• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Yaşamım ve Psikanaliz-Sigmund Freud

Hakkında yorum yapmak pek doğru değil, ne de olsa Freud yazıları derlemesi sadece. Edebi kaygı güdülmeden yazılmış.

Lavin-4

kizlar yardiminiza ihtiyacim var.

yakin turk ve dunya tarihini anlatan bir kitap lazim.

kpss ye son dakika golu olarak bu kondu. ve maalesef eksik oldugumu dusunuyorum.

yani bana kitap onerebilecek olan var mi_

Sokak Kedisi Bob'un yorumunu merakla bekliyorumm

okudum ama hhiiiççç hoşuma gitmedi bana hiçbir bilgi vermedi bir katkısı olmadı. Tek kişilik bir romandı.Adam tek başına kedi ile konuşuyor ve kedinin gözlerinden anlam çıkarıyordu.. Hiç hoşuma gitmedi. Ama sizin hoşunuza gidermi bilmem..:ssz:

1-Halka; Engelsfors Üçlemesi
2-Yüreğim seni çok sevdi
3-Şahika ve Feraya
4-İncir kuşları
5-Sokak kedisi Bob
6-Uçurumdan dönüş

Şimdide Şahika-Feraye ve İncir kuşlarının yazarı Sinan Akyüzün Pıruze'ye başlıcam yazarın kalemi çok hoşuma gitti arka arkaya 3 kitabını aldım okudum. Gerçekten çok güzel az tarih az aşk çok güzel harmanlanmış :) isteyen olursa gönderebilirim :)

mavişim51---6

okudum ama hhiiiççç hoşuma gitmedi bana hiçbir bilgi vermedi bir katkısı olmadı. Tek kişilik bir romandı.Adam tek başına kedi ile konuşuyor ve kedinin gözlerinden anlam çıkarıyordu.. Hiç hoşuma gitmedi. Ama sizin hoşunuza gidermi bilmem..:ssz:

Okumak lazım bilemiyorum:44:
ama ben kafama koymuşsam her halükarda okurum nasılsa:9:

Lavin sözün nasıl geçtii ? :34:

Şaşkın,kalabalık ve acemiliklerle dolu oldu:9:

Ama her şeye rağmen çok güzeldi:17:

:nazar: :nazar:
4b892408.gif
4786masallah2.png.ashx

:17::17::17: sağol ablacıgım :54:

Çok teşekkürler:16:

Yokluğun hissediliyor, aman kendine dikkat et, iyi bak yorgunluktan hasta olma:34:

teşekkürler tatlım :16:

kizlar yardiminiza ihtiyacim var.

yakin turk ve dunya tarihini anlatan bir kitap lazim.

kpss ye son dakika golu olarak bu kondu. ve maalesef eksik oldugumu dusunuyorum.

yani bana kitap onerebilecek olan var mi_

benim bildiğim bir kitap yok malesef google amcadan bakayım dedim oda çok yardımcı olamadı :17:

mayıs ayının ilk kitabını bitirdim.
ahmet şerif izgören-hıdır kişisel gelişiyor

diğer ahmet şerif izgören kitaplarının yanında sönük kalmış ama sonuna bayıldım.çok güzel bağlamış.içim cız etti ..

PrensesPeri:1

kendimi buraya eklemezsem unutuyorum da 1 diye ekleyeyim :9::9:

Son düzenleme:
İmza: Karın
YazarBanu Özkan Tozluyurt

$iza.jpg

Sen buraya geldikten sonra Japonyada ruhun yaşamaya devam etsin diye bir sakura ağacı dikmişler; şimdi bir gör, dev gibi bir ağaç olmuş... Seni burada kolay bulabileyim diye vasiyet etmiştim; beni o sakuranın dibine gömün diye...
Lale Manço Ahıskalı

"Kadının giydiği en güzel giysi, erkeğinin kollarıdır demişler. Ben o kolları çok özlüyorum. "Burnunun direği sızlamak" diye bir söz var ya, çok doğruymuş. Benim sızlıyor, hem de özlemden. Aydınlıklar içinde yat, mekanın cennet olsun kocam... Seni seviyorum ve hep seveceğim.
Aylin Köksal

