• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Alexandra Cavelius-Leyla : Okurken kanım dondu,mideme kramplar girdi. Bilinen şeylerin gerçek ağızdan kaleme dökülmesi ve yansıması çok etkileyiciydi.Tecavüz kısımlarında içim tuz buz oldu iğrendim kadın olmaktan.Evet savas ve hayat acımasız ama bir de kadınsanız daha da acımasız..Bunu bir kez daha görmüş oldum..

İnsanlık için okutulması gereken bir kitap.

John Green-Aynı Yıldızın Altında : Amerikan film replikleri beni rahatsız etti.. örneğin cümlelerde oldukça "falan, filan" söylemi geçiyor. Ağlamaktan içim dışıma çıktı diyenler olmuş ama o kadar da farklı ve edebi gelmedi bana. Kanser hastalığının etkisini hissettim ve garip oldum... Onun dışında bazı güzel cümleler de vardı tabii : " suya gömülmeye devam ediyor. çölde bir lütuf,okyanusta bir lanet.."gibi..

DonukPudra..........10

Yorumuna kesinlikle katılıyorum savaş kadınlar için daha da acımasız. :50: Sinan Akyüz'ün İncir Kuşları da beni çok etkilemişti.

benide alın aranıza kitap okumayı çok seviyorum ama bu aralar çok boşladım :(

Artık aramızdasın laleaslan. $0fg.gif $0aal.gif
Keyifli okumalar dilerim. $52c3ef378e9a22e3b4fa012f5032bff0.gif

hakan günday- ziyan; farklı bir konuydu bir askeri anlatıyordu, sonu kurgusu her şeyi çok güzeldi. Seviyorum bu yazarı

limon-----5

Bende çok seviyorum Günday'ın kalemini :16:
İmzamdaki yazı Ziyan kitabından :1: :16:

Ziyan o kadar içten geld ki kendimi nöbet tuttuyo gibi falan hissettim :D zeki adam ya sonu şok etkisi yarattı

Ne çok okumam gereken kitap var böyle. Söz verdim evdeki yığını eritmek için mart ayının sonuna kadar kitap almamam lazım. :25::31:

evet çok kitap var . iş güç olmasa bol kahve çimenler ve kitaplar olsa :32::32: böyle oynarım. sen yine canım çok değişik kitaplar okuyorsun senin sayende tanıdığım yazarlar oluyor:16:

ARALIK
1-TOLSTOY/SAVAŞ VE BARIŞ (KISALTILMIŞ METİN 354 sayfa )
2- Doğunun Limanları / Amin Maalouf

Kitap Açıklaması
"Adana'da ayaklanmalar olmuştu. Kalabalık, Ermeni mahallesini yağmalamıştı. Altı yıl sonra çok daha büyük çapta olacakların provası gibi bir şeydi. Ama bu bile dehşetti. Yüzlerce ölü. Belki de binlerce." Can çekişen Osmanlı İmparatorluğu ve Beyrut ile Fransa arasında yaşamı sürüklenen İsyan. Doğunun Limanları bu yüzyılın başını, bir insanın trajik tarihinin içinden anlatıyor.Amin Maalouf son romanı 'Doğunun Limanları' ile yine YKY'de.

kedi83 . . 2

Sarah jio: Yağmur Sonrası : Yazarı seviyorum, akıcı bir anlatımı var, zaten kitap sizi içine çekiyor, bir çırpıda okuyorsunuz.Rahatlatan, kapağına bile bakıp mutlu olduğum kitapları var yazarın:9: Ancak bazı yerlerin özellikle sona doğru yüzeysel olduğunu, aceleye geldiğini düşündürdü... Yine de güzeldi, sevdim.

