• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Bu arada iyi bir aşk hikayesini içeren bir kitap tavsiyesi istiyorum sizden arkadaşlar ama şu Debbie Macomber tarzı veya işte Sarah Jio tarzı olmasın lütfen. Yani onları da okuyorum ben bazen ama onlarda kurgu çok benzer ve tekrar ifadeleri çok ve sonu tahmin edilebilir. Demek istediğim, daha böyle derinliği olan bir kitap var mı bildiğiniz? Çoğumuzun okuduğu kitaplardan örneklemek gerekirse, Kürk Mantolu Madonna tarzı veya hani Güneş Çavması'nda geçen Uğur-Meriç aşkı tarzında bir aşkı anlatan bir roman var mı bildiğiniz?

Bu arada iyi bir aşk hikayesini içeren bir kitap tavsiyesi istiyorum sizden arkadaşlar ama şu Debbie Macomber tarzı veya işte Sarah Jio tarzı olmasın lütfen. Yani onları da okuyorum ben bazen ama onlarda kurgu çok benzer ve tekrar ifadeleri çok ve sonu tahmin edilebilir. Demek istediğim, daha böyle derinliği olan bir kitap var mı bildiğiniz? Çoğumuzun okuduğu kitaplardan örneklemek gerekirse, Kürk Mantolu Madonna tarzı veya hani Güneş Çavması'nda geçen Uğur-Meriç aşkı tarzında bir aşkı anlatan bir roman var mı bildiğiniz?
Rüzgar Gibi Geçti - Margaret Mitchell
Jane eyre - Charlotte Bronte
Okumadıysan öneririm.

Sevgilerde, Behçet Necatigil ( Mutlaka okunmalı bence. Şairin hayata ve olaylara nasıl baktığını şairliğini yakından hissedebiliyorsunuz. Kitaba ismini veren o harika şiiri de paylaşayım.)

SEVGİLERDE

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

Behçet Necatigil

Waayyy!!! Beni benden aldı.
Teşekkürler candan. :KK68:

Notcuk: Okudukların listesinde 7. kitap???
Göremiyorum... Gözlerim yuvasından fırladı. :KK57:
Kıskandım mı ne? :oops:
:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

1- Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
2- Anton Çehov - Kime Anlatsam Kederimi
3- Sinan Akyüz - İncir Kuşları
4- Dave Pelzer - Dave Adında Bir Adam
5- Gerald Green - Soykırım

yabanmersini __ : 5

Bu kitabı resmen 20 günde falan bitirdim. Kitap çok güzel fakat ben okumaya pek vakit bulamadım, ancak bitti . :KK43:

Şarap Kadın - Ulviye Alpay
Uzun zaman önce okudum.
Şimdi okusam aynı duyguyu yakalar mıyım bilmiyorum ama
hatırladığım kadarıyla okumak istediğin kitap bu olabilir. :KK56:

Son düzenleme:
Waayyy!!! Beni benden aldı.
Teşekkürler candan. :KK68:

Notcuk: Okudukların listesinde 7. kitap???
Göremiyorum... Gözlerim yuvasından fırladı. :KK57:
Kıskandım mı ne? :oops:
:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

kıskanma ne olur, işsiz kal senin de olur. :))))) :cool:(tam da işsiz sayılmam artık evden ve yarı zamanlı çalışıyorum, çok güzel ve rahat oldu böyle. :KK52: )

uyardığın için teşekkür ederim haklısın 7 yok, galiba şiiri kopyalayıp yapıştırırken 7.kitabı silmişim. :) listemi tekrarlıyorum.:)

