Kadınların Kitap Mekanı

Nehirlerin Kadını - Philippa Gregory

Seriyi Türkiye yayın sırasına göre okuduğum için tarihsel sıralamayı izleyememiş oldum. Kuzenler savaşı üçlemesinin ilk kitabı olan bu kitabı diğerlerinden vasat bulmama rağmen seriyi tavsiye ediyorum. Henüz okuma fırsatı bulamamışlar için kronolojik sıralamaya göre okunmasını tavsiye ederim. Tek kitap tercihi olanlar içinse Türkçe çevirisi ilk yapılan ''Boleyn Kızı'' elbette.

Kronojojik sıralama
Kuzenler Savaşı Üçlemesi;
1- Nehirlerin kadını (1430 - 1464)
2- Kızıl Kraliçe (1453 - 1485)
3- Beyaz Kraliçe (1464 - 1485)

Tudor Hanedanı Serisi;
4- Mahkum Prenses (1491 - 1512)
5- Boleyn Kizi (1521 - 1536)
6- Boleyn Mirası (1539 - 1547)
7- Kraliçenin Soytarısı (1548 - 1558)
8- Bakirenin Aşığı (1558 - 1560)
9- Öteki Kraliçe (1568 - 1587)

kulitta . . 1

dereceye girenleri tebrk ediyorum. uzun zamandır okuyamadım.
güneş çavması 270sf
..
eskiden toplam okuduğumuz kitap sayılarıda vardı şimdi yok :26:

güneş çavması 270sf
..

Topiğimizin yıl dönümünde, bir yıllık toplam okuduğumuz kitap sayısı ile listeleniyor.
Doğumgünü şöleni eşliğinde yıllık performanslarımızı görmüş oluyoruz.
Sanırım Ekim ayında... :44:

ben yıllık hesaplayacaktım kaçtane okuduğumu. not defterim kayboldu. burada göremeyince üzüldüm

1- Dostoyevski - Ölü Evinden Anılar

yabanmersini__ : 1

Dostoyevski'nin kendi hapis ve sürgün yıllarını kaleme aldığı kitap.

TEMMUZ AYI

1- Kayıp Kitap Barnabas'ın Sırrı - Aydoğan Vatandaş

2- Güzel Yurdum - Yılmaz Erdoğan ( Bildiğimiz Yılmaz Erdoğan değil. Başka bir yazar.)

Konusu hafif, anlatımı yalın , daha çok lise çağındaki öğrencilere hitap edebilecek türde bir kitap.

LAydLiNe : 2

merhaba bende aranıza katılmak isterim haziran ayında sadece 1 kitap okuyabildim o da Reşat Nuri Güntekin-Çalıkuşu

merhaba aramıza hoşgeldin

Çok tebrik ederim arkadaşlar Hepinizi, kendimi de...
Dereceye giren arkadaşlarımı çok çok tebrik ederim.
Bize emek verdiği için en çok da PrensesPerimi tebrik ederim.

Dereceye giren ve kitap okuyan herkesi tebrik ediyorum. Emeği geçen başta Prenses' cim olmak üzere herkese de sonsuz teşekkürler. Sizlerin sayesinde bol bol okuyorum

asıl ben sizlere teşekkür ederim canlarım burasının bana katkısı büyük.yorumların her biri çok değerli

dereceye giren ve okuyan arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.

kendimden utandım

ve kelebek sınav hazırlığında başarılar. benimki geldi çattı bakalım cumartesi nasıl olacak

umarım güzel geçmistir.günlünce sonuçlanır

güneş çavması 270sf
..

ben yıllık hesaplayacaktım kaçtane okuduğumu. not defterim kayboldu. burada göremeyince üzüldüm

ilk sayfada yıllık listeleri bulabilirsin ekim ayında da kitap ismi olarak çıkartamam ama adet bazında kaç kitap okudugun ortaya çıkacaktır bizim diğer siteye üyemisin sen.orayıda sürekli güncellediğinde güzel bir arşiv haline geliyor

evet kulittam doğru hatırlıyorsun ekim başında yılımız dolmus olacak 4.yılımız dolacak 5. yıla geçeceğiz wuu dile kolay 4 yıldır beraberiz buradaki çoğu kişilerle

sabahattin alinin iki kitabını almıştım fakat şimdilik sadece birini bitirebildim

yeni dünya

13 öykü var içinde.sabahattin alinin kalemini çok seviyorum.yalın net güçlü.1930-1940 lı yıllarda yaşıyormusum hissi yarattı bende.
ayran ve ısıtmak için isimli hikayeler taa ciğerime işledi.ramazan sebebiyle okuma hızım oldukça düşük ama değirmeni de bitirmek istiyorum ya bakalım

PrensesPeri:1

Sherlock Holmes/Şüphe bitti.

Bi daha okurmuyum....hımm emin degilm. Bana hitap etmedi.
Oglum kütüphane den almis fırsat bulamadığı için okuyamadi. Anneler genelde tabakta kalan yemeği siyirirlar ya ziyan olmasın diye, bende kalan kitapları okuyorum işte : )

Datlucadu-Temmuz 1

Son düzenleme:
Temmuz
1)Nuriye Çeleğen- İffet i Kalp
2)Nuriye Çeleğen- Hayy Sultan (ramazanda okunacak manevi dünyamızı aydınlatacak güzel kitaplardan...yazarın özellikle Aşk ı Sükun kitabını öneririm

loliss-2

Pamuk Prenses ve avcı- Lily Blake
Hayal- Ayşe Kulin ( Ayşe Kulin kitaplarını okumaya Dönüş ile başladım. Sırayı bilmediğim için sondan başlamışın ama bu kitap Ayşe Kulin'in yazar olma yolunda nasıl yılmadan çalıştığını sürükleyici bir şekilde anlatıyor. Kitaba bayıldım yazara ait tüm kitapları okumak istiyorum)

nuclear_2

1- Nehirlerin Kadını - Philippa Gregory

2- Ne Zor Şeymiş Yaşamak - Yunus Arıkan (Yanınızda yörenizde varsa okuyabilirsiniz. Relax modu)

kulitta . . 2

1-Annelik Sanatı-Adem Güneş
2-Senden Önce Ben-Jojo Moyes
3-Fatih Harbiye-Peyami Safa

Tuna80......3

teşekkür ederim
diğer site derken :44::44:

güneç çavması bitti.
asmunikal _1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…