• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Hz.Mevlana/Sinan Yağmur
Aşkın Gözyaşları-Kimya Hatun/Sinan Yağmur
Köprü/Ayşe Kulin
Aşkın Meali-Yusuf ve Züleyha/Sinan Yağmur
Yeniçeri-Kılıç Kından Çıkınca/Hakan Kağan : Kabakçı Mustafa İsyanı'ndanbaşlayıp Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasına kadar devam eden süreci anlatıyor. Tavsiye ediyorum.:34:

bugu_su..............6

Bu ay okuduğum ikinci kitap '' Amin Maalouf - Doğu'dan Uzakta '' kitabı oldu.
Çok güzel bakış açılarıyla, göçmen hikayesiyle, siyasi ve dini konular hakkında olan konuşmalarıyla çok sürükleyici bir kitaptı. Lâkin ne oluyorsa son 10 sayfada oluyor. Yazar 10 puanlık bir kitabı 8'e 7'ye düşürerek kapanış yapıyor. Hiç tatmin edici değildi. Yazarın elinden zorla kalem alınmış gibiydi. Fakat okunmayacak gibi değil. İsteyenler rahatlıkla okuyabilir...

angel_elika... 2

1- 7 Numaralı Mahkeme / Leon Uris
2- Sonsuza Kadar Aşk / Deborah Raney (Evsizler yurdunda gelişen olaylar ve aşk... manidar ve okunası.)
3- Pembe Cadillac / Mine Artu (Yaşlı psikolojisi, dokunaklı)

kulitta . . 3

*Meleklerle yaşamak*
Yazar:Beki ikala erikli
Yorum:Şu sıralar bu kitabı okuyorum moral veriyor bana biraz inanmak isteyenler ve inananlar için birebir.

bağdat alimleri konferansı ve kiraze bitti
bugünde yine sizlerin olumlu yorumlarını göz önüne alarak portakal kıza başladım
muntazar 3

*Meleklerle yaşamak*
Yorum:Şu sıralar bu kitabı okuyorum moral veriyor bana biraz inanmak isteyenler ve inananlar için birebir.

Bu kitabı tartışmak isterim okuyanlarla.
İnancımla bu kitapta yazanlar arasında kalmıştım ben kitabı bitirdiğimde. Sanki yöntem benim inancıma tersti.
Belki de benim paranoyaklığım bilemiyorum, çok üstüne de gitmedim açıkçası, ama hiç uygulayamadım içinde yazanları.

Siz ne hissettiniz okuduğunuzda?

Halit Ertuğrul- Her Yönüyle Örnek Öğretmen bitti... Elimde süründü kitap resmen. Aslında içinde güzel şeyler var. Yer yer hatıraların, anekdotların olması güzelleştirmiş kitabı, faydalı da olmuş onlar ama çok tekrara düşülmüş.Çoğu yerde de fakülte kitabımı yeniden okudum sanki.:31:

AskInihan: 2

Meleklerle Yaşamak ; İnsana garip biçimde huzur veriyor.
İskender - Elif Şafak;hiç sıkılmadan okudum zaten yazarın bütün kitaplarına hayranım.
Küçük Mucizeler Dükkanı - Bir Yumak Mutluluk - Mucizeler Dükkanına Dönüş ; Yazarın diğer serilerini de okumayı düşünüyorum.Günlük hayatın içinden seçilmiş karakter ve konularıyla kendimizden bir şeyler bulabileceğimiz romanlar.
Gece Nöbeti - Tess Gerıtsen ; Gerilim dolu bir kurguya cesaretiniz varsa büyüleyici bir kitap.
Kitap kurdu olarak okuduğum ve okumayı bitirdiğim kitapları paylaşırım :)

mart menekşeleri

$pr_01_671_max.jpg

Arka Kapak

Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez.

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adası'nda geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülü'ne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.

"Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

"Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal

ikinci şanslar durağı

$0000000404917_3_1.jpg

Arka Kapak

Rita ödüllü yazardan sımsıcak bir öykü
İkinci şanslar durağından yalnızca bir defa geçebilirsiniz...

Çünkü bazen hayalini kurduğumuz sevgi, bırakıp gittiğimiz yerde kalakalmıştır. Kimimiz ilk seferde istediğimizi elde edemeyip hayata küsmeyi, üzülmeyi tercih ederken, kimimiz pes etmeyip mutluluk için kendimize ikinci bir şans veririz. Ve o mutluluk bazen bakmayı hiç düşünmediğimiz, geçmişimizin tatlı anılarından birinde saklıdır.

Küçük, şirin bir kasaba... Cordelia'nın şikayet etmeye hakkı yok; mükemmel bir ailesi, çok sevdiği bir işi, hatta bir erkek arkadaşı bile var, ya da öyle denilebilir. Ancak ilk aşkların asla unutulamadığı gerçeği, ilk aşkı Liam çıkıp geldiğinde suratına tokat gibi çarpacaktır.

