• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

AĞUSTOS

1 - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk

Kitap Açıklaması:
Gök kubbenin altında insanın ruhunu soyan kötülükler ve giyindiren aşklar adına...

Doğu ak ejder yılında başladı yirmi üç bin yıllık gizem...

Uzayın sonsuzluğuna açılan kapıyı keşfe çıkmış bilge rahipler, uğruna topluca can verdikleri bir sırrın, binlerce yıl sonra, bir şair tarafından aşkın derin katmanlarına saklanarak korunacağını bilselerdi...

Siruş başlıklı murassa hançerin kabzasına parmak izlerini bırakanlar, daha avuçlarının sıcaklığı gitmeden hançer kınında kan biriktiğini bilselerdi...

Bağdat, İstanbul, Roma, Paris ve diğerleri; kıyılarına vuran yeni aşkın, bütün eski tarihlerini dolduracak yoğunlukta olduğunu bilselerdi...

Bilgeler, katiller, asiller ve sevgililer; ellerinde tuttukları kitabın alev almaya hazır bir aşk külçesine dönüşmek üzere olduğunu bilselerdi...

Şair, ipeksi dizeleri arasına hayaller gibi sakladığı şifrelerin hoyrat ellerde ihtirasla parçalandığını, sonsuzluk şarabına kadeh yaptığı gelincik yapraklarının kinle dağıtıldığını bilseydi...

Ve şimdi kim bilebilir neler olacağını,

Babil uyandığı zaman? ! ..

kedi83…..1

Ateş ve Güneş- Falih Rıfkı Atay

Datlucan.........1

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

AĞUSTOS

1 - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk

Kitap Açıklaması:
Gök kubbenin altında insanın ruhunu soyan kötülükler ve giyindiren aşklar adına...

Doğu ak ejder yılında başladı yirmi üç bin yıllık gizem...

Uzayın sonsuzluğuna açılan kapıyı keşfe çıkmış bilge rahipler, uğruna topluca can verdikleri bir sırrın, binlerce yıl sonra, bir şair tarafından aşkın derin katmanlarına saklanarak korunacağını bilselerdi...

Siruş başlıklı murassa hançerin kabzasına parmak izlerini bırakanlar, daha avuçlarının sıcaklığı gitmeden hançer kınında kan biriktiğini bilselerdi...

Bağdat, İstanbul, Roma, Paris ve diğerleri; kıyılarına vuran yeni aşkın, bütün eski tarihlerini dolduracak yoğunlukta olduğunu bilselerdi...

Bilgeler, katiller, asiller ve sevgililer; ellerinde tuttukları kitabın alev almaya hazır bir aşk külçesine dönüşmek üzere olduğunu bilselerdi...

Şair, ipeksi dizeleri arasına hayaller gibi sakladığı şifrelerin hoyrat ellerde ihtirasla parçalandığını, sonsuzluk şarabına kadeh yaptığı gelincik yapraklarının kinle dağıtıldığını bilseydi...

Ve şimdi kim bilebilir neler olacağını,

Babil uyandığı zaman? ! ..

kedi83…..1

Okuyup unutamadığım en iyi kitaplardan birisi. Tavsiye ediyorum herkese. Hatta bir defa daha okumayı düşünüyorum. :16:İskender Pala nın diğer kitaplarının hiç birisinde bulamadım aynı tadı.

1- Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
2- Anton Çehov - Kime Anlatsam Kederimi
3- Sinan Akyüz - İncir Kuşları

yabanmersini__ : 3

Sinan Akyüz - İncir Kuşları : Bu kitap Sırpların katliam ve soykırımları hakkında okuduğum ikinci kitap. Okurken yüreğim ezildi, şakaklarım gerildi, alnımdaki damar atmaya başladı. Hiç abartısız... İçinde aşkı, umudu barındıran Bosna halkının hüzünlü kaderini anlatan bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim lakin okurken bir paket mendili yanınızdan eksik etmeyin.

İkinci defa tavsiye edildi bana incir kuşları
En kisa zamanda okumak istiyorum :)
Çok merak ettim çünkü...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yakın zamanda okuduğum bir kitap. Bosna halkının çekmiş olduğu acıyı çok iyi anlatamadığını düşünüyorum. Dili çok yalın kalmış. Öyle bir dram bu kadar basit anlatılmamalıydı. Kısacası ben beğenmedim. Edebi yönden oldukça eksik kalmış benim düşüncemle.

Yakın zamanda okuduğum bir kitap. Bosna halkının çekmiş olduğu acıyı çok iyi anlatamadığını düşünüyorum. Dili çok yalın kalmış. Öyle bir dram bu kadar basit anlatılmamalıydı. Kısacası ben beğenmedim. Edebi yönden oldukça eksik kalmış benim düşüncemle.

