• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Evet ehlimanacım ben de öğretmenlik için girmiştim çok şükür geçen yıl atandım.Darısı başına inşallah en yakın zamanda.
Geçen yıl kendini çok yıprattığın için sanırım böylesin.Temelin de varmış o kadar kasma kendini, dediğin gibi gerçekten nasip...
Elbette tevekkül önemli de nasibinde yoksa kalem bile oynatamıyor bazen insan.
İnşallah güzel haberlerini alırız.

amin inşallah:))))))))
senin branş ne?
nasip neyse o doğrudur da çabalamadıktan sonra çok bir şey beklememk lazım çabalaynalara haksızlık olur.
hakkımızda hayırlısı olsun:)))

amin inşallah:))))))))
senin branş ne?
nasip neyse o doğrudur da çabalamadıktan sonra çok bir şey beklememk lazım çabalaynalara haksızlık olur.
hakkımızda hayırlısı olsun:)))

Öyle tabi ki, çabalamak lazım.
Benim branşım türk dili ve edebiyatı, seninki ne?

1.Peyami Safa- Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
2.Manuel Puig- Örümcek Kadının Öpücüğü
3.William Golding-Sineklerin Tanrısı
4.Platon-Devlet
5.Senai Demirci- Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu
6.Ahmet Kurucan-Evcilik Oynamıyoruz
7.Peter Kelder-Tibet'in Gençlik Pınarı 1 (tibet yogasına merak saldım da:16: :1:)
DonukPudra--------- 7 :42:

1.Mart MEnekşeleri-Sarah Jio
2.Zeo'nin Öyküsü-John Scalzi
3.Ozan Beedle'in Hikayeleri-J.K.Rowling
4.Cehennem-Dan Brown
5.Psikanaliz Açısından Çocuk Eğitimi
6.Kan Gölü-Tess Gerritsen
7.Renklerle İnsanı Tanıma Klavuzu-Oğuz Saygın

Lavin-7

kızlaaaaaar sizi çok özledim herkese merhaba :)
sözlendim ardından nişanlandım :) o yüzden pek giremedim.
beni tekrar kabul edin lüüütttfeen :(

haziran ayında okuduğum kitaplar:
1-dikkat burcunuz sizi ele veriyor. (astrolojiye merakım var. bu kitap çanta kitabımdı. bir yerlerde birşeyler beklerken çıkarıp okudum)
2-en karanlık gece_ gena showalter (fantastik bir kitap. bu kitap 3 kitaplık bir serinin ilk kitabı. güzeldi ama devamını okumayı düşünmüyorum. )
3-uyurgezer_jonathan barnes ( bu kitapta da fantastik öğeler var. aynı yazarın domino adamlar isimli kitabını da okumuştum. her iki kitapta da ortak karakterler var. okuyacaklara tavsiyem önce bunu sonra domino adamları okumaları. sakallı kadından, solungaçlı adama, değişik güçleri olan cücelerden, devlere enteresan karakterler var. okuduğum en ilginç kitaplardan ikisidir; domino adamlar ve uyurgezer. )

inşallah ay bitmeden 2 kitap daha yetiştirebilirim.

duygum_duygum : 3

1.Mart MEnekşeleri-Sarah Jio
2.Zeo'nin Öyküsü-John Scalzi
3.Ozan Beedle'in Hikayeleri-J.K.Rowling
4.Cehennem-Dan Brown
5.Psikanaliz Açısından Çocuk Eğitimi
6.Kan Gölü-Tess Gerritsen
7.Renklerle İnsanı Tanıma Klavuzu-Oğuz Saygın
8.Dönüşüm-Franz Kafka

Lavin-8

slm kızçelerim :16:
pinhan ve bakirenin aşığının ardından mahkum prensese başladım

Lyre;2

******mayıs ayı derecelerimiz ******

1. lemiz :nazar::nazar: _Lavin_,mavisim51 :nazar::nazar::65: :46: :65: :46:

2.miz limon1988 :81::nazar: :129:

