• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

selam kızlar. hayırlı sabahlar. siteye alışamadım :KK43:

1) marlo morgan- bir çift yürek : bu kitabı ikinci okuyuşum. avusturyadaki aborjinlerden bahsediyorlar. 120gün duş almamamk. çölde ne bulursan yemek. ve herşeye rağmen tanrıya şükür etmek. değişik bir yaşam şekli tavsiye ederim.

3) Jonathan Livingston - Martı : kısa bir kitaptı.. özgürlük,direnç ve umut bir çok şeylerdein üstesinden gelinebilecğeini anlatıyor :KK16::KK16:

4) george orwell - 1984 :yazar baskı ve zulme dayalı bir devlet hayal ederek bu romanı yazmış. şuan günümüze uyan bir çok tarafı vardır. mesela "özgürlük". okyanusya diye bir ülkede özgürlük kelimesi diye bir şey yoktur. olan özgürlük kelimeside, ormanda özgürce dolaşabilirsin. ama mesela düşünce ÖZGÜRLÜĞÜ yada kişisel,siyasal özgürlük diye bir kelime yoktur. bir daha okuyabileceğim bir kitap :)

canım 1 3 4 diye gidiyor senin sayıların :-) kaç yazacagımı bilemeyip gördüğümü yazmaya karar verip 3 dedim :-) farklıysa düzelteyim :KK19:

merhaba :cool:
daha önce bir kitap okuma topiğine katılmıştım ama sürekli okuma zorunluluğu, konuya sürekli bilgi verme zorunluluğu falan vardır.
zorunluluklar yoksa ben de katılmak isterim. :KK73:

merhaba :KK54: kulittam sana yazmış genel hatlarıyla :KK68: listemize de ekledim seni keyifli okumalar dilerim :KK68:

merhabaaaaaa kızlar;
çokkk uzun zamandır girmedim.
nasılsınız? gördüğüm kadarıyla herkes son sürat kitap okuyor.

merhaba :KK54: en çok özlediğim üyelerden birisin tekrar ve herzaman bekleriz :KK68::KK68:

merhabalar , ben 22+3 donemınde anne adayıyım, saglıkla kawusabılırıs ınsallah :)

bana onerebılecegınız anne cocuk gelısımı ıle ılgılı kıtap ısımlerını alabılırmıyım ,

sımdıden cok cok tesekkurler :)

Kizlae bende. Katildim araniza ddiger topiclerde yazdim bugun kitap aldim
canan tan en son yurekler olur
bu aksam okucam :)

merhaba kızlar listemize dahil olmak istermisiniz :KK19:

kızlar ben yarından sonra 2 hafta kadar yokum tatile gideceğim ben tatildeyken işyerim kapana bilir yani uzun bi süre dönemeye bilirim aranıza yarın giripte yazmaya fırsatım olmazsa eğer şimdiden iyi bakın kendinize :KK60::KK68::KK68:

kelebekçiğim iyi tatiller dilerim :KK19::KK68: herkes heryerde nasibi yettiği kadarını yiyor.inşallah kapanan işin sana daha güzel kapılar açar :KK68:

Ağustos Ayı

Yağmur sonrası
Mart Menekseleri
Kalp içeriden açılan bir kapıdır
Kirik kalpler tamircisi
Bitti

Msozcelk..1

4 kitap yazmıssın ama altta bir kalmış sayını 4 olarak ekledim :KK19:

canım 1 3 4 diye gidiyor senin sayıların :-) kaç yazacagımı bilemeyip gördüğümü yazmaya karar verip 3 dedim :-) farklıysa düzelteyim :KK19:

merhaba :KK54: kulittam sana yazmış genel hatlarıyla :KK68: listemize de ekledim seni keyifli okumalar dilerim :KK68:

merhaba :KK54: en çok özlediğim üyelerden birisin tekrar ve herzaman bekleriz :KK68::KK68:

merhaba kızlar listemize dahil olmak istermisiniz :KK19:

kelebekçiğim iyi tatiller dilerim :KK19::KK68: herkes heryerde nasibi yettiği kadarını yiyor.inşallah kapanan işin sana daha güzel kapılar açar :KK68:

4 kitap yazmıssın ama altta bir kalmış sayını 4 olarak ekledim :KK19:
Canım ben o sayı isini anlamadım ya ondan yazdım öyle kitap sayisi kadar mi yazıyorum orayı :)

kızlar ben eylülde bingölde olacağım.orada çok boş zamanım olur inşallah:))
kitap stoğumu hazırladım.
umarım bu kadar hazırlıktan sonra hastalık çıkmaz.
çünkü geçen yıl hevesim hastalıklarla kırıldı.
umarım eylülden itibaren dolu dolu yazılarla dönerim

