnsanların nasıl aptallaştığını çok iyi anlatan bir kitap. )
bu arada çizgi romanları tek mi alayım ayrı ayrı mı kuralı bilmiyorum. yani incecik şeylerdi ve bazen beş altı karede bir iki cümle vardı, çabuk okunuyor. (bana kitap okumak gibi gelmedi .:))))
üçünü bir tane kabul edersek
candan44- 14, ayrı ayrı alırsak
candan44-16