AskInihan: 3

Son düzenleme:
1- İki Yeşil Susamuru - Buket Uzuner
2- Dönüşüm (Değişim) - Franz Kafka
3- Siyah Lale - Alexandre Dumas
4- Thais - Anatole France
5-Sivil İtaatsizlik Ve Pasif Direniş - Henry David Thoreau, Mahatma Gandhi

6- Cemaatin Copları - Zübeyir Kındıra Gündemi değerlendirmek isteyenler için kaynak olabilecek nitelikte.

kulitta . . 6

merhaba kızlar :)
1-erkek dediğin ne işe yarar_claudia carroll (eğlenceli bir kitaptı. stiletto diye bir seriymiş bu. bu seriden bir kitap daha aldım henüz okumadım)
2-garanti karantina_murat menteş (şiir kitabı. hiçbirşey anlamadım kızlar ama bu kitaptan değil benden kaynaklanıyor:))
3-ateşböceği yolu_kristin hannah (bilen bilir etkileyici bir kitap. son 50,60 sayfayı ağlayarak okudum)
4-intihar dükkanı_jean teule (kara mizah tarzı bir kitap kesinlikle tavsiye ediyorum, çok sevdim. kitabın animasyon filmi de varmış henüz izlemedim ama en kısa zamanda izleyeceğim.)
5-her gün yeni bir hayat_louıse l. hay (bikaç aydır elimdeydi bu kitap ara ara okuyordum bu ay bitti.)
6-yüksek volüm_ilyas başsoy (internetten kelepirler bölümünden aldığım bir öykü kitabıydı. çok sevdiğim söylenemez.)
7-bin dokuz yüz seksen dört_george orwell (kesinlikle tavsiye ediyorum. zaten kendini kanıtlamış bir kitap)

bu ay da böyle bitti kızlar sanırım başka kitap yetiştiremeyeceğim bu ay. herkese mutlu mutlu musmutlu bir 2014 dilerim:)

duygum_duygum:...7

Tony BUZAN- Aklını Kullan; (180 sayfa) kişisel gelişim kitabı; okurken ve öğrenirken doğru bildiğimiz yanlışlar üzerinde durmuş ve öğrenmenin etkili olmasında tekrarlardan ve konunun içinde zihinde ilk akla gelen anahtar kelimelerden ZİHİN HARİTALARI metoduna değinmiş,bunlar hakkında yaşanmış örnekler sıralamış...

bitirdiğim kitap bununla ;

elfmet...... 2

Kendi adıma yanıtlamam gerekirse, fazlaca internete yöneldiğim, okumaya odaklanmakta zorlandığım bir dönemde bu topiği
keşfederek kitaplarımla barışmıştım. Eki Görüntüle 908668

Pekçok olumlu etkisi yanında düzenli okuma alışkanlığını destekleyen yönüyle vazgeçilmezim oldu. Eki Görüntüle 908673

Yeterince okuduğuna inanıyorsan motive etmek, daha sistemli okumak istiyorsan motive olmak için katılabilirsin. :16:

Tamam o zaman beni de eklerseniz sevinirim. Kitap okumak sürekli aklımda ama internet ve çalışmam gereken dersler zamanımı çok aldığı için bir de 10 dakikadan fazla hiçbir şeye konsantre olamadığım için çok yavaş ilerliyorum. Belki burada biraz gaza gelirim.

Şu an Erol Mütercimler - Fikrimizin Rehberi kitabını okuyorum son 150 sayfa kaldı hatırladığım kadarıyla (1200 sayfa) İzlenimim: Her vatandaşın okuması gerektiği.. (ki bence her kitabı her vatandaş okumalı) Hep tarih ve bilgi ağırlıklı olduğu için alışkın olmayanlar sıkılabilir. Ama değer.. Atatürk'ün hayatını ayrıntılarıyla anlatan bir kitap. Ayrıntıya giremiyorum çünkü siyasete kaçacak. Haftada bir bilgi vermem gerekiyor değil mi?