1.Sonsuzluğa Nokta, Hasan Ali Topbaş.( Okuması zor bir kitap. Çok sık durulup anlamı düşünülen cümlelerle dolu olmasından dolayı akıcı gibi gelmiyor. Ama ben farklı tarz okumayı severim. Sanki felsefe, şiir düzyazıda biraz zorluyor. Farklı tarzda okumak isteyenlere tavsiye ederim.)
2.Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, Ayfer Tunç(Galiba herkes okumuştur, sonunda ben de okudum. Ayfer Tunç'un tarzını beğenirim.)
3.Modern Dünyanın Sorunları Karşısında Antropoloji, Claude Levi-Strauss( Antropolojiye ilgi duyanların mutlaka okuması gerekir. Günümüz dünyasına bu bağlamda inceleniyor. Okuyun bence, zaten ince bir kitap.)
4. Her Şeyin Anlamı, Richard P. Feynman(Richard Feynman hayata dair yazmış, okunmaz mı?)
5. Yunus Emre, Sezai Karakoç(Fena bir çalışma olmamış, analizler var ama Yujus Emre bu kadar az sayfaya sığmaz diye düşündüm.)
6. Sevgilerde, Behçet Necatigil( Mutlaka okunmalı bence. Şairin hayata ve olaylara nasıl baktığını şairliğini yakından hissedebiliyorsunuz. Kitaba ismini veren o harika şiiri de paylaşayım.)

SEVGİLERDE

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

Behçet Necatigil

7.Adem’le Havva’nın Güncesi, Mark Twin. ( Güzel hikayeler. Özellikle ilkine bayıldım. Okunmalı. )
8. Alemdağ'da Var Bir Yılan, Sait Faik Abasıyanık.( Kısaca şöyle demek istiyorum: Siz de okuyun bu öyküleri ve çocuklarınıza da okutun.)
9.Zener'in Laneti 1 Sibylee, Jean Cristophe Grange
10. Zener'in Laneti 2 Tahnitçiler, Jean Cristophe Grange
11. Zener'in Laneti 3 Tokamak, Jean Cristophe Grange
( Çizgiler hoşuma gitti ama bu paraya değer mi emin olamadım çünkü çizgi roman. Sonra okuyunca bende Taş Meclisi'ni tekrar okuma isteği uyandırdı, bağlantılıydı. Onu da bir daha okudum. Ben Grange'ı hızlı okuyorum ve seviyorum.:)))
12. Taş Meclisi, Jean Cristophe Grange
13. Bir Aşk Hizmeti, O. Henry
(Küçük, eğlendirici, şirin, gülümsetiyor.)
14. Sezgi, Osho
15. Farkındalık, Osho
( Sezgi kitabını ilk kez, Farkındalık kitabını ikinci kez okudum. İkisini de şiddetle tavsiye ederim.)
16. Kitleler Psikolojisi, Gustave Le Bon,( Bir arkadaşım tavsiye ederek verdi ama çevirisi çok kötü diye şikayet etti. Yurtdışında bir arkadaşıma ısmarladım, nihayet gelince okudum. Gerçekten kötü özensiz tercüme edilmiş. İngilizcesi olanlara bu dilde okumasını tavsiye ederim. İnsanların nasıl aptallaştığını çok iyi anlatan bir kitap. )

bu arada çizgi romanları tek mi alayım ayrı ayrı mı kuralı bilmiyorum. yani incecik şeylerdi ve bazen beş altı karede bir iki cümle vardı, çabuk okunuyor. (bana kitap okumak gibi gelmedi .:))))

üçünü bir tane kabul edersek candan44- 14,

ayrı ayrı alırsak candan44-16

Rüzgar Gibi Geçti ve Jane Eyre'i okudum ama Şarap Kadın'ı duymamışım bile. :oops: Hemen alayım, teşekkürler. Başka tavsiyeler olursa bekliyorum.