Sabahları öpmeden kapı dışarı çıkmazdı, akşam da kapıdan içeri girer girmez bir hafta görmemiş gibi sarılırdı.
Çok sevecendi, çok...
Onu özlüyorum.
Cemre Birand

Meğerse kansermişsin. O süreçteki azmine, kabullenişine inanamamıştım. Süreç işlerken gördüğün "kemo"larla sen bir ağaç dibine, ben bir ağaç dibine kusarken meğerse ben hamileymişim.
Vuslat Sena Akay

Seni Affetmek mi?
Artık sana inanmak mı?
Gökyüzünden düşen tek çare damlam bile olsan, çaresizliklerden çare bekler yine de sana sığınmam.
Seninle ve kendimle mücadelem bitmiştir.
Gül Meyenay

Aşk bir kaderdir. Karşılıklı aşklar eğer evlilikle birleşirse güzel olur. Eğer evlilik medeni bir boşanmayla biterse, yine güzel olur. Çünkü yeni bir aşk için insan farkında olmadan bekler. Ve ansızın gelir bulur aşk insanı. Boşanmak mı daha zor, dul kalmak mı daha zor? Bunu ancak yaşayan bilir. Boşanmayı da yaşadım, ölümü de gördüm. Kollarımda son nefesini vererek, bana hayatın, gerçek bir gurbet ve hasretten ibaret olduğunu öğrettin. Ey çocuk, sen bana sevmeyi-sevilmeyi, almadan vermeyi öğrettin. Aşkı söyledin, yazdın, yürekten davrandın, ansızın gittin. Aşk bir geliş-gidişmiş anladım. Mutluluk için...
İlkim H.Karaca

Sevginin Son Dileği
YazarDebbie Macomber

$sevgi.jpg

Sevgilim,
Bu mektubun seni çok şaşırtacağını biliyorum...

Michael, genç yaşta kanserden kaybettiği eşinin bıraktığı ve ölümünden bir yıl sonra okumasını istediği mektupla neye uğradığını şaşırır. Hayatını yalnızca sevdiği kadına adayan Michael, eşinin şok etkisi yaratan istekleri karşısında yaşamına nasıl devam edeceğini bilemez. Onun sağduyusundan bir an olsun şüphe duymayan Michael, kendisine yeni bir hayatın kapılarını açacak maceraya ister istemez dahil olur.

Okurlarını her zaman aşka, umuda ve yeni başlangıçlara sürükleyen Debbie Macomber, Sevginin Son Dileğinde kaybedilenlerin ardından hayata tutunmaya çalışan insanlara mutluluğun işaretini sunuyor.

"Sevginin Son Dileğindeki bütün karakterlere alkış tutacaksınız; bu kitap tam bir Debbie Macomber klasiği."
Womans Day

"İlişkilerinde doğru yolu bulmaya çalışan üç kadın ile eşini kaybettikten sonra hayatını sürdürmek ve mutluluğu yeniden yakalamak için çabalayan bir erkeğin dokunaklı hikâyesi."
The Best Reviews

"Sevginin Son Dileğindeki bütün karakterlere alkış tutacaksınız; bu kitap tam bir Debbie Macomber klasiği."
Womans Day

"Bu kitap bir ilişkide karşılaşılabilecek pek çok olasılıkla dolu. Macomber karakterlerini bir yandan zorluklarla yüzleştirirken, diğer yandan bunların üstesinden gelmelerini sağlayarak okuru sonsuz bir doyuma ulaştırıyor."
Chicago Tribune

"Aşkı, kaybedişi ve dostluğu anlatan büyüleyici bir roman..."
RT Book Reviews

İnsan Olma Yolculuğu (Sıradan Yaşamda Gerçek Mutluluğu Bulmak Mümkün Mü?)
YazarOsho

$1dce28a6-8abb-439c-868a-b203f574bbf5.jpg

Sıradan Yaşamda Gerçek Mutluluğu Bulmak Mu?mku?n mu??