herkese iyi haftalar diliyorum arkadaşlar
bu ayın ve bu yılın son kitabı halid hüseyn den ve dağlar yankılandı oldu.öncelikle diğer iki kitabı kadar lezzetli olmasada bu yazarın dili ve akışının çok iyi olduğunu söylemeden edemeyeceğimkitapta karakkter olarak bence çok kalabalığın özeline yer vermiş.örneğin raşa idris karakterlerinin aslında romanın baş karakteriylede olaylada ilgisi yok.gereksiz uzatmalar var kısacası.ismininde bence romanla alakası yok.ben bu ismin doğru olmadığğını düşünüyorum..isim hhani büyük acılı bir olayın oluşunu yada sonunda bir yırtılmanın yaşandığını
çağrıştırrıyor.bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum yoksa kitabın sonundan kopya vereceğim.bu da okumayan arkadaşlar için iyi olmaz
herşeye rağmen bu yazarın dilini seviyorum
muntazar 6

Tamam o zaman beni de eklerseniz sevinirim. Kitap okumak sürekli aklımda ama internet ve çalışmam gereken dersler zamanımı çok aldığı için bir de 10 dakikadan fazla hiçbir şeye konsantre olamadığım için çok yavaş ilerliyorum. Belki burada biraz gaza gelirim.

Şu an Erol Mütercimler - Fikrimizin Rehberi kitabını okuyorum son 150 sayfa kaldı hatırladığım kadarıyla (1200 sayfa) İzlenimim: Her vatandaşın okuması gerektiği.. (ki bence her kitabı her vatandaş okumalı) Hep tarih ve bilgi ağırlıklı olduğu için alışkın olmayanlar sıkılabilir. Ama değer.. Atatürk'ün hayatını ayrıntılarıyla anlatan bir kitap. Ayrıntıya giremiyorum çünkü siyasete kaçacak. Haftada bir bilgi vermem gerekiyor değil mi?
Merhaba aramıza hoşgeldin :3:
Her haftadan ziyade okumakta olduğun kitabı bitirdiğin zaman o ay bildirimi için yazman gerekiyor. istediğin takdirde okuduğun kitapla ilgili yorum yapabilirsin.

Okumakta oldugun kitap bitmeyip ocak ayında biterse şayet ocak ayı bildiriminde bitirmiş olarak söyleyebilirsin.

Örneğin ;

Erol Mütercimler - Fikrimizin Rehberi : YORUMUN

kestaneşekeri...........1 (okumuş olduğun kitap adedini yazman gerekiyor. ay içerisinde başka kitaplar okudugun takdirde sayını ona göre artırıyorsun.

keyifli okumalar :16:

Aylık performanslarımızı değerlendiriyoruz canım.
Bir ay içinde okuyup bitirdiğimiz kitapları istersek yorumumuzu da ekleyerek,
mesajımızın alt kısmına nickimizle birlikte sayısını da ekleyerek belirtiyoruz.
Elindeki kitap 2 gün içinde biterse Aralık, bitmezse Ocak ayı listesine yazılır.
Kısa sürede alışırsın. Hoş geldin sefalar getirdin. :16:

Okumakta olduğun Fikrimizin Rehberi Gazi Mustafa Kemal - Erol Mütercimler
kitabını inceledim şimdi. Dediğin gibi 10 numara bir araştırma kitabı olmalı.
Kıskanmadım desem yalan olur. :17: :9: Kesinlikle okumalıyım İnşallah. Eki Görüntüle 913693

Merhaba aramıza hoşgeldin :3:
Her haftadan ziyade okumakta olduğun kitabı bitirdiğin zaman o ay bildirimi için yazman gerekiyor. istediğin takdirde okuduğun kitapla ilgili yorum yapabilirsin.

Okumakta oldugun kitap bitmeyip ocak ayında biterse şayet ocak ayı bildiriminde bitirmiş olarak söyleyebilirsin.

Örneğin ;

Erol Mütercimler - Fikrimizin Rehberi : YORUMUN

kestaneşekeri...........1 (okumuş olduğun kitap adedini yazman gerekiyor. ay içerisinde başka kitaplar okudugun takdirde sayını ona göre artırıyorsun.

keyifli okumalar :16:

Afedersin DonukPudracım. Açıklamanı farketmeden, yardımcı olmaya çalışmışım. :31:
Bunu hep yapıyorum maalesef. Yanıt bekleyen mesajların ardına bakmadan hoooop alıntılıyorum. :17: :16:

Back