• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

merhabalar:3:
müsaade ederseniz ben de katılmak istiyorum aranıza
nisan ayında bitirdiğim kitaplar

1-)J.M.Vasconceles-Şeker Portakalı
2-)İhsan Oktay Anar-Puslu Kıtalar Atlası
3-)Orhan Pamuk-Kar
4-)ZülfüLivaneli-Kardeşimin Hikayesi

şu an Debbie Macomber Mucizeler DÜkkanına Dönüş okuyorum

Loliss-4

:46: $0aal.gif :46:

Bende yüzmeye ve pilatese gidiyorum ama haftada bir gün olunca çok etkilemiyor. Ama iş yeri bu ay çok yoğun, Allahtan stajyerler var da az biraz rahat ediyorum. Yoksa halim duman. İki tane çocukla :52: Bu arada ben ikişer üçer okumaya başladım. Acayip bir okuma aşkı var bu ay içimde :16:Sana da yolluyorum Prensescim yakala hemen :34:

Wooovvv Maşaallah :nazar::nazar::nazar:
2 çocuk, iş, spor ve kitaplar
smileys-applause-236634.gif
:nazar:
Ben de bu aralar çok iştahlı ve oburum. $8767efcb58bcd3cedfdc5da9f078eed9.gif

günaydın..
ben bu seriyi severek okudum güzeldi ama harika diyemeyeceğim malesef..

Kelebek kuzum nasılsın?Profilimde görüyordum kitap kurdu kelebeğimizi, şimdi erken doğum tehdidi nedeniyle yataktan çıkmamam gerekip yemek de yapamayınca bu topikte bari laf atayım dedim.:9:

Ben bu ay
Bir psikiyatristin gizli defteri
Ben Malala yı okudum.Yeni kitap arayışı içindeyim.

Son düzenleme:
Bu ay yarışma kıran kırana geçiyor. Nerdeyse uykumda bile okuyacağım o duruma geldim :52::52::27::46::nazar:
Cengiz Aytmatov' un kalemine bir kez daha hayran kaldım. Öyle bir yazmış ki diyecek söz yok. Ama sonu çok üzücü :14:
Siyah süt ise şimdiye kadar okuduğum Elif Şafak kitaplarının arasında en vasat olanı ama en vasat olanını bile 1 günde okudum o kadar yani :9: En çok içimden sesler korosu hoşuma gitti. Benim içimde de onlardan bir sürü olduğunu keşfettim.

1- Ayyar Hamza - Mehmet Ali Bey
2- Mihmandar - İskender Pala
3- Firarperest - Elif Şafak
4- Saklı kitap - Sibel Eraslan
5- Bukre - Kahraman Tazeoğlu
6- Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov
7- Siyah Süt - Elif Şafak

LAydLiNe : 7

günaydın
ben de Cengiz Aytmatov u çoook severim:16:

maşallah maşallah :nazar::nazar::9: benım bu ara spor ve yüzme tüm zamanımı alıyor :44: geçen aydan yarım kitabımı bitirebildim bu ay.şimdide küçük düşler büyük umutlar okuyorum hatta okuyamıyorum sürünüyor :17:

merhaba :3::3: hoşgeldin aramıza bir sonraki listede hemen ekliyorum senide :16::16: keyifli okumalar:16:
günaydınnn:16:
çook teşekkür ederim:54:

günaydın
çok teşekkür ederim:54:

Son düzenleme:
Wooovvv Maşaallah :nazar::nazar::nazar:
2 çocuk, iş, spor ve kitaplar
smileys-applause-236634.gif
:nazar:
Ben de bu aralar çok iştahlı ve oburum. Eki Görüntüle 1090497
Maşallahın için çok teşekkürler :16: En son stajyerimin hocası nazar etti uzun süre okuyamadım. :14: Artık kadın gelince saklıyorum kitaplarımı görmesin diye :9: Şu ayın evreleri felan var ya astrolojide. Belki bu ay ki iştahımızın sebebi odur. Bazı dönemler böyle oluyorum. Doymuyorum okumaya. Ama bazende bir kitap haftalarca sürünüyor elimde. Bu ay ki listeyi merak ediyorum acaba kaç kitap okunmuş olacak :32:

Kelebek kuzum nasılsın?Profilimde görüyordum kitap kurdu kelebeğimizi, şimdi erken doğum tehdidi nedeniyle yataktan çıkmamam gerekip yemek de yapamayınca bu topikte bari laf atayım dedim.:9:

Ben bu ay
Bir psikiyatristin gizli defteri
Ben Malala yı okudum.Yeni kitap arayışı içindeyim.

iyiyim canım sen nasılsın?
çok üzüldüm senin içim umarım hayırlı doğum olur :16:
ne tarz seviyorsun burda el birliği ile sana yardımdımcı olabiliriz tercih konusunda:16::16
:

1- Bakir İntiharlar - Jeffrey Eugenides
2- Necla / Bir Güneydoğu Gerçeği - Hikmet Çetinkaya
3- Türkiye'nin Siyasi İntiharı / Yeni Osmanlı Tuzağı - Cengiz Özakıncı
4- Bazı Kuşlar - Feyyaz Alaçam
5- Şabalı Çocuk - Azouz Begag
6- Yüzbaşının Kızı - Aleksandr Sergeyeviç Puşkin
7- Musa'nın Çocukları - Ergün Poyraz

8- S*ktir Et - John C. Parkin
Herhangi bir zamanda kendiniz iyi hissederken okumanın etkisini bilemem lakin ben tam da yay gibi gergin bir dönemimde okumaya başladığım için
şanslı ve rahatlamış hissediyorum. Öğretinin hayat felsefem olması için belli aralıklarla tekrar okumam gerektiğini düşünüyorum.

kulitta . . 8

Nisan Ayı:
1.Debbie Macomber Bahçemde Yeşeren Umutlar bitti..
2.Dünya Varmış Güneş Çavması bitti.. (herkese tavsiye ediyorum çok güzel ve özel bir kitap bence)
3.Debbie Macomber Mucizeler Dükkanına Dönüş bitti..
4.Ender Haluk Derince Menekşe Kokulu Hikayeler bitti..(hiç beğenmedim kitap birde kokuluydu astımım var ve beni çok rahatsız etti hiç hoş bir düşünce değil bence.. ve hikayelerin çoğu zaten bilindik hikayelerdi beğendiğimi söyleyemeyeceğim..)
5.Vefa Enver Bunu Sen İstedin bitti..(gene çok beğendim devam kitabına başlamayı düşünüyorum)
6.Vefa Enver Neyse Ki Çocuk Yaptım bitti..(tadı damağımda kaldı)
7.Debbie Macomber Bir Dilekle Başladı Her şey bitti..
8.Erica Bauermeister Baharat Kokulu Hayatlar bitti..
9.Sinan Akyüz Bana Sırtını Dönme bitti..

3kelebek3-9

Ne güzel herkes çok kitap okuyor :16::16::16::16: Enerjiniz için kendi adıma teşekkür ederim çok motive oluyorum ama sizler kadar okuyamadığım için de kendime sinir oluyorum..

Kpss geçsin de hayırlı sonra bende aktif olurum . :69:

1- Bakir İntiharlar - Jeffrey Eugenides
2- Necla / Bir Güneydoğu Gerçeği - Hikmet Çetinkaya
3- Türkiye'nin Siyasi İntiharı / Yeni Osmanlı Tuzağı - Cengiz Özakıncı
4- Bazı Kuşlar - Feyyaz Alaçam
5- Şabalı Çocuk - Azouz Begag
6- Yüzbaşının Kızı - Aleksandr Sergeyeviç Puşkin
7- Musa'nın Çocukları - Ergün Poyraz
8- S*ktir Et - John C. Parkin

9- Kara Duvak - Esra Erol Yok artık dedirten, acı dolu kadın hikayeleri. Aile olmayı anne babasından öğrenememişler için hayat çok daha zor.

kulitta . .9

Son düzenleme:
1. Mihmandar - İskender Pala
2.Yedinci Gün - İhsan Oktay Anar (Suskunlar kadar sevmedim.)
3.Boncuk Oyunu - Herman Hesse
4.Sol Ayağım - Christy Brown
5- Kaiken- Jean Christophe Grange

( Aslında 6. Güneş Çavması-Dünya Varmış ve 7. Yüzyıllık Yalnızlık-G.Garcia Marquez demem lazım ama bunları baştan sona ikinci kez okudum, sayılmaz herhalde. Yazık oldu çünkü hızla akıp gitse bile, kalın kitaplar. Ben böyle ya yazmaya yetişemiyorum ya çok sevdiğim kitapları deli gibi bir daha okuyorum, sanırım hiç birinci olamayacağım. :14: )

candan44 - 5

Son düzenleme:
Çok ihmal ettim, farkındayım :25:
O kadar özlemişim ki 1 günde bitti kitap :16:

En son yürekler ölür - Canan TAN

Perim - 1 - :31:

( Aslında 6. Güneş Çavması-Dünya Varmış ve 7. Yüzyıllık Yalnızlık-G.Garcia Marquez demem lazım ama bunları baştan sona ikinci kez okudum, sayılmaz herhalde. Yazık oldu çünkü hızla akıp gitse bile, kalın kitaplar. Ben böyle ya yazmaya yetişemiyorum ya çok sevdiğim kitapları deli gibi bir daha okuyorum, sanırım hiç birinci olamayacağım. :14: )

candan44 - 5

niye sayılmasın ki :44: sonuçta okumuşsun. istersen on kere oku :27:

candan44 - 5

niye sayılmasın ki :44: sonuçta okumuşsun. istersen on kere oku :27:

DonukPudra'ya katılıyorum. Etkilendiğimiz kitapları tekrar okumak çok anlamlı.
Tekrar okumak istediklerime zaman ayırmamakla hata yapıyorum onlarla yeniden buluşmalıyım.
Ayın son gününde olduğumuz için hemen candan44 . 7 olacak mesajını yazmalısın. :16:
Keyifli okumalar dilerim. $to_be_reading.gif

DonukPudra'ya katılıyorum. Etkilendiğimiz kitapları tekrar okumak çok anlamlı.
Tekrar okumak istediklerime zaman ayırmamakla hata yapıyorum onlarla yeniden buluşmalıyım.
Ayın son gününde olduğumuz için hemen candan44 . 7 olacak mesajını yazmalısın. :16:
Keyifli okumalar dilerim. Eki Görüntüle 1094405

Tamam sağolun. :46: Hemen düzeltiyorum o zaman.

6. Güneş Çavması-Dünya Varmış (İkinci kez, baştan sona aynı güzel yolculuk.)
7. Yüzyıllık Yalnızlık-G.Garcia Marquez (İkinci kez, yolculuk güzel ama G. Marquez öldüğü için biraz buruk.)

candan44 -7

iyiyim canım sen nasılsın?
çok üzüldüm senin içim umarım hayırlı doğum olur :16:
ne tarz seviyorsun burda el birliği ile sana yardımdımcı olabiliriz tercih konusunda:16::16
:

Nolsun cnm evde yatıyorum işte,internet,kitap okumak vs geçiyor zaman bir şekilde.
Ben farklı dönemlerde veya farklı ülkelerde yaşayan kadınların hayat hikayelerini seviyorum.Bu konuda hatta favorim waris dirie çöl çiçeği ve benim ülkem kitapları,tavsiye ederim çok.Şimdi Malala yı da bitirdim.Evde birkaç kitap var bekleyen ama bu tarz arıyorum daha çok.:16:

Son düzenleme:
Nisan ayi biter az okumali oldu bu ay ama mayisa artik :)
1.elif safak, ustam ve ben
2.demiryolu oykuleri
3.ah muhsin ünlü
4. Nietzsche, böyle buyurdu zerdust
Hlyarya- 4

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

1.Kurma Kız-Paolo Bacigalupi
2.Kayboluş-George Repec
3.Coraline-Neil Gaiman
4.Güneş Çavması-Dünya Varmış
5.Rüzgarın On İki Köşesi-Ursula Le Guin
6.Efendi Uyanıyor-H.G. Wells
Lavin-6

Bu ayki performansımdan pek memnun değilim ama Mayıs benim ayım olacak:32:

Nisan ayının son kitabını da bitirdim nihayet. Aynen Bukre gibiydi. Sonunu getirmekte çok zorlandım. Kitabı kısaca özetlemek gerekirse eğer, dışına lezzetli bir şeker yerleştirilmiş, şekeri yedikçe içinden kötü bir tat gelmeye başlıyor. Kitap aynen bu şekilde. İlk 5-10 sayfa iyi gidiyor. Sonrası Bukre yi aratmayacak kötülükte. Arada tek tük güzel yazılar var ama çoğunlukta zaman kaybı olarak düşünüyorum.

1- Ayyar Hamza - Mehmet Ali Bey
2- Mihmandar - İskender Pala
3- Firarperest - Elif Şafak
4- Saklı kitap - Sibel Eraslan
5- Bukre - Kahraman Tazeoğlu
6- Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov
7- Siyah Süt - Elif Şafak
8- Soğuk Kahve - Ahmet Batman

LAydLiNe : 8

Back