Allah hastalık vermesin tatlım umarım güzel geçer zaman orada :) hedef kaç kitap bakalım :KK15:

1- Üçüncü Tekil Şahıs - Mehmet Bilâl
2- Soykırım - Gerald Green
3- Kahramanmaraş Katliamı - Orhan Tüleylioğlu
4-Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi -Vicki Myron
Bir kedinin insan hayatına, yaşadığı mekana kattığı anlam etkileyici.

kulitta . . 4

dikkat çekmek istedim :KK49::KK49::KK49::KK49: :-):-)

bende bilgöl solhana gidicem :cool:

AĞUSTOS

1 - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk / İskender Pala
2- Bir Nefeste Dünya Mitolojisi / Mark Daniels
3- Grinin Elli Tonu / E. L. James

Kitap Açıklaması:
Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey’le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana’nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Grey’in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen –çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır– Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian’ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.

kedi83…..3

PrensesPeri ağustos ayı

1 - Sarah jio-böğürtlen kışı
2- cengiz özakıncı - münevver
3- e nihal durukan-yonca kocadağ-sadece bir gecelik

araya tatilin girmesinden dolayı son kısmını okuyamadım ama aklım onda kaldı :KK48:

biri aldatılan taraftaki kadın diğer aldatan taraftaki.iki kadın bir erkek.yaşadıklarını kendi açılanlarından yazıp tek kitapta toplamışlar.iz bırakan kendimi sorgulatan beni 3 yıl önceye götüren bir kitap oldu.yoncayı hiç bir zaman anlamayacagım yada kendi yoncamı asla affetmeyeceğim.hani bir soz vardır ya eşekten düşenin halini eşekten düşer anlar.aldatılmak elbette bir çok insanın tahayyül edebileceği bir konu fakat yaşayan ayrı bilir.demekki tüm aldatmalarda kadın tarafı aynı acıyı hissediyor..

4- Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi - Vicki Myron
5- Laura'ya Dair - Lara Cardella

. . (Bir solukta severek okudum)

kulitta . . 5

selam kızlar. nasılsınız. site değişti pek uğramak gelmiyo içimden.

iki kitap okuyorum. sayfalarını bilmiyorum
ortadoğu ve dörtler

selam kızlar. nasılsınız. site değişti pek uğramak gelmiyo içimden.

iki kitap okuyorum. sayfalarını bilmiyorum
ortadoğu ve dörtler
Merhaba canım. Burada sayfa sayılarının önemi yok. Topicleri mi karştırdın acaba.
Sitedeki yeni sisteme acemiyiz ama alışıyoruz yavaş yavaş.
Okuduğun kitaplar bitince yazmanı bekliyoruz.
Keyifli okumalar dilerim.
icon_study.gif

Ağustos Ayı

1-Bin Muhteşem Güneş-Khaled Hosseini
2-Aşkın Şehidi-Ahmet Turgut
3-Dokuzuncu Hariciye Koğuşu-Peyami Safa
4-İki Yeşil Susamuru-Buket Uzuner
5-Ya Bir Yol Bul Ya Bir Yol Aç Ya Da Yoldan Çekil-Mümin Sekman
6-Yusuf ile Züleyha-Nazan Bekiroğlu

7-Çocuğunuza Sınır Koyma-Robert J.Mackenzie-Çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Tavsiye ederim.

Tuna80...............7

4- Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi - Vicki Myron
5- Laura'ya Dair - Lara Cardella

6- Çocuk Kalbi -Edmondo De Amicis (Soykırım, katliam kitaplarından sonra umut aşıladı)
7- Değirmen - Sabahattin Ali (Büyük ustanın tüm eserlerini okumak isterim)

kulitta . . 7

1. Hüsnü Arkan -Menekşeler,Atlar,Oburlar
  2. Handan Gökçek -Elenika
  3. İclal Aydın- Bir Cihan Kafes
  4. Murathan Mungan - Kadından Kentler
  5. Tess Gerritsen -Ruhundaki Zehirle Yüzleş
  6. Jerome David Salinger -Dokuz Öykü
  7. Chuck Palahniuk - Gösteri Peygamberi
  8. Ali Çankırılı - Çocuklara Söz Geçirme Sanatı :Pratik açıklamaları ve örnekleri güzeldi.Çocuğum yok ama kitap sayesinde çevremdeki ebeveyn davranışlarını gözlemlemiş oldum.
  9. Enis Batur - Kitap Evi : Yazarla yeni tanıştım ,okuma fırsatı bulduğum ilk kitap. Kimi yerlerde kitap kopsam da kitap evi sizi alıp o bilindik sığınaklara götürüyor.İçinizi ısıtıyor.
DonukPudra ......... 9 :KK28:

Ağustos Ayı

1) Yağmur sonrası- Sarah Jio
2) Mart Menekseleri- Sarah Jio
3) Kalp içeriden açılan bir kapıdır- Jan Philipp Sendker
4) Kirik kalpler tamircisi- Melissa Senate
5) Proje: Ölümcül virüs- Tess Gerritsen

Msozcelk ..... 5
:KK15:

canlarııımmm merhaba :KK37::KK37::KK37:

umarım hepinizin keyfi yerindedir.geçen hafta turla karadenize gittim amanın o yayla seni bu müze benim koştur koştur geçti zamanlar sizede haber veremedim.yoklugumda topiğe sahip çıktıgınız için hepinize teşekkür ederim :KK19::KK68: özelliklede kulitta ablama :KK68::KK68:

birsürü mesaj alıntıladım ama sonra ne olduysa silindiler :mad: su alıntılama işini çözeyim geliyorum :KK54:
listelemede de sorun yaşadım.toparlaması zor oldu başka bir listeleme yöntemi bulmam gerekecek sanırım :KK64:
Karadeniizzz uyyyyyyy :KK76:nasıl geçti canimm

1. Sonsuzluğa Nokta, Hasan Ali Topbaş. ( Okuması zor bir kitap. Çok sık durulup anlamı düşünülen cümlelerle dolu olmasından dolayı akıcı gibi gelmiyor. Ama ben farklı tarz okumayı severim. Sanki felsefe, şiir düzyazıda biraz zorluyor. Farklı tarzda okumak isteyenlere tavsiye ederim.)
2.Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek, Ayfer Tunç (Galiba herkes okumuştur, sonunda ben de okudum. Ayfer Tunç'un tarzını beğenirim.)
3.Modern Dünyanın Sorunları Karşısında Antropoloji, Claude Levi-Strauss ( Antropolojiye ilgi duyanların mutlaka okuması gerekir. Günümüz dünyasına bu bağlamda inceleniyor. Okuyun bence, zaten ince bir kitap.)
4. Her Şeyin Anlamı, Richard P. Feynman (Richard Feynman hayata dair yazmış, okunmaz mı?)
5. Yunus Emre, Sezai Karakoç (Fena bir çalışma olmamış, analizler var ama Yujus Emre bu kadar az sayfaya sığmaz diye düşündüm.)
6. Sevgilerde, Behçet Necatigil ( Mutlaka okunmalı bence. Şairin hayata ve olaylara nasıl baktığını şairliğini yakından hissedebiliyorsunuz. Kitaba ismini veren o harika şiiri de paylaşayım.)

SEVGİLERDE

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

Behçet Necatigil

8. Alemdağ'da Var Bir Yılan, Sait Faik Abasıyanık. ( Kısaca şöyle demek istiyorum: Siz de okuyun bu öyküleri ve çocuklarınıza da okutun.)
9.Zener'in Laneti 1 Sibylee, Jean Cristophe Grange
10. Zener'in Laneti 2 Tahnitçiler, Jean Cristophe Grange
11. Zener'in Laneti 3 Tokamak, Jean Cristophe Grange
( Çizgiler hoşuma gitti ama bu paraya değer mi emin olamadım çünkü çizgi roman. Sonra okuyunca bende Taş Meclisi'ni tekrar okuma isteği uyandırdı, bağlantılıydı. Onu da bir daha okudum. Ben Grange'ı hızlı okuyorum ve seviyorum.:)))
12. Taş Meclisi, Jean Cristophe Grange
13. Bir Aşk Hizmeti, O. Henry
(Küçük, eğlendirici, şirin, gülümsetiyor.)
14. Sezgi, Osho
15. Farkındalık, Osho
( Sezgi kitabını ilk kez, Farkındalık kitabını ikinci kez okudum. İkisini de şiddetle tavsiye ederim.)
16. Kitleler Psikolojisi, Gustave Le Bon, ( Bir arkadaşım tavsiye ederek verdi ama çevirisi çok kötü diye şikayet etti. Yurtdışında bir arkadaşıma ısmarladım, nihayet gelince okudum. Gerçekten kötü özensiz tercüme edilmiş. İngilizcesi olanlara bu dilde okumasını tavsiye ederim. İnsanların nasıl aptallaştığını çok iyi anlatan bir kitap. )

Bu ay benden bu kadar oldu. Bu arada burayı bulana kadar canım çıktı, sitede hiçbir yeri kolayca bulamıyorum artık. :KK43:

candan44-16

Back