• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Bir Kadının 24 Saati - Stefan Zweig

Zweig'ın Satranç'tan sonra okuduğum ikinci kitabı. Yine çok akıcı ve sade bir dille yazılmış. Çok sıra dışı gibi görünen ama gerçekte hepimizin verebileceği tepkiler ve çılgınca kararlar çok güzel ifade edilmiş.

Gareng - 8

******ağustos ayı derecelerimiz ******

1.miz :nazar::nazar: ehlimana :nazar::nazar::65: :46: :65: :46:

2.miz limon1988 :81::nazar: :129:

3.müz Gareng :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 665953

1 eylül- 30 eylül 2013

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. limon1988 ...10.......
  2. Gareng ......8.........
  3. sara_28 ........5..........
  4. duygum_duygum ........4......
  5. Donuk_Pudra .......3.......
  6. ftm55 ........3........
  7. _Lavin_ .........2........
  8. muntazar ........2.......
  9. neenone ........1...........
  10. kedi83 .....1.......
  11. tugcecan ......1........
  12. PrensesPeri .......1......
  13. ehlimana ..............
  14. kulitta ...................
  15. sevgipitircigim ................
  16. prenses_84 .............
  17. SirriEyvan ................
  18. DatluCadu ................
  19. angel_elika ..............
  20. kgokce ..............
  21. nuclear .................
  22. gulshenidil .................
  23. NeMeSiS98235 ...............
  24. efla ..............
  25. __PINAR__ ...............
  26. pembelii ....................
  27. bugu_su ...............
  28. AskInihan ..................
  29. Lyre ................
  30. december90 ....................
  31. macellan ................
  32. nilkon4246 ................
  33. yasemnn ..................
  34. muhat .................
  35. mavisim51 ............
  36. cemre25 ................
  37. _asmunikal_ .................
  38. mehtap51 ................
  39. H_İ_S .................
  40. _Medcezir_ ...............
  41. gonca2206 ...............
  42. LadySubaru ...............
  43. diltesne ............
  44. uğur böcüğü ...............
  45. nAyino ................
  46. piolin ...............
  47. pekmez_akilli ............
  48. pretty__woman .................
  49. _MinigininFaresi ................
  50. Ausencia ...............
  51. busean ..............
  52. pogopogo ..................
  53. LAydLiNe .................
  54. DamlaSakizliKahve ................
  55. lajoie ................
  56. cornella ...............
  57. glntpl ................
  58. yemyesilcit ................
  59. roseizmir ..................
  60. yorgun savascı ...............
  61. LadyEvil .............
  62. fidele ..............
  63. samanyolu .............
  64. masal26 ............
  65. eski_bir_masal ................
  66. tweetypinar .............
  67. nilayu ................
  68. pinararip ................
  69. pinaran ...............
  70. hande85 ................
  71. Elouise ................
  72. carpe__diem ................
  73. biscolataa ................
  74. kays_ ................
  75. Brsnz ................
  76. 19DisiKartaL03 ................
  77. Axelia ................

günaydıınn mutlu bir hafta dilerim :16::16:

$Kitap Okumak.jpg

beni de katin.....

hoşgeldin aramıza :16::16: keyifli okumalar dilerim :16::16:

Goethe- Faust

Ilgi cekici bir eser hic sikmiyor.

Ayrica Sartre- Bulantiyi okuyorum.

kaç kitap bitirdiğini mesajının sonuna ekleyebilirmisin :29: kaç yazacagımı bilemedim sana :44:

Aziz Nesin -Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Şuana dek okuyamadığım için kendime çok sinir oldum.:1: Aziz Nesin'in mizahı harika,anlatımı tadından yenmez..:16:

Traji komik hikayede herkesin kendinden birşeyler bulacağı kesin.. bu kadarı olur mu diyor insan okurken ama burası Türkiye olur mu olur :31:

Hakan Günday-Malafa : tek kelimeyle mükemmel.. romanda bilinmeyen kelime çok diye duyup okurken acaba diye düşünmüştüm ama birkaç sayfa sonra o kelimeleri çözüyorsunuz zaten... ana konu : "satmak" .. baştan sona kadar düşündürüp aynı heves ile okumaya devam ettiğim kitap oldu.. sonu ise mükemmel bitti..