Cordelia ve Liam geçen onca senenin ardından, birbirlerini unuttuklarını düşünürken; kaderin onlara oynayacağı tatlı sürprizden habersizdiler.

"Leziz bir turta kenarı yiyormuşçasına tatlı hisler uyandıran hikayelerin yazarı."
Usa Today

insanın öteki yüzü

Kişiliğin Gizemlerine Yolculuk

Samuel Barondes
AKY YAYINLARI

$images.jpg

“Bu ses getiren kitap, periyodik cetvel kimya için ne yaptıysa, zihinsel hayatımız için onu yapıyor; aklı temel bileşenlerine ve bunların etkileşimlerine bölüyor; böylece kişilik araştırmalarını bilime dönüştürüyor. Zengin bir hazine… İnsan doğasına
yönelik iç görülerin bir koleksiyonu olmasının yanında, insanlarla olan ilişkilerinizi potansiyel olarak zenginleştirebilir. Barondes, bir başyapıt yazmıştır.”
-V.S. Ramachandran, Beyindeki Hayaletler’in ve “The Tell-Tale Mind”ın yazarı

“Biz, sürekli olarak herkesin kişiliğinin ölçüsünü alan fantastik olarak sosyal bir türüz. Bu akıl dolu, eğlenceli kitapta saygın biyolojik psikiyatr Sam Barondes, bu hayati beceriyi inşa etmek için yöntemler öne sürüyor. Bu kitap, açık, ilginç ve eğitici
olup sizi sadece daha becerikli sosyal bir primat haline getirmekle kalmayacak, aynı zamanda daha öz yargılayıcı biri haline gelmenizi sağlayacaktır.”
-Robert Sapolsky, Biyoloji Profesörü, Stanford Üniversitesi

“İnsanın Öteki Yüzü, kişiliğin sonsuz bir şekilde değişken olan doğasına harika bir rehber eşliğinde yapılan bir yolculuktur. Barondes, genlerin ve çevrenin insan davranışını nasıl şekillendirdiğini doğru bir şekilde aydınlatıyor ve hikâyeyi, kitabı elinizden
bırakamayacağınız şekilde anlatıyor!”
-John Oldham, Amerikan Psikiyatri Birliği Başkanı

“İnsanoğlu kişilikleri her gün sorgular, fakat sıklıkla bilinçsiz bir karmaşa içinde. Sam Barondes kişilik üzerindeki cesaret kırıcı araştırma literatürünü almış ve bunu dikkate değer bir şekilde ulaşılabilir ve yararlı hale getirmiştir. Bu kitabı, meslekten
olmayan okuyucular kadar birçok psikiyatrın da değerli bulacağını düşünüyorum.”
-Steven E. Hyman, Nörobiyoloji Profesörü ve Harvard Üniversitesi Bölüm Başkanı,
Ruh Sağlığı Ulusal Enstitüsü eski müdürü

“İnsanın Öteki Yüzü’nde, üstün bir öğretmen ve yazar olan Sam Barondes, birbirimizi daha iyi anlamamızda ve hayatımızı kimlerle paylaşacağımıza ilişkin doğru kararlar vermemizde bize yardımcı olmak amacıyla kendine özgü bir plan yaratıyor.
Günlük hayatın psikolojisine, okunası ve eğlenceli bir giriş.”

******şubat ayı derecelerimiz ******

1. miz gonca2206 :65: :46: :65: :46:

2.miz efla :81::nazar: :129:

3.lerimiz bugu_su,Donuk_Pudra,kulitta :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 573173

1 mart - 31 mart 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. pretty__woman .........6.......
  2. gonca2206 ......6.........
  3. _Lavin_ ......6........
  4. bugu_su ......6..........
  5. pogopogo ...........3.......
  6. kulitta .......3.............
  7. muntazar .........3.......
  8. busean .....2.........
  9. pekmez_akilli ......2......
  10. efla ..........1......
  11. angel_elika ........2........
  12. AskInihan ........2:nazar::nazar:
  13. tugcecan ........1......
  14. kgokce .....1........
  15. PrensesPeri .......1......
  16. Ausencia ........1........
  17. _Medcezir_ ......1..........
  18. kedi83 .......1........
  19. LAydLiNe .................
  20. Donuk_Pudra ...............
  21. gulshenidil ...............
  22. ehlimana ...............
  23. DamlaSakizliKahve ................
  24. nuclear .............
  25. Lyre ................
  26. DatluCadu ................
  27. limon1988 ................
  28. lajoie ................
  29. LadySubaru ...............
  30. cornella ...............
  31. glntpl ................
  32. mehtap51 ................
  33. yemyesilcit ................
  34. diltesne .............
  35. piolin ...............
  36. neenone ................
  37. KRoNiKDeLi ...............
  38. roseizmir ..................
  39. yorgun savascı ...............
  40. LadyEvil .............
  41. H_İ_S ..............
  42. fidele ..............
  43. samanyolu .............
  44. yelkenlikiz .................
  45. masal26 ............
  46. eski_bir_masal ................
  47. morvent ................
  48. tweetypinar .............
  49. december90 ................
  50. nilayu ................
  51. pinararip ................
  52. pembelii ................
  53. EsmerKralice ...............
  54. pinaran ...............
  55. hande85 ................
  56. M e L o D i ................
  57. sosyoloji12 ................
  58. nilkon4246 ................
  59. aysenazzz ................
  60. zzeynebim ................