Merhaba kızlar :KK68:
1- athena çalınmış güzellik (karen essex)
2- bütün şiirleri (orhan veli)
3- aşk:kayıp aranıyor (pucca)
4- yalnız değilsin (alev alatlı, ayşe kulin, nurşen mazıcı, liz behmoaras )
5- aile çay bahçesi (yekta kopan)
6- kocan kadar konuş (şebnem burcuoğlu)

duygum_duygum:...6...

ben 2014 hedefimi öncelikle tamamlamayı düşünüyorum.
tabii mümkün olursa:(((
daha sonra 2015 te hızımı arttırmayı planlıyorum.
çok güzel kitaplar çıktı malum.
ve bugünlerde sevindirici bir şey oldu; kütüphanede uzun zamandır okumak istediğim bir sürü kitap buldum.

bu siteyi ben de anlamadım bugün alıntı yapamadım çoklu alıntı diyor basınca sadece kendi mesajım çıktı. :KK43:
neden değiştirdiniz ki zaten öncekine zor alışanlar var beni,m gibi. eskiden siyaset veya politika yazıp başlıkları görüyordum. veya kitap yazıp ben şimdi hiç bir şey bulamıyorum. :mad:

Merhabalar kızlar
Bu ay çok gelemedim ama artık daha çok geleceğim, ben çalışırken daha çok kitap okuyanlardanım bunu anladım.
Gelelim Ağustos'ta neler okuduğuma.
1.Robotlar-Isaac Asimov
2.Hiç Kimse Sıradan Değildir-Markus Zusak
3.Siyah Nefes-Gülşah Elikbank
4.Senden Önce Ben-Jojo Moyes
5.Ruhlar Çemberi-Preetham Grahandi

Lavin-5

1- Üçüncü Tekil Şahıs - Mehmet Bilâl
2- Soykırım - Gerald Green
3- Kahramanmaraş Katliamı - Orhan Tüleylioğlu
4- Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi - Vicki Myron
5- Laura'ya Dair - Lara Cardella
6- Çocuk kalbi - Edmondo De Amicis
7-
Değirmen - Sabahattin Ali

8- Yasak Ülkenin Günlüğü -Hasan Bildirici (Bazı hayatlar çok daha zor gerçekten.)

kulitta . . 8

canım 1 3 4 diye gidiyor senin sayıların :-) kaç yazacagımı bilemeyip gördüğümü yazmaya karar verip 3 dedim :-) farklıysa düzelteyim :KK19:

merhaba :KK54: kulittam sana yazmış genel hatlarıyla :KK68: listemize de ekledim seni keyifli okumalar dilerim :KK68:

merhaba :KK54: en çok özlediğim üyelerden birisin tekrar ve herzaman bekleriz :KK68::KK68:

merhaba kızlar listemize dahil olmak istermisiniz :KK19:

kelebekçiğim iyi tatiller dilerim :KK19::KK68: herkes heryerde nasibi yettiği kadarını yiyor.inşallah kapanan işin sana daha güzel kapılar açar :KK68:

Çok sağ ol canım tatilden bu gece döndüm isyerim c.tesi günü kapandı biraz evde vakit geçirip tekrar is aramaya başlayacağım inşallah hepimize hayırlı kapılar açılır.

4 kitap yazmıssın ama altta bir kalmış sayını 4 olarak ekledim :KK19:

Ağustos ayı:

1.Lily King Gözyaşlarıma Rağmen Babam bitti..
2.Harlan Coben Zor Oyun bitti..
3. Pierre Loti İzlanda Balıkçısı bitti..
4.Harlan Coben Kapan bitti..
5.Linda Howard Kara Melek bitti.
6.Kahraman Tazeoğlu Bukre bitti..
7.Michael Lee West Aşk Adında Hayat bitti..
8.Khaled Hosseini Bin Muhteşem Güneş bitti.
9.Susan Elizabeth Phillips Balayı bitti.

3kelebek3-9

Kızlar telden giriyorum o yüzden düzenleme yapamıyorum agustos ayı 9 kitap okudum yukarıda kendimi alıntıladim Susan Elizabeth Phillips Balayı bitti tatilde anca 1 kitap okuma bildim

Back