"kimin tezgahtar olduğu tezgahın sonunda anlaşılır"..
"dünya bir tezgahtır, tezgahın hangi tarafta olduğuysa ölünce anlaşılır" herşeyin özeti. :31::31:

DonukPudra..........5 :16:

Son düzenleme:
bende kardeşimin hikayesini bitirdim

ilk başı ağır gitti ite ite okudum diyebilirim.kardeşinin hikayesini anlatmaya başlayınca açıldı roman.sonunu tahmin etmek imkansızmıs çok şaşırttı beni :44:

kitapta beni etkileyen daha dogrusu bendeki aşk anlayşını yansıtan cümle:

“Aşkın en yüksek noktası kıskanmayı bile unutmaktır. O noktada sahiplenmek biter, saf aşk kalır.”

Cemalnur Sargut- Peygambere Sevdirilen Kadın : Pegamberimizin ve İslam alimlerinin kadınlar hakkında söyledikleri hadisler ve Kur'an-ı Kerim'in kadınlar hakkındaki bahsettiklerine değinilmiş. Eşlerin okuyup birbirlerine daha hoşgörülü yaklaşacağına eminim.

DonukPudra......6 :31:

1- Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems / Sinan Yağmur
2- Boyalı Kuş / Jerzy Kosinski

Kitap Açıklaması
İlk olarak 1965te yayımlanan Boyalı Kuş, Jerzy Kosinskiyi edebiyat dünyasının aranan simalarından biri yaptı. Los Angeles Timesın son on yılın en etkileyici romanlarından biri saydığı eser otuzdan fazla dile çevrildi. İkinci Dünya Savaşı sırasında ailesi tarafından terk edilen bir çocuğun oradan oraya savruluşunun sinirleri hırpalayan hikâyesi olan Boyalı Kuş, dehşetli vehşetin, masumiyetle sevginin yakınlığını irdeleyen bir şaheserdir. Bu yüzyılın en önemli ve en özgün yazarlarından Kosinskinin ilk ve en ünlü eseridir.İkinci Dünya Savaşını konu edinen kayda değer kurgulardan hiçbiri Jenzy Kosinskinin Boyalı Kuşunun seviyesini yakalayamaz. Görkemli bir sanat eseri ve insan iradesi üzerine yazılmış en iyi methiye. Bunu okuyan asla unutmayacak, ve mutlaka sarsılacak. Boyalı Kuş edebiyatımızı ve yaşamlarımızı zenginleştiriyor.Jonathan Yardley, The Miami HeraldOlağanüstü... Tam anlamıyla sersemletici... Hayatımda okuduğum en güçlü kitaplardan biri.Richard Kluger, Harpers MagazineEn önemli yazarlarımızdan biriNewsweekEn iyilerinden biri... Derin bir içtenlik ve duyarlılık yazılmışElie Wiesel, The N.Y Times

kedi83 . . 2

Allahım nihayet uzun zamandan beri ilk defa bir kitap bitirebildim ve şuan kendimi çok mutlu hissediyorum. Bir kitapla bile olsa bu ay listeye girmek çok güzel olacak benim için. :16:

1- Gökkuşağı Öyküleri - Murat ÇİFTKAYA

Derleme öykülerden oluşan bir öykü kitabı adı üstünde. Dünya geneli kıssadan hisseleri aynı kitaba toplamaya çalışmış yazar. Bir çoğunu farklı şekillerde bildiğimiz öykülerin hangi ülkelerde anlatıldığını da öğrenmiş oluyoruz bu kitapla.

LAydLiNe : 1

Hakan Günday-Azil : Kesinlikle bir başucu kitabı..delilik ve dahilik arasında gezinmek..
Hakan Günday'ın bu kitabıyla belli bir çıtayı aştığını düşünüyorum..
"Asil Yaşayan Adil Ölür " bu kıvrak zeka ürünü kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.

İlk cümlesi zaten insanı alıyor ; "Bu cümle, yazmayı öğrendiğimin kanıtıdır.
Bu cümleyse, okumaya devam ettiğinin kanıtı.
Birlikte iki kanıtı olan bir suç işleyeceğiz. bir hayata son vereceğiz..."

DonukPudra .........7

Hakan Günday-Azil : Kesinlikle bir başucu kitabı..delilik ve dahilik arasında gezinmek..
Hakan Günday'ın bu kitabıyla belli bir çıtayı aştığını düşünüyorum..
"Asil Yaşayan Adil Ölür " bu kıvrak zeka ürünü kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.

İlk cümlesi zaten insanı alıyor ; "Bu cümle, yazmayı öğrendiğimin kanıtıdır.
Bu cümleyse, okumaya devam ettiğinin kanıtı.
Birlikte iki kanıtı olan bir suç işleyeceğiz. bir hayata son vereceğiz..."