3.müz kulitta:81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 665953

1 haziran - 30 haziran 2013

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. efla ........9........
  2. _Lavin_ ........8........,
  3. Donuk_Pudra ........7......
  4. yasemnn .......5.........
  5. limon1988 .....3.......
  6. Gareng ........3.......
  7. duygum_duygum .........3.......
  8. muntazar .......2.........
  9. Lyre ........2........
  10. sara_28 ......1..........
  11. angel_elika ........1........
  12. kedi83 ........1.......
  13. PrensesPeri ......1.......
  14. AskInihan .........1.........
  15. mavisim51 ............
  16. kulitta ...................
  17. gulshenidil .................
  18. nuclear .................
  19. cemre25 ................
  20. _asmunikal_ .................
  21. ftm55 ................
  22. mehtap51 ................
  23. H_İ_S .................
  24. tugcecan ..............
  25. _Medcezir_ ...............
  26. DatluCadu ................
  27. ehlimana ...............
  28. gonca2206 ...............
  29. LadySubaru ...............
  30. bugu_su ...............
  31. kgokce ...........
  32. diltesne ............
  33. uğur böcüğü ...............
  34. nAyino ................
  35. piolin ...............
  36. pekmez_akilli ............
  37. pretty__woman .................
  38. _MinigininFaresi ................
  39. Ausencia ...............
  40. busean ..............
  41. pogopogo ..................
  42. muhat ................
  43. LAydLiNe .................
  44. DamlaSakizliKahve ................
  45. lajoie ................
  46. cornella ...............
  47. glntpl ................
  48. yemyesilcit ................
  49. neenone ................
  50. roseizmir ..................
  51. yorgun savascı ...............
  52. LadyEvil .............
  53. fidele ..............
  54. samanyolu .............
  55. masal26 ............
  56. eski_bir_masal ................
  57. tweetypinar .............
  58. december90 ................
  59. nilayu ................
  60. pinararip ................
  61. pembelii ................
  62. EsmerKralice ...............
  63. pinaran ...............
  64. hande85 ................
  65. beachclub ................
  66. yolhali_34 ................
  67. Boleynkizi88 ................
  68. Elouise ................
  69. carpe__diem ................
  70. biscolataa ................
  71. prenses_84 ................
  72. kays_ ................

Merhaba hanımlaaar,nasılsınız?:16::16::16::16:
Bir görünüp bir kaybolan Nihan geldi yine...
Artık mazeretim var okuyamadım diye yazmaya utanıyorum:17:
Burda değilsem bilin ki zihnim yine karışık,yorgun ve ben utancımdan gelemiyorum:50::50:
Neyse lafı uzatmadan bitirdiğim kitabı yazayım.

Nil'in Melikesi- Hz. Asiye: Sibel Eraslan Adında da belirtildiği gibi romanın esas konusu Hz.Musa'yı büyüten Asiye'nin hayatı. Mısır'ın o şaşalı dönemlerinde, maddiyatın gücüyle her şeye - insanların maneviyatlarına da- sahip olunacağı inancına kapılan firavunların yanında herkesten farklı,iç dünyasında fırtınalar kopan bir hanımın yaşadıklarına tanıklık etmek güzeldi. Daha arka planda kalsa da Hz. Musa'nın büyüyüp elçilik görevine gelmesi de işlenmiş. Romanın ana konusu gereği bu kısma çok yer verilmese de ben keşke daha fazla olsaydı dedim doğrusu. Sibel Eraslan'ı ikinci okuyuşum aslında üslubunu sevdim, yalın değil, kelimeleri güzel kullanıyor ama bu kez biraz yorduğunu hissettim, tasvirler bazen yordu beni. Belki de okuduğum dönemle alakalıdır bu durum bilemiyorum:44:
Böyle işte hanımlar kitap hakkında bir fikir vermek istedim.

AskInihan: 1

hep gel nihancıgım yoklugun hissediliyor :16::16:

ne olursan ol yine gel hatta mazeretini de al gel.:34::34:

:16::16::16:

kızlaaaaaar sizi çok özledim herkese merhaba :)
sözlendim ardından nişanlandım :) o yüzden pek giremedim.
beni tekrar kabul edin lüüütttfeen :(

haziran ayında okuduğum kitaplar:
1-dikkat burcunuz sizi ele veriyor. (astrolojiye merakım var. bu kitap çanta kitabımdı. bir yerlerde birşeyler beklerken çıkarıp okudum)
2-en karanlık gece_ gena showalter (fantastik bir kitap. bu kitap 3 kitaplık bir serinin ilk kitabı. güzeldi ama devamını okumayı düşünmüyorum. )
3-uyurgezer_jonathan barnes ( bu kitapta da fantastik öğeler var. aynı yazarın domino adamlar isimli kitabını da okumuştum. her iki kitapta da ortak karakterler var. okuyacaklara tavsiyem önce bunu sonra domino adamları okumaları. sakallı kadından, solungaçlı adama, değişik güçleri olan cücelerden, devlere enteresan karakterler var. okuduğum en ilginç kitaplardan ikisidir; domino adamlar ve uyurgezer. )

inşallah ay bitmeden 2 kitap daha yetiştirebilirim.

duygum_duygum : 3

merhaba hoşgeldin tekrar :3::3:

hayırlı ugurlu olsun nişanın Allah tamamına erdirsin :16::16:

Selam kızlarrrr,

elimde küçük mucizeler dükkanı kitabını okumaktayım harika bir kitap bir yandan gülerken bir yandan ağlıyorum ..anne olmak için çırpınuışı ve her seferinde olmaması çok hüzüenlendirdi beni:(