"Kutsal olmak için tu?m çabayı gösterdiğiniz, olası tu?m gayretleri sarf ettiğiniz takdirde insan olabilirsiniz.
Ancak bu gayretlerle hayat dolu olacaksınız."
OSHO

İnsan, der Osho, hayvan ve kutsal olan arasında bir köprüdür - ve tabiatımızın bu ikili niteliğine dair farkındalığımızdır bizi insan yapan. Bizi huzursuz yapan, çatışmalarla dolduran ve genelde bencillikle cömertliğin, sevgiyle nefretin, kırılganlıkla gücün, umutla çaresizliğin kavşaklarında bırakan da budur.

İnsan Olma Yolculuğu, bu bariz çelişkiler arasında seçim yapmak yerine, onları nasıl hayat yolculuğunun her zorluğunu olmamız gereken bireye dair yeni bir keşfe dönüştürmenin anahtarı olarak kabulleneceğimizi anlatır.

Osho Yaşam Gereklilikleri Serisi bireyin hayatındaki en önemli sorulara odaklanır. Her kitap özellikle içsel yaşantımız ve varoluş kalitemizle ilgili konulara odaklanarak kişisel anlam ve amaç arayışımız için önemli olan sorulara dair zamansız ve her zaman çağdaş görüş ve açıklamalar içerir.

OSHO yirminci yüzyılın en ilham veren spiritüel öğretmenlerinden biridir. İçsel dönüşüm bilimine olan katkılarıyla tanınmaktadır ve öğretilerinin etkisi dünyanın her ülkesinde, her yaştan insana ulaşarak büyümeye devam etmektedir.

Toplumsal Düzenin İnşası
YazarMark Neocleous
ÇevirmenAhmet Bekmen

$0ef7d608-51c5-4c93-bb7b-884fd5958eb7.jpg

Kimse işçi olmayı kolayca kabul etmedi, gönüllü olmadı, rıza göstermedi.

İnsanlar arasındaki ilişkilerin şeyler arasındaki ilişki haline dönüşmesinin hem kendisi hem de doğrudan sonucu ücretli emek kategorisinin olağanlığın ve sıradanlığın ardına itilmesi olmuştur. Bununla beraber polisin tarihsel işlevi de görünmez kılınmıştır: Sermayenin toplumsal iktidarının ve ücret biçiminin yerleştirilmesi için devlet adına gerçekleştirilen muazzam ölçekli polis harekâtının merkeziliği.

Polis salt üniformadan, devletin baskı aygıtı olmaktan, burjuva düzeninin yeniden üretilmesindeki rolünden ibaret değildir. Esas olarak mevcut düzenin inşasında merkezi bir görev üstlenmiştir: Polis mandası yoksulluk sınıfının yönetilmesini ve düşkünler ile çalışabilenler olarak ayrıştırılmasını örgütlemiş ve böylelikle ücretli emek düzeninin inşasını gerçekleştirmiştir.

Polis biliminin Adam Smith, Patrick Colquhoun ve Georg W.F. Hegel ile politika üzerinden politik ekonomiye evrilmesi süreci aynı zamanda devlet-sivil toplum ayrışmasının kurgulanması ve böylelikle düzenin inşası dönemidir. Sivil toplumun oluşturulması devletin kurucu erki ile gerçekleştirilmiştir; bu gücün uygulanması da hukuk-idare devamlılığını sağlayan polis aygıtı sayesinde olanaklı kılınmıştır.

Hegelin hukuk ve yönetim yaklaşımının, Marxın devlet erki ve sınıf mücadelesi anlayışının ve Foucaultnun yönetime dair çalışmasının içkin bir eleştirisi üzerine oturan politik idare kategorisi aracılığıyla Mark Neocleous, devlet-sivil toplum ayrışmasının devlet eliyle örgütlenen sürecini ve bu süreçte polisin tarihsel işlevini gün ışığına çıkarıyor.

Ardından polisi toplumsal inşa sürecindeki rolünü anlamak ve vurgulamak için tıpkı bu süreç içinde üretilmiş olan sosyal güvenlik kavramı gibi toplumsal polis kavramına ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.