DonukPudra .........7

Çok merak ettim bu kitabı... Başlangıcı harikaymış doğrusu.
Hakan Günday okumak istiyorum ama hangi kitabıyla başlamalıyım bilmiyorum:31:

merhaba kızlar evlendim geldim :) 8 günlük gelin olarak kaldığım yerden devam :)
5- ayakları sıcak tutalım_belda öztürk
6- düş sandığım_yasemin candemir
7- bugün bizde temizlik var_m.caner alper

duygum_duygum:7

merhaba kızlar evlendim geldim :) 8 günlük gelin olarak kaldığım yerden devam :)
5- ayakları sıcak tutalım_belda öztürk
6- düş sandığım_yasemin candemir
7- bugün bizde temizlik var_m.caner alper

duygum_duygum:7

Allah mesut etsin ayrıca maşallah düğün arefesinde 7 kitap okumak harika, tebrik ediyorum.

Çok merak ettim bu kitabı... Başlangıcı harikaymış doğrusu.
Hakan Günday okumak istiyorum ama hangi kitabıyla başlamalıyım bilmiyorum:31:

ben şuana dek kinyas ile kayra, az, malafa ve azil'i okudum.

herkese göre tabii ki farklıdır yazarın ilk okunması gereken kitabı fakat beni en etkileyen kitabı Azil oldu.sonra kinyas ve kayra derim..

Yazarın dilini ve betimlerini Azil'de daha çok sevip alışacağını düşünüyorum çünkü kinyas ile kayra'nın başlangıcı biraz insanı sıkıyor gibi fakat o da sonradan acayip derinleşiyor.:31:

Murat Menteş-Garanti Karantina : almadan önce okuduğum yorumlarda genelde birkaç cümlesi hariç şiir kitabının vasat olduğu yönündeydi fakat merak ettim Murat Menteş'i bir de şiir de görmek istedim... ilk yadırgama oldu ne kafiye,ne uyak :1: kelimeler Allah vere gibi geldi..

fakat o absürdlüğün içinde bazı şeyleri güzel verdiğini düşünüyorum ben... kıvrak zekasını yine göstermiş ince esprilerle ,göndermelerle ... karikatürleri de ilginçti.. özet gibi..

ben beğendim :1: ama herkesin beğenebileceği bir kitap değil evet.

DonukPudra.........8 :31:

ben şuana dek kinyas ile kayra, az, malafa ve azil'i okudum.

herkese göre tabii ki farklıdır yazarın ilk okunması gereken kitabı fakat beni en etkileyen kitabı Azil oldu.sonra kinyas ve kayra derim..

Yazarın dilini ve betimlerini Azil'de daha çok sevip alışacağını düşünüyorum çünkü kinyas ile kayra'nın başlangıcı biraz insanı sıkıyor gibi fakat o da sonradan acayip derinleşiyor.:31:

Teşekkür ederim, okumak istediğim kitaplar arasına aldım ikisini de:34:

Son düzenleme:
ilk olarak canan tan hasreti bitirdim yazmmıştım arkadaşlar
ayy kusura bakmayın öyle selamsız sabahsız yazdım hemen ne kadar ayııııppp cık cık cık
hastayım ve hamileyim kafam yerinde değil
umarım herkes çok iyidir
karanlığın 50 tonunu bitirdim 3. kitabını okumam arttık
Jean greange nin kolonis,ini bitirdim ve diğer kitaplar gibi kesinlikle tavsiye ederim
birde sinaan akyüz iki kişilik yalnızlık kitabını bitirdim
beklentim fazlaydı kitabın adıda daha farklı bir hikaye oluşturuyordu kafamda
açıkçası daha çok psikolojik olarak çöküntü öne çıkar diye düşünmüştüm okunmalı yada okunmamalı si<z bilirsiniz
muntazar 4

Başlamak bitirmenin yarısıdır derler yaaa gerçekten başlamak işe yaradı çünkü bu kadar işin arasında (İki çocuk birisi henüz 5 aylık ve çalışan bir insanım :9: ) ikinci kitabımı da bitirebildim.

1-Gökkuşağı Öyküleri - Murat ÇİFTKAYA
2- Bir kadın bir ses - Doğan CÜCELOĞLU

Güzel ve akıcı bir hayat hikayesi. Türk kadınının hayatından önemli bir örnek. Sadece röportaj olarak yazılmış olması hoşuma gitmedi. Ama ona rağmen bir solukta okudum.
LAydLiNe : 2 :46::9:

Back