1-Gerçek renkler ( inanılmaz güzel bir kitap. Kardeş bağını konu alıyor)
2-Aşkın meali- Yusuf ile Züleyha ( Çok beğendim diyemeyeceğim. Basit bir anlatımı var)
3-Aşkın gözyaşları- Hamuş ( Hallac-ı Mansuru anlatıyor dikkatimi çeken bir kitap oldu)
4- Zaman haritası

nuclear_3

selam hanımlar bi süre yoktum:17:
3 günde 3 kitap bitirerek döndüm, umaraım affedilirim :)
1) YAHUDİ DÜKKANI......STELLA SUBERMAN.. 384 sayfa
okumasanız da katbedecek birşeyiz yok. yahudi bi ailenin avrupada dükkan açış hikayeleri, çok çok az da dinlerini koruma çabası.
yahudiler arasında en güzel 5 romandan birisi olarak gösteriliyormuş, gerçekten hayalkırıklığı yarattı ben de,
Almanyaya giden Türklerin hikayesinden çok da farklı değildi.

2)CAM EV(MORGAVİLLE VAMPİRLERİ SERİSİ 1)....RACHEL CAİNA.........324 sayfa
gerçekten sürükleyici bi eser, herşey mantığa uygun :)
saçma sapan vampir kitabı değil, en kötü yanı en heycanlı yerde kitap bitiyor ve 2, seriye geçiyor :)
3) ÖLÜ KIZIN DANSI(MORGAVİLLE VAMPİRLERİ SERİSİ 2)....RACHEL CAİNA......332 sayfa
2, seri de olaylar tam gaz devam ediyor. eleştirilebilecek tek şey birden kitaba bir çok kahraman dahil oluyor.
bu kitap da yine en heycan dolu yerinde bitiyor ve 3. seriye geçiyor( ne yazıkki o yok )

Son düzenleme:
1-Gerçek renkler ( inanılmaz güzel bir kitap. Kardeş bağını konu alıyor)
2-Aşkın meali- Yusuf ile Züleyha ( Çok beğendim diyemeyeceğim. Basit bir anlatımı var)
3-Aşkın gözyaşları- Hamuş ( Hallac-ı Mansuru anlatıyor dikkatimi çeken bir kitap oldu)
4- Zaman haritası

nuclear_3

Gerçek Renkler'i hemen okuma listemin üst sıralarına ekliyorum, almıştım da öyle bekliyordu.:31:

Merhaba hanımlar, ikinci kitabımı bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum şu an:8::21::21:
Amanda Hodgkınson- 22- Britanya Yolu'nu bitirdim az evvel...

Sanal kütüphaye yazdığım yorumu buraya da ekleyeyim.
Savaşın ne kadar acımasız ve zor olduğunu gördüm bir daha... Geride bırakışların kimi için ölümden zor, kimi içinse sıradan olduğunu gördüm... Yitip giden yılların aslında hep bizimle olduğunu gördüm... Affedişlerin insanı mutlu edebileceğini gördüm... Sırların ağır yükünü gördüm...Mutlaka okunmalı diyemem ama güzel, akıcı bir kitaptı diyebilirim.

Aylaaar aylaaar aylar olmuş buraya uğramayalı ve ben bu aylar içinde hiç kitap okumadım. Şehir değiştirdim, eşimi askere yolladım, ev taşıdım derken nihayet hayatımı oturttum. Okunmayı bekleyen çok kitabım var. Başlayacağım inşallah en kısa zamanda. Özledim kitap kokusunu, kitap dostlarımı.

Gerçek Renkler'i hemen okuma listemin üst sıralarına ekliyorum, almıştım da öyle bekliyordu.:31:

Lavin cim yazarın bir diğer kitabı Kışbahçesi'ni de bayılarak okumuştum. Bu kitapta beni benden alınca bu ayki kitabımı bitirip yazarın diğer kitaplarını almaya karar verdim ( Daha 4 tane kitabı varmış ve elimdeki kitap çok ağır gidiyor sabırısızlanıyorum bitsede diğer kitaplara geçsem diye) takıntı haline de geldi bu durum Aşkın Gözyaşları tüm seri elimde olunca yazarın diğer kitaplarını da okuyayım dedim ama aynı tadı vermiyor Mesela Yusuf ile Züleyha Ve Kerbela Aşka Bela dan beklediğimi alamadım.Sinan Ağmur serisini bitirdim. Şimdi Kristan Hannah serisine başlıyorum. Sonraki ay Nazan Bekiroğlu veya İskender Pala olacak. Ramazanda geliyor sahura kadar kitap, hep kitap.

Son düzenleme:
Back