Bu Sinan Akyüz'ün okuduğum 4. kitabı falan sanırım. :44: Kendisinin tarzı bu. Kitabı 1,5 günde bitirdim. Dediğiniz doğru çok basit bir dille yazılmış. Sinan Akyüz'ün Piruze, Piruzee ve Oğulları da konu itibariyle çok dramatik romanlar ama anlatımı o kadar yalındı ki üzülememiştim bile. Bu kitaba biraz duygusal yaklaştığım ve hızlı okuduğum için etkilendim ben. İçim burkuldu. :31: Biraz da aşk temasını da ön planda tutmuş yazar. Sırp ve Alman katliamları ile ilgili diğer okuduğum kitap Kuşlar Cehennemde de Şarkı Söyler mi? idi. Çevirisi güzel ama o da yalın dille yazılmış bir roman. Okumadıysanız nacizane tavsiye de bulunabilirim :)

Son düzenleme:
Okuyup unutamadığım en iyi kitaplardan birisi. Tavsiye ediyorum herkese. Hatta bir defa daha okumayı düşünüyorum. :16:İskender Pala nın diğer kitaplarının hiç birisinde bulamadım aynı tadı.

İskender Pala'nın başka kitabını okumadım maalesef, ilk okuduğum kitabıydı. İnşallah diğerlerini de okuyacağım.

İskender Pala'nın başka kitabını okumadım maalesef, ilk okuduğum kitabıydı. İnşallah diğerlerini de okuyacağım.
İskender Pala genç yazarlar arasında çok önemli bir yere sahip benim için. Ama henüz gelişimini tamamlamamış olduğuna inanıyorum. Okumadığım çok az kitabı kaldı. Benimde okuduğum ilk kitabı Babil' de Ölüm İstanbul' da Aşk' tı. :16: Diğer kitapları hakkında sakın sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım. Diğerleri de okunmaya değer güzellikte.

Bu Sinan Akyüz'ün okuduğum 4. kitabı falan sanırım. :44: Kendisinin tarzı bu. Kitabı 1,5 günde bitirdim. Dediğiniz doğru çok basit bir dille yazılmış. Sinan Akyüz'ün Piruze, Piruzee ve Oğulları da konu itibariyle çok dramatik romanlar ama anlatımı o kadar yalındı ki üzülememiştim bile. Bu kitaba biraz duygusal yaklaştığım ve hızlı okuduğum için etkilendim ben. İçim burkuldu. :31: Biraz da aşk temasını da ön planda tutmuş yazar. Sırp ve Alman katliamları ile ilgili diğer okuduğum kitap Kuşlar Cehennemde de Şarkı Söyler mi? idi. Çevirisi güzel ama o da yalın dille yazılmış bir roman. Okumadıysanız nacizane tavsiye de bulunabilirim :)

Benim okuduğum ilk kitabıydı. Daha çok genç kuşak okuyuculara hitaben yazılmış bir kitap olarak düşündüm. Herkes her kitabı sevecek diye bir şey de yok tabii ki. Eleştirdiğim kısmı çok büyük bir dramın bu kadar sadeleştirilip yazılmış olması. Sanırım artık büyüdüm çünkü artık kitapların edebi değerleriyle daha çok ilgilenmeye başladım. :17: Tavsiye için teşekkürler. İlk fırsatta okumaya çalışacağım. :16:

İskender Pala genç yazarlar arasında çok önemli bir yere sahip benim için. Ama henüz gelişimini tamamlamamış olduğuna inanıyorum. Okumadığım çok az kitabı kaldı. Benimde okuduğum ilk kitabı Babil' de Ölüm İstanbul' da Aşk' tı. :16: Diğer kitapları hakkında sakın sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım. Diğerleri de okunmaya değer güzellikte.

Benim okuduğum ilk kitabıydı. Daha çok genç kuşak okuyuculara hitaben yazılmış bir kitap olarak düşündüm. Herkes her kitabı sevecek diye bir şey de yok tabii ki. Eleştirdiğim kısmı çok büyük bir dramın bu kadar sadeleştirilip yazılmış olması. Sanırım artık büyüdüm çünkü artık kitapların edebi değerleriyle daha çok ilgilenmeye başladım. :17: Tavsiye için teşekkürler. İlk fırsatta okumaya çalışacağım. :16:

Konu açmıştım ama sanırım henüz gören olmadı. İlgilenir misiniz bilmiyorum ama siyaset ya da tarih türünde roman tavsiyesi istiyorum. Önerebileceğiniz romanlar var mı? :26:

günaydın kızlar:16:
aranıza yeniden dönüş yapmış bulunmaktayım..
umarım beni kabul edersiniz:16::16:

Ağustos ayı:

1.Lily King Gözyaşlarıma Rağmen Babam bitti..

. . $0aal.gif

İşe dalıp kurtları unutmadığın için extra kıvançla kabul ederiz hemde. :46:
Gönlünce okuman dileği ile...:16:

Konu açmıştım ama sanırım henüz gören olmadı. İlgilenir misiniz bilmiyorum ama siyaset ya da tarih türünde roman tavsiyesi istiyorum. Önerebileceğiniz romanlar var mı? :26:

Henüz okumadıysanız eğer Turgut Özakman' nın Şu Çılgın Türkler serisini tavsiye ederim şiddetle. (Diriliş Çanakkale 1915, Şu Çılgın Türkler, Şu Çılgın Türkler Kıbrıs, Cumhuriyet Türk Mucizesi 1. ve 2. kitap) Ben Henüz ikisini okuyabildim. Üçüncüsünü şu aralar okuyorum.