Son düzenleme:
*Meleklerle yaşamak*

Meleklerle Yaşamak ; İnsana garip biçimde huzur veriyor.
İskender - Elif Şafak;hiç sıkılmadan okudum zaten yazarın bütün kitaplarına hayranım.
Küçük Mucizeler Dükkanı - Bir Yumak Mutluluk - Mucizeler Dükkanına Dönüş ; Yazarın diğer serilerini de okumayı düşünüyorum.Günlük hayatın içinden seçilmiş karakter ve konularıyla kendimizden bir şeyler bulabileceğimiz romanlar.
Gece Nöbeti - Tess Gerıtsen ; Gerilim dolu bir kurguya cesaretiniz varsa büyüleyici bir kitap.
Kitap kurdu olarak okuduğum ve okumayı bitirdiğim kitapları paylaşırım :)

merhaba kızlar :3: sizlerde aramıza katılmak istermisiniz :29:

Charles Dickens- iki şehrin hikayesini nihayet dün gece bitirdim.

Benim için ağır giden bir kitap oldu.
Tüm zorluklara, engellere rağmen kendi fikirleri ve gururları için var güçleriyle mücadele eden insanların hikayesini anlatıyor. Kitaptaki bazı tasvirler insanın hayal dünyasını geliştiriyor :1:
Çok sürükleyici bir kitap olduğunu söyleyemeyeceğim ama okunmaya değer bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

_Medcezir_ -2

Sırada "Yeniçeri-Kılıç Kından Çıkınca/Hakan Kağan" var. 2 gün oldu sipariş vereli, bugün gelmesi gerekiyordu ama hala ortada yok:31:

Son düzenleme:
sultanı öldürmek - ahmet ümit

sevdim kitabı ben yorum yapmada özürlüyüm de birazcık

şimdide peri evine başladım

limon88-2

Prensespericiiim kitapların çok güzel...
Ben de kitap aldııım hem de üç tanee... Daha doğrusu sevdicek aldı,onda hala elime geçmedi.
Mart Menekşeleri
Britanya Yolu
Saklı Kitap
okumak için sabırsızlanıyoruum... :52::52:

Şu İkinci Şanslar Durağının kapağı da ne güzel, mart Menekşeleri de öyle. Gel beni oku diyorlar:52:
Ayrıca gözümden kaçmadı nazar boncukları çok mutlu oldum tatlıım, sağ ol. Daha çok okuyabiliriz inşallah.

Bu arada ben size çocukların okumalarını haber verecektim. Kütüphanenin fotoğraflarını çekemedim çünkü raflar boşalmış resmen :9:
Okuma saatlerimiz de var ya, düzenli takip ediyorum artık gerçekten ilgiyle okuyanlar var. Hala diyorlar hocam kitaplar çok güzel diye.
Küçük kitap kurtları olma yolundalar, tabi hepsi değil yalan söyleyemem:50:
Ama bir çocuğun kitap sevgisi kazanması bile çok kıymetli. Bunu siz yaptınız:16::16:

Son düzenleme:
Prensespericiiim kitapların çok güzel...
Ben de kitap aldııım hem de üç tanee... Daha doğrusu sevdicek aldı,onda hala elime geçmedi.
Mart Menekşeleri
Britanya Yolu
Saklı Kitap
okumak için sabırsızlanıyoruum... :52::52:

Şu İkinci Şanslar Durağının kapağı da ne güzel, mart Menekşeleri de öyle. Gel beni oku diyorlar:52:
Ayrıca gözümden kaçmadı nazar boncukları çok mutlu oldum tatlıım, sağ ol. Daha çok okuyabiliriz inşallah.

Bu arada ben size çocukların okumalarını haber verecektim. Kütüphanenin fotoğraflarını çekemedim çünkü raflar boşalmış resmen :9:
Okuma saatlerimiz de var ya, düzenli takip ediyorum artık gerçekten ilgiyle okuyanlar var. Hala diyorlar hocam kitaplar çok güzel diye.
Küçük kitap kurtları olma yolundalar, tabi hepsi değil yalan söyleyemem:50:
Ama bir çocuğun kitap sevgisi kazanması bile çok kıymetli. Bunu siz yaptınız:16::16:

ne güzel :D branşınız ne hocam

Back