"Polis iyi düzenin babasıdır," diyenler kazandı ve hâlâ iktidardalar...

1.Yatakta İyi - I / Jennifer Weiner

2. Karmaşık İlişkiler - II / Jennifer Weiner (Çik-lit tarzı sevenler için 2'li seriyi tavsiye edeim.)

kulitta . . 2

Sürükleyiciydi, merakla okudum. Polisiye sevenler için önerebilirim. Seri halinde 12 kitabı var. 2. kitabı Görkemli Ölüm'e başlayacağım.

1- Türkçe'de Deyimler
2- Çıplak Ölüm (Eve Dallas, #1)

Kitap Açıklaması
Dünyayı teknolojinin yönettiği bir zaman ve yerde, insan yüreğini hâlâ karşı konulamayan bir dürtü yönetmektedir: Tutku. New York Polis Departmanından Teğmen Eve Dallas, acımasız bir katilin peşindedir. Polis olarak çalıştığı on yıldan uzun süre içinde pek çok şeye tanık olmuştur ve hayatta kalmanın içgüdülerine bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine de İrlandalı bir milyarder ve Evein soruşturduğu vakanın şüphelilerinden biri olan Roarkela ilişkiye girmemesini söyleyen her türlü iç ve dış uyarıyı hiçe sayar. Oysa tutku ve baştan çıkarmanın da kendine özgü kuralları vardır. Eve, bağımlılığa dönüşen bir tutkuyla istediği adamın kollarına atılarak büyük bir riske girmektedir.

kedi83 . . 2

Bu kadar yoğunluğun arasında gece yatmadan önce 5er 10ar dakika okuyarak bitirdim bir kitapcık. :43: O kadar yoruluyorum ki makale okumaktan, kitap okurken başım dönüyor nerdeyse. :50:

Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garcia Marquez

Gareng - 1

Diana Wynne Jones-Sihirli Ev

Masal ve fantastik hikayelerin birleşimi oldukça tatlı bir seriyi bitirdim.

Gerçekten insanı basit bir dille başka dünyalara götüren, güzel bir seriydi, türü sevenlere öneririm.

Lavin-5

Uzun Hikaye-Mustafa Kutlu

Güzel bir öyküydü filmide varmış sanırım en kısa zamanda izlemeye çalışacağım

Gül Yetiştiren Adam-Rasim Özdenören

Sevemiyorum ben bu tarzı
böyle karışık anlatımları
öznesi olmayan öyküleri

Satranç-Stefan Zweig

Okunması gereken bir kitap satranç
Yalnızlık cezasının insanı nasıl yaralayacağına çok çok iyi bir örnek

gulshenidil: 4

Lavin cim sözün oldu sanırım. Allah tamamına erdirsin herşey gönlünce olsun. Güzel anılar bunlar. 1,5 yıllık evliyim ben eşime diyorum bir daha düğün yapalım gülüyor bana:4: Yardım edebileceğim birşeyler varsa seve seve edebilirim. :5::5::5:

Lavin cim sözün oldu sanırım. Allah tamamına erdirsin herşey gönlünce olsun. Güzel anılar bunlar. 1,5 yıllık evliyim ben eşime diyorum bir daha düğün yapalım gülüyor bana:4: Yardım edebileceğim birşeyler varsa seve seve edebilirim. :5::5::5:

Çok teşekkür ederimmmmmm:8::8::8::8::8:

Tek konuda fikir almak isterim özellikle, diğer evli arkadaşlarımız da cevaplayabilir.

Gelinlik konusunda kararsız kaldım, insan evet manevi bağ kuruyor ve satın almak istiyor, istediğinde gelinliğini görmek istiyor ama başka bir açıdan baktığımda da sararacak ve bir daha giyilemeyecek bir şey. Kararsızım bu konuda:44:

mayıs ayının 2.haftasındayız ama ben daha 2 kitap bitirebildim.3.kitabında yarısını okuyabildim.sana ihtiyacım var ve küçük mucizeler dükkanına dönüş bitti.yeni başlangıçlar mevsimi adlı kitabında yarısındayım.
mehtap51................2

Back