Son düzenleme:
Henüz okumadıysanız eğer Turgut Özakman' nın Şu Çılgın Türkler serisini tavsiye ederim şiddetle. (Diriliş Çanakkale 1915, Şu Çılgın Türkler, Şu Çılgın Türkler Kıbrıs, Cumhuriyet Türk Mucizesi 1. ve 2. kitap) Ben Henüz ikisini okuyabildim. Üçüncüsünü şu aralar okuyorum.

Kıbrıs hariç diğerleri elimde var. Başlayayım öyleyse. Teşekkürler. :16:

Dünyanın İlk Günü - Beyazıt Akman
Severek okuduğum tarihi roman. İkincisi çıkmış sayende gördüm şimdi onu da okumalıyım. $anigifas.gif

Türkiye'nin Siyasi İntiharı - Yeni Osmanlı Tuzağı / Cengiz Özakıncı
Araştırma kitabı ama roman tadında bulduğum favori kitaplarımdan.

Dünyanın İlk Günü - Beyazıt Akman
Severek okuduğum tarihi roman. İkincisi çıkmış sayende gördüm şimdi onu da okumalıyım. Eki Görüntüle 1212438

Türkiye'nin Siyasi İntiharı - Yeni Osmanlı Tuzağı / Cengiz Özakıncı
Araştırma kitabı ama roman tadında bulduğum favori kitaplarımdan.

Not aldım kulitta çok teşekkürler! :16:

Üçüncü Tekil Şahıs - Mehmet Bilâl

Eşcinsel (gay) hayatlara tanık oldum bu kitapta.
Hemcins aşkları, acı ve gözyaşı...
Kendi içlerinde izole bir dünya...
Sanırım konunun roman türündeki en kapsamlısı.

kulitta . . 1

Ağustos Ayı

1- Kağıt Kesikleri - İclal Aydın

Anlayabildiğim kadarıyla köşe yazılarını toplamış yazar kitabında. Ayrıca başka birisinin yazıları daha var kitabın içeriğinde. Karışık ve anlaşılması zor bir kitap olmuş. Çok beğendiğim söylenemez.

LAydLiNe : 1

selam kızlar
1) marlo morgan- bir çift yürek : bu kitabı ikinci okuyuşum. avusturyadaki aborjinlerden bahsediyorlar. 120gün duş almamamk. çölde ne bulursan yemek. ve herşeye rağmen tanrıya şükür etmek. değişik bir yaşam şekli tavsiye ederim.

2) 1984 - George Orwel 120sf okumaya devam :31:

3) Martı Jonathan Livingston yeni başladım

PrensesPeri ağustos ayı

1 - Sarah jio-böğürtlen kışı
2- cengiz özakıncı - münevver

bende artık böyle aylık tutacagım listemi.bide bitirir bitirmez yazmazsam karışıyor :44: artık serviste geçen zamanlarımı boşa harcamıyorum.45 dakikada dunyaları okuyorum :9: dün başladım bugun bitirdim münevveri :9: canım kulitta ablamın hediyesi olan 3 kitaptan biri.o zamanki psikolojik yorgunlugumda sonrada konyadan taşınırken getiremediğim kitaplarımla birlikte okunmayı bekliyorlardı.bayramda buldum önceliği onlara verdim :34:

münevver in sonu beni çok şaşırttı.2 kadın arasında kalan bir adamı anlatıyor ama aslında işlediği konu çok başka.siyasi ve tarihi çok önemli bilgiler veriyor.araştırmalarını paylaşıyor.akıcı ilgi çekici:34:

ayrıca kendimce yeni bir uygulamaya daha başladım.kitabı bitirir bitirmez bir deftere kısaca düşüncelerimi yazıp önemli buldugum kısmı not alıyorum.böylece her okudugum kitap o kısacık notlarla hep taze kalacak hafızamda :32:

münevverden alıntılacağım kısmı sizlerle paylaşayım.çok güzel yazmıs bir ilişkinin evrelerini;

" ilk aşk" güzel...
birde her aşkın "ilk günler " i
gerisi?gerisi? sürükleniş.cep telefonları tanıktır sürüklenişe.
başlangıcta tek çalışta açılı sonra üç dört çalışta daha sonra yedi sekiz çalışta,
giderek çalınır açılmaz,dönülür aranır,sonra şarjı biter açılmaz,çantadadır duyulmaz,evde unutulmuştur.
başlangıçta "aşkım" siye çöşku ve sevinçle açılan telefon bir süre sonra " ha canım" a daha sonra " efendim canım" a
giderek "efendim"e sonunda da "alo" ya döner..

birde kızlar söyle bir haberim var.eğer yıl dereceleri adreslerini benimle paylaşmaktan çekinmezler ise 4. yılımızın bitiminin şerefine bu yılki derecelere küçükte olsa hediye göndermek istiyorum :34: derecelerimiz kimler olacak?ekim olmadan birkaç ay öncesinden başlıyor benim heyecanım :9:

Back